Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În premieră absolută: Cele cinci persoane din anturajul Codruței Kovesi cărora cei de la Black Cube le-au spart e-mail-uirile

(Am pus mîna pe varianta originală și deci completă a Depoziție lui Dan Zorella, organizatorul Operațiunii Black Cube!)

Gîndul de luni, 24 octombrie 2016, de pe cristoiublog.ro, dedicat Scandalului Black Cube, debuta astfel:

„Duminică, 23 octombrie 2016, Evenimentul zilei a publicat varianta completă a Declaraţiei făcute în cadrul Comisiei rogatorii din 27 iunie 2016 de către Dan Zorella, directorul Black Cube şi coordonatorul Operaţiunii din România.

Analiza corectă a acestui document crucial în Scandalul Black Cube, investigarea – acuzată de DIICOT ca fiind cu mijloace ilegale – a şefei DNA, Codruţa Kovesi trebuie să ţină cont de următoarele:

  • Evenimentul zilei nu reproduce documentul aşa cum a încăput pe mîna redacţiei, ci în varianta unei ample prezentări de către redacţie.

  • N-am nici o îndoială că redacția a fost corectă în prezentarea Documentului. Ca cercetător obsedat de cunoașterea documentului original simt nevoia să precizez pentru cititorii mei că eu n-am avut acces la Depoziția în forma sa originală. Dacă aș fi avut acces, poate că aș fi sesizat și alte lucruri decît cele prezentate de colegii de la Evz.”

Aceste rînduri au fost receptate de cei care puseseră mîna pe document în varianta sa autentică (se spune că se învîrte prin unele redacții de mai mult timp!), ca o dorință a mea de a avea și eu documentul.
Așa se face că luni dimineața, la BAR fiind, m-am pomenit cu un plic în care se afla Documentul. Din nefericire Depoziția a fost fotografiată pe furiș și în viteză. Prin urmare, cu tot chinul meu de a descifra unele pasaje sau cuvinte (nu multe), folosind chiar și lupa, n-am reușit să-l reproduc pentru cititorii mei în întregime. Cititori mei s-au convins poate că sunt prea bătrîn ca să mai fac jocurile cuiva din România postdecembristă. Sunt sigur că ei mă vor crede că anumite pasaje nu le-am reprodus nu pentru că aș fi ținut să protejez pe cineva, ci pur și simplu pentru că n-am reușit să le descifrez. Dacă cineva are o variantă mai bună a Documentului, pe care n-o poate da el publicității din motive lesne de interes, îl rog să mi-o trimită pentru a o reproduce în părțile în care am pus puncte puncte.

Înainte de a reproduce Documentul, senzațional după opinia mea nu atît prin referirile la persoane și întîmplări din România, cît mai ales prin istorisirea unei afaceri de spionaj desfășurate de israelieni pe teritoriul țării noastre, ca om care am lucrat cu mult documente de Istorie mă văd obligat să precizez că Depoziția trebuie privită în multe dintre punctele sale cu maximă prudență:

  1. E un punct de vedere a șefului Black Cube, interesat în a-și apăra Operațiunea ca fiind legală.
  2. Spusele lui Dan Zorella au fost traduse în românește. Chiar dacă n-am nici o îndoială în talentul traducătoarei, totuși în raport cu spusele lui Zorella traducerea, mai ales că e vorba de una pentru un document juridic poate fi imperfectă prin raportare la nuanțe.
  3. Despre personaje importante din România Depoziția redă spusele lui Daniel Dragomir. Nu-l cunosc pe Daniel Dragomir. Fiind vorba de un ofițer de informații declarațiile sale trebuie supuse suspiciunii necesare cînd e vorba de un lucrător cu experiență de dezinformare din Servicii.
  4. Depoziția aparține unui fost lucrător al Serviciilor secrete israeliene, Servicii considerate cele mai bune de pe glob în materie de născociri de legende de acoperire pentru operațiunile lor secrete.

Să mai precizez înainte de trece la reproducere Documentului că, pentru a-l face mai publicistic, i-am pus intertitluri:

Cu ce se ocupă Black Cube

„L-am văzut pe cel susmenţionat în faţa mea şi te-am informat că sunt inspector de poliţie cu datele menţionate mai sus, te anchetez cu suspiciunea de aderare şi constituire a unui grup infracţional, hărţuire, comiterea de infracţiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator în mod ilegal pentru a săvîrşi o altă infracţiune, în scopul de a vătăma un funcţionar public din România, toate acestea în cadrul unei comisii rogatorii.

În legătură cu acestea nu eşti obligat să spui nimic şi tot ceea ce vei spune va fi notat de către mine şi poate folosi ca probă în instanţă în ţară şi în străinătate, tăcerea poate întări probele împotriva ta, ai dreptul de a te consulta cu un avocat, declaraţia ta este luată în cadrul unei cereri de asistenţă juridică sosită din România.

După ce a citit conţinutul suspiciunii şi avertizării şi le-a înţeles, a semnat, şi-a spus din buna şi libera voinţă semnătura.

Î: Doreşti să consulţi un avocat?
R: Nu.

Care este reacţia ta despre suspiciuni?
Sunt interesat să dau astăzi toate informaţiile, sunt interesat să cooperez pe deplin.
Sunt interesat să dau contextul despre mine şi despre tot acest eveniment, numele meu este Dan Zorella, am 33 de ani, un titlu de licenţă în economie de la Tehnion cu menţiune de excelenţă şi am titlul de masterat în managementul afacerilor de la Universitatea Tel Aviv cu menţiunea excelenţă. Specializare în finanţe şi Comportament Organizaţional. Eu am înfiinţat societatea BC Strategy Ltd. şi numele mărcii „Black Cube”, împreună cu asociatul meu Avi Yanus în martie 2011. Am început cu un număr de angajaţi 4-5 angajaţi, astăzi sîntem aproape 100 de angajaţi. Eu sînt directorul general al societăţii şi responsabil cu relaţiile cu clienţii şi acţiunile de informații. Asociatul meu, Avi Yanus, este responsabil cu partea financiară.
Lucrăm în toată lumea în peste 50 de state. Vorbitori de multe limbi în firmă.
Adunăm probe pentru a le da clienţilor informaţia pe care am adunat-o pentru a folosi în instanţele de judecată. În afara clienţilor noştri confidenţiali au fost şi cazuri de informații care au ajuns publicate, prin predarea unei declaraţii în instanţă care a fost publicată ca mărturie în instanţă.

Î: Cum este definită funcţia ta în firmă şi ce include această funcţie din punct de vedere al executării sale?
R: Sunt directorul general şi fondatorul firmei. Precum am menţionat mai sus.

Î: Cine din firmă are autoritatea să îţi dea instrucţiuni cu privire la activitatea pe care o ai în cadrul funcţiei tale în firmă?
R: Sunt directorul general şi decid singur.

Î: Îi cunoşti pe inculpaţii Ron Weiner şi David Geclowicz?
R: Da desigur, sînt angajaţi ai firmei. Ron lucrează la firma israeliană, el este fostă persoană din forţele de informaţii israeliene şi este programator. David este angajat de firma britanică. El este un băiat inteligent care lucrează la filiala din Londra. Deoarece am deschis infrastructura pentru înfiinţarea unei filiale în Paris, David trebuia să fie înainte să fie reprezentantul nostru în Paris.

Î: Detaliază circumstanţele în care i-ai întîlnit, şi care sînt relaţiile personale şi/sau profesionale ale tale cu aceştia.
R: Pe Ron Weiner l-am întîlnit acum aproximativ un an, pe parcursul unui interviu de muncă şi primirea sa la muncă. Iar pe David l-am întîlnit acum aproximativ un an, un an şi jumătate, pe David l-a primit Avi la muncă. În afară de relaţii de servici nu am o relaţie personală de vreun fel cu aceştia.

Î: Ai fost în România în cursul 2015-2016? Detaliază perioadele în care ai fost în România şi care au fost scopurile călătoriei şi acestor vizite?
R: Am primit o adresă din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfîrşitul lui ianuarie 2016, precizez că în anul 2015 nu am fost în România. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important şi sensibil în România. Daniel m-a abordat printr-un tînăr israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus că există o problemă importantă pe care este interesat să o cercetăm în România în legătură cu DNA-ul – este vorba de iniţialele autorităţii anticorupţie. Iar apoi Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti.

Î: Ţi s-a părut că Gidi cunoştea detalii?
R: Doar titlul cercetării – a verifica informaţii legate de suspiciuni de corupţie în organizaţia D.N.A., şi în special faţă de şefa D.N.A.-ului.
Am înţeles că într-adevăr Daniel este un oficial, şi de aceea am ales să iau cu mine la această misiune pe Udi Levi, care este fost oficial din organizaţiile serviciilor de informaţii din Israel şi este consultant pentru dezvoltarea afacerilor în firmă, a lucrat aproape de Meir Dagan aproximativ 25 de ani, şi ne ajută în domeniile de găsire a clienţilor noi sau îl iau la întîlniri cu clienţii, întîlniri la care el poate să contribuie din experienţa sa din trecut. Udi Levi a fost de acord să călătorească cu mine.”

Daniel Dragomir s-a prezentat drept curierul SRI pentru misiuni speciale

„Am zburat în Bucureşti pe 01.02.2016 (observaţia inspectorului, persoana audiată anexează un document – o copie pe hîrtie a rezervării hotelului iar pe acesta sînt specificate datele la care a fost la hotel, numele său şi numele lui Udi Levi, documentul a fost ridicat şi însemnat cu Y.T. 1 din data de astăzi pagini).

Am ajuns în Bucureşti dimineaţa, am mers la hotelul Sheraton Hotel. Specific că Daniel a luat legătură cu mine pe căi precaute, potrivit modurilor de acţionare din lumea informaţiilor, printr-un telefon celular care a conţinut o aplicaţie care se numeşte silent phone, printr-un program de mesagerie care se numeşte wickr, avantajul acestor programe este că mesajele se şterg, iar telefoanele sînt mai securizate, la întrebarea ta, este vorba despre programe gratuite care se pot descărca de pe app store. Daniel clientul a cerut să utilizăm aceste programe. Pe ambele programe avea aceeaşi poreclă: johndoe500 ca nume de utilizator pe ambele aplicaţii. Daniel mi-a scris, ne întîlnim la Hilton – la English Bar la Hilton. Din cîte reţin în jur de 12:30/13:00 cu aproximaţie. Mă vei recunoaşte voi avea un măr şi un ziar pe masă. Şi într-adevăr astfel l-am recunoscut.

A început întîlnirea, cei prezenţi au fost: eu, Udi Levi şi Daniel Dragomir. Am comandat doar cafea iar întîlnirea a început cu prezentarea unuia altuia şi am povestit despre mine şi despre firmă. Am enumerat cîteva cazuri din trecut care au ajuns în presă şi se poate vorbi despre acestea. Am povestit că noi lucrăm cu clienţi particulari, firme şi guverne. Şi pentru fiecare fel am dat un exemplu. Udi s-a prezentat pe sine şi circumstanţele sale şi apropierea sa de Meir Dagan. Meir Dagan a fost reprezentantul nostru onorific în trecut. Pe Udi l-am prezentat ca preşedinte onorific în firmă. Iar atunci Daniel a început să se prezinte, a prezentat fondul său din serviciile de informaţii, mulţi ani în S.R.I. A menţionat că în ultima perioadă a fost mutat din funcția oficială din organizație din cauza unei anchete care are loc împotriva sa la D.N.A. A susţinut că ancheta este bullshit, dar îi permite astăzi să fie un gen de persoană în umbra S.R.I.-ului, şi să fie curierul său pentru misiuni speciale. Udi Levi a rîs şi a zîmbit şi a spus, da, şi la mine este aşa, în domeniul nostru niciodată nu părăsim serviciul public. Iar astfel am creat un limbaj comun pentru că am înțeles că sîntem din acelaşi domeniu.

După cîteva minute la English Bar, Daniel a propus să mîncăm prînzul, să trecem într-un loc mai liniştit unde să mîncăm prînzul. Am fost de acord şi am ieşit de la English Bar şi am mers aproximativ cinci minute pe jos. Am ajuns la un restaurant aproape de hotel, cu numele de „NADAMAS” iar acolo ne-am aşezat.

Daniel, ca persoană a serviciilor de informaţii, s-a aşezat în colţul restaurantului cu faţa la uşă, sub muzică clasică, zgomotoasă. Acolo am comandat să mîncăm prînzul iar Daniel Dragomir a început să ne povestească despre proiect.

Daniel a început să explice că scopul proiectului este de a ne asigura şi de a confirma sau de a nega un număr de suspiciuni şi direcţii de corupţie, mită şi conduită problematică în organizaţia D.N.A. şi specific la şefa organizaţiei, Laura Kovesi. Daniel a spus că de cînd este în această funcţie, ea de fapt a preluat comanda statului şi face cu statul ca şi cum ar fi statul ei personal.

Ea împreună cu nr. 2 al S.R.I-ului al cărui nume este Florian Coldea. Că acest cuplu a transformat aceasta într-un stat al fricii, teroare. Ei anchetează pe toată lumea şi chiar bagă judecători, persoane şi miniştri în închisoare. Şi îi ameninţă pe toţi. Daniel nu a vorbit deloc despre dosarul lui personal de la D.N.A. aşa cum m-aş fi aşteptat de la orice client potenţial pe care îl cunosc din trecut. Nu a cerut să rezolvăm problema lui personală, ci a vorbit despre problema naţională şi cît este de important României.”

Laura și Coldea sunt în relații foarte bune cu americanii

„Încetul cu încetul am început să înţelegem că este aici un proiect sensibil şi serios, iar de aceea Udi Levi a decis să înceapă să înregistreze această convorbire, înregistrarea a început la cîteva minute după ce ne-am aşezat la restaurant. Eu nu înregistrez niciodată clienţii. Dar Udi avea un stilou dintre acestea, un stilou pe care se apasă pe arcul său şi el începe să înregistreze.

Udi mi-a făcut semn că începe să înregistreze, iar eu am dat din cap că sînt de acord. Din acel moment conversaţia este înregistrată şi este în mîna mea astăzi. (Observaţia inspectorului: suspectul îmi predă o copie a redării întîlnirii precum şi disc copie a convorbirii înregistrate. Am ridicat cele menţionate mai sus şi le-am însemnat cu Y.T. 2 din data de astăzi şi respectiv Y.T. 3 din data de astăzi). Suspectul menţionează în faţa mea că există cîteva fişiere pe disc în plus faţă de înregistrarea conversaţiei de mai sus. Suspectul va detalia aceasta în continuare. Suspectul citeşte puncte şi propoziţii alese din redarea însemnată cu Y.T. 2 din data de astăzi, paginile 1-26, a se specifica că este vorba de o redare în limba engleză. Redarea conţine litere în limba engleză, mai jos este legenda:

Y – Daniel
BCI – eu – Dan Zorella
BC – Udi Levi.

Î: Menţionează-mi care sunt punctele importante pe care doreşti să le precizezi în legătură cu această redare.
Daniel mi-a povestit că a trimis pe adresa președintelui, din contextul conversației, era un mesaj care s-a trimis în ultima perioadă, adică se referă la președintele actual al României, Iohannis Klaus, printr-o persoană foarte apropiată președintelui. În legătură cu problemele președintelui (neinteligibil) despre soția președintelui și președinte. A menționat o persoană apropiată președintelui, fostul consilier pentru siguranța națională George Fotache. După aceea, Daniel a început să descrie istoria Laurei și a specificat că a făcut multe greșeli în carieră și sunt multe casete care se învîrt în oraș despre ea. Probabil casetele se află la persoanele de care nu s-a atins. Laura și Coldea sunt în relații foarte bune cu americanii. Coldea și Laura sunt foarte legați, ea se teme că-și va termina funcția, așa și el și invers. Daniel povestește despre dosare confidențiale din organizațiile de servicii de informații. Un anumit dosar despre ancheta Al Qaeda, de la CIA le-au cerut ajutorul. Un dosar adițional legat de Dania Priest și Dick Marty. Dosare adiționale legate de anchetele americanilor în România și influențele americanilor în România, informatori interni pe care îi are de la organizațiile de servicii de informații despre problemele ei și mai mult decît atît probleme pe care le are Coldea. Ca, de exemplu, faptul că dnul Coldea a fost implicat în povestea răpirii ziariștilor români în 2005, în care a fost implicat și Daniel și că au eliberat ziariștii și au plătit preț de răscumpărare, o parte din prețul de răscumpărare a rămas în mîinile lui Coldea. Daniel precizează că au mult material despre Coldea și cererea sa în final este adunarea de material despre Laura.

Pe parcursul conversației Daniel specifică problema sa personală prin faptul că, dacă într-adevăr, Laura și Coldea ar fi scoși din funcțiile lor, atunci Daniel ar putea să-l schimbe pe Coldea în funcția numărul 2 în S.R.I. În continuare, Daniel menționează convorbiri sensibile ale sale cu americanii și precizează conversații ale lui Coldea din ultimul timp cu americanii și aceasta arată că el astăzi încă este ”puternic în probleme”. Țin să specific un paragraf din cele mai importante din redare (suspectul citește paragraful în engleză), vă dau un rezumat în ebraică al paragrafului: Daniel menționează că domnul Hellvig, șeful S.R.I.-ului este o persoană corectă și onestă și dorește să conducă organizația așa cum trebuie. Laurei nu îi place de acesta. Hellvig a avut un grup de persoane, o echipă foarte apropiată de acesta și înainte de a fi numit șef al organizației Coldea și Laura i-au arestat pe toți. Astăzi Hellvig este singur în companie și desigur că nu o place pe doamna. Atunci cînd eu și Udi am întrebat dacă este prieten bun al lui Daniel, Daniel a răspuns cu un zîmbet că îl cunoaște. Adică deja ne-a dat de înțeles cine stă în spatele proiectului și adresarea către Firma Black Cube. Am înțeles că acel client care stă în spatele lui Daniel este de fapt Hellvig, șeful SRI-ului.

Î: Atunci ai înțeles?
R: Da, aceasta este prima dată cînd am început să înţeleg aceasta și am început să înţeleg că atunci cînd Daniel spune şi se exprimă „noi” „we” el se referă la el şi la Hellvig, şi la organizaţia SRI-ului.”

„Din aceasta eu am dedus că Daniel se referă la domnul Hellvig şi la preşedintele României”

„Î: Detaliază continuarea redării:
R: În continuare descriu capabilităţile firmei. (Citeşte un paragraf adiţional din redare – momentan la pagina 16) Daniel descrie că există şi alte surse care sunt interesate de acest proiect, vreau să spun că de fiecare dată cînd eu precizez cuvîntul proiect mă refer la comanda de lucru de la client de la firma Black Cube, Daniel a spus că nu vrea să se arate ca faţa proiectului, să se arate ca un fel de arhitect al proiectului, deoarece cînd va dori şi se va întoarce la serviciu nu poate fi legat de un astfel de proiect împotriva şefei D.N.A. (continuă să citească în engleză – primul paragraf pagina 17) Daniel adaugă, iar eu traduc: Există multe persoane care sunt interesate de reuşita acestui proiect, v-am povestit doar despre o parte din ei pînă acum.

Din aceasta eu am dedus că Daniel se referă la domnul Hellvig şi la preşedintele României. Daniel a fost încă circumspect în această fază, deoarece mă cunoştea doar de vreo oră. Însă deja m-a făcut să înţeleg cine stă în spatele proiectului.

(persoana interogată citeşte ultimul paragraf de la pagina 17 şi începutul paginii 18) eu traduc:
Daniel specifică că a dat un impuls despre faptul că acest client este total interesat de proiect.
Iar clientul aşteaptă ca Daniel să găsească soluţia pentru execuţie.
În continuare redării, pagina 18 precizez că noi vom pune o echipă a noastră în România.
În continuarea redării pagina 19, Daniel propune o poveste de acoperire despre cum ne-am cunoscut, să avem o iniţiativă de afaceri comună, în Moldova, în Amman sau în Dubai dacă cineva va veni să întrebe.
În continuarea redării pagina 20 eu întreb. Dacă Daniel va dori să ne întîlnim cu clientul care stă în spatele său. Iar Daniel răspunde că va vorbi cu clientul iar dacă clientul va dori atunci el se va bucura. După spusele lui Daniel nu este sigur că acest client va dori. Însă din punctul de vedere al lui Daniel s-ar bucura să ne facă cunoştinţă. Şi precizează explicit, doar cu cei doi clienţi. Din cîte am înţeles el se referea, că proiectul este foarte compartimentat şi dacă ne vom întîlni cu cineva atunci va fi doar cu Hellvig sau cu preşedintele, el nu implică oficiali juniori din organizaţia S.R.I. în acest proiect.
Continuarea redării pagina 21, eu îl întreb pe Daniel dacă doreşte o ofertă în scris şi cînd doreşte să începem proiectul? Daniel răspunde la aceasta că nu doreşte o ofertă în scris ci doreşte să ştie care este bugetul pentru un astfel de proiect. Daniel deja a înţeles capabilităţile noastre, el va merge la clienţi şi le va prezenta proiectul şi le va prezenta planul iar apoi va reveni la noi. Eu îi spun că bugetul este în jur de 100-150 de mii de lire sterline pe lună pe o perioadă de două luni. Adică între 200-300 de mii de lire sterline pentru întregul proiect. În plus comision de succes, referindu-mă la o plată adiţională care se efectuează la finalul proiectului, doar în cazul în care am reuşit să aducem un dosar de informaţii care este compus din mai multe surse care afirmă sau neagă în mod echivoc acuzaţiile împotriva lui Laura Kovesi. Comisionul de succes aproximativ 750 mii de lire sterline adiţionali.
În continurea redării pagina 24 Daniel precizează că el este în relaţii bune cu premierul Moldovei. Noi precizăm că noi lucrăm cu guverne în mai multe proiecte inclusiv căutare de proprietăţi ale guvernelor anterioare care au furat bani. Daniel specifică şi că are uşa deschisă la Putin.

Î: Menţionează punctele principale în plan – adică planul de executare pe care l-aţi planificat pentru proiect, precum apare din redare.
R: suspectul se referă la paginile 13-14 din redare şi răspunde.

În această fază am început să înţelegem eu şi Udi că în spatele acestui proiect stă un organ guvernamental, şi de aceea am aruncat aluzii despre posibilitatea şi capabilităţile noastre să lucrăm cu astfel de factori. Am început să povestim că primul lucru pe care-l facem într-un astfel de caz e că luăm toate direcţiile şi suspiciunile pe care le are despre doamnă, adică Laura Kovesi şi începem să le verificăm unul cîte unul.

Şi la ea personal, şi la apropiaţii acesteia – adică angajaţii din jurul său din prezent sau din trecut. Iar apoi din aceasta constituim dosarul de informaţii care este predat clientului la sfîrşitul procedurii. În dosarul de informaţii pot fi casete, e-mailuri, fişiere şi orice fel de informaţii care se pot aduna despre direcţiile pe care le-a cerut. În a doua fază putem şi să-l ajutăm pe client în utilizarea informaţiilor, adică să predăm un raport al nostru oficial către diverse autorităţi. Fie dacă în România şi fie dacă diverselor autorităţi din Europa. În plus putem ajuta dacă clientul va dori şi cu presa internaţională pe acest subiect, dacă clientul va dori să scoată anumite poveşti în presă noi vom şti cum să transmitem aceasta mai departe.

Î: Detaliază ce s-a întîmplat la finalul întîlnirii.
R: Precizez că Daniel a înţeles în profunzime toate metodele de acţiune posibile nouă, şi a precizat că va merge la clienţi cu planul detaliat şi cu bugetul general şi va reveni la noi în curînd.
În această fază de fapt s-a încheiat întîlnirea. Udi Levi a mers cu aparatul de înregistrare la toaletă şi l-a stins. De acolo ne-am despărţit fiecare pe drumul său, eu şi Udi ne-am întors la Hotel Sheraton, am dormit acolo în acea noapte, iar pe 02.02.2016 devreme dimineaţă am părăsit România.”

„Atunci am înțeles din aceasta că materialele se vor depune pe masa preşedintelui ca parte din probe pentru luarea de decizie în legătură cu renumirea lui Kovesi”

„Doresc să precizez un detaliu important adiţional, la pagina 3 din redare Daniel precizează că există două luni pentru executarea proiectului, deoarece preşedintele trebuie să decidă despre renumirea lui Laura Kovesi la începutul lui Aprilie 2016, iar întîlnirea avut loc pe 02.2016, atunci am înțeles din aceasta că materialele se vor depune pe masa preşedintelui ca parte din probe pentru luarea de decizie în legătură cu renumirea lui Kovesi.

Î: Detaliază ce s-a întîmplat după aceea.
R: Ne-am întors în ţară şi nu s-a luat legătură cu Daniel Dragomir pe parcursul unei luni aproximativ, în jurul lui 07/03/2016 Daniel a luat legătura, la început prin mesaje WICKR, iar apoi prin convorbire pe silent phone, Daniel a precizat că este interesat să înceapă proiectul, s-a scuzat că i-a luat atît de mult timp pentru a reveni la noi, că este un proiect foarte sensibil şi complex şi că a avut nevoie de mult timp pentru a primi aprobările potrivite. Daniel a precizat că datorită timpului scurt care a rămas aproximativ trei săptămîni, a reuşit să obţină aprobare de la S.R.I., ca noi să lucrăm în România ca „celulă” a S.R.I.-ului şi vom putea efectua de acolo activităţi de accesare a e-mailurilor, iar aceasta vom face doar din România, deoarece acolo au competenţă legală de a face aceasta.

Î: Ce dovadă/document/orice alt detaliu ai avut la dispoziţie ca dovadă a acestei susţineri că aveţi aprobare să operaţi ca „celulă” a organizaţiei S.R.I.?
R: Am primit despre aceasta un număr de dovezi pe care le voi detalia. Precizez că Daniel a spus că vom putea chiar avea întîlniri cu persoane pentru a verifica informaţii în legătură cu doamna, Laura Kovesi, în lume dar nu este scopul principal al proiectului datorită timpului scurt. Iar Daniel m-a întrebat care este momentan bugetul pentru executarea proiectului. I-am spus că voi reveni la el. Iar atunci am înţeles că există aici un proiect extrem de sensibil că vreau să verific un pic mai în profunzime înainte să avansăm. Iar atunci m-am gîndit şi mi-am amintit că Meir Dagan care este preşedintele onorific al „Black Cube” a avut relaţii foarte bune cu serviciile de informaţii din România. M-am gîndit că el ne poate verifica mai în profunzime despre esenţa proiectului. M-a consultat cu Udi Levi, dacă pot apela la Dagan pe acest subiect, iar Udi a spus că este o idee bună.

Am mers singur la Meir Dagan acasă, la cîteva zile după convorbirea cu Daniel, i-am explicat sensibilitatea proiectului şi am întrebat dacă va putea verifica cu relaţiile sale din România dacă este într-adevăr un proiect guvernamental. Dagan nu îl cunoştea pe Daniel Dragomir. Însă desigur a spus că va putea să verifice aceasta pentru noi.

I-am explicat sensibilitatea să fie precaut cu treaba cu Coldea şi să nu îl abordeze pe Coldea din greşeală. Am precizat lui Dagan că din cîte am înţeles noi din prima întîlnire cu Daniel, clienţii care stau în spatele proiectului sînt Hellvig şi preşedintele. Dagan a spus că înţelege sensibilitatea şi sistemul din România. A spus că va verifica și va reveni la mine şi ne-am despărţit. Singuri prezenţi care au fost şi m-au văzut intrînd la Dagan au fost agenţii săi de securitate, dar nimeni nu a fost prezent pe parcursul întîlnirii şi nu a auzit lucrurile.

Dagan a revenit la mine după o zi două, la telefon şi mi-a precizat că a efectuat toate verificările în România şi într-adevăr este vorba de un proiect foarte important şi sensibil pentru statul român, noi trebuie să executăm activitatea precum a spus Daniel doar din România şi astfel vom fi protejaţi de către organizaţie. Vom funcţiona ca celulă a S.R.I.-iului şi să avem succes, o misiune importantă.

Î: Care este numărul lui Dagan de pe care Dagan a sunat către România?
R: Nu ştiu, bănuiesc că s-a folosit de pre-paid.
I-am povestit despre aceasta lui Udi Levi, Udi mi-a spus că dacă Dagan a verificat atunci ştie ce spune. M-am întors la Daniel la telefon în jurul 14/3/16, şi i-am spus că putem să avansăm. Că noi precum a cerut el vom trimite o echipă în România, i-am spus că preţul va fi aproximativ jumătate din ceea ce i-am spus la întîlnirea noastră, deoarece costurile noastre sînt bazate pe ore şi oameni, adică 125 mii de lire sterline. Şi comision de succes de 375 mii de lire sterline. Din nou a spus că a înţeles şi că va reveni la mine. S-a întors în aceeaşi zi şi a cerut o reducere. I-am spus că maximul este încă 10 reducere şi am încheiat preţul final 115 mii de lire sterline şi 335 mii de lire sterline comision de succes. Preţul a fost stabilit, Daniel a spus că datorită sensibilităţii nu vor putea face aceasta prin transfer, şi a întrebat dacă putem primi banii în numerar? Am spus că nu ştiu şi că-l voi întreba pe partenerul meu Avi Yanus.

Aceasta este faza în care l-am sunat pe Avi Yanus şi i-am spus: eu, am un client guvernamental în România iar acesta doreşte să achite în numerar pentru proiectul din România. Este posibil? Avi a răspuns că nu este o problemă, ia de la el banii în România, adu-i în Londra, care este încă în graniţele Uniunii Europene, eu voi depune banii în Londra şi voi băga suma în conturile firmei.

L-am sunat pe Daniel şi i-am spus că subiectul este închis, Daniel m-a întrebat cînd cel mai repede voi putea veni doarece nu este mult timp pentru proiect. M-am urcat în avion pe 16/03/16 după-amiaza, am ajuns în Bucureşti pe 16/03/16 seara, iar Daniel a cerut să ne întîlnim încă în aceeaşi noapte deoarece subiectul este urgent. Am luat o cameră la hotelul „Radisson Blu” (observaţia inspectorului: suspectul predă o copie a facturii de la hotel, documentul a fost ridicat şi însemnat cu Y.T. 4 din data de astăzi) şi am stabilit să mă întîlnesc cu Daniel în acelaşi loc unde ne-am întîlnit data trecut, la Hilton, English Bar, încă în aceeaşi noapte la orele serii”.

Cei de la Black Cube spun că n-au spart e-mailul Codruței

„Am mers la Hilton, l-am întîlnit acolo pe Daniel, Daniel mi-a spus hai să mergem la un loc liniştit, unde se poate vorbi şi vom vorbi despre proiect. Am ieşit din Hilton, a avut acolo un autovehicul cu şofer. Este vorba de un Jeep alb luxos nu reţin producătorul. Nu reţin date legate de şofer. Daniel a spus hai să mergem, avem aici un apartament ascuns, acolo putem sta în linişte şi vorbi, acesta este un comportament cunoscut din organizaţiile serviciiilor de informaţii şi de aceea am fost de acord. Am intrat în autoturismul lui Daniel şi am mers aproximativ 15 minute, ştiu să specific că am fost încă în Bucureşti. Ne-am oprit lîngă o casă cu gard mare din metal, la întrebarea ta nu erau locaţii de afaceri în zonă sau ceva aparte ci totul era case, case. În momentul în care s-a deschis poarta am intrat înăutru pe jos. Poarta este o poartă de metal mare şi este lîngă aceasta o uşă de metal prin care se intră pe jos. Există acolo un hol, iar înăuntru o cameră de consiliu improvizată. Ne-am aşezat în această cameră de consiliu. Nu o cameră prea luxoasă ci asemănător cu un birou obişnuit. Daniel a vrut direct să termine povestea cu banii, mi-a adus un plic, şi mi-a spus conform ratei de schimb de 1.3 este 149000 de euro. Mi-a spus te rog numără. Eu nu am vrut să număr. Am scos din pachetul mare, care a fost împărţită în cîteva teancuri mici. Erau acolo cîteva teancuri cu legături de cîte 10.000 euro în bancnote de o sută. Erau cîteva teancuri mari mari cu bancnote de 500 de euro. Mi s-a părut mai mult sau mai puţin rezonabilă suma şi am înapoiat totul în plic şi am băgat în geantă şi gata am terminat cu banii.

Iar apoi am început să vorbim despre proiect, Daniel mi-a spus că ştie că am făcut verificări cu preşedintele firmei, Meir Dagan, care era o persoană importantă în ochii lui. Iar eu am zîmbit, un pic din incomoditate, dar Daniel a înţeles că este acceptat. Daniel a revenit şi a spus că Hellvig ca şef al S.R.I.-ului aprobă această activitate a noastră, ca celulă care poate funcţiona din România. Iar de aceea a luat mult timp pentru a obţine o astfel de aprobare complexă. Daniel a specificat chiar şi articolul legal pentru acest subiect 302 din Codul român pe baza căruia se primeşte această aprobare. Acest articol vorbeşte despre legalitatea accesului pe un calculator atunci cînd există suspiciune de delapidare sau corupţie.

Daniel a spus că are nevoie de material în două săptămîni, deoarece președintele trebuie să decidă despre prelungirea numirii lui Kovesi. Iar atunci Daniel a scos un plic adițional, acest plic a conținut direcțiile și suspiciunile împotriva Laurei pe care vrea ca noi să le cercetăm. Este vorba despre un document lung (observația inspectorului: suspectul predă un document însemnat Y. T. 5 27.06 16 pagini.) Daniel mi-a explicat că acestea sunt direcțiile și suspiciunile pe care ne roagă să le cercetăm. De exemplu, pe pagina patru se vorbește despre declarațiile de avere care nu sunt integrale sau corecte ale Laurei, iar pe parcursul documentului sunt toate declarațiile Laurei scrise de mîna ei. Despre care Daniel are suspiciuni. Iar atunci a explicat încă și încă suspiciuni despre aceasta, o parte din acestea, precum a detaliat în întîlnirea avută cu Udi Levi. Iar o parte adiționale – precum suspiciunea legată despre cum a primit o funcție la o vîrstă atît de tînără, precum și răzbunare personală a sa faţă de procurorul anterior al DIICOT-ului, suspiciuni legate de mită pe care tatăl ei ia în numele ei cu scopul de a închide dosare de anchetă. Şi încă şi încă.
Documentul la pagina însemnată 8 – apare o însemnare scrisă iar pe aceasta o mîzgăleală cu stilou albastru, suspectul precizează că este vorba despre scrisul de mînă a lui Daniel.

I: Ce scrie sub mîzgăleală?
R: Este vorba de scrisul de mînă al lui Daniel şi scrie acolo adresa electronică a Laurei Kovesi. Adresa electronică pe care ne-a rugat să o spargem. Pe această adresă de e-mail nu am spart-o, deoarece pînă la finalul activităţii nu s-a găsit o modalitate de spargere, nu ne-am gîndit la o cale potrivită de spargere şi de aceea nu am încercat.

Suspectul predă o mărire a paginii 8, documentul a fost ridicat şi însemnat cu Y.T. 6 din data de astăzi. Iar pe aceasta conform susţinerilor sale se poate vedea sub mîzgăleala adresa electronică lkovesi@pna.ro.
Specific că scrisul de mînă al lui Daniel apare şi pe pagina 10 cu stilou albastru.

La întrebarea ta, toate documentele originale au fost scanate pe sistemele de calculatoare ale firmei şi au fost concasate.
Specific că pe parcursul întîlnirii eu am notat despre principalele lucruri (Observaţia inspectorului: suspectul predă o copie a acestor notaţii însemnată cu Y.T. 7 paginile 1-8)
Specific că în aceste notaţii apare telefonul privat – particular al Laurei, este vorba despre numărul care apare pe prima pagină din paragraful de sus. Este important de precizat că nu se poate obţine numărul prin surse de informaţii deschise”.

„Vom căuta conturi bancare nedeclarate ale Laurei în țările menționate printre care Cipru, Monaco, Elveția”

„La pagina 3 a documentului care fost însemnat de tine și pus cu data de astăzi apar informații sensibile adiționale și este vorba despre telefonul particular – personal al Laurei și al lui Coldea. Ambele numere de telefon mi s-au dat de către Daniel pe parcursul întîlnirii. Daniel a cerut iar acest lucru este scris de către mine în rezumatul menționat mai sus la pagina 5 că vom căuta conturi bancare nedeclarate ale Laurei în țările menționate printre care Cipru, Monaco, Elveția. În acest document pe pagina 7 eu am scris ceea ce a propus Daniel că se poate opera prin tată, chiar a propus să-i dăm bani pentru închiderea unei anchete a unei persoane fictive ca un fel de momeală și încriminare. În plus i-a menționat pe fratele și pe fostul soț al Laurei ca persoane importante. Daniel chiar specifică că organizația SRI are o sursă care este prieten al divorțatului Laurei.

Doresc să menționez că am scris chiar de cîteva ori în document că Daniel mi-a spus că există doar două săptămîni pentru executare. Daniel mi-a cerut ca în momentul cînd vor exista rezultate, nu le scoate din România, ci adu-mi-le mie. I-am spus lui Daniel că voi veni să-i raportez direct. Pe parcursul întîlnirii l-am întrebat dacă vom primi un contract guvernamental semnat, Daniel a răspuns că din cauza sensibilității nu se va putea primi un contract, iar eu i-am spus că înțeleg, Și precum știe am făcut verificările noastre.

Daniel a spus că în această fază eu îl voi întîlni pe el și nu clienții finali, iar eu am fost de acord. Am ieșit afară, am mers apoi cu Jeepul și șoferul la hotelul Hilton, iar Daniel m-a întrebat dacă doresc un pahar de bere, deja era foarte tîrziu noaptea, în jur de miezul nopții, i-am spus cu plăcere și am mers într-un tur pe jos în zona Hilton o plimbare pe jos de aproximativ 5 minute, Am ajuns la un bar deschis care se numea Bloombar, acolo am stat la o conversație scurtă despre importanța misiunii și a succesului comune, am băut o bere și ne-am despărțit fiecare pe drumul său. Iar eu m-am întors pe jos la Radisson Blu.

Devreme dimineața, 17. 03. 16, am decolat din România spre Londra.

Vreau să precizez că Daniel a subliniat de cîteva ori în conversație că Hellvig, șeful SRI, este cel care aprobă activitatea și specific metodele de activitate în domeniul informatic și cunoaște detaliile proiectului. De asemenea a specificat că președintele așteaptă mult primirea materialelor. (neinteligibil)

David Geclowicz și Ron Weiner au fost trimiși la București pentru a efectua accesarea e-mail-urilor, împărțirea între ei fiind că Ron este persoana tehnologică avînd misiunea de spargere în sine, iar David trebuia să sune la telefon persoane și să le convingă să ne deschidă e-mailul lor, la un exercițiu al unei apăsări pe un anumit link.

Este important de precizat că o activitate de acest gen se poate executa în orice loc din lume. Ceea ce doresc să subliniez prin aceasta este că eu am instruit şi am insistat să acţioneze din graniţele României din cauza instrucţiunilor pe care le-am primit de la client şi aprobării pe care am primit-o.

Este important să precizez că nu avem şi niciodată nu am avut echipamente care necesită apropiere fizică de persoane precum valize de un fel sau altul. Toată activitatea putea fi efectuată în orice loc de pe glob.

Î: Ce documente s-au semnat pe acest subiect, în tot proiectul?
R: Precum am precizat nu a existat un contract guvernamental scris şi nu s-a semnat nimic faţă de Daniel sau alt factor ci a existat un contract verbal. La întrebarea ta nu ştiu dacă s-a semnat un contract individual faţă de membrii echipei, cel care ştie despre acest subiect este Avi Yanus.

Î: Conform susţinerilor lui Ron Weiner şi David Geclowicz denumirea proiectului a fost Tornado, aprobi aceasta?
R: Da.

Î: Detaliază despre restul membrilor echipei care s-au ocupat de proiect?
R: A fost un cuplu care se numea Stela Pen şi Yossi Segal, ei trebuiau să întîlnească în Londra o tînără pe numele Liliana Sabău care a lucrat aproape de Laura Kovesi şi ar fi trebuit să furnizeze date despre faptele acesteia care sînt ilegale în cazul în care au existat de acest gen ale Laurei Kovesi. Întîlnirea a avut loc la Londra după arestarea lui Ron Weiner şi David Geclowicz, duminică. Însă cea verificată, respectiv Liliana, nu a dat nici un detaliu nici pozitiv şi nici negativ despre Laura, nu a fost de acord să vorbească despre aceasta de loc. Acest fapt arată că am crezut în urma arestului că este vorba de un proiect guvernamental. Că arestul este doar o neînțelegere care se va rezolva în următoarele ore, altfel nu continuam activitatea, să pereclitez persoanele. Aceasta a fost o zi sau două după arest”.

„Am trimis de la un reporter imaginar un articol bun despre Laura Kovesi la mai mulţi factori, printre care familia sa şi persoane care au lucrat cu ea”

„Aceștia sunt membrii echipei conform definiției echipei.
În plus au existat și alte persoane cărora li s-a cerut să execute misiuni punctuale. Adam Cohen, angajat al firmei Black Cube este o persoană cu competențe lingvistice ridicate și știe să scrie bine conținuturi diferite pe care i le cerem. El face ortografiere. Specific în acest proiect, fără să înțeleagă de ce și fără să înțeleagă scopurile proiectului i s-a cerut să scrie un articol de presă pozitiv în engleză în legătură cu Laura Kovesi. El nu a știut pentru ce scop.

Îmi este importantă diferenţierea între activitatea informatică, singurii care ştiau de aceasta, sunt eu, Gal Farchi, Ron Weiner, David Geclowicz, iar în final a ştiut despre acesta şi Yossi Berkstein.
Restul membrilor echipei au fost compartimentaţi de la activitate, de exemplu, Yossi Segal şi Stela nu au ştiut că există o echipă în România şi invers echipa din România nu a ştiut despre Yossy Segal şi Stela.

După ce au fost adunate şi scrise profilurile despre persoanele relevante de la care se pot scoate materiale, Ron şi David au călătorit în Bucureşti, s-au cazat la hotelul Mariott, şi au început să execute activitatea de accesare a e-mailurilor din camera lor.

La început au încercat o metodă care se numeşte „schiţă fină” în lumea serviciilor de informaţii, care înseamnă trimiterea de e-mailuri către persoanele relevante fără însoţirea unei convorbiri telefonice. Din cîte reţin, vineri, o zi înaintea arestului care a avut loc pe 01/04/2016, această metodă a reuşit pentru e-mailul lui Liliana Sabău. După ce a fost epuizată schiţa fină am trecut la metoda mai avansată, în care am trimis de la un reporter imaginar un articol bun despre Laura Kovesi la mai mulţi factori, printre care familia sa şi persoane care au lucrat cu ea, în scopul de a reacţiona la articol. Reporterul îi suna şi le cerea o reacţie la articol.

Prin această metodă am reuşit să obţinem e-mailul lui Fusea Sorin, un fost oficial din D.N.A. cu Laura precum şi e-mailul lui Eduard Kovesi, fostul soţ al Laurei.
Şi aceste două e-mailuri au fost obţinute vineri, cu o zi înaintea arestului.
Adică cele trei e-mailuri care au fost obţinute în total au fost obţinute vineri, cu o zi înaintea arestului.

Nathan Lerner nu cunoştea activitatea informatică. Rozi Bergman, o analistă din firmă, nu are legătură cu proiectul. A fost rugată să vorbească cu tatăl Laurei în germană, ea vorbeşte germană, pentru a-l aduce la o întîlnire. Nu a ştiut despre proiect şi nu a lucrat la proiect. Doar i s-a spus să vorbească la telefon în germană şi să încerce să-l aducă la o întîlnire.
Rozi nu avea cunoştinţă de activitatea informatică din România.

Reţin că şi Yossi Berkstein, care probabil s-a folosit de numele de Adam Adler, a vorbit cu tatăl în română şi a încercat să-l aducă la o întîlnire, printr-o altă poveste. Ambele încercări nu au reuşit, iar tatăl nu a fost de acord să ajungă la o întîlnire.

Vineri seara, cînd am înţeles că s-a întors material, adică Gal Farchi mi-a raportat că s-a primit parole, am înţeles că materialul trebuie analizat rapid, l-am instruit pe Yossi să meargă şi să ia materialele, de la Ron şi David, să le analizeze, să treacă peste ele pentru că el este vorbitor de română şi să-mi pregătească un raport pe care-l voi preda clientului şi prin aceasta s-a finalizat proiectul. Yossi Berkstein a aterizat sîmbătă dimineaţa 01.04.2016 în Bucureşti iar din acel moment Ron şi David nu au răspuns la telefon. După ce a înţeles că nu răspund i-a raportat lui Avi Yanus, iar Avi mi-a raportat mie. În primele ore am crezut că poate s-au îmbătat, au fost răpiţi, poate terorism, ceva împotriva israelienilor. Nu am înţeles ce s-a întîmplat. Nu ne-am imaginat că se poate întîmpla un astfel de lucru, iar datorită acestei panici că nu am înţeles ce s-a întîmplat, i-am cerut lui Yossi să călătorească la Sofia în Bulgaria iar de acolo să decoleze. Yossi într-adevăr a decolat spre Londra.

Specific că din momentul în care s-au primit parolele vineri trebuie să treacă un procedeu de noapte de coborîre a materialului, astfel că materialul s-a primit de fapt sîmbătă dimineaţa şi imediat cei doi Ron şi David au fost arestaţi împreună cu materialul, astfel că niciodată nu am văzut materialele”.

Î: Informaţiile care au fost obţinute au fost transmise mai departe prin mijloace fizice sau electronice?
R: Nu. Nicio informaţie nu s-a transmis mai departe.

Î: Ai instruit ca informaţiile care este posibil să fie obţinute să fie primite de către inculpatul Yossi Berkstein?
R: Da.

Î: Ai corespondat cu Ron Weiner şi David Geclowicz prin intermediul e-mailului sau orice alt sistem de mesagerie electronică? Detaliază subiectele corespondenţelor.
R: Nu prin e-mail, ci doar prin sistemul Skype şi Whatapp.

Î: Cunoşti următoarele nume: detaliază în ce circumstanţe ai fost expus acestor nume şi ai primit informaţii despre ei / ai purtat o convorbire despre ei:
* Sergiu Lascu
* Ioan Lascu
* Adrian Tudor
* Florin Muntean
* Dana Tiţian
R: Sergiu este fratele Laurei, Ioan Lascu – tatăl Laurei, nu îl cunosc pe Florin Muntean. Adrian Tudor – nu-l cunosc. Dana Tiţian – Da este consilieră principală la D.N.A. A fost apropiata lui Kovesi.

Î: Cunoşti adresa de e-mail – ioanlascu47@yahoo.com detaliază în ce circumstanţe ai fost expus adresei de e-mail / ai purtat o convorbire despre acesta?
R: Da, este vorba de adresa electronică a tatălui Laurei. În afară de de aceasta nu am cunoştinţe adiţionale despre adresă.

Î: Doreşti să adaugi ceva?
R: Da, după arest iau legătura cu Daniel prin intermediul programului WICKR iar acesta îmi promite de fiecare dată că se ocupă de subiect la nivelele cele mai înalte şi că se va rezolva în curînd iar el depune eforturi pentru a se ocupa de aceasta. După cîteva zile am început să înţeleg că este posibil ca el să nu poată să rezolve aceasta şi am început să documentez corespondenţa şi convorbirile (cel cercetat îmi predă documentele cele sus menționate, s-au ridicat și însemnat cu Y.T 26). Doresc să detaliez lucrurile principale. În fotografii se poate vedea telefonul meu meu, în titlu apare numele de utilizator al lui Daniel Johndoe500.

Daniel a încercat să mă convingă s-o iau pe avocata sa despre care a susținut că este civilă, care nu știe nici un lucru și este cea mai bună prietenă a fostului șef al autorității procuraturii. Daniel a spus că se ocupă de a sta în spatele cortinelor, însă trebuie o civilă, care să fie în față. Noi nu am luat această avocată, deoarece deja nu am prea mare încredere în Daniel. Atunci când am început să înțeleg că este aici o problemă, cîteva zile după arest, am inventat împreună cu Avi Yanus, asociatul meu, o poveste de acoperire, că am obținut materiale foarte bune și interesante despre șefa DNA-ului, pentru ca Daniel și clienții săi finali să se intereseze de noi și să nu ne arunce cîinilor și să ne ignore.

Pe 4.04.16 Daniel spune că întîrziem cu data depunerii materialului, iar ei au nevoie de toate materialele. Daniel îmi spune că «noi avem informații noi despre ceea ce s-a întîmplat la hotelul Marriot sîmbătă». Lucru care arată că are informații interne. Se poate vedea din mesaje că Daniel este stresat. El chiar menționează că mi-a dat o sumă de bani. Daniel precizează că a obținut materialele anchetei interne care sunt bullshit după definiția lui și acestea sunt, se referă la autoritatea le-au obținut prin urmărirea telefonului celular al lui Ron și David. Daniel vorbește despre surse pe care le are în cadrul DIICOT care vor putea ajuta. În mesaje, Daniel precizează că a primit informații de la una dintre celelalte organizații de inteligență, se referă la acestea în scris ca «veri», tipul care s-a primit despre activitatea noastră a venit din partea FBI-ului din București.

L-am abordat pe Daniel și i-am cerut articolul de lege care spune că activitatea este legală iar Daniel mi-a trimis din nou articolul 302. În plus Daniel specifică că el a trimis reporteri pentru a mă ancheta. Și chiar precizează în continuare că există între noi un contract. Daniel precizează avocații noștri încearcă să încheie un acord cu autoritatea procuraturii/cercetării și mă avertizează în legătură cu aceasta.

Doresc să vă dau încă o redare – fișierul audio se află pe discul pe care deja vi l-am dat (documentele sunt ridicate și însemnate cu Y.T. 9 din data de astăzi paginile 1-8). Este vorba de redarea conversației care a avut loc între Avi Yanus și mine și Daniel, astfel că Avi a revenit asupra detaliilor proiectului și primirea aprobărilor în fața lui Daniel, iar acesta a aprobat că am primit aprobare legală pentru proiect, aprobă că organizația SRI-ului a aprobat asta, aprobă că Meir Dagan a vorbit cu șefii organizației sale pentru a aproba proiectul.

Detaliez referirile la aprobarea guvernamentală pentru proiect:

  1. Ceea ce Daniel ne-a dat de înțeles mie și lui Udi la prima întîlnire.
  2. Ceea ce mi-a spus Daniel la a doua întîlnire, adică să lucrăm în România și articolul 302.
  3. Aprobarea pe care mi-a dat-o Dagan după ce a vorbit cu directorii SRI-ului.
  4. Înregistrările pe care le-am înregistrat eu și Avi cu Daniel după proiect în care Daniel aprobă a doua oară lucrurile.
  5. Faptul că scopul proiectului a fost un scop naţional general şi nu dosar personal al lui Daniel.

În fapt eu am avut o conduită şi firma „Black Cube” a avut conduită datorită faptului că am crezut că am primit aprobare guvernamentală, adică: 1. Am trimis echipa în România, deşi se poate face aceasta din orice loc din lume. 2. Nu am instruit echipa ce să facă în caz de arest şi au povestit totul în mod liber, 3. Nu s-au comportat în mod precaut (nu au permis femeii de serviciu să intre în cameră şi nici nu au pus criptare pe fişiere). 4. Iar faptul că la final după ce s-a finalizat proiectul preşedintele a declarat-o pe Laura avînd în vedere faptul că aştepta rezultatele proiectului care nu au ajuns iar apoi a numit-o. 5. Faptul că nu am anulat după arest întîlnirea de la Londra.

(Observaţia inspectorului: Specific că suspectul a predat o copie adiţională a discului pe care sînt fişierele).

Aceasta este declaraţia mea care a fost confirmată ca fiind corectă prin semnătura mea.
Ora de încheiere 17.09.

Subsemnatul, Malespin Letiţia, interpret şi traducător autorizat pentru limbile străine Engleză, Ebraică (ivrit), în temeiul Autorizaţiei nr. 35616 din data de 25/03/2014, eliberată de Ministerul Justiţiei din România, certific exactitatea traducerii efectuate din limbile ebraică şi engleză în limba română, că textul prezentat a fost tradus complet, fără omisiuni, şi că, prin traducere, înscrisului nu i-au fost denaturate conţinutul şi sensul.
Înscrisul a cărui traducere se solicită în întregime are, în integralitatea sa, un număr de 18 pagini, poartă titlul/denumire de Declaraţie nr. 1, a fost emis de Poliţia Israeliană, şi mi-a fost prezentat mie în întregime.
Traducerea înscrisului prezentat are un număr de 18 pagini şi a fost efectuată potrivit cererii scrise înregistrate cu nr. 578/22.07.2016, păstrate în arhiva subsematului.
Interpret şi traducător autorizat Malespin Letiţia”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „În premieră absolută: Cele cinci persoane din anturajul Codruței Kovesi cărora cei de la Black Cube le-au spart e-mail-uirile”

  • Aceasta poveste este o facatura! Niste fosti ofiteri ai Mossad (fie ei si idiotzi), intelegand ca subiectul anchetei este un oficial roman de rang inalt si ca comanda lucrarii a fost facuta tot de la cel mai inalt nivel, ar fi contactat serviciul de informatii israelian, in secunda doi de la aflarea intentiilor lui Dragomir pentru a verifica, pe cale oficiala, daca exista sau nu o implicare a SRI in operatiune sau daca e o afacere privata a lui Dragomir (ocazie cu care ar fi aflat si statutul lui Dragomir si eventualele motivatii). Cel mai probabil ar fi refuzat proiectul. Exista proceduri in acest sens, Dagan le stia foarte bine. Aceste proceduri nu implica in niciun caz telefoane stupide catre Iohannis, Helvig, MRU si altii… ca si cand am intreba daca mai sunt bilete la teatru.
    In ambele cazuri (proiect guvernamental sau proiect privat) Black Cube ori si-ar fi planificat o actiune, pe cale legala si conspirata, in Romania cerand suport (presupuselor autoritati romane sau lui Dragomir personal, pentru toate chestiile sensibile, ca art 302, care permite accesul neautorizat la email) ori si-ar fi conspirat integral mijloacele fara sa se cazeze in Romania ca sa umble la niste mailuri sau sa dea niste telefoane. Orice demnitar de rang inalt are asigurata o protectie sau o monitorizare contrainformativa, mandatele de interceptare, in asemenea spetze, se obtin usor. Nu poti sa stai cu picioarele pe masa si o bere alaturi intr-o camera de hotel sa dai telefoane si sa trimiti mailuri intr-un cerc relational al unei persoane de rang inalt, fara sa risti sa agiti apele.
    Nu cred in varianta verificarii implicarii oficiale prin telefon la MRU (care e cea mai stupida din toate). Dagan n-ar fi sunat, ever, un such a looser ca MRU sa-l intrebe: “Sa traiesti jupane MRU… noi suntem, aveti voi o treaba cu Codrutza? Spune-ne si noua ca ne-a contactat un looser din Romania (fost ofiter SRI), iar serviciul de informatii israelian n-a fost in stare sa ne lamureasca… ”
    Daca SRI va dori vreodata sa faca un astfel de proiect calea de contactare e cea oficiala, cere serviciului israelian suport pentru o treaba, acesta contacteaza neofical Black Cube, precizand ce se doreste, aia inteleg din prima ca e o treaba importanta si isi asuma integral proiectul fara povesti la o bere cu looseri ca Daniel Dragomir.

  • Stimate Maestre, instructiva declaratia, o lectie adevarata. Imi aduce aminte de filmul Moebius. Si uite asa suntem sclavii care platesc taxe ca sa ne protejeze oameni care au in cap doar tinulul de scaun. Merita?
    M-ar surprinde ca tanti cucuveaua sa ramana in pozitie. Se pare ca a calcat tare pe cioburi. Multumim pt. document.

  • Deci:Daniel Dragomir pica de prost,evreii nu au aflat nimic despre Luluta,Helvig si Iohanis sunt doar manjiti de scandal.Dar MRU demisioneaza.
    Daca Iohanis pierde procesul cu locuinta obtinuta cu acte false,se mai face lumina in cazul asta.
    Sau daca se alege cumva la SRI:ori pleaca Coldea ori Helvig.Si asta depinde de proces?
    Daca am sti cui foloseste toata povestea….am sti si ce-i cu toata ceata asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *