Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de marți, 28 iulie 2015

Cum si-a trimis Klaus Iohannis sluga, Dan Mihalache, să spună Poporului român de ce a respins el Codul fiscal

România are un președinte.
Se numește Klaus Iohannis.
Ce face Președintele?
Decide.
Decide să ceară demisia premierului.
Decide să intervină la premierul interimar Gabriel Oprea ca să i se mărească salariul.
Decide să ceară, la rectificarea bugetară din 28 iulie 2015, o suplimentare a banilor pentru voiaje în străinătate, cu consoarta.
Știți că într-o jumătate de an Klaus Iohannis a cheltuit deja bugetul Președinției pe întreg anul la capitolul călătorii externe?
Decide să retrimită Codul fiscal în Parlament spre reexaminare.

Codul fiscal a fost aprobat aproape în unanimitate de Parlament.
Dacă ne gîndim la importanța Documentului, n-ar fi fost normal, n-ar fi fost civilizat, n-ar fi fost democratic, n-ar fi fost european ca președintele să explice poporului român de ce a retrimis Codul fiscal?

Ordonanța prin care i se triplează salariul a stîrnit multe discuții în spațiul public:
N-ar fi fost normal, civilizat, european ca președintele să explice poporului român de ce a insistat pe lîngă guvern ca să fie dată Ordonanța?
Firește c-ar fi fost normal, c-ar fi fost democratic.

Aflat în vizită la Nairobi, pentru a fi pe placul kenyenilor, Barack Obama a dansat la Dineul oferit de președintele Kenyei.
Noi nu-i cerem lui Klaus Iohannis să danseze pentru a fi pe placul poporului român.
Noi îi cerem, și nu de azi, de ieri, ci chiar din prima sa lună de președinției, să arate un minim de respect față de poporul român stînd de vorbă cu el, explicîndu-se, justificîndu-și deciziile. Nu poți să faci atîta deranj, atîta tulburare în opinia publică respingînd Codul fiscal fără a catadicsi să te explici, să spui poporului român de ce l-ai respins.

Ei bine, după ce a lăsat un consilier să explice poporului de ce nu e bun Codul fiscal, spună poporului român ce va face el, Klaus Iohannis, dacă Parlamentul va vota Codul în actuala formă.
Dan Mihalache a spus duminică, 26 iulie 2015, la Antena 3, prin care, iată, a inaugurat colaborarea dintre Președinție și Trustul lui Dan Voiculescu:
„Dan Mihalache: Dacă legiuitorul, parlamentul, forţele politice constată că, la un moment dat, rămân pe această formulă foarte bine, vor rămâne pe această formulă, preşedintele nu mai are ce să facă, nu va sesiza Codul la Curtea Constituţională…
Realizator:
Curtea îi mai rămâne, într-adevăr.
Dan Mihalache:
Nu. Nu e cazul în această situaţie, dar poate că se răzgândesc şi eu vă spun că, în momentul în care va deveni… şi cred că, şi dacă se răzgândesc şi dacă nu se răzgândesc, acest lucru poate să intre, e fezabil ca acest Cod să intre în vigoare la 1 septembrie, cum îşi doreşte guvernul.

Că președintele nu și-a explicat vineri, 17 iulie 2015, imediat după Decizie, de ce a retrimis Codul fiscal la Parlament înțelegem.
N-a avut timp.
Era vineri la prînz, și vineri la prînz, Klaus Iohannis rupe ușa președinției pentru a pleca în week-end, pe motiv că s-a terminat programul pentru care e plătit. Astfel că a șters-o la mare, la Neptun, cu nevastă-sa.

Luni însă a revenit la serviciu. Fiind deja în timpul programului, nu putea să explice, totuși, poporului român cum stă treaba cu Codul fiscal?
Așadar, Klaus Iohannis ne-a transmis prin sluga sa, Dan Mihalache, că nu va trimite Codul fiscal la CCR dacă Parlamentul va vota Codul în forma sa de acum.

Era atît de greu să ne spună însuși Klaus Iohannis asta?
Nu, nu era atît de greu.
Era însă un gest văzut de Klaus Iohannis ca o coborîre a sa din Înălțimile în care stă tolănit ca un Imperator.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 28 iulie 2015”

  • CARE PRESEDINTE……DACA TELEFONUL NU VORBESTE

  • Da nu e neaparata nevoie sa apara la TV decite ori apare ceva.Are consilieri si sunt platiti
    Ce aveti mereu cu nevasta,? In toate tarile civilizate se merge cu nevasta.Nu puteti sa va desprindeti de modelele vechi.

  • VENITI ALATURI DE SOLDATII ROMANIEI!
    „Partidul National Pentru Patrie (PNPP) este fondat de cativa rezervsti ai Armatei si celorlalte componente ale sistemului de Aparare al tarii, carora li s-au alaturat de la bun inceput un grup de scriitori, jurnalisti, muzicieni etc.
    Ce-si propun ei este scoaterea Romaniei din postura actuala de colonie a cercurilor transnationale de interese si transformarea ei intr-un stat – fie si membru al entitatilor amintite – national, unitar, stapan pe soarta sa, in care poporul roman sa-si aleaga singur calea de urmat si sa-si administreze el insusi bogatiile cu care l-a daruit Dumnezeu. Vor o democratie reala, participativa, intr-o societate a dreptatii, fara imixtiuni din afara, intr-un complex de relatii externe de colaborare reciproc avantajoasa, in pace si buna intelegere. Vor dezvoltarea economica a tarii plecand tocmai de la resursele materiale si umane de care ea dispune, astfel incat jumatea din forta de munca aflata in prezent in bejenie sa se intoarca acasa, fratii de peste Prut sa doresca ei insisi sa ne reintregim Tara, iar Romania sa-si recapete locul meritat – si detinut altdata – intre natiunile lumii.”
    https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/

  • Pun pariu ca acest presedinte va ramane in istorie ca cel mai prost presedinte care romanii l au avut.In shimb el va fi un calator in jurul lumii alaturi de consoarta si se va scalda in lux.Poporul roman poate sa sufere ca el nu zice nimic e supus docil caun animal de jug si apoi nu poporul a pus pe iohanis presedinte sa l suporte

  • altceva nu mai stie o tine incontinuu,,,demisia ,,,,,si el are dosare dovedite , de ce nu isi da demisia , la alegeri a tacut chitic .

  • D le Cristoiu va urmaresc , imi place modul cum tratati diferitele probleme , va intreb , ,,,acest presedinte o mai tine permanent numai cu scandaluri , cu dedesubturi , cu lovituri cind nici nu asteapta omul , , minte cum respira , zice una face alta de la o zi la alta , este de o incompetenta crasa , se da mare ardelean /sint ardeleanca curata nu corcitura si mi e scirba de el si de amicul lui lingau Rares /, habar nu are pe ce lume traieste , stie decit sa manince banii poporului , fara nici un folos pentru tara ,,,ba mai isi cara si trotineta cu el fara rost , bani nineaca vorba Chiritei .In 6 luni a papat banii bugetului pentru Cotroceni , banii primiti azi ii papa intr o luna .Deci d le Cristoiu ce fel de presedinte este , ca saracul nu stie nici sa citeasca bine , se vede ca iubeste mult Romania , vrea sa o suga de bani cu totul .

  • Numele unora sunt predestinate sau sunt simple coincidente. Eu sunt unul din idiotii de care aveți tupeu sa vorbiti

  • CODUL LUI VALCOV prilej de
    gaceava politica aruncata in
    ochii romanilor ramasi pe
    acasa din lipsa banilor pentru concediu. Mult praf
    pentru nimic. Politicienii in
    special cei din psd cu ochii
    lacrimosi vezi Abramburica
    invatamantului romanesc ,
    pun atata patima in a explica
    romanilor cat de bun este codul de parca ar fi vorba de
    codul lui Hammurabi sau de
    codul lui Napoleon sau de lamurirea enigmelor din codul
    Da Vinci.
    In realitate este vorba de un
    cod bun la nimic si bine face
    presedintele ca exerseaza nemteste prin Austria , decat
    sa piarda timpul sa le explice
    romanilor ca este impsibil sa
    le scada si tva si sa le mareas
    ca salariile la bugetari si sa
    le scada impozitele si multe
    altele decat daca vor sa fie mintiti sa aleaga iar si iar
    pe cine nu trebuie si sa ramana de fazan cum au mai
    facut-o de atatea ori.

    • si continua foarte bine, omv suge ultima picatura de petrol romanesc, schlaffrasinenUndPaduren ultimul copac romanesc, etc.nu mai e mult pin la victoria finala.

  • Aveati dreptate cand comentati despre Imperator…avem, deci, un „‘cuplu regal”‘, nu prezidential, cum ar fi normal, preocupat numai de imaginea sa, de reprezentarea la diverse evenimente culturale, vizite externe, vacante, etc.Parerea mea este ca noi, romanii, nu suntem inca pregatiti pentru „‘un altfel de politica”‘, o preferam pe aceea, autohtona…Acest fel de a conduce tara se poate in tari cu adevarat democratice, unde lucrurile sunt asezate.

  • Nu sunt fan Basescu dar cel putin ne explica de ce respinge o lege.Dupa cum se vede Klaus Iohannis este de neclintit.Nu vede,nu aude .Actioneaza cum vor muschii lui sau poate ca e dirijat din alta parte sa faca totul impotriva a ceea ce a promis in campania electorala.Presedintele nostru drag,exista dar lipseste cu desavarsire.Cum a ajuns la Cotroceni ,pe presedintele nostru l a lovit brusc amnezia .El a uitat de ce se afla acolo.Sunt atat de multe de spus ,despre ce nu face Klaus Iohannis si despre cum tace el asa si le face cum ii place ,incat simti asa cum te iau toti nervii.Tot Crin Antonescu e vinovat si de aparitia lui Klaus Iohannis .Era acolo un primar al unui oras nu trebuia adus la Bucuresti.Crin Antonescu a adus si PSD la guvernare cu USL lor.Numai un prost putea sa creada ca un partid comunist poate sa colaboreze cu un partd liberal.Nici ei nu au crezut dar au stiut cum sa ne imbrobodeasca pe noi .Asa ca cinci ani cat sta la Cotroceni nu avem decat sa comentam tinutele dnei.Iohannis si tacerea dlui.Iohannis.Ghinion!

  • Marele Nimic de la cotroceni nu are niciun respect pentru romani.El isi respecta doar nevasta.O sa auzim cat de curand ca aceasta a „eclipsat” toate nevestele de presedinti,regi,seici(cred ca astia au mai multe),de pe tot mapamondul.Din toate timpurile. Da chiar,nu-i ia nimeni un interviu sa vedem si ce are in cap?

  • K.I. presedinte ?! Va contrazic ! Este doar un negustor de copii ajuns fara sa se astepte, la Cotroceni, unde este manipulat de Copy Ponta cu dosarul de vanzator de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *