Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

De ce nu vrea Liviu Dragnea ca Klaus Iohannis să fie suspendat? Ca să nu ajungă Călin Popescu-Tăriceanu Președinte!

Scriam în numărul anterior că semieșecul Mitingului PSD de sîmbătă (dacă organizarea a fost un succes, ruptura  dintre tribună și demonstranți a fost un eșec), și-a avut cauza în alegerea neinspirată a obiectivului. Cum să stîrnești emoție împotriva unei abstracțiuni, Statul Paralel? Dușmanul are, în psihologia colectivă, un chip, un nume, e o persoană, o persoană pe care s-o arăți cu degetul și să strigi militanților Huiduiți aici! Trecînd în revistă avatarurile obiectivului la nivelul liderilor, arătam că la un moment dat se optase pentru un miting de susținere a Guvernului Viorica Dăncilă. Dacă ar fi să judecăm cele trei obiective ale mitingului, singurul cu justificare într-o stare de spirit era cel de susținere a Guvernului Viorica Dăncilă:

 1. Plîngerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă face parte dintr-un plan mai amplu, meșterit de Klaus Iohannis, de demitere a Guvernului PSD-ALDE. Se face deja luna de la depunerea plîngerii. Din toate punctele de vedere, plîngerea e o fantezie burlescă a liderului Opoziției, o absurditate în genul unei plîngeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pe motiv că e în spion pe Pămînt al extratereștrilor în drum spre noi pentru a  ne cuceri.  O plîngere precum cea a lui Ludovic Orban se respinge la nu mai mult de o zi de la depunerea ei. Șeful DIICOT, luînd-o în chip aiuristic pe urmele Codruței Kovesi (pînă la criza cu încheierea mandatului Horodniceanu a fost un exemplu de șef discret al procurorilor), a anunțat că nu s-a început ancheta in rem, că afacerea mai durează, că trebuie cerută părerea SRI (nu s-a cerut încă?!). Fiind vorba de o acuzație de gravitatea Înaltei Trădări, se impunea soluționarea denunțului în procedură de urgență. Fie prin clasare, fie prin deschiderea anchetei penale. Nu de alta, dar România are teoretic în fruntea sa o Înalt Trădătoare, care,  mai mult,  face vizite peste hotare, angajează țara în înțelegeri care, iată, pot fi tot atîtea noi acte de trădare. Tărăgănarea soluționării se adaugă poziției amabile a lui Klaus Iohannis față de plîngere și tăcerii dubioase a SRI la provocarea care e plîngerea. Așa cum am mai scris trebuie o mare iresponsabilitate din partea noii conduceri a SRI să nu reacționeze la plîngerea depusă de liderul Opoziției, fie contrazicînd-o, fie confirmînd-o. Prin statut, SRI are ca misiune protecția siguranței naționale. O plîngere de Înaltă Trădare depusă la Parchet de liderul Opoziției pe numele premierului ridică imediat întrebarea dacă SRI știa ceva despre actele de Înaltă Trădare. Cum SRI nu s-a pronunțat înseamnă că SRI are dovezi ale Trădării comise de premier. Care premier, în postura de Înalt Trădătoare, a participă la Ședințele  CSAT, unde se discută secrete de importanță națională.  Ținînd cont de cererile de demisie adresate premierului de Klaus Iohannis, de ura manifestă față de PSD, față de electoratul acestui partid, orice membru și  simpatizant PSD pot crede că guvernului Dăncilă i s-a pus gînd rău. Și orice membru sau simpatizant PSD simte nevoia să reacționeze la astfel de planuri.
 2. Prin alegerile generale, electoratul PSD a votat zdrobitor în favoarea unui Guvern PSD. Și în cazul altor alegeri, electoratul votează pentru conducerea țării de către partidul simpatizat. Dintre toate instituțiile statului de drept, Guvernul e cel mai aproape de sufletul unui simpatizant al partidului care a dat Guvernul. În cazul PSD, electoratul a sesizat, de a lungul celor doi ani, tentativa de răsturnare a opțiunii sale prin vot după modul de Operare din 2015, cînd Binomul SRI-DNA a dat jos, la ordinele lui Klaus Iohannis, Guvernul Victor Ponta pentru a aduce în loc Guvernul Meu al lui Klaus Iohannis. În aceste condiții, un miting în sprijinul Guvernului PSD ar fi avut justificare în planul stării de spirit a electoratului.

Cu atît mai mult cu cît mitingul s-ar fi transformat rapid într-un miting uriaș împotriva lui Klaus Iohannis, singurul din Republică în stare să întruchipeze, pentru electoratul PSD, prin prestația anti PSD, dar și prin puterea dată de Sistemul instituțiilor de forță, Dușmanul, cel responsabil de toate dificultățile Guvernării, cel care a dat o dată jos un Guvern PSD cu ajutorul DNA și se pregătește intens să-l dea jos și pe acesta.

Nu trebuia prea mare pătrundere a psihologie mulțimilor pentru a-ți da seama că Dușmanul, cu d mare, cel care e urît de moarte de PSD-iști e Klaus Iohannis. De pe scenă s-au vînturat multe nume menite a întruchipa Dușmanul PSD: Codruța Kovesi, Traian Băsescu, Livia Stanciu, Florian Coldea. Cu toate strădaniile organizatorilor, nici unul dintre aceste nume n-a lăsat impresia că e pentru PSD-iști Dușmanul, cel care trebuie dat jos. Singurul nume care a făcut mulțimea de sute de mii de oameni să vibreze a ostilitate a fost a lui Klaus Iohannis.

Explicațiile sînt la mintea copiilor:

 1. Traian Băsescu și Florian Coldea aparțin trecutului. A te concentra pe ei înseamnă pierdere de timp. Codruța Kovesi e doar o unealtă, o rotiță dințată în ansamblul Sistemului de forță pus la dispoziția președintelui.
 2. Cînd e vorba de un protest el are drept direcție de acțiune un personaj puternic, față de care doar protestul poate face ceva. Cum să crezi că acest personaj e altul decît Klaus Iohannis.

De ce n-a optat Liviu Dragnea pentru un miting de susținere a  Guvernului Viorica Dăncilă în fața    campaniei angajate de Klaus Iohannis pentru răsturnarea Guvernului PSD și aducerea la putere a Guvernului Meu?
Cum de ce?
Mai întîi pentru că un astfel de miting ar fi avut-o drept personaj principal pe Viorica Dăncilă. Asta ar fi însemnat pe lîngă pericolul de  contribui la formarea în PSD a unui pol de putere Viorica Dăncilă ( nu vă lăsați amăgiți de imaginea  de ”proasta lui Dragnea”, să te ferească Dumnezeu de cei  neglijați ca prostănaci!), și   realitatea – de  a dreptul  de neconceput pentru Liviu Dragnea ca  nu el să fie alintatul mitingului. Ori, așa cum s-a văzut din  baia de  mulțime lungită peste timpul de începere a  manifestării ( una din cauzele eșecului din final), Liviu Dragnea a convocat și organizat mitingul pentru a dovedi  Statului Paralel că el e Jupînul și că acesta, Statul paralel, ar trebui să vină la negocieri cu el și nu cu altcineva.

În al doilea rînd, un  miting de susținere a  Guvernului ar fi trebuit să devină, în chip automat, un miting anti- Klaus Iohannis,  pregătitor al Suspendării. Suspendarea lui Klaus Iohannis ar însemna că președinte interimar devine Călin Popescu Tăriceanu.
Vi-l imaginați pe Liviu Dragnea acceptînd ca, în timp ce el se zbate să fie premier prin intermediari,  Călin Popescu Tăriceanu să apară la Cotroceni cu steagul în spate?
Brrr!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „De ce nu vrea Liviu Dragnea ca Klaus Iohannis să fie suspendat? Ca să nu ajungă Călin Popescu-Tăriceanu Președinte!”

 • Scriu de pe telefonul mobil si am si degete groase. Pt. Ion Stanca, in Constitutia actuala nu mai exista notiunea de Sef de Stat…..Romania nu are sef de stat…Apucaturile proaste ale lui Ceausescu se conserva in capul iubitorilor de TATUC.

  • Dacă ai degetele groase, înseamnă că ești țăran! Sau cioban!

  • Câteodata esti chiar simpatic. De ce te chinuiesti sa scrii, daca ai degete groase?

   • El a zis de mai multe ori că se de agricultură, nu de zootehnie! Chiar tu ai spus că are hectare multe!

  • Eu nu scriu cu degetele pe mobil, ci dictez in Google Translate, apoi Copy and Paste. Dar putin probabil ca schema asta sa reuseasca unui creier spalat de catre PSD 🙂

   • Uauu!! Bravo Prostane!! Esti singurul pe planeta, care e capabil de asa ceva.. Pe de alta parte, probabil, este singura ta sansa sa dictezi cuiva, ceva. 😉

   • Dar nu despre tine era vorba, Stancule, ci, despre Amon Axon Cardin Tectonic, alias Alioşa. Despre tine, ştim că eşti cu…inteligența artificială!

 • Ar fi interesant sa-l vedem pe Tariceanu presedinte interimar si exact în aceeasi perioada, Dragnea sa primeasca o pedeapsa în dosarul Tel Drum. Atunci, seful PSD ar spune ca partenerul Tariceanu face parte din Statul Paralel.

 • Ion Stanca. Parlamentul poate suspenda presedintele. Poate da jos si premierul. Dar presedintele nu poate dizolva Parlamentul asa cum nu- l poate revoca nici pe premier.Vezi ca suntem la un pas mic de repiblica parlamentata. Care ar rezolva definitiv fumurile unui presedinte cu apucaturi dictatoriale.Orice presedinte se vede ca are aceasta dambla.

  • Câta perseverenta, nene, chiar daca ai fost transferat din nou la munca de jos!

   • Și mie mi-e milă de el, dar sarcina de partid e sarcină, n-are ce face! Auzi la boșorog, spune că susține PSD-ul necondiționat!! De-aia-mi vine să-i dau UE zilnic, că-i mincinos și nu-și asumă faptul că e trimis c-o sarcină pe blog, aceea de-al contracara pe dl Cristoiu, când critică prea tare PSD-ul! Mi-e jenă mie când îl văd că face eforturi să-l mai laude pe maestru, numai să-i câștige simpatia și să nu-l blocheze! Vai de fundul lui!

  • Bă Tectonice, dar „repiblică parlamentată” (cum scrii tu)avem și acum! La ce ne mai trebuie alta? Poate voiai să scrii „parlamentală”, cum spune idolul tău VEorica-Vasâlica! Nu știu ce „păzește” dl. corector-șef Cernat! Îl anunț că voi lua „măsuri” împotriva domniei sale dacă nu-și îndeplinește obligațiile de corector așa cum se cuvine!

  • Băi, nea, ce-i aia „repiblică parlamentat” ?
   Ai scris așa in „conformitate” cu … creierul tău, de … biblică, n’așa ? (citat din n c )
   O vorbă veche, românească, zice că… „PROSTUL LE ȘTIE, PE TOATE !”
   În altă ordine de idei, bun (re)venit pe … „blogul paralel”, ghe la subsol ! ???

 • Ion Stanca….In Romania Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului. Nici presedintele nici premierul nu sunt organ reprezentativ suprem. In Romania nu mai exista notiunea de sef de stat. Era pe vremra lui Ceausescu.

  • „In Romania nu mai exista notiunea de sef de stat.”
   Numai un creier spalat de PSD poate afirma asa ceva.
   PSD-ul s-a convins, nici in 2020 presedintele nu va fi de la PSD.

 • Mitingul de sambata a fost o repetitie generala a unui Miting mult mai mare. Iohanis nu va respecta decizia CCR si va incalca Constitutia….Are stofa de Hitler. …..Mitingul PSD care va urma va avea 800.000 de participanti. Si va fi contra lui Johanis. Dupa miting Parlamentul va vota suspendarea lui Johanis. Sub presiunea respectarii Constitutiei si a publicului. UE nu se mai poate opune. Va urma referendum in care Johanis va fi demis. Lumea s – a saturat de presedinti dictatori. Lumea a observat ca viata ei nu depinde de presedinte….S- a dus epoca de vrajeala a lui Basescu…Lumea asteapta binele de la Guvern.
  Lumea a inteles ca presedintele saboteaza Guvernul pe care il impiedica sa lucreze pentru populatie…

 • „Romania are teoretic in fruntea sa o Inalt Tradatoare”
  In fruntea Romaniei este presedintele, nu premierul.
  Si Docila nu este Tradatoare, este o proasta docila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *