Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Victoria PSD la votul din Parlament pentru numirea lui MRU la SIE

Cu chiu cu vai, MRU a trecut de votul Parlamentului.
Deoarece tendința tot mai accentuată a Raței mecanice de la Cotroceni de a ne trata ca pe niște cicisbei ai neveste-si a transformat un moment democratic într-o confruntare politicianistă, s-a văzut în rezultatul votului o mare victorie a PNL și o înfrîngere a PSD.

Pupila lui Klaus Iohannis, zisă Alina Gorghiu, a sărit într-un picior, ca nepoțica de bucurie, bîiguie ea, că s-a format o nouă majoritate pentru o Moțiune de cenzură care s-o parașuteze pe ea din Dealul Cotrocenilor în Valea din Piața Victoriei.

Jubilația Pupilei s-a întemeiat pe intrarea în sală, mai ceva ca Napoleon în Moscova incendiată, a lui Gabriel Oprea în fruntea oștilor UNPR-iste. A mai fost folosit drept motiv de bătăi încîntate din palme votul UDMR și votul minorităților. O neghiobie, deoarece, cum zicea Kelemen Hunor, MRU trece în ochii ungurilor drept un membru al UDMR, iar minoritățile votează după cum primesc ordin pe Unitate.

Rezultatul votului trebuie raportat la miza confruntării.
PSD nu s-a dat de ceasul morții să aibă un om în fruntea unui Serviciu care poate fi condus și de fărașul de după ușă pe post de director civil.
Nici n-avea de ce.
În postdecembrism, funcția de Director SIE, infinit mai puțin importantă, fie și în planul vizibilității, decît cea de Director la SRI, a fost văzută de partidele politice drept o sinecură. Așa va fi socotit-o și Klaus Iohannis, fericit că MRU acceptă tragerea pe linie moartă după ce aspirase la funcția de premier al Guvernului Meu și, prin asta, deschide calea pentru Pupila Alina Gorghiu.

De ce a făcut atîta caz PSD de numirea lui MRU la SIE?
Din motive strict electorale.
Greșeala lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît Partidelor politice pe MRU fără minimul preludiu numit, în democrație, consultare, a fost speculată magistral de PSD. Pentru Victor Ponta, care indiscutabil a dovedit aici viclenie politică, felul antidemocratic în care a procedat Klaus Iohannis a fost un bun prilej de a face mare caz de întoarcerea lui Klaus Iohannis la ceea ce propaganda PSD a numit năravurile lui Traian Băsescu. Mai mult, trecînd peste adevărul că MRU l-a trădat pe Traian Băsescu, atacîndu-l în ultimul timp (poziția PMP mi s-a părut contraproductivă electoral), propaganda PSD a prezentat numirea lui MRU drept numirea unui om al lui Băsescu. Bun prilej de tărăboi pe tema supraviețuirii sub noul președinte a Sistemului și a oamenilor lui Traian Băsescu.

PSD a mai speculat și abjecta slugărnicie a PNL față de Președinte. Aici pare a se fi întîlnit eterna experiență a lui Vasile Blaga de milițian de strajă la poarta fostului președinte cu dragostea înflăcărată pe care i-o poartă Alina Gorghiu noului președinte.

MRU a fost dat jos și de PNL la moțiunea de cenzură din 2012.
Vorbele de atunci ale liderilor PNL sunt încă proaspete în amintirea electoratului. Punîndu-și iobagii din PNL să-l voteze și mai ales să se bată pentru MRU, Klaus Iohannis i-a obligat să se facă de rîs în ochii electoratului.

PSD, prin boicotarea votului, prin tărăboiul anterior, de credeai că MRU va fi numit Președinte al Republicii, a urmărit să vîre în cap electoratului că el rămîne consecvent nu numai democrației, dar și considerării lui MRU drept adversar. Dacă ar fi pipăit nițel și propriul electorat, PNL ar fi sesizat că nici acestuia nu i-a plăcut numirea lui MRU, din motive care-mi scapă electoratul de Dreapta antipatizîndu-l pe proaspătul director SIE.

Dacă aș fi lider PNL, după ce nepoțica Alina Gorghiu va fi terminat de sărit în picior de bucurie că i-a mai îndeplinit o toană unchiului de la Cotroceni, aș trece la o analiză lucidă a întîmplării, analiză care nu poate să nu conchidă că PSD-ul, căruia mulți îi cîntă prohodul, a dovedit că-n materie de viclenie politică are resurse nebănuite.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Victoria PSD la votul din Parlament pentru numirea lui MRU la SIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *