România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Indiscutabil, Complotul din PSD e mafiot. E însă și securistic?!

Două intervenții publice – a lui Mihai Tudose și a lui Dan Tudorache – au schițat imaginea Complotului din PSD pentru răsturnarea lui Liviu Dragnea.
Nu întîmplător cei doi au fost puși să vorbească despre Scrisoare:
1) Nu sînt membri ai CexN și deci nu pot fi suspectați c-ar fi semnat Documentul.
2) Sînt agățați de Sistemul Instituțiile de forță.

Mihai Tudose e un devotat cu trup și suflet al SRI. A vrut să facă din Guvernul României o anticameră în care sergenții majori mesianici să-și lustruiască cizmele înainte de a intra la șefii lor. Dan Tudorache e agățat cu dosare grele de corupție. Cel mai slab primar de sector unu din Istoria Capitalei (locuiesc în sectorul unu), el s-a preocupat exclusiv doar de afaceri dubioase. Cea mai scandaloasă rămîne afacerea de spălare de bani prin intermediul așa zisului ziar de un milion de euro al unei Primării de sector. Ca și Robert Negoiță e un corupt care speră să scape de dosare dind din coadă în fața Băieților.

Din zicerile celor doi, din ce-am mai aflat eu pe surse, e vorba de un Complot tipic unui partid care și-a executat liderii prin hoteluri, prin restaurante, prin camere de bordel și prin boscheți. Un grup condus de un vajnic ofițer acoperit al SRI strînge în secret semnături prin care încearcă să-i angajeze pe membrii CexN în perspectiva unei ședințe cruciale. Se plănuiește ca la această ședință, dînd curs semnăturilor obținute de omul SRI, o majoritate să-i ceară lui Liviu Dragnea demisia.

Drept instituție de presă prin care lucrează în principal complotiștii le-a fost recomandată de SRI Realitatea Tv.
Cozmin Gușă e un fel de consultant al Complotiștilor.
Am serioase îndoieli că pe gratis.

Am fost, sînt și voi fi un adversar înrăit al lucrăturilor de tip mafiot din interiorul partidelor.
Cum am fost și sînt un adversar înrăit al oricărei conspirații politico-mediatice.
Am plecat în 2009 de la Trustul Antena cînd mi-am dat seama că puteam fi folosit fără să vreau în Conspirația împotriva lui Traian Băsescu.

Felul în care conduce PSD Liviu Dragnea e de neacceptat. Am scris despre asta zeci de editoriale, din ianuarie 2017 pînă acum.
Nu mai reiau argumentele invocate.
Asta nu înseamnă că e acceptabil felul eminamente mafiot prin care se încearcă debarcarea lui Liviu Dragnea.
Cu liste secrete ținute prin seifuri, cu negustorii de tip mafiot, cu jocul dublu, de mafioți, al Complotiștilor, care public ziua neagă orice Complot, iar noaptea se întîlnesc prin boschei pentru a mai face rost de o semnătură, cu folosirea Diviziei Presă a SRI pentru manipulări și intoxicări.

Dacă există nemulțumiri față de felul în care Liviu Dragnea conduce PSD și țara, față de politica PSD ca formațiune de guvernămînt, ele trebuie să ia înfățișarea unei Acțiuni publice. Scrisoarea deschisă, dacă există, trebuie dată publicității. Cei care au semnat-o se cuvenea să-și asume gestul în public și, evident, să argumenteze de ce trebuie să demisioneze Liviu Dragnea.

Ce încredere minimă pot avea eu în buna credință a Complotiștilor cîtă vreme ei acționează în chip mafiot?
Ce încredere aș putea avea eu în curajul acestor politicieni de a reprezenta cu demnitate interesele naționale ale României cîtă vreme ei nu îndrăznesc să-l înfrunte deschis pe Liviu Dragnea?
Cine-mi garantează mie, cetățean al unei țări democrate, în care transparența e condiția fundamentală a politicianului și a demnitarului, că locul lui Liviu Dragnea nu va fi luat de lideri PSD dispuși să conducă PSD nu altfel decît Liviu Drangea?

Presupun că unul dintre motivele nemulțumirii Complotiștilor se referă la secretomania care definește deciziile luate de Liviu Dragnea.
Diferă cu ceva de felul în care acționează Liviu Dragnea de felul în care acționează Complotiștii?
Știu ceva despre această Operațiune activul, membrii PSD, electoratul?
PSD e partid de guvernămînt.
Ceea ce se întîmplă în acest partid are efecte vizibile asupra întregii țări.
Astfel stînd lucrurile n-ar trebui să știe și opinia publică de Operațiunea Debarcarea lui Liviu Dragnea?

Complotiștii și-au propus obținerea unui vot în CExN prin care Liviu Dragnea să fie forțat să-și dea demisia.
Nu să fie demis, deoarece Liviu Dragnea e ales de toți membrii PSD, potrivit statutului, ci să-și dea el demisia.
Sînt ținute în secret semnăturile și manevrele din cadrul Planului.
La rîndu-i, Liviu Dragnea știe de Complot.
Brav PSD-ist, nici el nu aduce întîmplările din PSD în lumina opiniei publice.
Preferă și el acțiunea secretă, lucrătura de tip mafiot.

Credincios tezei potrivit căreia partidele din România trebuie să devină în fine partide politice în democrație și nu partide politice în dictatură sau mai rău găști mafiote, aș vrea să știu din așa-zisa Scrisoare, nu semnăturile, ci partea prin care se justifică necesitatea ca Liviu Dragnea să demisioneze.

Cum nici unul dintre Complotiști nu-și asumă rebeliunea fățișă față de Liviu Dragnea, preferînd să-l pupe în fund în public și să-i pregătească otrava în culise, am apelat la singurele documente publice ale Complotiștilor din PSD:
Scrisoarea trimisă de Gabriela Firea membrilor PSD precum și intervențiile la Tv.

Din cîte dezvăluie Divizia Presă a SRI, printre semnatari se numără și Gabriela Firea.
Am urmărit cu atenție toate intervențiile Gabrielei Firea din spațiul public, pentru a vedea ce-i reproșează Complotiștii lui Liviu Dragnea in punctul de vedere al politicii asumate de PSD sub conducerea sa.

După cîștigarea alegerilor, Liviu Dragnea și-a pus amprenta asupra politicii duse de PSD ca partid de Guvernămînt.
Ce cred Complotiștii despre această politică?
Liviu Dragnea a fost criticat că nu se consultă cu activul PSD cînd ia o decizie.
O acuzație falsă.
Liviu Dragnea a supus toate deciziile sale CExN, inclusiv cele dezastruoase privind căderea a două guverne.
Toate deciziile sale au fost votate în unanimitate.
În primul rînd al unanimității s-au aflat Complotiștii de acum.
Dacă nu erau de acord cu deciziile lui Liviu Dragnea, de ce n-au votat împotrivă? De ce nu s-au delimitat public de deciziile lui Liviu Dragnea?

O altă obiecție adusă politicii PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea se referă la relația partidului de Guvernămînt cu minoritatea din Parlament și din stradă.
De acord cu Gabriela Firea că PSD-ul condus de Liviu Dragnea s-a purtat și se poartă cu o aroganță incalificabilă.
De acord cu Gabriela Firea că sub conducerea lui Liviu Dragnea PSD n-a mai fost bunul administrator de altădată.
Guvernarea PSD a fost și este un dezastru.

Din iscodirea acestor intervenții ale purtătorului de cuvînt, al Complotiștilor, înțeleg că după debarcarea lui Liviu Dragnea vor avea loc schimbări majore în politica PSD.
Sub conducerea lui Liviu Dragnea PSD a dus un război pe viață și pe moarte cu Sistemul Instituțiilor de forță care a condus țara în timpul regimului Băsescu și, evident, și după aceea în cei patru ani de mandat ai lui Klaus Iohannis.
Cu multe șovăieli și, evident, cu unele exagerări, PSD-ul condus de Liviu Dragnea a obținut unele succese în punerea Sistemului cu botul pe labe.
Au fost votate Legi ale Justiției, care fac imposibilă sau măcar fac mai dificilă folosirea Justiției pentru jocurile murdare în politică ale Sistemului.
A fost debarcată sinistra Codruța Kovesi și s-ar putea să fie debarcat și ultimul maseur al lui Klaus Iohannis, procurorul comunist Augustin Lazăr.
Ministrul Justiției e pe cale să facă realități din litera pînă acum moartă a articolului constituțional care prevede autoritatea ministrului asupra procurorilor.
Au fost denunțate Protocoalele ilegale prin care SRI a reușit să facă din magistrați ordonanțe tălîmbe ale sergenților majori mesianici din Servicii.

Războiul e tot mai greu de dus.
O dovedesc anchetele politice inițiate de Parchetul General, boicotarea unei Legi a Justiției de către ÎCCJ, un fel de stat în stat în statul nostru de drept, mizeria prin care SPP-ul lui Klaus Iohannis a lucrat-o pe Viorica Dăncilă în cazul de pe aeroportul Băneasa, aberația că nici acum procurorii nu s-au pronunțat în dosarul Înaltă trădare, deși nu mai mult și se face jumate de an de la deschidere.

Unele succese înregistrate de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea în Războiul cu Sistemul au stîrnit reacția furibundă a lui Klaus Iohannis.
Despre acest aspect, definitoriu al politicii PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea, Complotiștii n-au suflat și nu suflă un cuvînt.
Nu suflă un cuvînt nici despre Războiul cu Klaus Iohannis.
Or din punctul de vedere al României de după alegerile din 2016, poziția față de Sistem, față de Statul paralel e cea care a divizat societatea românescă și în ultimă instanță a împărțit apele.
De o parte Sistemul instituțiilor de forță, condus de Klaus Iohannis, punînd la cale diversiuni după diversiuni pentru a nu-și pierde privilegiile.
De cealaltă, o mînă de politicieni, de jurnaliști, de membri ai societății civile care se luptă pentru restabilirea democrației autentice în România.

Față de această situație, ar fi fost normal că atît Gabriela Firea, cît și complotiștii să se pronunțe.
După debarcarea lui Liviu Dragnea va continua PSD să lupte cu Sistemul sau va redeveni o slugă a Sistemului?
După debarcarea lui Liviu Dragnea, va continua PSD să lupte cu Klaus Iohannis sau se va preda chiriașului de lux de la Cotroceni?
De răspunsul la aceste întrebări depinde răspunsul la mare întrebare a momentului:
E Complotul din PSD și securistic? Că e mafiot știm cu siguranță.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Indiscutabil, Complotul din PSD e mafiot. E însă și securistic?!”

 • Imi pare rau sa o spun dar toti cei care populeaza sfera puterii in Romania la ora asta , si ma refer la toti, recte politicieni, servicii, justitie,etc., nu se ridica nici la nivelul sireturilor lui nea Nicu, taranul ala siret din Oltenia, care a invartit pe degete politicieni si afaceristi din liga mare mondiala, cat timp a fost in putere. Tot ce se intampla acum in Romania nu este decat o furtuna intr-un pahar cu apa, starnit de niste pigmei, subiect de can-can pentru o tara sleita de tot ce a avut mai bun si jucata la poker pe mize mici si pierduta previzibil in favoarea marilor puteri care comanda cu aroganta in biata noastra casa, fara nici un castig pentru poporul roman.

 • Nea SENSEI,.îndrăznești sa-l ‘contrezi’, pe SRS, la … RTV ??? E cam greu !!!
  Nea Ioane, … nea Ioane,
  Te vânduși, pe 3 ‘creioane’ !
  Iar, dacă te-ai supărat,
  Bea o cană de … ‘kefir’!

 • „SENSEI”, în loc să mergi pe la diverse … „posturi” tv, mai bine ‘băgai’ un … GÎND DE BREAKING NEWS, în leg’turâ cu scrisoarea celor … 3(6), …’modulo 5′ !!! He, … he, … he !
  De fapt, ma(n)tale inche nu ţi-ai … etalat ‘opinia’, privind scrisoriCA CAre (sic) a bul(an)versat psd-ul !!! Dar mai ai timp, căci, sigur vei ‘veni’, diseară, … prin skype, la A3 !

 • PROGRESISM @ LGBT – SOROS – UE – MERKEL – JUNCKER – CRETU – FIREA. QED

  vai de ROMÂNI si de ROMÂNIA !

 • „maestre”iata ca a aparut si scrisoarea!eu cred ca semnatarii au citit articolul de azi si s-au enervat!

 • A APĂRUT SCRISOAREA … „PIERDUTĂ” !!!
  Este ceva … „legat” de mme Firea, dar se pare ca nu e semnată decât de 3 lideri psd-iști !

 • Deci, maestre, dupa spusele dv., ati scris în ultimii doi ani „zeci de editoriale” despre „modul de neacceptat” în care Liviu Dragnea conduce PSD si tara.
  Ati scris, as zice eu, si despre lingaii murdari, care l-au sustinut prea multa vreme pe puscarias pe valuri, în detrimentul PSD si al tarii. Acuma va faceti probleme pentru felul în care va fi debarcat nenorocitul … Sper ca nu veti trece în curând de partea lui, doar pentru ca în visele dv., politica poate fi facuta de forte ale binelui neîntinate în niciun fel.

 • Parcurgând comentariile, de la mansardă, aveam impresia că citesc ‘baltagul’ (asa, fără majusculă, că nu merită) !
  Cât despre ‘gîndul’, de azi, nu prea am ce să spun, decât că s-a vrut a fi ‘pe val’, dar, de fapt este pe ‘fundul’ apei !!!

 • Ceva mai echilibrata analiza, ați ieșit din zona emoțională Firea=bun, Dragnea=rău. Are multe defecte Dragnea, e un politician pe care n-aș fi pariat în nici-un fel cu ceva ani în urma, dar nu pot sa nu recunosc abilitatea lui. A reușit catinel-catinel sa ducă un război de uzura în care și-a cam zdrobit adversarii, percepția publica fiind ca puterea e în alta parte, iar PSD e o victima.
  Are și abilitatea de a nu polariza asa cum a făcut Ponta, chiar dacă adversarii încearcă o campanie de denigrare personala(si-au dat seama ca e mult mai eficient sa denigreze liderul decât întreg partidul).

 • Politica care se face acum in Romania este o politica toxica. Toxica pentru cetatean. Cred ca in acest moment singura solutie este emigrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *