Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce-l voi vota pe Nicuşor Dan? Pentru că sunt prea mic ca să votez un român cu R mare ca Marian Munteanu!

Luni, 11 aprilie 2016, invitat de Robert Turcescu la un dialog pe Unde TV despre scoaterea din joc a lui Ludovic Orban prin mijlocul deja clasic al convocării la DNA, am recunoscut că, deşi un preţuitor al politicianului Ludovic Orban, nu l-aş fi votat pe candidatul PNL.
La întrebarea firească a lui Robert Turcescu, De ce? am răspuns că intrarea lui Ludovic Orban în cursă mi s-a părut gestul unuia care, la fel de bine, putea accepta să participe şi la o cursă de yahturi, deşi, habar n-are de navigarea pe ape, fie ele dulci, fie sărate.
Oricum, am zis, mare preţ nu puneam pe candidatura asta, deoarece, de-a lungul destinului său politic, Ludovic Orban a lăsat impresia unui implicat într-o bătălie acceptînd din start că va pierde.
De ce se mai implică atunci?
Păi din gîndul că oricum n-are ce face. La fel a fost şi cu candidatura la Bucureşti. Din chiar primele zile de campanie mediatică mi-am dat seama că Ludovic Orban n-avea nici un Proiect pentru Bucureşti şi mai ales n-avea patima de a face ceva pentru Bucureşti.

Eu însă cred că bucureştenii, trăitori neputincioşi într-un oraş de care nu se mai ocupă nimeni, au nevoie de un candidat care să le garanteze prin întreaga-i personalitate că va lua în mîini hăţurile complicatei administraţii muncipale şi pînă cînd nu-şi va îndeplini Proiectul nu-şi va găsi liniştea.
Din acest punct de vedere, mai ales în al doilea mandat, Sorin Oprescu a lăsat impresia unui om care uitase că e primarul Bucureştilor.
Se ocupa de toate, numai de București, nu.

Deocamdată – i-am zis lui Robert Turcescu – singurul candidat care se înscrie în această fişă a postului e Nicuşor Dan.
Pe Nicuşor Dan îl voi vota.
Pe şeful ONG-lui Salvaţi Bucureştiul l-am întîlnit, cred, o dată în viaă, cînd i-am luat un interviu la B1Tv.
Mi-a povestit atunci despre cît de greu e să cîștigi în instanță un proces cu municipalitatea.

Fiinţele noastre s-au mai ciocnit într-o după-amiază de vineri, anul trecut, cred.
Călătoream cu maşina spre Găgeşti şi, ca de obicei, aveam radioul de bord pus pe Radio România Actualităţi.
Invitatul emisiunii pe care o ascultam cu interes – o emisiune realizată de Gabriel Basarabescu şi dedicată luptei pentru protejarea şi cinstirea monumentelor care dau seamă de Istoria noastră, era Nicuşor Dan. Acesta din urmă sesizase în emisiune o problemă de administrare a monumentelor din Bucureşti atît de interesantă pentru mine ca director al revistei Historia că la cîteva minute după încheirea emisiunii am tras maşina pe dreapta şi l-am sunat pe Gabriel Basarabescu rugîndu-l să mi-l dea la telefon pe Nicuşor Dan.

De zece ani, Nicuşor Dan se luptă pentru Bucureşti.
ONG-ul condus de el e un exemplu de eficienţă într-o ţară în care din cele 100.000 de ONG-uri dacă-şi iau în serios misiunea vreo zece.
Procesele intentate Primăriei, manifestările civice au presupus un bun organizator.

Nicuşor Dan nu s-a mulţumit, precum şefii altor ONG-uri, cu datul din gură la tv în numele ONG-ului său într-o controversă sau alta și nici cu manifestări de ochii lumii, încheiate, toate, cu un bufet înbelșugat cumpărat de o firmă de catering.
El chiar a făcut ceva pentru Bucureşti.
A făcut ceva pentru Bucureşti în condiţiile în care Bucureştiul a fost ţinta celei mai crîncene Mafii din vremurile tulburi:
Mafia imobiliară.
Din acest punct de vedere, Nicuşor Dan întruchipează în România instituţiilor de mucava exemplu de autentic reprezentant al societăţii civile.

Nicuşor Dan s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei.
Are tot ceea ce cred eu că trebuie să aibă un candidat pentru a fi Primarul Capitalei.
De aceea, eu voi vota cu Nicuşor Dan.

N.B. M-ar întreba unii de ce nu-l votez pe Marian Munteanu, staniolul fără bomboană al PNL – Partidul meu, impus PNL de Klaus Iohannis.
Rareş Bogdan a zis că Marian Munteanu e un Român cu R mare.
Simplu cetăţean al Bucureştilor, eu nu-mi pot permite să votez cu un român cu R mare.
Pentru modesta mea personalitate e suficient şi un român cu r mic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „De ce-l voi vota pe Nicuşor Dan? Pentru că sunt prea mic ca să votez un român cu R mare ca Marian Munteanu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *