Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de miercuri, 10 decembrie 2014

Cine a intervenit pentru salvarea lui Victor Ponta?

De vineri mai de pe la prînz începînd, Victor Ponta a anunțat că Delegația FMI și a Comisiei Europene a cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea română a considerat-o inacceptabilă, luând astfel în calcul întreruperea discuțiilor, dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.

Mare tărăboi în presă și-n politică.
Să propui 1,4 la sută și Delegația creditorilor internaționali să susțină că vrea 0,9 la sută, un deficit, așadar, mai mic cu 0,5 la sută, asta da lovitură dată lui Victor Ponta.

Erau două posibilități, amîndouă criminale pentru Victor Ponta:

  1. Să accepte deficitul de 0,9 la sută.
  2. Să rupă acordul cu FMI.

Pe cristoiublog.ro, luînd seamă la disproporția dintre ce propunea Guvernul și ce reclama Delegația, mi-am exprimat convingerea că lui Victor Ponta i s-a pus gînd rău.
Victor Ponta declară pe toate canalele că nu va accepta decît 1,4 la sută, pentru că România trebuie să se dezvolte, pentru că România nu vrea să fie tratată drept elevul din ultima bancă și alte bla, bla-uri din seria Noi suntem români și-n veci de veci aici stăpîni!

Marți spre seară, vine surpriza surprizelor.
Delegația nu numai că renunță la cererea de 0,9 la sută, dar, mai mult, e de acord cu un deficit mai mare decît cel propus de Guvern.
E de acord cu un deficit de 1,83 la sută!

C-a fost rezultatul negocierilor dintre Guvern și Delegația e greu de crezut chiar și de către guguștiuci.
Dacă ar fi fost negocieri, s-ar fi ajuns la un compromis:
Nici atît de mic cum vrea Delegația, nici atît de mare cum vrea Guvernul.
Un deficit de 1,83 acceptat de o Delegație care a cerut inițial 0,9 nu poate fi rezultatul unor negocieri.

Presa de extracție pontistă s-a grăbit să vadă în acest deficit o lovitură dată de Victor Ponta Opoziției.
Delegația n-ar fi cerut inițial 0,9 la sută.
Cifra a fost lansată de Victor Ponta ca diversiune.

Oricît de încîntați ar fi fost membrii Delegației de sărmălutza, fetitza și tzuica noastre, e greu de crezut că n-ar fi băgat de seamă că Victor Ponta le pune în seamă un dificit pe care ei nu l-au  avansat niciodată.
Oricît de mincinos ar fi Victor Ponta în toate împrejurările vieții, e greu de crezut că putea minți asupra deficitului propus de Delegație în timp ce Delegația se afla la București.

Cred că de vineri pînă marți a avut loc o intervenție.
O intervenție pentru salvarea lui Victor Ponta.

Dvs ce credeți?
Credeți c-a fost vorba de o intervenție?
Și dacă da, ea e o garanție pentru Victor Ponta că va fi lăsat să fie premier?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 10 decembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *