Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – adevărații responsabili de pîrjolirea țării de către hoarda lui Dacian Cioloș

Vineri, 16 septembrie 2016, pe cristoiublog.ro sub titlul Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloş pîrjoleşte România! atrăgeam atenţia asupra unuia dintre cele mai grave fenomene din Istoria României postdecembriste:

„Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul.
Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni.
În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.

Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd în perioada care i-a rămas să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.
Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare.

În cazul unui Guvern politic, înaintea alegerilor parlamentare, miniștrii sunt deosebit de prudenți în măsurile luate. Aflat înaintea examenului crucial, partidul care i-a numit îi ține sub control, preocupat să nu piardă capital politic prin deciziile controversate ale miniștrilor. La rîndul lor, miniștrii știu că după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un servici. De aceea, miniștrii dintr-un Guvern politic evită pe cît posibil să ia decizii controversate în perioada preelectorală.

Nu e cazul miniștrilor din Guvernul Dacian Cioloș.
Toți, dar toți, în frunte cu premierul, știu că după alegeri trebuie să-și caute servici.
Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria.
De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.

Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese.

Situația e unică în Istoria României:
Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!”

Principalul instrument de pîrjolire a ţării îl reprezintă Ordonanţele de urgenţă.
Pînă luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş dăduse 55 de Ordonanţe de Urgenţă.
55 de Ordonanţe de Urgenţă în doar opt luni!
O performanţă antidemocratică pe care n-a atins-o nici un guvern politic postdecembrist!

Luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş a mai dat 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.
Trei ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă de Guvern săptămînală!
Pînă la alegerile parlamentare au mai rămas 11 săptămîni.
Dacă se păstrează acest ritm, pînă la plecarea de la Victoria, Guvernul Cioloş va mai emite încă 33 de Ordonanţe de Urgenţă.
33 (treizeci şi trei!)

Deşi au mai rămas pînă la alegeri mai puţin de 3 luni, miniştrii Guvernului Dacian Cioloş se comportă ca şi cum ar fi membrii unui Guvern desemnat pe 4 ani, care tocmai acum au cîştigat alegerile cu peste 90%.
La Interne, Dragoş Tudorache anunţă modificări radicale în privinţa DIPI.
Acelaşi ministru, cu o carieră suspectă (dintr-un judecător debutant la Galaţi e luat şi paraşutat într-o misiune internaţională în Kosovo), se pregăteşte să modifice structura MAI.
La Ministerul Educaţiei, Mircea Dumitru, unul dintre pionii Sistemului monstruos creat şi dezvoltat de Traian Băsescu, e pe cale să modifice Bacalaureatul.
La Ministerul Culturii continuă Operaţiunea Cuminţenia Pămîntului de trecere a 11 milioane de euro din Bugetul naţional în puşculiţele Grupurilor de interese.
Mult mai grav, criminal chiar, Guvernul Cioloş se pregăteşte să facă Bugetul 2016. Pentru această lovitură, el a amînat alegerile pînă pe 11 decembrie 2016.

Pentru următoarele trei luni, Guvernul nelegitim Dacian Cioloş pune la cale mutaţii de structură în România, deşi, repet, mandatul său a fost cel de guvern interimar.
Putea fi preîntîmpinată această pîrjolire a ţări de o hoardă ale cărei interese n-au nici o legătură cu Poporul Român?
Putea, desigur.

Vineri, 5 august 2016, Liviu Dragnea a anunţat că PSD va depune o Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dacian Cioloş.
Moţiunea ar fi avut rostul de a lua Guvernului Dacian Cioloş instrumentele prin care provoacă Dezastrul ţării pe ultima sută de metri de guvernare.
Dacă Moţiunea trecea, Guvernul Dacian Cioloş devenea ceea ce trebuia să fie prin mandatul dat de Parlament anul trecut:
Un guvern interimar, cu puteri limitate la administrarea treburilor curente şi pregătirea algerilor.
Depunerea Moţiunii de cenzură era nu numai un act cerut de Interesul naţional, dar şi un act în concordanţă cu criticile publice aduse Guvernului Dacian Cioloş de către PSD şi ALDE, toate concentrate pe adevărul că fiecare zi care trece e o nouă zi de Dezastru.

Joi, 11 august 2016, într-o conferinţă de presă zăpăcitoare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu anunţă că nu mai depun Moţiunea de cenzură.
Motivul real?
Unul tipic politicianismului de varză murată din Moldo-Valahia.
Guvernul Dacian Cioloş trebuie lăsat să continue pîrjolirea ţării.

Identificîndu-l cu PNL, PSD şi ALDE vor cîştiga alegerile. Astfel, cele două partide cred că vor repeta succesul electoral al PSD din 2000, după Dezastrul care a fost Guvernarea CDR.
Misiunea principală a unui partid de Opoziţie nu e însă cucerirea Puterii cu orice preţ.
Misiunea principală e să ţină sub control Puterea în exerciţiu, s-o amendeze cînd o ia razna, s-o corecteze, s-o oprească de la măsuri care contravin interesului naţional.
Calculul PSD şi ALDE intră în conflict cu această misiune de partide de Opoziţie.
S-ar putea ca PSD şi ALDE să cîştige alegerile (deşi ştiind cîte ceva despre Celula de la Cotroceni, care conduce Instituţiile de forţă în vederea scrutinului, am îndoieli serioase că aşa va fi).

Dacă PSD şi ALDE vor cîştiga alegerile, cele două partide vor prelua o Românie pîrjolită.
Merită cîştigarea alegerilor acest preţ?
Că Liviu Dragnea mai ales nu se gîndeşte la interesul naţional, ci la interesul PSD-ist de a ajunge la ciolan ne-o dovedeşte întîmplarea de luni, 19 septembrie 2016, din Parlament.

Presa de fătuce şi guguştiuci a văzut în momentul de luni o confruntare între PSD şi Guvernul Dacian Cioloş.
Aiurea!
Momentul de luni din Parlament a fost un triumf electoral pentru Dacian Cioloş.
Ca să nu se spună că PSD e complicele Dezastrului naţional numit Guvernul Dacian Cioloş, pe 8 septembrie 2016, Liviu Dragnea i-a trimis premierului o scrisoare deschisă prin care-l invita să vină în Parlament şi să prezinte starea economică a ţării.

Cum era de aşteptat, Dacian Cioloş n-a putut decît să salute „iniţiativa preşedintelui PSD”.
Cum Dumnezeu să răspundă altfel?

În locul unei Moţiuni de Cenzură, care i-ar fi luat Instrumentul Ordonanţelor de urgenţă, Liviu Dragnea îl invită pe Dacian Cioloş să-şi facă publicitate electorală de la tribuna şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
O premieră în istoria postdecembristă.

Înainte de a merge la Parlament Dacian Cioloş a fost la Guvern unde a mai trîntit ţării, în nas, încă 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.
La tribuna Parlamentului Dacian Cioloş a făcut ceea ce ar fi făcut orice politician căruia adversarul îi face cadou o asemenea pleaşcă.
De a-şi face publicitate electorală.

Potrivit presei, Liviu Dragnea i-a dat o replică dură lui Dacian Cioloş de la Tribuna Parlamentului.
La rîndu-i, după ce s-a fandosit cu marile realizări, Dacian Cioloş i-a răspuns lui Liviu Dragnea la fel de tăios.
După cum era de așteptat presa sub acoperire s-a năpustit să publiciteze doar intervențiile lui Dacian Cioloș.
Ale lui Liviu Dragnea au fost trecute sub tăcere.
Prostie cu ghiotura din partea lui Liviu Dragnea?
Fireşte că nu.
Pregătirea guvernului de Uniune naţională sub conducerea lui Dacian Cioloş.
O Moțiune de cenzură ar însemna o situare față de Dacian Cioloș pe poziții publice de dușmănie de moarte.
Asta ar face imposibilă intrarea PSD într-un Guvern de Uniune Națională condus de Dacian Cioloș.
Ca să nu se alimenteze însă speculațiile cu negustoria încheiată încă de pe acum de PSD, Liviu Dragnea se face că-i dă un ghiont lui Dacian Cioloș.
În realitate, ghiontul e pupic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – adevărații responsabili de pîrjolirea țării de către hoarda lui Dacian Cioloș”

 • Hoarda PSD a parjolit codrii Romaniei D-le deontolog Cristoiu.Ar suna mai bine asa decat sa manci euroi incasati de la PSD.

 • Nu credeți ca a-ți ajuns la o vârstă la care ar trebui sa va retrageți undeva liniștit și sa va vedeți de bătrânețe……sa va opriți sa mai scoateți șerpi pe gura …..

 • ” La rîndul lor, miniștrii știu că după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un servici.”

  „Serviciu”, nu „servici”, ma agramatule! Pitic abject si prost, macar sa vorbesti corect ai putea, ca te dai ziarist. Esti un rebut biologic, aratare sinistra si proasta!

 • Huooo date dracu de jigodie psd-ista!Leaga-ti ceva de gat si aruncate intr-un rau..ai face un bine omenirii..muistule!

 • Esti o infectie de om!

 • S-a căcat cineva moale și au sărit stropi pe doctoratul furat al lui Ponta? E un gest politic! Au ieșit 20.000 de oameni în stradă și au dat jos guvernul aceluiași Ponta? Au fost niște fraieri manipulați politic! Au ars niște tineri de vii la Colectiv? A fost un gest politic și ăsta. Plânge pe Facebook o femeie căreia i-a murit copilul din cauza abuzurilor unui semianalfabet îmbuibat, ajuns ministru? Face politică, deci să tacă!
  Hai, sictir, „domnule Cristoiu” !

 • Poate e gresut sa intreb dar dumneavoastra si dormiti cu ochelarii aia de soare ? Fie noapte, fie soare, fie zi, fie in casa tot cu ei sunteti….??????

 • Cristoiule, taica, du-te si vezi-ti de nepoti sau fa orice altceva numai lasa-ne… Voi parjoliti tara asta, nenorocitilor, demagogilor, pupincuristi de politicieni ordinari, a caror loc, pentru multi dintre ei, e la puscarie. Oamenii astia, derbedeilor, sunt cei carora intr-adevar le-a pasat si le pasa de noi si de tara asta, inclusiv de voi, rahatilor. V-au dat clasa la toata sleahta de parjoliti, nenorocitilor! Va doare ca se trezeste lumea? Va doare ca incep sa gandeasca tot mai mult? Va e teama de ceva, cumva? Si tu, aparator al criminalului de Oprea, sa mananci rahat aiurea, sa o comentezi pe amarata aia de femeie, nenorocita pe viata ca si-a pierdut copilul… Sa o pui sa taca, sa nu mai vorbeasca ca face, vezi Doamne, politica, de parca ea ar da, biata, cuiva in cap. Scarbelor!

 • Esti dus rau de tot nene Cristoiu.Ale cui interese le servesti dumneata?

 • Aveti impresia ca ministrii astia se tavalesc de durere daca-si pierd scaunul? Astia au venit si se vor intoarce la salarii Legale si Muncite peste ce poate sa fure un politician de partid care n-are alta specializare decat furtul.

 • E ceva in neregula cu d/l Cristoiu !Ma ingrijoreaza cum gandeste !Sigur se intampla ceva cu domnia sa !Cuvintele ,,hoarda lui Dacian Ciolos > mi se par total AIUREA .

 • Se pare ca n-ai inteles, eu nu ti-am reprosat ca-i vorbesti la per tu, doar ti-am spus sa te hotarasti, caci suna urat sa alternezi exprimarile! Fiecare cu educatia lui, asa ca nu ma deranjeaza pe mine!

 • Si am sa vorbesc cu per tu cu Oricine am sa vreau!!!

 • Chiar crezi ca conteaza cine este „dumneavoastra „si cine nu este?? Sunt limbi de circulatie mondiala , de exemplu engleza, in care nu exista „dumneavoastra” ci numai TU si culmea oamenii de orice varsta sau categorie sociala nu se mai ofenseaza!!! Nu crezi ca aceea este adevarata civilizatie???

 • Mai tradu o data proverbul(incearca din partea „cealanta”!), ca se supara elvetienii!

 • Tocmai ce „pomenii” si eu ca nu e vorba de nicio parjolire!

 • Tu cand iesi din criza ?Basescu e cal mort ,pariaza pe altul.

 • Cei care-l criticati pe domnul Cristoiu ca nu scrie pe placul vostru , ar fi trebuit sa va fi deprins pina acum cu ideia ca un gazetar trateaza evenimentele politice asa cum le vede el si in contest cu situatia reala de pe scena politica . In ceea ce priveste faptul ca il faceti comunist , asta nu-i nicio noutate , dinsul chiar a declarat asta . Decit cu perdea asa cum o faceti multi de pe aici mai bine pe fata . Pina in 90 erati declarati comunisti sadea , acum va pute .

 • Stai linistita, ca nu are cum sa se descalifice de la maestru la muncitor necalificat!

 • In plus, hotaraste-te, ori ii vorbesti la „per tu” dlui Cristoiu, ori cu „dvs.”

 • La intrebarea „cum poti sa scrii „parjoleasca?” se raspunde cu alta intrebare: tu cum poti sa scrii „a-ti inceput”?!

 • Dle Cristoiu, cu „parjolitul” Romaniei nu sunt de acord, nu mai repet punctul de vedere spus la „gandul” cu aceasta tema! In ce priveste subiectul ordonantelor de urgenta, nu numarul lor ar trebui sa conteze, ci obiectul si necesitatea lor! De ex., au fost date ordonante de urgenta pt:
  -modificarea codului de procedura civila;
  -accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura transeuropeana de transport;
  -masuri pt finalizarea unor proiecte finantate din fonduri europene;
  -masuri pt protectia mediului si infiintarea Garzii forestiere;
  -pt marirea salariilor bugetarilor etc
  Sa nu uitam, totusi, ca ordonantele pot fi respinse, ulterior, in parlament! In rest, sunt de acord cu criticile la adresa lui Dragnea si Tariceanu, care se joaca de-a politica, evident, pt ca sunt santajabili!
  Tot ce-mi doresc e sa-i vad pe Dragnea si Ponta iesiti din politica, iar, in ce-l priveste pe Tariceanu, as vrea de la el o poza, cu autograf, in timp ce sta pe scaunul detectorului de minciuni, si cu o hartie in mana, pe care scrie: „am cazut testul, sunt un penal mincinos”!

  • Fii mai destept .Ce ramane in urma lor nu mai desface nimeni .

  • Da o poza cu Basescu nu vrei ?

  • Vreau, dar, daca se poate, as vrea una in care Udrea sta cu fundul pe biroul lui, sau sub birou!

  • „Anal istii” stau la panda, poate ca zaresc o rama, sa ii defineasca forma , Sa-i explice ei reforma, ce e capat… ce-i sfarsit , Ca tarasul i-e ursit. Ei despica firu-n zece, Iar pan’ ce timpul trece, biata rama s-a uscat… Dilema e rezolvata, – rama s-a nascut uscata … Lumea e plina de filozofi imbecili … care folosesc grave acuzatii … si noi ne pierdem vremea dand importanta prostului.. Domnului Cristoiu i s-a parjolit mintea… asta e, unii se prostesc mai repede, altii devin senili mai tarziu… As vrea totusi, sa imi explice cineva, cu subiect si predicat , de ce guv. Ciolos e o guvernare nociva…? Guvernarea Roman, Nastase, Boc, Ponta… au fost nocive… se vede, sunt argumente … dar Ciolos ce a facut?

 • La babuinii totul e bine .
  Guvern tehnocrat ,Guvern de Banditi .
  DNA =Nufarul pentru banditii sistemului .
  ICCJ = Macelarie
  CC =Cimitirul Romaniei .
  Babuinii se bucura .
  La puscarie birjar !
  Sa fie rau ca sa nu fie bine .

 • Slugoii FMI , ‘Ciolosarii’, pusi la Victoria , au ordinul de a da toata agoniseala romanilor din tara catre finantele straine , cum a facut si ISARIMEA-sa cu rezerva Romaniei , pe care a dat-o englezilor.

  • Pana acum au fost politicienii la putere si au reusit doar sa si umple buzunarele lor si a camarilei,nu cred ca acestia au facut rau si nu au privatizat si vandut cum au facut predecesorii

 • Ohlalala !!!! ,,Hoarda” ???? Stati linistit Monsieur Maestre !!! Isi gasesc ei de lucru ….. ??Ptca nu sunt politruci sa le duci matale de grija n’est ce pas ……..

 • Dragnea a facut pactul demult cu binomul . Tariceanul la inceput nu a fost de acord , dar nu are ce face . La anul vom avea tot guvernul meu , Iohannis se pisa pe voturile noastre , asa cum a facut si anul trecut . Va pune premier pe cine vrea el si pesedistii cu toate voturile lor vor trece in opozitie . Odata ajunsi parlamentari niciun politician nu va accepta anticipate . Nu s-a intimplat niciodata pina acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *