Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Binomul SRI-DNA a lucrat-o pe Cristina Guseth?

Rar mi-a fost dat să întîlnesc pînă acum în perioada postdecembristă o bătălie mai mare pentru șefia unui minister decît cea stîrnită de propunerea privind Ministrul Justiției în Guvernul Dacian Cioloș.
Într-un guvern european, miniștrii care ar trebui să provoace bătălii sînt cei de Finanțe, de Externe, deținători ai unor posturi de împărțit parale sau de mare vizibilitate. Dacă ne gîndim la importanța avută în România de împărțire a banilor, ar fi fost de așteptat ca postul de Ministru al Dezvoltării să provoace bătălia cea mai cruntă.

Atît în presă cît și în Comisie, candidatura lui Vasile Dâncu a trecut fluierînd.
Deși a trecut de Comisie, candidatura Cristinei Guseth a fost supusă unei nemaipomenite campanii de presă.
Această campanie a adus o premieră a ultimilor ani:
Antena 3 și Hotnews au fost de aceeași parte a baricadei.
Mai mult ambele publicații au aruncat în joc împotriva Cristinei Guseth artileria grea.
Antena 3 a convocat la Sinteza zilei, emisiunea muștiuc a lui Dan Voiculescu, vedetele postului.
Mihai Gâdea și-a pișat ochii de parcă Dan Voiculescu ar mai fi intrat încă odată în pușcărie.
La Hotnews împotriva candidaturii și-au unit forțele pentru a semna împreună un articol șeful, Dan Tapalagă, și adjunctul său, Cristian Pantazi.

Dacă reacția Antenei 3 n-a avut nimic surprinzător, deoarece Cristina Guseth trece drept o amică a Monicăi Macovei, violența dinspre Hotnews surprinde.
Pînă la un punct.
Înscrierea în companie și a B1Tv, post trecut de Partea Poporului, așa cum a arătat ridicola isterie Revoluționară din perioada Bruxello-maidanului de la București, ne atrage atenția că această candidatură a fost contestată de Binomul SRI-DNA.

Cum adică? vor întreba naivii, informați de Antena 3, de propaganda PSD că șefa Freedom Home e o neînfricată luptătoare împotriva corupției?
Răspunsul e simplu.
Binomul SRI-DNA și-a făcut o chestiune de viață și de moarte din prelungirea cu încă 3 ani a mandatului Codruței Kovesi.
Pentru acest obiectiv, a cărei atingere a dus la Lovitura de stat prin care a fost răsturnat Guvernul Victor Ponta, Binomul avea nevoie la Justiție de o persoană din cocă.

E greu de presupus că șefa Freedom House întrunea condiția asta.
Femeie cu personalitate, dar mai ales avînd imaginea de radicală în lupta împotriva Corupției, Cristina Guseth putea face Binomului o surpriză.
Dacă ea propunea pe altcineva, cine ar fi putut s-o acuze că e în slujba penalilor din România?
Așa se explică nu atît agresivitatea din Comisie a foștilor USL-iști, cît mai ales ușurința cu care Dacian Cioloș a renunțat la candidatura Cristinei Guseth în favoarea personajului de plastilină care e Prună și mai nu știu cum.

Cristine Guseth trecuse de Comisie.
Risca Dacian Cioloș ca PSD să-i trîntească Guvernul numai și numai pentru a vota împotriva Cristinei Guseth?
Greu de crezut.
Greu de crezut e și argumentul imaginii cu care pleca la drum Guvernul.
Păi, un Guvern care are la Interne pe milițianul Tobă, cel care s-a grăbit să meargă la Victoriei pentru a-i da raportul Penalului Duicu, își mai pune problema imaginii cu care pleacă la drum?!
Din cîte-am înțeles, Dacian Cioloș a renunțat la Cristina Guseth pe la 1 noaptea.
SRI e una dintre instituțiile care lucrează pînă noaptea tîrziu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Binomul SRI-DNA a lucrat-o pe Cristina Guseth?”

  • bine ca am scapat de ea , jalnica plus macovei .

  • dupa ELIBERAREA ROMANIEI&EUROPEI,,,SRI VA PROTEJA ELEVII CARE VOR SPARGE GEAMURILE SCOLILOR,LICEELOR,,,si vor asigura si protectia elevilor&elevelor care le vor da un sut in cur profesorilor care i-au mintit,manipulat,,,FRUSTRAREA COPIILOR CRESTE IN FIECARE SECUNDA!!!= https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1706030572965093&set=pb.100006744996099.-2207520000.1447872866.&type=3&theater ,,,INTOTDEAUNA,OFITERII SRI APARA ROMANIA!!!! <3 1 11.

  • Dupa tot ce s-a intamplat in ultimii25 de ani, dupa toate iesirile in strada ale oamenilor fara succes, dupa felul in care am fost si suntem batjocoriti de catre occident si de catre ai nostrii politicieni impreuna cu serviciile si smecherii care au profitat de noi, dupa o ultima rabufnire a catorva zeci de mii de oameni care au mai trait cu speranta, cred ca nu mai avem de facut decat doua lucruri. Sa incepem sa dam anunturi si sa defilam cu plancarde de gat pe strada cu anuntul ”SUNT ROMAN SI-MI CAUT TARA” sau pentru cei carora sanatatea nu le mai permite sau cei care spun astfel: Ma doare-n piept, dar nu sa tip,
    Si-asa mi-e dor de-acasa,
    Si-as vrea sa plec, dar nu e chip,
    Ca-ci mortii nu ma lasa. >>>nu mai ne ramane decat poezia lui Eminescu: >>>”Mai am un singur dor<<<
    În liniștea serii
    Să mă lăsați să mor
    La marginea mării;
    Să-mi fie somnul lin
    Și codrul aproape,
    Pe-ntinsele ape
    Să am un cer senin.
    Nu-mi trebuie flamuri,
    Nu voi sicriu bogat,
    Ci-mi împletiți un pat
    Din tinere ramuri.

    Și nime-n urma mea
    Nu-mi plângă la creștet,
    Doar toamna glas să dea
    Frunzișului veșted.
    Pe când cu zgomot cad
    Isvoarele-ntr-una,
    Alunece luna
    Prin vârfuri lungi de brad.
    Pătrunză talanga
    Al serii rece vânt,
    Deasupră-mi teiul sfânt,
    Să-și scuture creanga.

    Cum n-oi mai fi pribeag
    De-atunci înainte,
    M-or troieni cu drag
    Aduceri aminte.
    Luceferi, ce răsar
    Din umbră de cetini,
    Fiindu-mi prietini,
    O să-mi zâmbească iar.
    Va geme de patemi
    Al mării aspru cânt…
    Ci eu voi fi pământ
    În singurătate-mi.

  • nu m/am antrenat in comentarii din lipsa de timp .VA citesc rapid comentarile Dupa 35 ani de invatamant acum BADANTA in ITALIA ma deranjeaja faptul ca nu am avut GHINIONU de a/mi cumpara decat un singur apartametnt .SUNT ardeleanca si PROF .pensionar cu dispret total fata de dn IOHANIS si fata de capacitatea lui intelectuala.Am avut activitati de raspundere asemanatoare domniei sale o perioada de timp si tot pe loc am ramas AM fost la BOLOGNA ITALIA la vot la o distanta de 80 km si eu care la mine acasa am fost SEFA comisiei centrale la 4 tururi de scrutin am caapacitatea de a analiza lucrurile IN ITALIA la toate sectiile de votare se manevra pe un esantion de 400 persoane in turul 2 prezidentiale care asgurau cozile si care nu intrau la vot AM o colaborare cu multe persoane di cele 20 reg si se confirma acelasi lucruri IMI amintesc de un tata care avea copilul in brate stand la rand 5 ore in spatele nostru si care se ruga /TATA te rog sa votezi cu PONTA ca asa m/a rugat bunicu din ro. sa te lamuresc RAspunsul a fost urat de tot probabil era f nervos ca statea a treia oara la rand si primise ff putina mancare sidoar 1 cutie de bere pe tura ..MA opresc acum din scris dar m/ai revin chiar cu informatii concrete si se pot dovedi

  • Nu mai comentez. M-am plictisit. Si-asa citim doar noi ceea ce scriem.

  • Dacă Guseth era pe treaba ei, și nu spunea atâtea inepții cu ce altceva ar fi atacat-o Antena 3 și Hotnews?

  • Chiar nu era nevoie de o asemenea concentrare de forte pentru ca doamna Guseth sa renunte la o functie in care era cat se poate de evident ca nu are ce cauta. De altfel, nici nu a facut-o, nici dupa ce propunea care o viza a inflamat, pe buna dreptate, intr-un mod nemaiintalnit, intreaga opinie publica, nici dupa jalnica prestatie pe care cu aplomb a desfasurat-o in fata comisiei parlamentare. Dacian Ciolos ar fi renuntat la ea, zice-se, oricum, nici nu mai conteaza, cel putin nu in raport cu termenii ecuatiei pe care ati propus-o. SRI si DNA nu aveau de ce sa-si cheltuiasca resursele pentru ca aceasta propunere cu totul lipsita de inspiratie sa fie facuta zob in timp record. Datorita neverosimilului si apoi ridicolului acestei propuneri , Dacian Ciolos parea astazi un personaj din Fratii Marx, iar acest guvern unul facut de babe, cu prietene si baieti frumosi. Asa ca, sa fim seriosi, are SRI treaba cu linsajul doamnei Guseth exact cam cata are Bruxelles cu aceasta lista de papitoi. Vreau sa precizez ca, atunci cand zic ,, papitoi ” nu ma pot referi la Dacian Ciolos, care pare o persoana serioasa si credibila, total straina genetic straina de lista in discutie. Neaosa, cu tot cu ,, Romania lucrului bine facut ” . Risipa ar fi inutila, cum este inutila si prezenta domnului Ciolos in aceasta formula de guvernare, ma refer lla stil . Diferenta este antropologica.

  • taran imitator ratat presa interbelica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *