Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

De ce-l înjură Divizia Presă pe Donald Trump, președintele ales al SUA? Întrebați-l pe Hans Klemm, ambasadorul lui Hillary Clinton la București!

Din cîte se ştie, mulţi români din America sînt fani Donald Trump.
Mai întîi, pentru că românii din America sînt, de regulă, republicani, regăsind în politica externă a acestui partid fermitatea pe care ei o cred necesară faţă de Rusia.
Apoi, pentru că românii din America trăiesc în America reală şi nu în cea poreclită de americanii simpli a Liberalilor în limuzină.

Unii dintre ei m-au sunat în aceste zile, după ce-au citit pe cristoiublog.ro traducerile mele din cartea de căpătîi a lui Donald Trump, prefaţate de uluirea mea faţă de o realitate incredibilă a Presei noastre:
După ce-a fost chibiţă în stil românesc a lui Hillary Clinton, Presa noastră continuă să ducă o campanie tendenţioasă anti-Trump chiar şi după ce candidatul republican a învins.

Românii americani care m-au sunat observaseră şi ei fapte greu de explicat la presa unei ţări care se fuduleşte pe toate drumurile cu Parteneriatul strategic cu America:
Penibila ridiculizare a preşedintelui ales, insistenţa neghioabă pe posibilitatea ca electorii să refuze mandatul primit şi s-o aleagă pe Hillary Clinton sau ca Donald Trump să demisioneze speriat, ca şi Victor Ponta, de tinerii frumoşi şi liberi ieşiţi în stradă cu cîini cu tot, preluarea otova a pamfletelor care continuă să se publice în anumite ziare americane despre Donald Trump:
– Înţelegem că în România presa e liberă. Nu înţelegem de ce e şi toantă.

Nimeni nu spune ca Presa română, în ipostaza de presă liberă, să înalţe ode greţoase preşedintelui ales, cum a făcut pînă acum cu preşedintele Obama, dar o prezentare a politicii lui Donald Trump, o analiză serioasă a cauzelor care au dus la victoria sa şi o dezbatere despre posibilele efecte ale victoriei sale asupra amărîtei Românii sînt comandamente care ţin de rolul presei oriunde în lume, nu numai în România.

Ce pot spune eu despre aceste observaţii?
Că sînt corecte.
Şi eu am observat că, judecînd după ce se scrie în presa română şi ce se dă la televiziuni, ai putea crede că Hillary Clinton şi nu Donald Trump a învins.

M-am tot întrebat cum se explică această realitate stranie pentru orice presă şi cu atît mai mult pentru presa română, de regulă cîntăreaţă a ştabilor americani.
Dintre cauze n-am eliminat imitarea netoată de către presa noastră a unei părţi a presei americane.
Cînd e vorba de clişee despre democraţie, fătucele din presa noastră sînt primele la rumegat.
Şi totuşi nu asta poate fi singura cauză.

Am observat, de exemplu, că analiştii de serviciu ai Americii – Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu – au tăcut şi continuă să tacă în legătură cu victoria lui Donald Trump.
Lucru explicabil.
Înainte de alegeri şi-n noaptea alegerilor distinşii au fost deosebit de guralivi în a ne convinge că pentru România victoria lui Hillary Clinton ar fi lucrul cel mai bun.
Am observat însă şi o altă ciudăţenie.
Îl ştiţi pe Hans Klemm, ambasadorul american la Bucureşti.
În istoria României n-am întîlnit ambasador al unei puteri străine atît de gureş.
De cînd a aterizat la Bucureşti lui Hans Klemm gura nu i-a mai tăcut.
A vorbit de toate, în orice moment şi-n orice loc.
A vorbit încălcînd normele diplomatice şi normele bunului-simţ despre chestiuni strict interne ale României.

Miercuri, 9 noiembrie 2016, se ştiau deja rezultatele alegerilor din SUA.
Sîntem miercuri, 16 noiembrie 2016.
A trecut deja o săptămînă de la alegerile din SUA.
Nu numai un ambasador limbut ca Hans Klemm, dar şi un ambasador de bun-simţ, normal, al unei ţări precum America, văzută în România ca o Soră mai mare, ar fi zis ceva în public despre rezultatul alegerilor.
Fie şi pentru a pune capăt spaimelor tembele din presă şi de pe scena politică despre abandonarea României de către SUA.

A deschis gura să zică ceva Hans Klemm?
L-ați auzit cotcodăcind pînă acum de la alegeri încoace?
Ambasadorul american s-a grăbit să joace în filmul omagial :
Să trăiască şi să înflorească Codruţa Kovesi, noua Elena Ceauşescu!
N-a catadiscit să vorbească poporului român în numele ţării sale despre preşedintele ales.
De ce?
Hans Klemm nu e ambasadorul SUA la Bucureşti.
El e ambasadorul Găştii lui Hillary Clinton.
Cum să vorbească ambasadorul Găştii Clinton despre cel care a învins-o pe Jupîneasa sa?

Dar nu numai atît.
După datele pe care le am, aproape în fiecare redacţie din Bucureşti există un agent de influenţă al Ambasadei americane în România.
Traian Băsescu îi poreclea pe aceşti agenţi linge clanţe la ambasada SUA.
Fireşte, ei sînt linge clanțe la ambasada SUA.
De aia uneori ei scîncesc pe la ușile Ambasadei cerînd cît mai multe clanțe sau se grăbesc să-i ceară lui Hans Klemm păreri de Chiabur al României.
De cele mai multe ori ei sunt convocaţi la ambasada SUA pentru li se ordona ce să scrie.
Despre cît de bun e pentru poporul român Binomul SRI-DNA.
Despre ce Fecioară morală e Lulutza.
Despre cît de bun e Dacian Cioloș ca premier pe viață al României.

Să fie această realitate explicaţia bizareriei că Presa română continuă să convingă Poporul român c-a învins Hillary Clinton?
Răspuns:
Urmăriţi site-urile, ziarele, televiziunile care cîntă Binomul SRI, DNA, drag lui Hans Klemm.
Veţi sesiza că sînt cele mai active în campania împotriva preşedintelui ales al SUA.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „De ce-l înjură Divizia Presă pe Donald Trump, președintele ales al SUA? Întrebați-l pe Hans Klemm, ambasadorul lui Hillary Clinton la București!”

 • Hans Crem tot mai asteapta un vot impotriva lui Trump al electorilor, pe 19 decembrie, ceea ce n-ar fi … imposibil !!!
  În alta ordine de idei, dvs maestre, dac-ati fi strâns cu usa ati mai deschide … „guritza” ???

 • Nea Cristoiu … 😉 … mataluta ai fost avertizat din timp !
  E imposibil sa cred ca nu m-ai crezut !
  … ne cunostem de-o juma’ de deceniu ( de parc-am fi scris, chiar articole-mpreuna!
  IQ=?
  😉

  • @Dr Q
   Dupa neghiobia comentariului tau, as zice IQ<100…

   • Sunt de acord cu dumneata,stimate Domn!

   • Draga @Nikola :* … mereu conteaza doar calitatea ulterior verificata a predictiilor oricui:
    – imediat urmatorul ambasador USA in RO va fi o femeie !
    Ca va castiga Trump, ca va fi nasolie cu Bulgaria si Ungaria vs Ro. Russia si NATO, ca aurul va aduce un castig celor ce investesc imediat in el, ca Erdogan nu va patii nimic in „puci”, ca Kövesi va fi destituita, ca in RO va fi un cutremur pana la sf. anului … ati fost avertizati !
    Nu e „vina mea” ca nu va folositi de predictiile/AVERTISMENTELE mele …:(
    /*dupa urmarile vorbelor descoperi INTELEPCIUNEA cuiva, nu dupa intonatii nazale!*/

 • Dl. Cristoiu m-ati facut sa zambesc, deoarece ieri si eu ma gandisem la acelasi lucru. Adica ce silentios e ambasadorul american de cand a castigat Trump, e o liniste…. asurzitoare :lol:, ne dor urechile 😉 Eu chiar am crezut ca : 1. a fugit din Romania, 😆 , 2. a facut un soc atat de puternic ca si-a pierdut glasul, dar totusi putea comunica pe facebook, tot e la moda. 3. vrea sa scrie un discurs de felicitare pentru Trump si sa ni-l citeasca (noua romanilor), dar a aruncat ciornele la gunoi deoarece mereu scria : Felicitari H. Clinton 😎 4. s-a imbatat de suparare, drept care nu comunica -poate canta doar „suparat sunt Doamne suparat” 😆 5. cere azil in Romania si cauta un Fond „gras” unde sa fie Sef, pe principul Ex a putut si eu!
  Oricum vorbind serios, la cat iesea public asa cum ati spus si am vazut si noi, mai avea doar sa ne spuna si „Meteo”, acum insa e inghetat. Fiindca da, diplomatic, era normal sa zica ceva despre Presedintele ales – DIPLOMATIE simplu, dar lipseste!
  Iar despre presa noastra cazuta in ridicol si ramasa acolo, nici nu ai ce comenta, cum sa faca ei ?-
  „o prezentare a politicii lui Donald Trump, o analiză serioasă a cauzelor care au dus la victoria sa şi o dezbatere despre posibilele efecte ale victoriei sale asupra amărîtei Românii sînt comandamente care ţin de rolul presei oriunde în lume, nu numai în România.” Pentru asta trebuie sa muncesti, sa te duca si capul sa faci o analiza serioasa sau o dezbatere interesanta. Ceea ce ii caracterizeaza acum ca si in alte ocazii, este SUPERFICIALITATEA si ignoranta.
  Eu va felicit pentru articolele si postarile dvs. legat de alegeri SUA, Trump si mai ales pentru analizele marcate de substanta.

 • Stimate Maestre, e normal sa-si muste limba. Nea Hans asta nu a venit la Bucuresti ca era un diplomat profesionist, a venit sa faca profit la ce a invesitit ca sa fie numit. Si probabil ca avea risturne duble si de la companiile pe care le proteja aici si de la protectorii companiilor de aici, asa ca acum pierde „banutii”, ca asta e oful cel mare al „lupului moralist”. Pentru el e o drama si acum probabil e mai concentrat sa salveze cat mai mult, pe ultima suta, ca cine stie cand o mai prinde un post bun ca asta. Poate il pune nea Klaus pe la vreo consultanta ca nu o sa poata tara fara „experienta sa stralucita”. Doamne fereste!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *