România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de marți, 30 decembrie 2014

Directorul SRI, George Maior, a uitat să-și prezinte demisia noului președinte!

3 octombrie 2014. Aflat la Timișoara, directorul SRI, George  Maior, declară:
Cred ca un lucru normal intr-un stat democratic este ca viitorul presedinte sa decida in ceea ce priveste serviciile de informatii. Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita sau sa ia o alta decizie.

La vremea respectivă, am văzut în această Declarație semnul că România a intrat în Europa nu numai cu romii, dar și cu Serviciile secrete.
În America, unul dintre primele lucruri anunțate de noul președinte e dacă-i păstrează pe șeful CIA și pe șeful FBI. De aceea, se spune că-n ziua cînd se schimbă președintele Americii, cel mai singur om din Washington e șeful CIA.

În absența acestei tradiții, la noi ar fi trebuit să se instituie regula nescrisă ca șeful SRI și Șeful SIE să-și prezinte demisia noului președinte chiar din primele zile de mandat ale acestuia.
Asta i-ar fi dat președintelui României să se pronunțe – asemenea președintelui american – dacă îi păstrează sau nu în funcție pe cei doi șefi de servicii.

La noi, în postdecembrism, n-a existat o asemenea tradiție.
Din această cauză, fiecare președinte nou ales s-a confruntat cu marea problemă a șefilor se servicii secrete din mandatul antecesorului.
Dacă șefii SRI și SIE și-ar fi depus demisia, președintelui nou ales i s-ar fi dat posibilitatea să decidă chiar din primele zile dacă va lucra sau nu cu șefii de servicii din mandatul predecesorului. Lipsit de această șansă, președintele care nu voia să lucreze cu șefii de servicii ai antecesorului trebuia să purceadă la tot felul de acrobații pentru a-i schimba.

Au trecut nouă zile de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.
Ați auzit cumva de depunerea demisiei de către George Maior?
Firește, la Cotroceni domnește o atmosferă de taină care l-a fi făcut invidios și pe Iosif Vissarionovici Stalin.
Toate întîlnirile noului președinte sunt secret de stat.
Despre cine a fost la Cotroceni, ce a discutat cu președintele, despre ce-au hotărît împreună se află din surse.

Potrivit unor surse, Klaus Iohannis ar fi avut o întîlnire cu șefii serviciilor secrete.
Spre deosebire de întîlnirile cu premierul Victor Ponta, amintind tot mai mult de întîlnirile lui Ion Iliescu cu Adrian Năstase (nu degeaba s-a mutat Klaus Iohannis în biroul lui Ion Iliescu!), despre întîlnirea cu șefii serviciilor secrete n-a ajuns nimic pînă la noi, muritorii, care n-am fost aleși președinți printr-un Miracol despre care a scris și nemuritorul Mircea Cărtărescu.

Să-și fi depus George Maior demisia fără ca despre acest moment să fie informată, pentru a scrie, Divizia Media a SRI, alcătuită din trusturi de presă, site-uri, televiziuni și ofițeri acoperiți?
Nu cred.
Nu numai că s-ar fi aflat, dar întreaga presă, chiar și cea care nu ține de Divizia Media a SRI, ar fi ridicat în slăvi momentul.

Și în aceste condiții, n-ar fi normal să ne explice directorul SRI de ce nu s-a ținut de angajamentul luat pe 3 octombrie 2014 la Timișoara?
Nu de alta, dar de la un director al SRI timp de opt ani, ne așteptăm să știe ce înseamnă onoare.

Textele postate de mine zilnic pe cristoiublog.ro sunt de regulă preluate de site-uri și de ziare.
Sunt tare curios dacă acest text va fi preluat de cineva.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 30 decembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *