Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Dvs vă spune ceva numele Patrice Lumumba?

Printre cele 638 de tentative de asasinare a lui Fidel Castro se către CIA se numără și otrăvirea.
Otrăvirea, mai precis infectarea cu un virus mortal, imitînd efectele unei boli indigene, fabricat de Divizia de Știință  a Agenției,  a fost încercată și-n cazul lui Patrice Lumumba.

Așa m-am pomenit studiind moartea lui Patrice Lumumba, eroul legendar al Republicii Congo și al Africii, petrecută în 17 ianuarie 1961. Ulterior,  cadavrul a fost ciopîrțit și dizolvat în acid, să mai fie descoperit în veci.

Patrice Lumumba!
Numele acesta e strîns legat de copilăria mea mai precis de copilăria mea de radioascultător, dat fiind că-n România lui Dej s-a făcut mare caz de moartea lui Patrice Lumumba.

Dvs ce vă spune numele Patrice Lumumba?
Cînd și unde ați auzit de el?
Sau, poate, nu vă spune nimic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Dvs vă spune ceva numele Patrice Lumumba?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *