Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Prin desemnarea lui Mihai Tudose, Liviu Dragnea îi dă o lovitură lui Eduard Hellvig

La capătul unei ședințe a CPEx-ului PSD-ist, în care Liviu Dragnea a dat măsura inteligenței sale politice la nivel de eleșteu punîndu-și camarila să joace teatrul ieftin al democratizării PSD, candidatul PSD-ALDE pentru postul de premier a fost desemnat Mihai Tudose.

Duminică, 25 iunie 2017 seara, la emisiunea România lui Cristoiu, moderatoarea Letiţia Bădescu a dat publicităţii, prin scoaterea unei coli dintr-un plic, numele candidatului la desemnarea ca premier din partea Coaliţiei PSD-ALDE.
Fără nici o contribuție la informația postului, ştiam, totuși, că e vorba de Mihai Tudose înainte de deschiderea emisiunii, cînd mi s-a spus şi mie despre cine-i vorba de către Eugen Chelemen, simpaticul redactor şef al României Tv.
Cînd a venit momentul Breaking news-ului, nu mi-am exprimat nici măcar o virgulă de îndoială în legătură cu veridicitatea știrii, deşi, din experienţa de pînă acum, ştiam că un astfel de nume e pus în circulaţie, înainte de luarea unei decizii, pentru a abate atenția de la adevăratul nume. Cu atît mai mare a fost bănuiala asta cu cît Eugen Chelemen mi-a argumentat stabilirea numelui printr-o investigaţie amănunţită a postului între liderii PSD. Eram sigur că desemnarea va fi opera exclusivă a lui Liviu Dragnea, evident, după o discuție cu Președintele, astfel că informația cu întrebarea liderilor PSD mi s-a părut cusută cu ață albă.
Deşi, repet, n-am crezut o clipă că acesta e candidatul PSD, am arătat, în emisiune că Mihai Tudose întruneşte toate condiţiile neştiute public pentru a fi propus de PSD lui Klaus Iohannis:

 1. E suficient de şters din punct de vedere mediatic pentru a trece în ochii opiniei publice altcineva decît un om de paie al lui Liviu Dragnea, fără a fi din Teleorman.
 2. Datele sale biografice îl dezvăluie ca un om al SRI.
  Asta poate fi condiţia cerută de Klaus Iohannis pentru a putea controla şi el pe premier.

Pe parcursul emisiunii m-a clătinat în credinţa mea că e vorba de un iepure mediatic vestea dată de Letiţia Bădescu că toate televiziunile de ştiri, toate site-urile, urmînd România Tv, îl dădeau pe Mihai Tudose drept propunerea PSD. Era și asta o premieră. Știu fiind că în astfel de împrejurări fiecare redacție își are propriile surse și apelează cu greu la preluarea unei știri de la concurență.
Deşi informaţia putea avea, ca şi în cazul României Tv, aceeaşi sursă – Liviu Dragnea – totuşi am plecat din emisiune convins că Mihai Tudose a fost aruncat în spaţiul mediatic pentru a abate atenţia de la adevăratul nume.
Luni, chiar din timpul şedinţei CExN al PSD, s-a aflat ca o axiomă deja că PSD-ALDE vor merge la Cotroceni cu propunerea Mihai Tudose.

Indiscutabil, informaţia cu Mihai Tudose a fost dată presei de Liviu Dragnea.
Confirmarea numelui dovedeşte că:

 1. Liviu Dragnea a obţinut încă de duminică seara acceptul lui Klaus Iohannis.
 2. Liviu Dragnea continuă să fie Jupînul în PSD, odată ce el a putut da drept sigură propunerea cu Mihai Tudose înainte de şedinţa CExN. Teoretic, cel puțin ar fi trebuit să nu riște contrazicerea de către ceilalți lideri ai Partidului. Practic, liderii PSD s-au comportat și de data asta ca niște oițe sterpe ale lui Liviu Dragnea.

Criza din PSD n-a schimbat nimic în neobolşevismul acestui partid.
Organismul de conducere – CexN – a votat numele propus de Liviu Dragnea cu acelaşi entuziasm de robot cu care a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu la nici 6 luni de la investire.
Ca să pară că s-a schimbat ceva, membrii camarilei lui Liviu Dragnea au fost puși de acesta să se abțină. Să se abțină nu să voteze împotriva propunerii sale, Doamne ferește!

De regulă, dacă se dau presei ca sigure astfel de informaţii au menirea de a verifica numele în perspectiva desemnării.
Așa cred că s-a întîmplat și cu livrarea numelui de Mihai Tudose României Tv.
Pe lîngă un fel de ciocolățică dată postului, pentru că a fost de partea lui Liviu Dragnea în timpul Crizei, informația a avut menirea de a verifica posibilele puncte slabe ale lui Mihai Tudose în planul imaginii publice.

E mai mult decît interesant că duminică seara toate observaţiile, fără excepţie, din spaţiul public s-au referit la imaginea lui Mihai Tudose de om al SRI.
Nu mai recapitulez aici elementele reale care au dus la făurirea acestei imagini a lui Mihai Tudose încă de pe vremea Guvernului Ponta.
Nu numai doctoratul luat la ANI, dar şi cărţile publicate de Mihai Tudose dezvăluie drept preocupări principale teme ţinînd de un ofiţer SRI.

Deşi luni au apărut în presă şi dezvăluiri despre nota 0 obţinută de Mihai Tudose la Evaluarea miniştrilor, totuşi, imaginea reafirmată de întreaga presă a fost cea de om al Serviciilor.
E Mihai Tudose un om al Serviciilor?
Habar n-am, şi ţin să precizez, nici nu mă interesează dacă e sau nu.
Sigur e că preocupările sale ţin nu de economie, nu de finanţe, nu de administrarea ţării, ci de Siguranţa naţională.
Nu-i exclus ca asta să fi contat în dialogul cu Klaus Iohannis:
Imaginea lui Mihai Tudose de om al Serviciilor, cu preocupări ținînd nu de administrarea, ci de înarmarea țării.

În perioada următoare, Klaus Iohannis are nevoie de sprijinul Guvernului pentru a-și îndeplini angajamentele finaciare uriașe făcute în fața lui Donald Trump în schimbul bătăii pe umăr.
Un ofițer precum Mihai Tudose ar fi printre puținii care ar cădea de acord să luăm bani de la viața cotidiană și să-i dăm pe armament american.
În decembrie 2016, cînd s-a pus problema posibililor miniştri PSD-ALDE, apelînd la şiretlicul scurgerii în Presă, Liviu Dragnea s-a dat drept înverşunat adversar al plasării în Guvern a oamenilor Serviciilor.
De ce a optat acum pentru Mihai Tudose?
Din simpla nevoie de a dovedi că Mihai Tudose nu e omul său.
Ar fi fost dificil să dovedească asta propunînd şi impunînd un veritabil lider PSD sau pe cineva cu imaginea de om al lui Victor Ponta.
Fiind vorba de un om al Serviciilor, Liviu Dragnea poate juca teatrul ieftin al unui om căruia i s-a impus de către Servicii un nume.
Din acest punct de vedere, e mai mult decît semnificativ că însuși Liviu Dragnea a deschis discuția în public despre posibila dublă comandă la care ar răspunde Mihai Tudose.

Eduard Hellvig s-a străduit să ne convingă pînă acum că SRI s-a retras în chip democratic în cazarmă.
Că SRI nu se mai implică în viaţa politică.
Nu ştiu dacă Mihai Tudose e ofiţer SRI.
Nu ştiu dacă el a fost propus şi impus de SRI.
Imaginea sa publică e de om al SRI.
Şi cine să creadă că SRI nu l-a impus lui Liviu Dragnea?

Lovitura dată lui Eduard Hellvig e făţişă.
SRI s-a implicat în criza din PSD.
SRI se implică în desemnarea premierului.
Mai poate să susţină Eduard Hellvig că SRI s-a schimbat radical față de perioada cînd acționa ca un stîlp al Statului Paralel?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Prin desemnarea lui Mihai Tudose, Liviu Dragnea îi dă o lovitură lui Eduard Hellvig”

 • Circari! Si un bufon care se crede la butoate..pana are sa primeasca un sut in cur de la Servicii

 • TRANSMTEI,TRADATORULUI, BARBU,COLEGUL DE LA B1,CA SUNT BANI,PROBLEMA STATULUI ROMAN SUNT MAFIA DE STAT,CORUPTIA LACEL MAI INALT NIVEL

 • SI-AU DAT CU FIRMA IN CAP ORGANIZATILE SECRETE CARE OCULTEAZA,INPOTRIVA STATULUI ROMAN

 • SECU,SERVICILE,ORGANIZATI MAFIOTE CRIMA ORGANIZATA SI TERORISM,DESERVICILE,COORDONEAZA,CONDUC DIN UMBRA SISTEMUL MAFIOT,CORUPT ,SERVICILE= DEEP STATE,ASTA ESTE ADEVARUL,PUTREGAIUL,CANCERUL STATULUI ROMAN

 • ..ln_UNISON de ginduri si simtiri / Al nostrum maret partid vibreaza / Avem dragi oameni buni in nou premier propus..Caci toata lumea in parlament voteaza~…Iata deci ca Motanul_Liviu sa decis !!_..Prefer un Cotoi batrin si jerpelit decit o Mita sclifosita si Siameza_~…Nu pot sa ma mai risc_din nou ! Caci astia tineri is neseriosi ! Nu vor sa asculte de un om batrin !!_Sunt prea rebeli si neloiali__…asa ca l-am ales pe al meu vechi colaborator_Mihai.., colaborator de baza in cadrul partidului, sa nu va ginditi deci la altceva__…NOI in schimb prea multe nu avem de spus ! Se vede ca e un 1_om srios si cu picioarele pe pamint, a facut colegiul national de informatii..cel din present nu cel de la Baneasa de pe vremuri !!..Iar ATU-ul sau de baza_principal, cel care la determinat pe presedintele partidului sa il alega din mai multe optiuni asa cum a si delcarat de altfel e acela ca domnul Tudose, printre alte pasiuni si indeletiniciri-normale domnia sa mai trage si pe la masea din cind in cind !..sau poate mai des decit de obicei !..sau poate constant, adica zilnic ~!!~_..Nu stim acest lucru ! Doar domn’ Liviu stie sigur !!…Domn’ Liviu stiti ceva~~~”?”..Ma’ ai fost betiv la viata ta ??.._??_..Pai mai sint si acum !_..Atunci noi credem te potrivesti perfect in noua ta postura si misiune_..Tu nu o faci mare lucru ! Doar executi tot ce ti se cere si spune !_..Ai inteles ma’ ??…Da sefu’~…Vezi ca azi soseste primul transport de Whiski bun si fin~..De care ??..Ai sa vezi ! E_o_Surpriza de la Noi~..iar restul celorlalte urmeaza~_..Tu doar sa fii present si pe faza~…………Aaaaalo’ ! Antena 3 ?..Va rugam publicati urgent lista completa si detaliata inclusiv factura !….Va mutumim~~..

 • Considerați că acele persoane de prin consiliile de administrație care participă și la deciziile guvernamentale referioare la bugetele companiilor în ale căror consilii de administrație au fost numiți, s-ar putea aflat în „eventuale spețe de incompatibilitate” ?

 • O eventuală „incompatibilitate”, precum cea insinuată în articol, nu considerați că ar trebui declarată prin declarațiile membrilor guvernului , eventual prin declarațiile de avere și de interese ?
  Remarcați și că asemenea „apartenențe” i-ar „așeza” și în anumite „spețe” de „conflict de interese” sau cum ar mai fi defint, cu „ocaziile” alocărilor bugetare pentru acele „structuri” la care ar mai avea „oarece apartenențe” ?

 • O eventuală „incompatibilitate”, precum cea insinuată în articol, nu considerați că ar trebui declarată prin declarațiile membrilor guvernului , eventual prin declarațiile de avere și de interese ?

 • Si mie imi pare ca Dragnea este de fapt un infiltrat in psd..Nu a atacat cu adevarat nici o data sistemul, tot timpul a incercat s-o dea la pace, face cel mult manevre evazive, ca sa evite impacturile frontale. Este lasat sa-si faca de cap in ograda tocmai pentru ca, la o adica, sa predea partidul la cheie. Din nefericire, dupa ce a dat iama DNA printre ei, oamenii care mai sunt dispusi sa faca politica azi, cam de nivelul asta sunt..

 • Ce curaj la Olguța Vasilescu! Bagă mâna-n foc pentru Tudose că nu-i acoperit.
  – Bine, doamnă, poate așa o fi, dar fiți măcar de acord că – de acum încolo – e mult mai ușor racolabil decât mulți dintre voi și de asta ați început să-l invidiați! 😆

 • @Ghio Maftei
  Ma facusi curios, de m-am dus pana la gandul de pe 11 noiembrie..Nimic. Si-au sters urmele.Mai trist ca si asta cu postul amuzant se dezice de ceea ce parea o sclipire de geniu fata de comentariile de azi:smile:

 • Dragnea a inițiat formarea comisiei parlamentare de anchetă a adunării generalilor #noapteacahoții cu intenția să spele urmele scoase în evidență de Dan Andronic. Dragnea s-a simțit dator să intervină, fiindcă în ziua de 6 decembrie 2009 a lucrat mînă-n mănă cu Dîncu, a sabotat din interior alegerea lui Geoană și i-a raportat lui Dîncu datele de care avea nevoie pentru ridicarea gradului de precizie a exit-poll-ului IRES-CSOP. ”Sondajul” lui Dîncu avea rolul de a credibiliza rezultatul răsturnat de binomul infracțional organizat SRI-PG prin câmpul tactic infiltrat în cîteva BEJ-uri.
  În zilele imediat următoare alegerilor de-atunci, Dragnea a fost din nou cooptat de SRI în operațiunea de ascundere a metodelor de fraudare (a simulat contestarea publică a rezultatului, prin selectarea doar a mărunțișurilor, fără efect; de fapt a lăsat scăpat esențialul care ar fi condus la deconspirarea întregii operațiuni).
  A reușit să trădeze operativ, pentru o cauză nobilă, în ciuda agitației de atunci a unor susținători și colegi de paritd ca Voicu, Dumitru Iliescu, Geoană. A reușit să prevină dovada fraudei fără echivpc prin simpla comparație dintre PV înrefistrate oficial după modificare și cele de la partide (nemodificate, folosite la numărătoarea paralelă… suspect de nefinalizată în PSD; Dragnea știe de ce; l-a liniștit și pe Hrebenciuc).
  În prezent Dragnea și-a dat seama de performanța comisiei de a produce un efect de bumerang și va acționa pentru esomparea punctelor nevralgice scoase în evidență. Simțul datoriei patriotice îl cheamă la lupta cea mare… cu urmele. 😆

  • estomparea punctelor nevralgice presupune și renunșțarea lui Dragnea la iluzia c-ar fi în stare să-și arate mușchii – cu comisia de abchetă, în speranța negocierii mai avantajoase a situației lui penale în trocul cu binomul SRI-DNA (când a pornit comisia, nu știa ce vrăji va reuși să producă CCR)

 • Parca vad ca Iohannis anunta in decembrie ca SUA ridica vizele pentru romani. Sunt sigur ca Trump a dat ceva la schimb. El vrea contracte noi vrem fara viza. Sa vedeti cum ajunge Johannis erou national pentru ca a dat o lovitura exceptionala de imagine. Vizele… mai vorbim

  • si…imi place logica dlui Cristoiu. Numirea lui Tudose e lovitura la Hellvig?
   Numirea lui Uncheselu ar fi fo lovitura la Codruta, iar numirea simpaticului Eugen Chelemen ar fi fost lovitura la Ghita

 • În decembrie anul trecut, PSD a luat din alegeri un avânt prea puternic, mult peste baremul permis și controlabil… de regula jocului, or această stare de alertă a mobilizat împotriva PSD toate forțele… de bine 😆 , antiteroriste, profund gânditoare 😆 :
  – ”Dacă nu-i fragezim noi la timp, ne rupem gâtul. Deja viitorul nu sună prea bine”.

  Cine a decis – din 2012 – ca Dragnea să nu mai fie lăsat să-și organizeze furtul de voturi în maniera lui obișnuită, de exemplu 😆 ca la referendum?

  -Păi, era și DNA-ul lui Daniel Morar pe acolo, nu doar PG al lui Kovesi. Și-a băgat Daniel Morar nasul unde nu-i fierbea oala. Apoi, pe Dragnea l-a recuperat – condiționat – câmpul tactic, prin Livia Stanciu, c-așa-i în tenis.

 • Ba Maistre!
  Ai inceput atat de bine articolul, ai facut o analiza atat de pertinenta, incat era sa repet ca imi retrag toate mascarile pe care ti le-am adresat pana acum.
  Numai ca aducand vorba despre Presedintele Romaniei nu te-ai mai putut abtine si ai dat iar drumul la cufureala pe care n-ai mai putut s-o tii.
  Pacat!

 • Apăi, dacă Dragnea s-a apucat de nebun să-și pună-n joc destinul politic cu cel puțin o lună-n urmă și să-și tragă o teslă acum cu nota zero la purtare – a lui Tudose, la examenul de capacitate a guvernării – cel mult egală cu a lui Grindeanu 😆 , ba mai profund implicat decât alungatul premier în cursa înarmării cu epoleți, ne-ar prunde bine să înțelegem măcar, ca ultimă dorință 😆 :
  – În ce măsură președintele PSD a premeditat să ajungă aici și de când? 🙂

  • Azi am citit din vorbele lui Dragnea – ”Vom merge la Cotroceni cu mai multe propuneri de premier” – adică a continuat circul necunoașterii alesului și implicit al necunoașterii retragerilor în masă – de astăzi – a celorlalți pretendenți la tronul din Palatul Victori. Mă întreb și eu, ca prostul, pentru un vecin:
   – Cum privesc și agreează PSD-iștii această ipocrizie infantilă a liderului lor? Sau vorbim de cine se aseamănă se adună și ne pierdem timpul cu curiozități despre evaluări pe bune în PSD?

  • Eu nu reușesc să înțeleg toată mascarada lui Dragnea împotriva lui Grindeanu decât într-un singur mod, altfel prea multe nu se potrivesc:
   – Epoletul Dragnea a executat un ordin pe unitate:”Tot pe loc, pe loc și troc!”. Ăsta își vinde și mama, fără să clipească.
   C-așa-i pe terenul de joc, în competiția supradotată cu premiile ”Opus One”!
   Își manipulează subalternii ca pe nișle legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *