Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cum a fost albit Liviu Dragnea de Rise Project în chestiunea Afacerile din Brazilia

Cine a cheltuit? Rise Project sau SIE? Site-ul Rise Project a publicat în două numere consecutive – cel din 1 martie şi cel din 2 martie 2017 – o amplă anchetă despre Afacerile din Brazilia ale lui Liviu Dragnea. Primul material se numea Dragnea, fortăreaţa din Brazilia şi anunţa dezvăluiri senzaţionale prin afirmaţii gen Am mers pe urmele afacerilor din Brazilia ale unui milionar român care s-a sinucis în avion şi am dat de oamenii lui Dragnea, iar al doilea, Dragnea – milionul dispărut.

Afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia au constituit, pînă la publicarea acestei anchete, o legendă intensă în circulaţie prin redacţii, sedii de partid, pe Facebook şi la bodegi amenajate în marginea Drumurilor europene.
Cînd venea vorba de Liviu Dragnea, şoptitorul îşi compunea o faţă misterioasă, după care rostea, cu o voce din gîtlejul de de cauciuc:
Să vezi însă cînd vor ieşi la iveală Afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia!

Mie cel puţin mi s-a spus de mulţi binevoitori, în Părculeţul de la BAR, unde nu ajung interceptările, că Liviu Dragnea a fost prins cu mîţa în sac de Binom cînd s-a anchetat averea lui Costel Comana, sinucisul în avion spre Costa Rica, că o mare parte din averea mortului e a şefului PSD, că e şantajat cu Afacerile din Brazilia, că să vedeți lovitură dată șefului PSD cînd o să iasă la iveală Dosarul acesta.

Cînd a apărut primul material pe Rise Project, mulţi s-au grăbit să mă avertizeze că ăsta e doar începutul. Al doilea şi al treilea şi al patrulea vor fi zguduitoare şi-l vor scoate pe Liviu Dragnea din joc.
Primul material lăsa să se înţeleagă că al doilea va fi o lovitură mortală.
În Presa de azi – se ştie – nu merită din punct de vedere financiar nici să investighezi cine fură cu sulul hîrtia igienică de la toaleta redacției. O investigaţie cere bani, talent, timp pierdut şi suprafaţă tipografică însemnată. Efectul în plan comercial e minim. Cu bani infinit mai puţini, o ştire despre stafia din Medgidia, născocită la bufet, aduce tiraj, rating şi prin asta bani.

Primul material din Rise Project sugera o investigaţie pentru care se cheltuise enorm, dacă nu cumva informaţiile şi documentele fuseseră procurate de unitatea de la SIE în colaborare cu cea de la SRI.
Toată lumea era convinsă că al doilea material va avea un efect politico – juridic în stare să justifice banii şi energia cheltuite:
Liviu Dragnea va demisiona în direct înainte de a-şi face harakiri sau, în cel mai bun caz, va fi convocat la DNA.
A apărut şi al doilea material.
Nu s-a întîmplat nimic.
Liviu Dragnea n-a catadicsit nici măcar să se explice într-o conferinţă de Presă.
Raţa mecanică de la Cotroceni n-a măcănit nici pîs. Nimeni din PSD nu i-a cerut lui Liviu Dragnea demisia. Nici măcar talk-show-uri nu s-au făcut pe bandă rulantă.
Parcă Rise Project ar fi scris că Liviu Dragnea l-a cumpărat pe Florin Salam în ediție de lux scoasă de Humintas cu prefață de Lucian Boia.
Nu-i nimic! au zis, optimişti, adversarii lui Liviu Dragnea.
O să vină al treilea material.
O să vină Nucleara! cum ar spune, gîtuite de emoţie, fătucele de la televiziunile de ştiri.
Au trecut de atunci două săptămîni.
Al treilea material – Nucleara! – n-a mai venit.
Lui Liviu Dragnea nu i s-a întîmplat nimic în urma unei anchete de presă care a presupus investiţii materiale şi umane ieșite din comun.
Nu i s-a întîmplat nimic rău, desigur.
Pentru că ceva bun i s-a întîmplat.
S-a spulberat legenda Afacerilor sale din Brazilia.
Și uite așa, cu costuri enorme- fie ale redacției, fie ale SIE-, Liviu Dragnea a fost albit în chestiunea Afacerile din Brazilia.

*
La News.ro, ordinul nu se discută, se execută
Operațiunea Poliției Prezidențiale de distrugere a Presei independente a cuprins la un moment dat și spargerea faimosei agenție Mediafax, aparținînd mogulului Adrian Sârbu. Mai întîi, Adrian Sârbu a fost arestat. Ca să dea pretext deontologilor din redacție să nu mai vrea să lucreze cu un penal. După care din Mediafax a fost ruptă o halcă pentru a se face agenția News.ro, parte componentă a Diviziei Presă a Binomului.

Una dintre caracteristicile Diviziei Presă e publicarea în chip automat, la ordin pe unitate, a unor știri prin care Stăpînul de la Cotroceni manipulează opinia publică.
Marți, 14 martie 2017, o astfel de știre a sunat astfel:

„Preşedintele Klaus Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general al României şi de activitatea procurorului şef al DNA”, au declarat pentru News.ro surse din Administraţia Prezidenţială.”

Subiectul predicatului e din cîte se vede Klaus Iohannis. Klaus Iohannis e însă un om, vorba lui Socrate. Dacă un om e mulțumit de ceva, cum ar fi, de exemplu, felul cum curge apa la robinet sau felul în care-i pune prișnițe consoarta, ne așteptăm s-o spună el, cu gurița lui. În cazul celor doi ștabi ai Parchetelor, ar fi fost normal ca agenția News.ro să se adreseze președintelui pentru a afla dacă e sau nu mulțumit. Nu de alta, dar din cîte se știe, Klaus Iohannis e viu și pe deasupra vioi, deoarece abia a venit de la Sibiu. Cei de la News.ro n-au avut curaj să se adreseze Comandantului lor suprem. Ei s-au interesat dacă Klaus Iohannis e sau nu mulțumit la surse din Administrația prezidențială. Cui s-au adresat cei de la News.ro? Mădălinei fostă Dobrovolschi? Răvășitoarei, care e mai mult decît o sursă, e chiar nevasta mulțumitului? Clanței de la ușa biroului prezidențial? O instituție de presă autentică n-ar fi dat o asemenea știre de o neghiobie de Guinness Book. Cum adică? Dacă un om e mulțumit sau nu de ceva n-aflăm direct de la el, ci din surse?!

De ce au dat-o? Pentru că li s-a dat-o s-o publice. De către Klaus Iohannis? Nici vorbă. De către Sistem, care avea interesul să contracareze campanie din presă și din politică pentru demiterea lui Augustin Lazăr și a Codruței Kovesi.
La News.ro ordinul nu se discută, ci se execută.

N.B.O scrisoare de la MAE care poate fi chiar o știre. După publicarea corespondenței de la Londra semnate de Traian Horia sub titlul “Atentatul de la Londra împotriva unui grup de spălători români de mașini rămâne încă intr-un suspect con de umbră”, am primit de la MAE, prin instituția purtătorului de cuvînt scrisoarea pe care o reproducem mai jos împreună cu mărturisirea surprizei de vedea că mai sunt și ministere care citesc ce se scrie în presă despre ele. Avînd în vedere interesul opiniei publice de la noi față de acest caz, textul MAE cred că poate fi chiar o știre:

„13 martie 2017

Referitor la articolul “Atentatul de la Londra împotriva unui grup de spălători români de mașini rămâne încă intr-un suspect con de umbră” publicat pe blogul dumneavoastră, vă transmitem următoarele precizări, pentru o bună informare referitoare la demersurile MAE în acest caz:
Încă din ziua producerii incidentului, ambasada României la Londra a monitorizat în mod direct și constant cazul, un reprezentant al misiunii diplomatice a luat imediat legătura cu autoritățile locale și s-a deplasat de urgență la unitățile spitalicești la care au fost internate victimele, pentru a verifica cetățenia acestora și a oferi asistența consulară necesară. Dintre cei patru cetăţeni români internaţi, trei se aflau în stare stabilă, unul în stare critică, iar al cincilea cetăţean român a fost externat în aceeași zi, după acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român grav rănit. De asemenea, ambasadorul României la Londra s-a deplasat, în cursul zilei de 27 februarie, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i vizita pe cetăţenii români.

Din nefericire, cetățeanul român grav rănit a decedat ca urmare a rănilor suferite. Ambasada României la Londra a informat familia cu privire la procedurile de repatriere şi a oferit sprijinul pentru identificarea unui prestator de servicii de pompe funebre.

În prezent, misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu o rudă a defunctului, care locuiește în Marea Britanie și care se va îngriji de formalităţile de repatriere. Totodată, misiunea este în contact cu procurorul civil si cu reprezentanții companiei de pompe funebre, pentru a monitoriza în continuare evoluţia situaţiei. Trupul neînsufleţit urmează să fie repatriat în zilele următoare, Secţia Consulară a Ambasadei fiind pregătită să elibereze paşaportul mortuar şi să acorde asistenţa consulară necesară.

Referitor la acest caz, în cursul zilei de duminică, 26 februarie, când a avut loc incidentul, Ministerul Afacerilor Externe a transmis mai multe precizări de presă, care se regăsesc pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/taxonomy/term/141?page=5

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Cum a fost albit Liviu Dragnea de Rise Project în chestiunea Afacerile din Brazilia”

 • Ultimele arme ale Guvernului: rezerviştii scoşi din SRI.
  Principiul îmbârligării: Ce-i interzis activ e permis pasiv. 😀
  Nu-i interzisă nici reactivarea lor: când va fi, va fi la loc comanda!
  -Legea fărădelegilor!
  -La ce bun?
  -La discreţie.

 • Altă armă, de damă – brăţara – la Ioana Ene Doagă.

 • Singura armă dubuiasă a SRI este societatea… comercială.
  Alt mitoman ingenios, Eduard Hellvig:
  „Singura noastră armă este informaţia”

  Altă armă a mitomanului Hellvig: minciuna stridentă.
  Se preface atacant împotriva DNA-ului, ca să crape de ciudă protectorul declarat al DNA, Iohannis. Cine ia de bună făcătura asta infantilă? TV-urile de rahat nu contenesc să-l laude pe mitomanul SRI-ului pentru săgeţile înfipte în curul lui Kovesi.
  Au arme, dar stau prost cu muniţia.

 • Art. 132 alin. (1) „Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic…”

  Bestia i-a procurat un nou dosar lui Ghiţă şi-l caută să-i dea în cap cu principiul imparţialităţii.
  Aşteptăm provincia cu legalitatea reţinută şi încătuşată. Controlul ierahic al portocalelor ne-a lămurit.
  Găsitorului, recompensă!

 • Rarinca se întoarce şi-i trage Liviei Stanciu o palmă aleatoare. 😀

 • Hellvig a lăudat protestele. Mândru tare că există un „spirit civic puternic PENTRU VIITOR.”
  Mândrie inconştientă de siguranţă naţională.

  • Nicio autorizare a protestelor nu schimbă mândria lui Hellvig.
   Niciun pvrotest întemeiat pe adevăr şi pe respectarea ordinii de drept nu schimbă fudulia lui Hellvig. (nu pare să aibă două 😆 )

 • „Făcând un calcul simplu bazat și pe informații confirmate din alte surse reiese că sunt circa 55-60.000 de angajați la SRI, SIE, STS și SPP, iar la celelalte servicii ar mai fi cel puțin 25-30.000 de persoane

  În decembrie 1989, toate direcțiile Securității Statului, inclusiv cele de la Interne și Armată organizate în cele 6 direcții ale Securității plus structurile aferente prezentate, printre care omologii de azi ai SIE, STS, SPP, Doi și un Sfert, aveau un total de 14.500 de angajați.

  La un total de circa 85-90.000 de persoane angajate în serviciile secrete în 2017 avem o Securitate de peste 6 ori mai NUMEROASĂ decât cea din 1989. Cel puțin…(Flux24)

  Când şi cum justifică serviciile armatele astea?
  Ţuţuianu ce zice?
  Ştim: noi nu clasificăm, tu nu clasifici, el/ea clasifică, noi nu, voi nu, numai ei/ele.
  Cine? De ce?
  A, din 1989 până azi a crescut populaţia prostită a României de 6 ori.

  • Am mai văzut semnul mirării naţionale, în comparaţie cu alte ţări cu populaţie mai mare şi în acelaşi timp cu numărul secretoşilor mai mic, dar la noi K la nimeni era vorba per total de 12.000 de români necunoscuţi.(adică ar fi scăzut cu 2.500 după ’89).
   Acum ce să mai zici despre 6×14.500? Fără grai!

 • „Există toată deschiderea din partea SRI să contribuie la îndeplinirea misiunilor pe care le aveți. SRI deține infrastuctura necesară și cred că putem veni în ajutorul MAI, ori de câte ori este nevoie (…) Nimeni nu va fi interesat de rivalitățile instituționale, dacă statul român înregistrează un eșec. Parteneriatele între instituțiile publice trebuie să fie corecte, oneste, în interesul cetățenilor români”, a spus Eduard Hellvig, la bilanțul MAI”.

  Gata, i-a încălecat deja cu pretextul standard: Fără infrastructura noastră de miliarde, nu v-am ţine aproape nici pe voi, nici informaţiile voastre.
  Fără noi în echipă nu mişcă nici DNA-ul.
  Cu noi în echipă nu mişcă nimeni. 😀

  • Una pe zi, de Ţuţuianu. 😀

   Ţuţuianiu ne-a informat: a anunţat că va orgniza controale inopinate în locaţiile SRI-ului.
   Vrea să ia prin surprindere acele informaţii clasificate. 😀 😆 ❗

 • „Onorată instanţă”,
  În calitate de academician de securitate, am mai lucrat cu generalul SRI Stătescu; alt profesionist excepţional.
  L-am promovat consilier IT în locul lui, nu al altcuiva; l-a aşteptat să vină de la SRI, ca un făcut.
  Ce loc deştept, onorată instanţă!

 • Mare e grădina surselor Hotnews!

  „SURSE Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia”

  Adică:
  -Ghiţă, află că te-am localizat.
  -Ghiţă, venim acuşi după tine.
  -Ghiţă, noi suntem DNA, divizia SRI.

 • Dragnea are o calitate, un pic mai rară: s-a învăţat să lucreze cu oferte în bani cu un ordin de mărime peste nivelul obişnuit, adică ştie să distribuie banii statului şi cei negri ai partidului cu mână foarte largă;i-a impresionat pe cei serviţi de el, prin Consiliul Judeţean Teleorman, apoi prin funcşiile de partid sau de Guvern. Mai nou, ca lider PSD, a ridicat stacheta serviciilor lui financiare şi aspiră la noi culmi de exprimare bănoasă pe tur-retur.
  Am citit despre o vizită a lui Sebi Ghiţă, înainte să dispară, la sediul PSD într-un ultim dialog cu Dragna, cu uşile închise, după evacuarea personalului curios.
  SRI-ul n-are nicio dificultate să-şi instaleze ochi şi urechi prin sediul PSD-ului. E suficient să-i urmărească familia paznicului de noapte; în câteva zile se face cuminţel, dresat şi devotat de zici că sediul PSD din Kiseleff s-a transformat în noaptea uşilor deschise: muzeul ascultătorilor şi videospectatorilor SRI-ului.

  • Într-un mesaj video, donat la Romania TV, Ghiţă spune că a fost presat de DNA Ploieşti să-l toarne pe Dragnea; îl cunoaşte de 15 ani; una-i să nu ştii nimic despre un apropiat, altceva să refuzi oferta DNA-ului şi total diferit cînd ai motive seriose să nu divulgi nimic din ceea ce ştii, oricât de tentant ar fi trocul propus de DNA. 😀

  • Toate partidele ar trebui să se doteze cu câte un detector de minciuni, pentru testarea paznicilor de noapte şi mai ales a colegilor de partid. Aceştia din urmă au avantajul că pot lucra partidul şi ziua. 😀

  • Am amintit de Ghiţă în calitatea lui de specialist în intevenţii pentru instalarea în fruntea PSD a unui preşedinte agreat de SRI. Cum a fost la Ponta, de ce n-ar fi fost necesară pentru Dragnea aceeaşi acoperire de la Înalta Poartă a SRI. Indiciile în această direcţie nu lipsesc, iar pe linia asta toate drumurile ascunse duc la Dragnea.

 • Ponta l-a luat pe Dranea de-a drapta lui, până s-a trezit cu sula-n coaste.
  Acum vrea măcar o coastă înapoi.
  A punctat bine cu pactul băgat în curul lui Liviu (Dragnea a avut la B1 o explicaţie jalnică: ceva cvu draftul de-agata şi de-a corectatul, dar nimic-nimic de ce ştie despre propria lui prezenţă în miezul numirii lui Kovesi; asta spune ceva despre duplicităţile ascunse, dar şi cam transparente, ale lui Dragnea; are un stil alunecos de exprimare, nu de om inteligent ci de practician al celor mai mizerabiule moduri de operare cu nişte unguente unsuroase, nu cu toate alifiile )

  • Traian Băsescu spune de Dragnea n-a avut un rol important în numirea lui Kovesi. Nu rolul lui e relevant ci faptul că a ştiut de negocierile pentru numirea asta. Dragnea recunoaşte prezenţa lui în această poveste, zice că n-a fost de acord cu numirea asta, la fel ca Mona Pivniceru şi Antonescu. Dragnea n-a vrut-o şi s-a strecurat ea până la urmă, pe sub masa negocieriilor. 😀

 • Bună dimineața! Recunosc, îmi place cum scrieți! Nu spun că sunt de acord mereu. Mă așteptam să aveți astăzi, măcar în treacăt, o reacție la ce a făcut ANTENA 3 la Sinteza zilei. Personal consider că a fost vorba de o clacă unde în loc de a beli știuleți (depănușa) l-au belit pe Ponta. Așa o virulență nu am văzut de multă vreme. De la câțiva nu mă așteptam la altceva. Chiar au o obsesie emisiune de emisiune. Dacă e vorba de orice. Sigur, Ponta nu avea de ce să se justifice. Nu în condițiile date. Asta este vina lui. Chiar aș vrea să știu opinia dumneavoastră. O zi bună.
  ,

 • Numirea cea mai răsunătoare din primăvara anului 2013, la conducerea DNA, prestabilită în pactul Băsescu-Ponta (semnat în decembrie 2012), în surprinde pe Dragnea în postură de negociator. Asta înseamnă că-i Exclus-Exclus! ca el să nu fi cunoscut miza şi împrejurările numirii lui Kovesi, inclusiv intervenţiile lui Coldea. Nu se poate concepe tandemul Ponta-Dragnea cu jumătăţi de măsură pe cap negociator fără cunoaşterea tutuor detaliilor care au cântărit la luarea deciziilor finale.
  Coincidenţe:(?) Ponta-Dragnea (Ar fi o glumă bună)
  – tandem la fabrica de mandate parlamentare de Teleorman, în interesul celor mai iubiţi dintre pământenii PSDului;
  – tandem la luarea deciziilor PSD;
  – tandem la tenis;
  – tandem la negocierea pactului cu diavolul (nu se ştie care-i diavolul: Coldea sau Koveşi; în ciuda aparenţelor, aici Băsescu a fost copil de mingi 🙂 era minoritar la toate capitolele şi nici nu juca tenis cu majoritatea statală; nu spun că piratul era un sfânt, Doamne fereşte!, dar pe acest teren – la momentul negocierilor pactului – era doar un copil de mingi);
  – tandem la cunoaşterea eventualelor elemente de şantaj sau negociere dinspre Coldea pentru Kovesi;
  – tandem la tăcere;
  – tandem la interesul DNA-ului pentru întocmirea unor dosare penale şi instinctul lor de conservare în faţă pericolului de şantaj din partea DNA-ului („taci sau te lucrez!”)
  – tandem la strigături: „DNA-ul nu mă slăbeşte, DNA-ul mă potcoveşte, uite cum mă caută şi la neamurile penale!)
  – tandem la suspiciunea rezonabilă de obedienţi la SIE şi mai ales de şantajabili, cu sau fără dosare;
  – tandem la teama unuia de celălalt 😀 Dragnea se teme evident de ce ştie şi poate spune Ponta, iar Victoraş o ţine lanţ numai din victorie în victorie pe tuşă, fără să fie prea curajos în exprimare; de ce, dacă nu tot de teamă? Teamă de ce ştiu Dragnea şi aliaţii lui din umbra diavolească.

  • Lista poate continua până la ţintele, în sfârşit, diferite. Tandemurile nu condiţionează ţintele, le justifică; inclusiv prin explicaţii încă nespuse.

 • Să-l aibă pe Meleşcanu în Guvern, fost director SIE, şi să excluzi orice tangenţă a lui Liviu cu SIE, ar fi ca şi cum ai nega apartenenţa la DIE a altui Liviu, Turcu Liviu; ăla care l-a dat în lista neagră pe Meleşcanu.

 • Relaţii de afaceri sau alte subterane cu străinătatea fără SIE sunt ca fostul coleg al lui Dragnea, de şcoală şi trupă rock, fără avionul în care s-a sinucis.
  Când informaţia tinde spre un trecut cu străinătatea înainte de 1990, titularul fără SIE e 99% prostie.
  Şi cu 1% ce-i? E tot aia. 😀

  • Meleşcanu a candidat la prezidenţiale cu o listă suspectă de susţinători, întocmită într-un timp record mondial, pe nevăzute; tot în perioada cînd era director SIE a apărut în presă un articol despre contracandidatul Iohannis, specific documentaţiei arhivate de SIE, adică securistul de la externe are aptitudini interne de băgăcios activ şi fără scrupule.

 • „Cine a cheltuit? Rise Project sau SIE” Depinde: cine a cheltuit pentru investigaţie sau pentru tăcere?
  “Bună dimineaţa, Liviu!” – $€rezişti

  Pentru cine nu ştie, numai aşa îl salutau vecinii brazilieni pe Dragnea; salutul neschimbat la prânz, seara sau noaptea, i-a dăruit lui Liviu câte patru dimineţi pe zi, până când s-a băgat Rise Project pe relaţia Brazilia; de-atunci Liviu ne-a ţinut un timp numai în beznă şi n-a răspuns nici la salutul curioşilor care l-au întreabat unde-i milioanul de euro lipsă la inventar, investit-dispărut în Brazilia. Când Dragnea a scos din el apărarea c-ar fi cumpărat cocotieri de toţi banii, crispat şi iritat de întrebare, se vdea că încă nu era nici pregătit, nici instruit şi nici nu cumpărase nimeni tăcerea site-ului Rise Project. Nici acum nu rezultă existenţa unui troc, dar acum două zile Liviu era alt om, cu pieptul înainte ca de curcan fălos, bine dispus şi dornic de răspunsuri lămuritoare: ne-a trimis la plimbare cu eternele “N-am făcut, n-am dres, n-am nicio treabă cu afacerile românilor în Brazilia“. De ce n-a prezentat din prima acest lanţ de negaţii la îndemâna unui copil poznaş? Nu era pregătit de contact cu duşmanul. Rise Project are un site foarte primitor – de donaţii – pentru munca voluntară, adică au şi ei, ca tot omul, un preţ. Corect?.

  “ Îţi mulțumim că urmăreşti materialele realizate de RISE Project. O mare parte din munca noastră se bazează pe voluntariat. Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai mult. Pentru detalii contactează-ne pe email: contact [at] riseproject.ro”

  I-a contactat careva cu un detaliu de i-au lăsat fără grai?
  Care explicaţie ar fi cea mai probabilă?
  1. Rise Project s-a blocat în proiect. Dacă n-au murit, urmează să publice în continuare. Frecvenţa materialelor oscilează începând de la unul-două pe lună. După peimele două reprize cu Brazilia, n-au mai publicat nimic. De ce să nu le acordăm şi prezumţia de bună-credinţă? Până la proba contrarie. N-au anunţat nici că vor închide prăvălia,nici că vor continua, dar poate au o explicaţie validă.

  2. Rise Project a ajuns un site ameninţat şi speriat de cine are interes să-i aducă la tăcere, fie doar pe subiectul Brazilia, fie de tot.

  3. Rise Project s-a născut să joace cinstit, dar nici ei n-au ştiut până când. Un timp de gândire, în faţa unei propuneri indecente, lasă loc de îndoieli în rândul cititorilor site-ului. Viteza de reacţie contează.

  4. Rise Project s-a născut şantajist; şi-a arondat o perioadă de stagiu pentru câştigarea credibilităţii, până la oferta cea mai ţipătoare. Licitaţia de vânzare-cumpărare a tăcerii s-a încheiat cu victoria lui Liviu; direct sau, mai degrabă, prin interpuşi.

  Eu aş mai avea ceva răbdare cu pct. 1, dar cu ochii cât cepele. 😀

 • Nu s-a mai discutat de filiera braziliana pentru ca nu s-a mai discutat nici de casa lui Iohannis.

  Subiectul ramane insa deschis pentru.. mai tarziu.

 • Multi europeni care se credeau zmei in afaceri s-au dus in Brazilia sa-si inzeceasca banii. S-au intors aproape toti inapoi fara bani si cu buzele umflate. Oamenii de afaceri brazilieni le-au aratat ca habar ñu au de cum merg treburile acolo. Tunurile date in Romanía sunt mizilic in comparatie cu ce se intampla acolo.

  • Decat sa investesti acolo, mai simplu arunci banii in closet si tragi apa. Efectul e acelasi, dar economisesti o gramada de nervi si necazuri. Daca ai ghinion mai ajungi si pe la puscarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *