Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

2015 – unul dintre anii postdecembrişti cu cele mai multe enigme, semn al rolului uriaș al Serviciilor secrete în viața social- politică a României

Vopsită de Ion Iliescu ca să pară Revoluție, Lovitura de stat din decembrie 1989 şi-a propus instaurarea în România lui Ceauşescu a Comunismului cu față umană zis, după născătorul ideii, Gorbaciovist.
Asupra acestui adevăr nu mai există azi îndoieli. Îi mai zic Revoluție doar politicienii, şi aceştia cînd n-au ce vorbi, precum recent Klaus Iohannis.
Gorbaciovismul constă esențial într-o democrație de fațadă, astfel concepută încît să ascundă dibaci o dictatură: a unui partid, a unei găşti, a unui om şi, mai ales, al instituțiilor de forță, dominate de Serviiile secrete de tip comunist poreclite democratice. Pe hîrtie, țara apare ca fiind condusă de instituții democratice: Parlament, Presă, Societate civilă. In realitate, puterea acestora e doar în broşura numită Constituție. Alături de Stradă, instituțiile democratice sînt invocate doar cînd Sistemul de forțe obscure vrea să dea o coloratură de sorcovă democratică deciziilor luate de ele în chip nedemocratic.

Democrația de fațadă îşi găseşte expresia în multe fapte ale realității noastre postdecembriste. De la folosirea Justiției pentru răfuieli politico-mafiote pînă la permanenta discreditare a instituțiilor democratice.

In România postdecembristă, democrația de fațadă e semnalată de numărul însemnat de evenimente enigmatice, rămase pentru totdeauna obscure, pentru că ele au avut loc în afara transparenței autentice dintr-o democrație.

Postdecembrismul a debutat cu unul dintre cele mai sîngeroase evenimente din Istoria țării:
Uciderea a peste o mie de oameni nevinovați în cadrul aşa zisului Terorism. De 26 de ani, enigma Teroriştilor a rămas nedezlegată. E poate cea mai bună dovadă a democrației de fațadă. Cîtă vreme Forțele obscure, cele care conduc practic țara, n-au interesul în dezlegarea enigmei, adevărul despre Terorişti rămîne ascuns.

Au urmat alte şi alte enigme:
Mineriadele, debarcarea premierilor de către preşedinți, renunțarea la politică a unor personalități ale politicii, deschiderea surprinzătoare a unor dosare uitate prin sertare, victorii dubioase în alegerile prezidențiale.

Simpla privire aruncată asupra enigmelor postdecembriste ne dezvăluie drept esență schimbarea de Putere prin mijloace obscure care au ocolit instituțiile democratice sau le-au folosit pentru a spoi democratic decizii luate de instituțiile de forță.

Guvernul Petre Roman a fost schimbat prin Mineriada din septembrie 1991.
Klaus Iohannis a ajuns preşedinte prin Diversiunea Năpustirea diasporei la vot.
Face excepție 2015 de la Legea evenimentelor enigmatice?
Fireşte că nu.
Ba mai mult, am putea spune că 2015 a fost unul dintre anii postdecembrişti cu cele mai multe enigme.

Explicația e dată de sporirea incredibilă a implicării instituțiilor de forță, în frunte cu Serviciile secrete şi cu binecuvîntarea Puterii Protectoare, America, în bătălia pentru Putere din România condamnată pentru multe decenii de acum încolo la democrația de ochii lumii.

Printre alte multe enigme ale acestui an se numără la loc de frunte Tragedia de la Colectiv, eveniment sîngeros amintind prin numeroase note de Diversiunea Teroriștii din decembrie 1989.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „2015 – unul dintre anii postdecembrişti cu cele mai multe enigme, semn al rolului uriaș al Serviciilor secrete în viața social- politică a României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *