Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir? Pentru ca SRI să poată pune în scenă marele spectacol Codruța Kovesi denigrată de bandiţii de corupţi!

Marinela Dragomir a trimis procurorului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, o scrisoare deschisă prin care îi acuză public pe procurorii care instrumentează cazul soțului ei, Daniel Dragomir, de „tortură psihică, pentru a-l determina să recunoască faptele expuse de procurori”.

Documentul, trimis, probabil, tuturor redacțiilor bucureștene, a fost reprodus în extenso de multe site-uri și preluat de televiziunile de știri. În mod ciudat pentru unii, explicabil pentru mine, care știu Dosarul Black Cube, documentul, deși de maxim interes public, a fost trecut sub tăcere de agentura Binomului SRI-DNA din presă, potrivit mecanismului de propagandă bolșevică Știrile care nu există.

Am primit Documentul pe e-mail și l-am citit înainte de a fi reprodus pe site-urile presei minim independente.
Dincolo de autodenunțul care e confesiunea de mai sus, deși cei de la Noua Securitate știu adevărul, mă văd obligat să declar, pentru cititorii mei, că nu Marinela Dragomir e cea care mi-a trimis e-mail-ul, fie și pentru că între mine și familia Dragomir nu e nici o legătură.

Protestul Marinelei Dragomir e întrutotul justificat, și dacă presa noastră n-ar colcăi de ofițeri acoperiți și agenți de influență ai Noii Securități, sub semnul misiunii de esență a jurnalistului cea de a apăra individul călcat de șenilele Instituțiilor de forță, s-ar crea în România un Scandal pe cinste.

Daniel Dragomir e ținut în arest preventiv de 70 de zile sub acuzația de instigare la constituirea unui Grup infracțional organizat, prin acest Grup înțelegîndu-se 10 angajați ai firmei de business intelligence Black Cube, în frunte cu fondatorul și directorul firmei, Dan Zorella.

Potrivit Comunicatului de presă al DIICOT din 6 aprilie 2016, doi tineri angajaţi ai firmei Black Cube – Weiner Ron și Geclowicz David – au fost arestaţi preventiv cu următoarea motivare:
„pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.”

Documentele din Dosarul Black Cube, din care am publicat masiv pe cristoiublog.ro şi în Evenimentul zilei, arată că operaţiunea asumată de firma Black Cube a fost – cum spunea Depoziţia lui Dan Zorella – „de a verifica informaţii legate de suspiciuni de corupţie” în legătură cu Codruţa Kovesi. Aşa cum arată Documentele de la Comisia Rogatorie, un cetăţean român, Daniel Dragomir, a comandat unei firme de detectivi verificarea unor suspiciuni de corupţie în legătură cu funcţionarul public Codruţa Kovesi. În acest scop, el a înmînat lui Dan Zorella, la Bucureşti, un fel de dosar de presă despre suspiciunile care o vizau pe Codruţa Kovesi. Firma de detectivi urma să verifice dacă aceste suspiciuni se dovedeau adevărate, să strîngă probe şi să întocmească un raport pe care să-l dea lui Daniel Dragomir.

Pînă aici, nimic penal, deşi SRI, care a instrumentat dosarul şi-l pilotează şi acum, deşi el se află la DIICOT, lasă să se înţeleagă că e vorba de spionarea unui demnitar român din cercul de siguranță națională de către străini pe teritoriul scumpei noastre patrii. Potrivit Comunicatului de presă din 6 aprilie 2016, Mandatului de arestare preventivă în cazul lui Geclowcz David şi Rechizitoriului din 13 septembrie 2016 prin care e reţinut Daniel Dragomir, pe parcursul Operaţiunii, angajaţii fimei Black Cube au încălcat legile ţării apelînd la mijloace infracţionale de obţinere a informaţilor.
Cum aceste mijloace au fost folosite de Ron Weiner şi de David Geclowicz, după arestarea preventivă, cei doi şi-au recunoscut faptele şi, potrivit unei înţelegeri cu procurorii, au primit doi ani şi opt luni cu suspendare.

Ce fapte şi-au recunoscut?
Că au apelat pe cont propriu la mijloace infracţionale pentru a îndeplini o misiune care nu presupunea folosirea acestor mijloace.
Iniţial, DIICOT a suspectat şi pe alţi opt angajaţi ai Firmei, în frunte cu Dan Zorella, de a fi complotat la mijloacele ilegale ale celor doi.
De aici suspiciunea de Grup infracțional organizat.
În urma Comisiei Rogatorii, toţi cei opt suspecţi au fost scoşi de sub orice bănuială.
Asta din simplul motiv că procurorii n-au putut dovedi că Operaţiunea Black Cube fusese planficată drept una care să apeleze la mijloace ilegale de verificare a informaţiilor.

Comisia Rogatorie a scos la iveală că Operaţiunea Black Cube a fost comandantă de Daniel Dragomir.
Pe 13 septembrie 2016, Daniel Dragomir e reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru săvîrşirea infracţiunii de: „constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.”

După scoaterea din cauză a celor opt angajaţi Black Cube şi acordul cu procurorii încheiat de cei doi tineri, acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat cade. Cîtă vreme procurorii au fost de acord că cei doi au folosit de capul lor mijloace ilegale, nu mai putem vorbi de Grup infracţional organizat. Cei doi tineri au fost acuzaţi şi condamnaţi pentru infracţiuni informatice. Din nici un document de la Dosar nu rezultă că Daniel Dragomir i-ar fi instigat să spargă e-mailuri. Daniel Dragomir nu i-a instigat să facă asta nici măcar pe şefii Operaţiunii. Pur şi simplu, el a comandat verificarea unei informaţii.
În aceste condiţii, Daniel Dragomir ar fi trebuit eliberat din arest preventiv, ca să nu mai spunem că nici n-ar fi trebuit arestat preventiv.

De ce a fost arestat prevetiv?
De ce e ţinut în arest preventiv de atîta timp?
Răspunsul trimite la interesele obscure care stau la temelia acestui abuz.

SRI, cel care a instrumentat Dosarul şi l-a pus în braţele DIICOT, suspectează că în spatele lui Daniel Dragomir s-ar afla niscaiva oameni de afaceri şi politicieni români, cei care au dat banii.
Arestarea preventivă, ţinerea în arest a lui Daniel Dragomir au drept scop constrîngerea acestuia de a spune sau de a inventa nişte nume de persoane.
Şi la ce ar servi asta SRI-ului? se vor întreba şi pe bună dreptate cititorii.
Răspunsul îl dă o precizarea care revine obsedant în toate Documentele date publicităţii de DIICOT în cazul Black Cube.
Mai întîi în Mandatul de arestare preventivă a lui David Geclowcz, copiere pur și simplu de către judecător a unui pasaj din Rechizitoriul DIICOT:
„Mobilul întregii activități infracționale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, prin încercarea „de a găsi activități de corupție”.

În Comunicatul privind reţinerea lui Daniel Dragomir scrie negru pe alb:
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pentru realizarea unui scop infracţional precis, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat în legătură cu un suspect în cauză, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marcă «BlackCube», căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le consideră responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.”

Hopa!
Cum ar zice nea Gigel de la Sculărie.
Operațiunea Black Cube, comandată de Daniel Dragomir, e văzută de SRI, cel care a instrumentat Dosarul, nu ca apelul la mijloace ilegale pentru verificarea unor informații, ci ca o Operațiune de denigrare a Codruței Kovesi.

Documentele de la Dosar arată că scopul principal al comenzii a fost verificarea unor informaţii şi nu denigrarea Codruţei Kovesi.
Dar chiar dacă ar fi fost așa?
De cînd și pînă cînd denigrarea Codruței Kovesi e ceva pentru care trebuie să stai 70 de zile în arest preventiv?

De ce se insistă pe denigrare?
1) Dacă e denigrare şi nu verificare, cade suspiciunea că a fost vorba de o comandă de la nivelul Preşedinţiei.
Potrivit Documentelor, Klaus Iohannis avea nevoie de un Raport cu dovezi privind corupţia Codruţei Kovesi şi nu de denigrarea şefei DNA.
2) Dacă e denigrare şi nu verificare, înseamnă că Fecioara Morală a Naţiunii iese din această afacere cu o statuie ecvestră, în genul celei de mult decedatei Jeanne d’Arc din Centrul Parisului, unde se strîng fanii lui Le Pen.

„Duşmani puternici”, după cum susţinea Protectorul Hans Kelmm, vor să-i ia capul Codruţei Kovesi.
Se înţelege că aceşti „duşmani puternici” au pus la cale denigrarea variantei moldo-valahe a Fecioarei din Orleans Fecioara din Sfîntu Gheorghe.
Cine sînt aceşti ” duşmani puternici”?
Indiscutabil, corupţii.
Ce se aşteaptă de la Daniel Dragomir?
Să-i spună pe aceşti corupţi.
Să vezi atunci spectacol pus la cale de SRI. Cu tema Fecioara din Sfîntu Gheorghe pusă pe rug de bandiţii de corupţi!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir? Pentru ca SRI să poată pune în scenă marele spectacol Codruța Kovesi denigrată de bandiţii de corupţi!”

 • @Tanto, ai si tu dreptate… Numai ca, daca informatiile alea erau exclusiv din surse publice, si nu ar fi fost intregite cu altfel de informatii la care Dragomir a avut acces, operatiunea „musca’n lapte” pica din fasha… Ori nu dadea SRI-ul doi bani pe ea… (caz in care DIICOT habar n-avea ca se intampla) ori il contacta pe Dragomir si ii batea obrazul. Apoi… cine crezi tu ca e dispus sa plateasca sute de mii de euro pentru verificarea unor informatii, din surse publice, care conduc, potential, catre nicaieri? Cine arunca astfel de sume de bani pe apa sambetei?

  Daca cineva nu avea interes ca Dragomir sa pice in plasa, veneau agentii israelieni in Romania, sfatuiti prieteneste in prealabil de unii mai batrani ca ei si ii spuneau lui Dragomir… „Bai nene, ne-am mai gandit…nu vrem sa ne bagam in rahatul asta… Nu credem ca se poate face…”. Faptul ca acestia au venit, s-au cazat la un hotel si au inceput o simulare de infractiune acolo, conduce la concluzia ca lui Dragomir i s-a intins o capcana. Cine erau cei interesati sa-i intinda o capcana? Se stie foarte bine.

  Indiciile facaturii:

  Codrutza a vorbit mai devreme de a fi intrebata, despre israelieni, spund ca „nu i-a fost atacat contul de e-mail”… Deci, inainte ca cineva sa se apuce sa cerceteze cazul, victima infractiunii, sare in apararea faptuitorilor, incercand sa-i scoata din cauza:
  http://www.evz.ro/diicot-o-contrazice-pe-kovesi-in-dosarul-black-cube-conturle-de-e-mail-ale-apropiatilor-ei-au-fost-sparte.html

  Apoi, principalii faptasi ai asa-zisei infractiuni informatice sunt, in prezent, liberi ca pasarea cerului dar.. „instigatorul” e la racoare….

 • GOOD POINT, maestre !!!
  Si-uite-asa, se uita si de plagiat, si de fratele imbarligat in afacerea romgaz, precum si de multe altele !!!
  Dar am uitat de casele lu’ joianis, care, pas cu pas, devin tot mai … „inflamate” !?!

 • Lucrurile au urmat un curs previzibil. Fostul ofiter, tradator de tara, a ajuns dupa gratii, israelienii au scapat basma curata, dupa ce chiar Codrutza insasi a afirmat, fara sa o intrebe nimeni, ca (israelienii) „n-au facut nicio branza cu conturile alea de mail”, inainte ca acest lucru sa rezulte, firesc, din ancheta. Frustrarea lui Dragomir e lesne de inteles – si batut si cu banii luati. In timp ce el s-a umplut de tinichele de la CIA si Mossad, pentru fapte antiteroriste, fiind toata viata un caine credincios, fostii lui camarazi de arme au ajuns pe cai mari – functie, putere si bani. Iar atunci cand a incercat sa faca si el o invarteala cinstita cu un arab, i-au dat un shut in fund si l-au aruncat pe drumuri.

  Nu cred in implicarea lui Iohannis in aceasta spetza – nu are capacitate intlectuala suficienta pentru a procesa in timp utlil astfel de strategii. Daca Meir Dagan a dat un telefon, l-a dat unde trebuie, apoi si-a instruit baietii sa lase lucrurile sa curga, ca e vorba de un „proiect important” in care trebuie sa cada un fraier.

  • De ce ar fi tradator de tara un cetatean roman, oricare ar fi acesta, daca apeleaza la serviciile unei firme de investigatii legal constituita in strainatate pt. a verifica niste zvonuri, afirmatii aparute prin spatiul public ? Nici nu a furnizat evreilor de la Black Cube informatii secrete de stat (ca sa fie acuzat de tradare)si nici nu cerut evreilor sa cotrobaie dupa informatii clasificate(ca acestia sa fie acuzati de spionaj). Mai mult, apeland la serviciile unei firme de renume pe plan international, orice potential client care ii studiaza site-ul de prezentare, pricepe clar ca aceasta firma isi desfasoara activitatea de investigatie cu respectarea legislatiei statelor pe teritoriul carora culege/verifica informatii. Asadar, este exclus ca vreun client sa-i oblige sa comita infractiuni sau sa le dea indicatii celor de la Black Cube in privinta metodelor specifice de lucru. Ce interes ar fi putut avea unul ca Dragomir sa plateasca o astfel de firma cu un morman de euroi doar pt. placerea lui de a instiga angajatii firmei sa incalce legea ? Nu exista nicio proba ca Dragomir ar fi solicitat sefilor Black Cube spargerea unor conturi de e-mail. Nu pentru asta i-a angajat. Daca ar fi dorit o astfel de operatiune ilegala, l-ar fi costat mult putin niste hackeri priceputi, platiti special in acest scop, acuzatiile DIICOT-ului fata de el fiind fondate intr-o astfel de situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *