Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de marți, 2 iunie 2015

Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie, Sorina Matei!

Pe 26 mai 2015, Sorina Matei a scris pe blog un text de o rară virulență la adresa lui Traian Băsescu. Desprind cîteva pasaje semnificative pentru delirul stîrnit unei femei de ura față de un bărbat:
„Cartea Adrianei Săftoiu este despre un om pierdut în propriul Eu conducând un sistem de putere din vârful piramidei statului român. Este despre un delir mistic, despre bani, influență, ipocrizie, hoție și preacurvie. Este despre vulnerabilitate omenească și despre siguranță națională. Este despre o fată bine plasată și despre un om ales și reales de un popor care l-a trimis să fie bărbat de stat. Oare a și fost?
Vi se pare că descompus, recompus, despicat și explicat are respect față de ceva și are, mai presus de toate, față de voi deferență? L-ați văzut toți cum a confundat mereu o femeie cu o țară. Și n-ați crezut că poate fi atât de grav. Odată cu fata și-a luat cu bună știință în cârcă și-un grup ocult și ilegitim de borfași transpartinici care au traficat, jefuit și prădat tot ce le-a stat în cale. Și i-a târât după el un deceniu. Nu știa? Nu i-a păsat foarte tare. A zis că-i merge, că trece, că scapă. Asta fac oamenii care nu cred în nimic. Nu respectă nimic. (…)
Au trădat și au dezonorat. Au avut un tupeu încremenitor. Au sfidat, au fost cinici, nerușinați, au umilit și au împroșcat. Au jignit și au disprețuit. Constanta politicii subterane de stat a fost să-i îmbogățească numai pe-ai lor și să-și facă exclusiv jocurile. În ecuația asta unde s-a regăsit poporul lui?(..)
Au crezut mereu că pot cumpăra la kilogram conștiințe. N-au reușit. Urăsc din măruntaiele lor absolut tot ce nu pot controla. Așa sunt ei, așa e firea lor. Așa gândesc cam toți.
De câte ori l-ați auzit vorbind în ultimele șase luni despre oameni, despre voi, despre țară, despre problemele ei adevărate, despre poporul care l-a onorat să-i fie de două ori Președinte? V-a mulțumit acum, la sfârșit? Niciodată. Nici nu s-a gândit la voi. (…)
Parcă vreo 10 ani a țipat că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Acum va trebui să învețe diferența de la vorbă la faptă. Până și-n în Legea Sfântă zice că dacă ai desfrânat, ai corupt, ai furat, ai poftit, ai mințit, ți-ai făcut chip cioplit și ai ucis- de data asta, milioane de speranțe- tot vei achita factura.”

Un cititor surprins, dacă nu chiar stupefiat de acest text, care se adaugă altora, la fel de pătimașe, scrise de jurnalistă după darea afară de la B1 Tv, mi-a trimis un alt text al Sorinei Matei, scris și publicat în vara lui 2012. Citez din textul, mai amplu, cîteva pasaje semnificative pentru delirul pe care-l poate stîni unei femei dragostea oarbă față de un bărbat:
„ A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.
Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum.
În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând. (…)
Cine îl cunoaște, știe. Este extrem, extrem de puternic. Nu iartă, nu uită, nu renunță niciodată la lucrurile în care cu adevărat crede. Și foarte bine face.
Acum, sigur, trebuie să se reconcilieze cu poporul. Finalmente, lui îi datorează totul. Poate nu credeți deloc, dar pentru el chiar s-a luptat. Îl doare, știu. Îi pasă, sunt convinsă. Și cred că va încerca. E pariul cu adevărat incredibil al vieții lui. În fibra lui știe asta mai bine decât toți. Dar ca să reușească, trebuie să dezvăluie totul. Este obligat să schimbe ce n-a putut să urnească până acum. Nici asta să știți că nu e imposibil, doar l-ați văzut, îl știți! Niciodată, dar niciodată să nu-l subestimați.”

Cum se explică la o jurnalistă – mă întreabă cititorul intrigat – prin profesie răceala întruchipată, astfel de patimi pro și contra provocate de un politician?
Răspunsul meu:
Nu e vorba de o jurnalistă, ci de o femeie. Nu e vorba de un politician, ci de un bărbat.
Ca și Adriana Săftoiu, Sorina Matei dă glas tulburării sufletești grozave povocate de constatarea că Traian Băsescu n-o iubește și pe ea.
Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie!
Dați-i un telefon și spuneți-i c-o iubiți și pe ea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

82 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 2 iunie 2015”

  • De ce a dat-o afara pe Sorina Matei de la B1 Tv? Parcă a mai dat.o afara și iar a primit-o.Nu a văzut patronul B1 Tv ce caracter are ?

  • Lista cu proiecte care obtin finantarea UE cu prioritate!
    Oportunitati de afaceri care aduc profit mai mare de 25% in mai putin de 25 de saptamani.
    Domeniul de activitati unde banii investiti luni incep sa aduca profit vineri!
    CE TIP DE PROIECTE POATE PRIMI FINANTAREA UE CU PRIORITATE
    http://www.criteriul.ro/ce-tip-de-proiecte-poate-primi-finantarea-ue-cu-prioritate/
    Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel

  • Să fiarbă in suc propriu,sa-l lase in pace pe presedintele Traian Băsescu.

  • Ce apucat-o pe Sorina Matei sa jigneasca asa .Unde a disparut ? cine o plateste sa faca asemenea jicnirii .Urit , urit Doamna Sorina .

  • Ai zice că autoarea care „prefaţează” separat de carte începe cu citate din „Moromeţii vol ll” Anume cu Neculaie Moromete lămurit de notar unde să-şi găsescă „eul”

  • minutul 5,55 :))https://www.youtube.com/watch?v=rhdp3HB5HLs

  • minutul 5,55 :))https://www.youtube.com/watch?v=rhdp3HB5HLs

  • bravo Ion Cristoiu -meandrele mintii femeilor care l-au admirat si poate iubit pe Traian Basescu sunt de competenta unui psihanalist si poate a unui duhovnic !! ! Sa se reculeaga -avea dreptate Hamlet -Ofelia ,la manastire !!!

  • :))))))) Domnule Ion Cristoiu, unei femei nu trebuie sa ii spui” Te iubesc SI pe tine!”, ci ” Te iubesc DOAR pe tine!”…

  • Femeie esti penibila,vi se pare ca a-ti descoperit america?in categoria BORFAS intri si tu,ai mancat kaka cu polonicu versi venin scorpie

  • Pe la noi,pe la tara,prin Ardeal,printre ciobani,pe la oi,pe dealuri, se zice: ” Fute-o ma odata!”.

  • Femeie in calduri!

  • E un mic plan, nu?

  • Fiecare dupa constiinta .Dar…pacat .

  • Poate vrea sa se reintoarca la A3. Incearca sa dea bine la conceputul Intact Media. Imprastierea de rahat pe pereti.

  • VA PREZINT PASAJ UNUI DOCUMENT CARE A DAT DUREREA DE CAP MAFIEI PADURILOR „”Acest pasaj a fost extras din ziarul Criteriul National „”Cum bine stiti domnul Crin Antonescu a fost scos din joc iar apoi , la mai putin de 70 de zile noul lider si viitorul presedinte- Klauss Iohannis a luat partidul lui Bratianu care avea peste o sute si ceva de ani de traditie liberala si l- a bagat pe undeva… intr-o alta familie politica . Credeti ca domnul Iohannis putea face acest lucru daca cineva din afara Romania nu i-ar fi ordonat ?Va inchipuiti ca Doamna Chimista de la Berlin putea sa acCepte in familia sa politica un intrus fara ca ea sa fi cerut acest lucru ? Credeti ca in experimentele sale putea sa introduca un astfel de corp straniu daca nu avea un interes major ca sa faca acest lucru ?

    De aici folosind si cele mai simple elemente de logica se poate vedea clar ca atunci cand Romania doreste sa rezolve astfel de probleme unde diversele firme austriece sunt bagate la inaintare ca sa poate ascunda adevaratii beneficiari a unor resurse ce se extrage in Romania ,nu trebuie actionat in Romania deoarece doamna chimista de la Berlin putin ii pasa daca ies 22 de milioane de oameni in strada in Romania ,intrucat acest lucru nu o afecteaza cu nimic.

    Din aceste motive daca Romania vrea sa schimbe ceva va trebui sa sa adopta o alta tactica de lupta Ca de exemplu :

    1) Intr-o prima faza se poate mobiliza un anumit numar de oameni care poate scrie in limba Germana si Engleza si sa publice zilnic si de 3 ori pe zi in new media din Germania in “Bild Politik “”Bild Berlin ,Green Peace Germania ,Partidul Verde Germania , a unor documente.

    Avand in vedere ca pozele ce au rezultat dupa desfrisarile padurilor din Romania au o capacitate uriasa de sensibilizare ,astfel de actiuni vor avea un rezultat pe care nici o alta nu a putut s-o obtina pana acum .Acest lucru se va intampla deoarece o astfel de campanie poate contine anumite aspecte ce tin de stinta digitala si care pot provoca pierderile politice de un anumit fel pentru cel putin 2-3 partide din Germania inclusiv si partid verde

    2) In paralel , avand in vedere ca cel care a demascat cu materiale video mafia padurilor este un cetatean american ,atunci se poate publica alte tipuri de documente in conturi de new media Green Peace din Anglia si Statele Unite

    3) Dupa o anumita perioada in care se va putea prezenta o serie de poze cu imagine dezastrului produs in urma masacrul padurilor se poate lansa o invitatie ca voluntari din lumea intreaga sa vina la Brasov sa participa la o actiune de plantare a arborilor insa pana atunci ,pentru o mai mare anvergura mediatica la nivel international a a unui astfel de eveniment se poate prezenta si problema legata de groapa de gunoi toxica de la Navodari

    4) Dupa ce se prezinta si o astfel de problema se poate lansa o invitatie catre voluntarii din diversele tari prin intermediul conturile de new media a celor de la Green Peace ,si alte organizatii internationale care sunt dispuse sa sprijine lupta impotriva astfel de abuzuri care se comit ,indiferent unde ele se intampla. Cu aceasta ocazie se va putea afla printre alte ca voluntarii vor participa la diversele actiuni ce pot avea loc in diverse weekenduri din lunile august si septembrie la Navodari iar dupa acea vor merge la Brasov sa participe la o actiune de plantare a arborilor.

    Asa cum se poate intui, astfel de actiuni vor putea atrage in diverse weekenduri in lunile august si septembrie turisti pe litoral iar apoi in octombrie o buna parte din acestia pot ajunge la Brasov si pe Valea Prahovei ceea ce poate insemna atragerea turistilor straini in extrasezon atat la munte cat si la mare

  • Vorba unui comentator de pe blogul Dvs. „Hormonul bate neuronul”….Si apoi dela marea pasiune neimpartasita la ura desavarsita nu a fost decat un pas. Inca odata mai spun, daca EU ar fi fost grasa, urata si proasta, Mme Saftoiu, S.Matei, cohorte intregi de ziaristi si ziariste, n-ar mai fi avut ce manca!

  • De parcă Băsescu ar fi Făt Frumos !

  • e ceva atat de simplu: razgandeala ….

  • Asa comanda a primit sa scrie.

  • Biata fimeie urlatoare se pare ca, vorba lui Florin Calinescu..nu a mai simtit trabucul in ceasca 😛

  • Sorina asta e de o prostie cât carul. Nu o bănuiesc de altceva.

  • Oricine o poate critica pe Sorina Matei numai Cristoiu,nu…Chiar a uitat Cristoiu ce spunea de Base acum multi ani si ,deodata…ce sa vezi? Schimbare la 180 de grade… Asa ca,lasa-ne …

  • SONERIA ESTE O JAVRĂ !
    Viața ei este ca a unui vierme , se agită neâncetat fără să știe de ce !
    Îmi este scârbă de viermi !

  • Am auzit ca femeiile care sufera de frigiditate daca se ating de Basescu se vindeca :)))

  • Sorina Matei devine o femeie tot mai trista si mai nefericita!

  • ,,Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie!
    Dați-i un telefon și spuneți-i c-o iubiți și pe ea!”…..Genialll!!!!!hahahaha!!!(pai poate publica si domnisoara Sorina o carte cu multe poze)

  • Până când T.B nu i-a zis că are epoleții, Sorina Matei nu a avut comportamentul acesta „jurnalistic”, de la acea declarație sa schimbat la 180 de grade.

  • :))))) Da. Incredibil! Eu chiar nu-i mai inteleg pe acesti oameni…stiu ei ceva ce noi nu stim in legatura cu Traian Basescu? Din cate stiu si Traian Basescu este pamantean. Ce mai poate sa faca in plus acum cand este pensionar? Toate problemele tarii sant rezolvate si mai avem doar una singura Traian Basescu?

  • ………………bv

  • Se prăpădește biata femeie, Sorina Matei dupa bani, scrie cum i se dicteaza!!!!!

  • a primit si ea alt ordin pe unitate…

  • Maestre, se vede de la o posta ca si Sorina e’ geloasa

  • Sorina Matei este de-o nesimtire crunta fiindca il pupa pe Basescu si direct si,si in reluare si azi face ce face pt bani de la cineva care ii da bani pt a manca ,trebuie sa manance ,asta e ,pacat

  • Ce bine ar fi daca s-ar rezolva asa de simplu. Teama mi-e ca din alta parte trebuie sa primeasca telefonul care sa-i spuna cum trebuie sa scrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *