Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de miercuri, 22 aprilie 2015

Traian Băsescu mă confirmă: arestările din ultimul timp sunt expresia unei răfuieli politico-mafiote

Prezent la emisiunea lui Sabin Orcan de la B1 Tv, Traian Băsescu i-a apărat în premieră pe Alina Bica și pe Horia Georgescu.
Cam tîrziu, dar vorba aia, Mai bine mai tîrziu decît niciodată. Cine a urmărit controversa dintre mine și Rareș Bogdan de joia trecută, la Jocuri de putere de la Realitatea Tv, va fi observat credința mea că Alina Bica și Horia Georgescu, ca și Elena Udrea, de altfel, sunt victimele unei răfuieli politico-mafiote, pentru putere, bani, teritoriu, presă, de după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni.

Cînd vine vorba de DNA, Apostolii cu sau fără epoleți ai Binomului SRI-DNA, se grăbesc să zdrăngăne că noi, jurnaliștii, n-avem voie să ne pronunțăm despre anchetele desfășurate de procurori.
Las la o parte că după decembrie 1989, cu mici excepții, procurorii pe care i-am cunoscut erau fie bețivi, fie lichele, și, că, prin urmare, nu văd de ce produsul creierașului lor n-ar putea fi mirosit de noi, jurnaliștii, ca să vedem dacă nu cumva pute. Pînă la urmă,  ancheta unui procuror nu diferă prea mult de ancheta unui jurnalist de investigație. Dacă vreun jurnalist cu care am lucrat în cei 45 de ani de presă mi-ar fi adus un articol de investigație în genul Rechizitoriilor în cazul Alina Bica și Horia Georgescu, indiscutabil, l-aș fi trimis înapoi, pe teren, să-l refacă. Nu-l știu pe Horia Georgescu. Nu i-am cîntat activitatea în fruntea ANI, așa cum au făcut ofițerii acoperiți din presă. Ar fi nefiresc însă să nu văd că în cazul lui nu există o altă acuzație decît că – vorba lui Rareș Bogdan, transformat în fan la Binomului SRI-DNA – n-a verificat dacă expertiza din dosarul Retrocedărilor era sau nu corectă. Firește, misiune lui Horia Georgescu în Comisie nu era de a verifica pe teren documentele emise de un expert al statului. Dacă n-a făcut-o îl putem acuza de neglijență în serviciu, de gură cască, de prostie, dar în nici un caz de corupție, cîtă vreme nu există nici o probă că între el și beneficiarul dosarului ar fi fost o înțelegere, fie și tacită.

În emisiune, Traian Băsescu a făcut-o o declarație care i-a pus pe mulți din presa noastră într-o stare numită A rămîne cu gura căscată:
Pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar. (…)
E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa. Mulți vor înțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul”.

Ce-a zis în esență Traian Băsescu la B1 Tv?
Că trei dintre membrii echipei sale: Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu i-au arestat pe ceilalți membri ai echipei sale.

Din motive care-mi scapă. Traian Băsescu n-a mers mai departe cu explicațiile.
A rămas fără răspuns întrebarea:
Ce i-a apucat pe cei trei?

E o întrebare la care eu am răspuns în scris și oral de mai multe ori pînă acum, luînd drept temei Jurnalul Elenei Udrea, document de importanță istorică prin devoalarea unui Mecanism.
Trei dintre membrii echipei lui Traian Băsescu – Florian Coldea, Codruța Kovesi, Livia Stanciu – au fost stîlpii Conspirației care l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis.
Toți trei au conspirat pentru ca Procesul lui Klaus Iohannis de incompatibilitate să fie amînat pînă după al doilea tur de scrutin.
Ceilalți trei – Elena Udrea, Alina Bica, Horia Georgescu – au  făcut parte din Conspirația care a optat pentru Victor Ponta.

A învins Conspirația pro-Iohannis.
După victorie, cei trei – Florian Coldea, Codruța Kovesi, Livia Stanciu – s-au năpustit asupra celorlalți trei pentru a-i scoate din joc.
Din răzbunare?
Nici vorbă.
Din nevoia de a pune mîna pe toată Puterea.
Aveau după victorie doar SRI, DNA și Înalta Curte.
N-aveau DIICOT, ANI și Presa finanțată de Elena Udrea.
Prin arestarea Alinei Bica, a lui Horia Georgescu, a Elenei Udrea nu înseamnă în chip automat că teritoriilor acestora au intrat în stăpînirea celorlalți trei.  Da, dar cei care vor veni în fruntea celor trei teritorii vor fi lipsiți de puterea reală pe care au avut-o Alina Bica, Horia Georgescu și Elena Udrea.

Întrebarea întrebărilor, cărei eu cel puțin nu i-am găsit pînă acum un răspuns:
Imperatorul de la Cotroceni știe de această răfuială? Dacă da, el a ordonat-o sau, pur și simplu, cei trei își fac de cap, profitînd de Golul de putere de la Cotroceni?
Dvs ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

139 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 22 aprilie 2015”

 • ion cristoiu aparatorul penalilor! nu cred ca udrea bica si ceilalti sunt imaculati cum nu mai cred de mult in obiectivitatea ziaristului cristoiu! fost antenist,fost pe la b1 ,realitatea si pe unde este bagat in seama !

 • ion cristoiu aparatorul penalilor! nu cred ca udrea bica si ceilalti sunt imaculati cum nu mai cred de mult in obiectivitatea ziaristului cristoiu! fost antenist,fost pe la b1 ,realitatea si pe unde este bagat in seama !

 • BASESCU CU OCHIUL SAU STANG TREBUIE SA INCEPE SA TRAGA PRECUM UN LUNETIST CA SA POATE SA FACA BALON SA DEZUMFLA Brasilieni spun ca cea mai buna aparare este atac Avand in vedere ca baieti cu ochi albastri actioneaza in functie de unflatura de la sondaje dl Basescu cu ochiul sau stang trebuie sa reglez tirurile precum un lunetist pentru a face balon sa incepe sa se dezumfla In calitate de bunic a dovedit ca este curajos si descurcaret Ca atare pentru a se putea reduce abuzuri de putere de tot fel trebuie sa-l pe bunicul sa trage folosind stintele digitale dar nu oriunde si acolo unde a fost format acea clonarea nefericita care apoi a fost denumit „”partidul meu”” si care traieste un vis de a forma si „”Guvernul meu Ca sa putem intelege cine se afla in spate a unor astfel de constructie nefericite „” o sa va reamintesc faptul ca dl Iohannis nici nu a stat 30 de zile in postura de presedinte al PNL si a luat decizie de a duce partidul a lui Brateanu care avea zeci de ani de traditie Liberala intr-o alta familia politica Credeti ca Angela Merkel daca nu ar fi cerut acest lucru acepta ca un partid oarecare de la alte familie politica sa vine ca un intrus de o zi pe alta in curtea ei ? Aceast lucru este asa de evident dar este foarte important de stiut deoarece daca stim ca PNL nu a fost format in Romania atunci daca dorim sa actionam ca sa atingem anumit tip de obiective nu trebuie sa actionam in Romania si acolo unde s-a format o astfel de clonare nefericita Deasemene nu trebuie sa lovim in cei care au fost gabati in fata si in interese care stau in spate formare unei asemene mutare genetica nefericita Ca atare daca dorim sa potolim pe baieti cu ochi albastri trebuie sa ne gandim in felul urmator Ei sunt numiti decatre presedinte Din aceste motive obraznicie actiunilor lor este in functie de unflatura pe care vede in sondaje Ca atare daca balon incepe sa dezumfla picioare incepe sa-i tremure si se lasa mai moale deoarece nu stiu ce se poate intempla Din aceste motive la nivel intern trebuie tras in balon ca sa poate sa inceapa sa se dezumfla iar la nivel extern trebuie facut anumite lucruri ce tine de stintele digitale si care pot face pe Angela Merkel sa vada ca cineva care nu este deacord cu ceea ce face imparator si servitori lui ,are parghie ca sa poate face pe cei de ,la Berlim care se afla in spate ..sa aiba problema cu propriul alegator ,Intr-o astfel de situatie Angela Merkel vpoate pune mana pe telefon sa spune imparator sa adopta scenariul lui Stolo si sa se „”intoarce de unde a venit „”adica la Sibiu

 • BASESCU CU OCHIUL SAU STANG TREBUIE SA INCEPE SA TRAGA PRECUM UN LUNETIST CA SA POATE SA FACA BALON SA DEZUMFLA Brasilieni spun ca cea mai buna aparare este atac Avand in vedere ca baieti cu ochi albastri actioneaza in functie de unflatura de la sondaje dl Basescu cu ochiul sau stang trebuie sa reglez tirurile precum un lunetist pentru a face balon sa incepe sa se dezumfla In calitate de bunic a dovedit ca este curajos si descurcaret Ca atare pentru a se putea reduce abuzuri de putere de tot fel trebuie sa-l pe bunicul sa trage folosind stintele digitale dar nu oriunde si acolo unde a fost format acea clonarea nefericita care apoi a fost denumit „”partidul meu”” si care traieste un vis de a forma si „”Guvernul meu Ca sa putem intelege cine se afla in spate a unor astfel de constructie nefericite „” o sa va reamintesc faptul ca dl Iohannis nici nu a stat 30 de zile in postura de presedinte al PNL si a luat decizie de a duce partidul a lui Brateanu care avea zeci de ani de traditie Liberala intr-o alta familia politica Credeti ca Angela Merkel daca nu ar fi cerut acest lucru acepta ca un partid oarecare de la alte familie politica sa vine ca un intrus de o zi pe alta in curtea ei ? Aceast lucru este asa de evident dar este foarte important de stiut deoarece daca stim ca PNL nu a fost format in Romania atunci daca dorim sa actionam ca sa atingem anumit tip de obiective nu trebuie sa actionam in Romania si acolo unde s-a format o astfel de clonare nefericita Deasemene nu trebuie sa lovim in cei care au fost gabati in fata si in interese care stau in spate formare unei asemene mutare genetica nefericita Ca atare daca dorim sa potolim pe baieti cu ochi albastri trebuie sa ne gandim in felul urmator Ei sunt numiti decatre presedinte Din aceste motive obraznicie actiunilor lor este in functie de unflatura pe care vede in sondaje Ca atare daca balon incepe sa dezumfla picioare incepe sa-i tremure si se lasa mai moale deoarece nu stiu ce se poate intempla Din aceste motive la nivel intern trebuie tras in balon ca sa poate sa inceapa sa se dezumfla iar la nivel extern trebuie facut anumite lucruri ce tine de stintele digitale si care pot face pe Angela Merkel sa vada ca cineva care nu este deacord cu ceea ce face imparator si servitori lui ,are parghie ca sa poate face pe cei de ,la Berlim care se afla in spate ..sa aiba problema cu propriul alegator ,Intr-o astfel de situatie Angela Merkel vpoate pune mana pe telefon sa spune imparator sa adopta scenariul lui Stolo si sa se „”intoarce de unde a venit „”adica la Sibiu

 • Domnule Cristoiu ,aveti dreptate, o analiza spun eu pertinenta.Eu cred ca imediat dupa alegeri ,cit a fost cartoful cald cum se spune ,un nou pact de coabitare s-a incheiat(daca nu cumva inainte de alegerile din turul 2)de data aceasta intre Iohannis si Ponta la intelegere cu Vasile Blaga.Scopul, indiferent de functie-Presedinte Iohannis,premier Ponta sau invers era desfintarea centrului de putere (dezertat din PDL) ramas in jurul lui Traian Basescu.In acest fel fostul BALAUR de la Cotroceni ar putea fi rapus.Cine ar avea de cistigat prin eliminarea lui Basescu din joc:Ponta (visul lui de Politician), Iohanis,Blaga(razbunarea buldogului umilit de Basescu de atitea ori)si toti infractorii gen Voiculescu ,Nastase,care se cred victimile politice ale lui Traian Basescu.Pacatul cel mare este ca in lupta dintre cele doua tabere sint folosite INSTITUTIILE STATULUI si o parte din PRESA ca mijloc de manipulare a populatiei.

 • Domnule Cristoiu ,aveti dreptate, o analiza spun eu pertinenta.Eu cred ca imediat dupa alegeri ,cit a fost cartoful cald cum se spune ,un nou pact de coabitare s-a incheiat(daca nu cumva inainte de alegerile din turul 2)de data aceasta intre Iohannis si Ponta la intelegere cu Vasile Blaga.Scopul, indiferent de functie-Presedinte Iohannis,premier Ponta sau invers era desfintarea centrului de putere (dezertat din PDL) ramas in jurul lui Traian Basescu.In acest fel fostul BALAUR de la Cotroceni ar putea fi rapus.Cine ar avea de cistigat prin eliminarea lui Basescu din joc:Ponta (visul lui de Politician), Iohanis,Blaga(razbunarea buldogului umilit de Basescu de atitea ori)si toti infractorii gen Voiculescu ,Nastase,care se cred victimile politice ale lui Traian Basescu.Pacatul cel mare este ca in lupta dintre cele doua tabere sint folosite INSTITUTIILE STATULUI si o parte din PRESA ca mijloc de manipulare a populatiei.

 • D-le Cristoiu va rugam nu mai onorati invitatia HIENELOR de la Realitatea tv,sunteti un domn nu va murdariti Sanatate sa va dea D-zeu.

 • D-le Cristoiu va rugam nu mai onorati invitatia HIENELOR de la Realitatea tv,sunteti un domn nu va murdariti Sanatate sa va dea D-zeu.

 • Si totusi eu continui sa cred ca EU a pariat pe ea.

 • Si totusi eu continui sa cred ca EU a pariat pe ea.

 • Le e teama. Se pregatesc sa reintroduca pensiile speciale pentru poliţişti şi militari. Isi asigura finantarea aparatului represiv, au ramas fara mineri. Prin promulgarea acestor legi incepe marea dezbinare. Ponta nu e prost degeaba.

 • Le e teama. Se pregatesc sa reintroduca pensiile speciale pentru poliţişti şi militari. Isi asigura finantarea aparatului represiv, au ramas fara mineri. Prin promulgarea acestor legi incepe marea dezbinare. Ponta nu e prost degeaba.

 • Nu zic că arestaţii au fost luaţi pe criteriul „chiabur”. Dar sunt mai chiaburi decât ei prin alte grupuri. Iar procurorii, cum i-a lăsat Dumnezeu

 • Nu zic că arestaţii au fost luaţi pe criteriul „chiabur”. Dar sunt mai chiaburi decât ei prin alte grupuri. Iar procurorii, cum i-a lăsat Dumnezeu

 • stie cu siguranta , Maestre , dar nu se baga ! el vrea sa fie un Presedinte ….altfel ! ca vorba aia, nu poti gresi , daca nu faci nimic !!!

 • stie cu siguranta , Maestre , dar nu se baga ! el vrea sa fie un Presedinte ….altfel ! ca vorba aia, nu poti gresi , daca nu faci nimic !!!

 • in primul rand ,as intreba ce se intampla cu cei arestati preventiv nevinovati?cine le despagubeste prejudiciile morale si materiale?In al doilea rand;la starea asta de haos din tara(coruptie,jaf,mafie etc.)nu ar fi mai bine o dictatura militara sau o alta masura in spirit si acceptul UE sau NATO in care sa fie luate masuri riguroase de respectare a legii si un guvern de tehnocrati,de meseriasi care stiu cu ce se mananca activitatea unui minister ?cred ca avem competente dar de frica balacarerii din media,oameni competenti si de bunsimt stau deoparte.

 • in primul rand ,as intreba ce se intampla cu cei arestati preventiv nevinovati?cine le despagubeste prejudiciile morale si materiale?In al doilea rand;la starea asta de haos din tara(coruptie,jaf,mafie etc.)nu ar fi mai bine o dictatura militara sau o alta masura in spirit si acceptul UE sau NATO in care sa fie luate masuri riguroase de respectare a legii si un guvern de tehnocrati,de meseriasi care stiu cu ce se mananca activitatea unui minister ?cred ca avem competente dar de frica balacarerii din media,oameni competenti si de bunsimt stau deoparte.

 • Ce nu înţeleg eu.De ce ar trebui să se justifice de ex. o persoană- oricare ar fii ea, d.n.a-ului că şi-a cumpărat, chiar si prin intermediul unei „prietene”turnatoare de aberatii o geanta -pe o suma mica-mare, cum i-a permis bugetul Dacă femeia avea cash si a „putut” să platească in numerar, prin presupunerea ca oamenii mai ţin bani si in casa, exact pt astfel de cheltuieli si nu in banca, ce vrea d.n.a-ul sa sublinieze cand acuza ca nu exista tranzactia bancara? Care ar fii fost situatia in acel caz? Bun.Si, se trambiteaza acum, prin aceasta stenograma „fabricată”- doar prost trebuie să fii sa nu realizezi ca acuzatiile sunt din punct de vedere juridic fara fond, ca „respectiva persoana si-a pus prietena sa ii procure geanta de pe E-bay”. Ok, asa, si daca eu de ex, ii cer unei prietene sa imi cumpere o geanta de pe e-bay si apoi o platesc cash trebuie sa merg la bulau pt ca nu am achitat-o prin tranzactie bancara? Sau ar trebui sa merg la bulau doar pentru simplul fapt ca m-a turnat o „prietena” pt. ceva sau ar trebui sa merg la bulau pt ca intr-un stat democratic,”mi-am permis” sa achit o suma frumusica pe o geanta? Dar daca o ruda de-a mea poseda niste afaceri importante si suntem milionari iar eu primesc cash lunar pt. genti de crocodil? Trebuie sa se oftice prietena prietenei sa ma toarne la securitate? Pardon, d.n.a? Ce o sa faca de acum, d.n.a -ul? O sa dea in urmarire si firmele care produc genti din piele de crocodil? Sa le puna sub cercetare? Chiar daca nu sunt de la noi? Pai daca astfel de designeri exista , astfel de genti exista, nu e logic ca exista pt ca cineva sa poarte astfel de genti si nu sa ajunga la bulau pt un astfel de accesoriu? Chiar nu mai inteleg ce e cu un rechizitoriu d.n.a. O dai cu gentile, pantofii, o dai cu sacosa de piata, o dai cu vacanta si ziua de nastere, azi maine ca a fost la Disneyland si nu e normal pt Romania sa pleci la Disneyland,decat daca justifici tranzactia bancara..si biletul de avion, si guma de mestecat cumparata la intoarcere…Eu stiu ca prin satele de munte exista femei barbat care vor un job cu epoleti sa poata scapa de la c. vacii, femei care nu concep ca mai mult decat salariul lunar nu poti strange in sacosa,femei ofticoasa se ranchiunoase, cu tot cu prietenele lor, mari turnatoare, dar totusi, ce e cu stenogramele astea mizerabile?

 • Ce nu înţeleg eu.De ce ar trebui să se justifice de ex. o persoană- oricare ar fii ea, d.n.a-ului că şi-a cumpărat, chiar si prin intermediul unei „prietene”turnatoare de aberatii o geanta -pe o suma mica-mare, cum i-a permis bugetul Dacă femeia avea cash si a „putut” să platească in numerar, prin presupunerea ca oamenii mai ţin bani si in casa, exact pt astfel de cheltuieli si nu in banca, ce vrea d.n.a-ul sa sublinieze cand acuza ca nu exista tranzactia bancara? Care ar fii fost situatia in acel caz? Bun.Si, se trambiteaza acum, prin aceasta stenograma „fabricată”- doar prost trebuie să fii sa nu realizezi ca acuzatiile sunt din punct de vedere juridic fara fond, ca „respectiva persoana si-a pus prietena sa ii procure geanta de pe E-bay”. Ok, asa, si daca eu de ex, ii cer unei prietene sa imi cumpere o geanta de pe e-bay si apoi o platesc cash trebuie sa merg la bulau pt ca nu am achitat-o prin tranzactie bancara? Sau ar trebui sa merg la bulau doar pentru simplul fapt ca m-a turnat o „prietena” pt. ceva sau ar trebui sa merg la bulau pt ca intr-un stat democratic,”mi-am permis” sa achit o suma frumusica pe o geanta? Dar daca o ruda de-a mea poseda niste afaceri importante si suntem milionari iar eu primesc cash lunar pt. genti de crocodil? Trebuie sa se oftice prietena prietenei sa ma toarne la securitate? Pardon, d.n.a? Ce o sa faca de acum, d.n.a -ul? O sa dea in urmarire si firmele care produc genti din piele de crocodil? Sa le puna sub cercetare? Chiar daca nu sunt de la noi? Pai daca astfel de designeri exista , astfel de genti exista, nu e logic ca exista pt ca cineva sa poarte astfel de genti si nu sa ajunga la bulau pt un astfel de accesoriu? Chiar nu mai inteleg ce e cu un rechizitoriu d.n.a. O dai cu gentile, pantofii, o dai cu sacosa de piata, o dai cu vacanta si ziua de nastere, azi maine ca a fost la Disneyland si nu e normal pt Romania sa pleci la Disneyland,decat daca justifici tranzactia bancara..si biletul de avion, si guma de mestecat cumparata la intoarcere…Eu stiu ca prin satele de munte exista femei barbat care vor un job cu epoleti sa poata scapa de la c. vacii, femei care nu concep ca mai mult decat salariul lunar nu poti strange in sacosa,femei ofticoasa se ranchiunoase, cu tot cu prietenele lor, mari turnatoare, dar totusi, ce e cu stenogramele astea mizerabile?

 • articolul se termina cu intrebarea: noi ce credem? Pai eu nu stiu ce cauta Coldea in insiruirea respectiva, ca nu face parte din sistemul judiciar. Pe de alta parte intreb si eu: unde este Emil Constantinescu? Pai tace si isi vede de-ale lui. Ce face Traian Basescu: pai face multa galagie si, vorba presedintelui Iohannis: se impune mai putina galagie. De ce face galagie Traian Basescu: pai asa ii este naravul. Si multora le place spectacolul de iarmaroc. Pun si eu o intrebare: oare dupa moartea lui Traian Basecu se vor inghesui oamenii sa dea numele lui unor strazi? Asa trebuie pusa problema de catre un fost presedinte…

  • Tradatorii asa pun problema;mai putina galagie si cat mai mult intuneric.Si ca sa te linistesti ati spun ca dupa ce va muri Traian Basescu ,ami voi schimba numele in Basescu cu tot neamul meu pentru ca nu sunt un tradator.

 • articolul se termina cu intrebarea: noi ce credem? Pai eu nu stiu ce cauta Coldea in insiruirea respectiva, ca nu face parte din sistemul judiciar. Pe de alta parte intreb si eu: unde este Emil Constantinescu? Pai tace si isi vede de-ale lui. Ce face Traian Basescu: pai face multa galagie si, vorba presedintelui Iohannis: se impune mai putina galagie. De ce face galagie Traian Basescu: pai asa ii este naravul. Si multora le place spectacolul de iarmaroc. Pun si eu o intrebare: oare dupa moartea lui Traian Basecu se vor inghesui oamenii sa dea numele lui unor strazi? Asa trebuie pusa problema de catre un fost presedinte…

  • Tradatorii asa pun problema;mai putina galagie si cat mai mult intuneric.Si ca sa te linistesti ati spun ca dupa ce va muri Traian Basescu ,ami voi schimba numele in Basescu cu tot neamul meu pentru ca nu sunt un tradator.

 • Cam simplist maestre! Nu e o rafuiala intre factiuni ale unui grup oarecare. Imi amintesc de o declaratie a lui Basescu, cea legata de ultimile sase luni de mandat. Antonescu a demisionat in mai de la conducerea pnl… coincidenta nu-i asa? Ce a urmat se stie. Jocurile s-au facut in vacanta parlamentara. Atunci s-a rupt filmul. Basistii il voiau pe Diaconescu, lucru opus dorintelor lui Blaga si pnl si l-au lucrat pe omul presedintelui. Intrarea in competitie a lui Udrea a avut drept consecinta falsa ruptura dintre Macovei si PD-L, ea urmand sa rupa electoratul basist, altfel capabil sa-si aduca candidatul in turul doi. Gruparea Udrea nu a cedat si au intrat in joc facaturile din media desi Udrea juca cinstit. Udrea nu a fost nicio clipa pe mana lui Ponta si asta s-a vazut inainte de turul doi cand, impreuna cu Basescu, au fost singura opozitie la psd. Iohannis si pnl, va amintesc, au facut figuratie. In ziua votului, Udrea a stat in ploaie la Paris cca opt ore si a mobilizat activ votul pro Iohannis. Fiica mea nu are niciun motiv sa ma minta…! Era a acolo si, ca multi altii, a facut si poze cu doamna Udrea!. Basistii au jucat cinstit: si-au sustinut sansa in turul unu si au trecut de partea lui Johannis pt a-l bloca pe Ponta. Aici mai fac o remarca: Punctul de inflexiune pe threndul votului pro psd nu s-a produs vineri, cum credeti dvs ci duminica, imediat dupa declaratia lui Basescu la iesirea de la vot. Acela a fost semnalul: Radeti-i…! Exact ca la referendumul de demitere! De aici porneste si explicatia pt ce s-a intamplat si contina sa se intample dupa intalarea lui Johannis. Atat psd, cat si noul pnl, ca si Johannis se tem ca de „uciga-l toaca” de un astfel de semnal dat anul viitor in buza alegerilor. Adevarata fratie, vizibila de altfel, e intre Ponta, Iohannis si Blaga. Fatuca liberala nu conteaza, ea a fost impusa pt a-l bloca pe Orban, atat si nimic mai mult. Pro Iohannistii Kovesi, Coldea si Stanciu sunt doar instrumente care vor fi abandonate anul viitor din simplul motiv ca stiu prea multe. Uitati-va la Coldea caruia i’ s-a pus capac cu un om mediocru dar slugarnic si care nu se sfieste sa se prezinte la raport, in vazul lumii, in cabinetul premierului. Pe Stanciu au compromis-o deja, cu sprijinul lui Dumbrava, ea acceptand sa invinuiasca public un cetatean fara functii sau demnitati, de incalcarea independentei justitiei. Asta ca sa nu mai vorbim de abuzurile judecatorilor de drepturi si libertati. Cu Kovesi e ceva mai greu dar se poate cu ajutorul lui Ponta si Tariceanu. Vor veni legi pt anihilarea DNA: raspundrea magistratilor, scoterea procurorilor din corpul magistratilor, limitarea arestului preventiv, actiunile ANAF, protejarea denuntatorilor…! Grav este ca media e complet cumparata. Cine nu se inroleaza, pleaca si Prisacariu e doar unul dintre exemple. Matei a ales prost pt ca om a lui Kovesi fiind, s-a expus impotrivirii lui Ponta. Tapalaga, Pora, Negrea, Rares, Striblea… sunt doar simbriasi racolati, menestreli pribegi pe la portile castelelor. Greu don Cristoiu… dar mai incercati! Cine stie… poate scapati teafar din aceasta incrancenare!

  • Cristoiu n-o sa fie singur,oamenii adevarati cu vederi liberale si democratice or sa fie vigilenti pentru ca tradatorii care au adus Tara in aceasta situatie ,o imping acum spre urmatorul scenariu:dezmembrarea Statului Unitar.Asta e pericolul spre care ne duc transformarea Tarii in Voievodate.

  • Analiza dvs. mi se pare pertinenta, dar nu inteleg de ce afirmati ca o eventuala lege a raspunderii magistratilor ar viza distrugerea DNA cand tot dvs. vorbiti, pe drept cuvant, de abuzuri in lumea justitiei. Dupa parerea mea, legea raspunderii magistratilor este imperios necesara, intrucat responsabilizeaza . Atata timp cat procurorii, judecatorii, magistratii in general nu raspund pentru deciziilor lor, se vor face in continuare abuzuri, iar Statul (adica Noi) va continua sa plateasca greselile sau abuzurile lor in urma deciziilor CEDO.

  • Raspunderea magistratilor exista si acum,; ca nu se aplica e altceva. De exemplu, un cetatean care castiga la CEDO, isi primeste dauna de la statul Roman. Aici se rupe filmul pt ca statul, prin CSM nu se indreapta impotriva magistratului pt recuperarea daunelor. Problema majora e ca o astfel de lege, prin care pagubitul… abuzatul, ar trebui sa-si recupereze prejudiciul, in baza deciziei CEDO direct de la judecator, presupune o actiune in justitie pt ca CEDO nu actioneaza versus persoana sau institutie ci numai versus stat. Este foarte posibil ca o astfel de lege sa aiba efecte perverse pt ca cetateanul nu se poate adresa CEDO decat dupa parcurgerea tuturor procedurilor interne, ori existenta unei astfel de legi l-ar obliga pe cetatean sa treaca mai inatai printr-o procedura cetatean vs stat. Depinde de forma si continutul legii propuse.

 • Cam simplist maestre! Nu e o rafuiala intre factiuni ale unui grup oarecare. Imi amintesc de o declaratie a lui Basescu, cea legata de ultimile sase luni de mandat. Antonescu a demisionat in mai de la conducerea pnl… coincidenta nu-i asa? Ce a urmat se stie. Jocurile s-au facut in vacanta parlamentara. Atunci s-a rupt filmul. Basistii il voiau pe Diaconescu, lucru opus dorintelor lui Blaga si pnl si l-au lucrat pe omul presedintelui. Intrarea in competitie a lui Udrea a avut drept consecinta falsa ruptura dintre Macovei si PD-L, ea urmand sa rupa electoratul basist, altfel capabil sa-si aduca candidatul in turul doi. Gruparea Udrea nu a cedat si au intrat in joc facaturile din media desi Udrea juca cinstit. Udrea nu a fost nicio clipa pe mana lui Ponta si asta s-a vazut inainte de turul doi cand, impreuna cu Basescu, au fost singura opozitie la psd. Iohannis si pnl, va amintesc, au facut figuratie. In ziua votului, Udrea a stat in ploaie la Paris cca opt ore si a mobilizat activ votul pro Iohannis. Fiica mea nu are niciun motiv sa ma minta…! Era a acolo si, ca multi altii, a facut si poze cu doamna Udrea!. Basistii au jucat cinstit: si-au sustinut sansa in turul unu si au trecut de partea lui Johannis pt a-l bloca pe Ponta. Aici mai fac o remarca: Punctul de inflexiune pe threndul votului pro psd nu s-a produs vineri, cum credeti dvs ci duminica, imediat dupa declaratia lui Basescu la iesirea de la vot. Acela a fost semnalul: Radeti-i…! Exact ca la referendumul de demitere! De aici porneste si explicatia pt ce s-a intamplat si contina sa se intample dupa intalarea lui Johannis. Atat psd, cat si noul pnl, ca si Johannis se tem ca de „uciga-l toaca” de un astfel de semnal dat anul viitor in buza alegerilor. Adevarata fratie, vizibila de altfel, e intre Ponta, Iohannis si Blaga. Fatuca liberala nu conteaza, ea a fost impusa pt a-l bloca pe Orban, atat si nimic mai mult. Pro Iohannistii Kovesi, Coldea si Stanciu sunt doar instrumente care vor fi abandonate anul viitor din simplul motiv ca stiu prea multe. Uitati-va la Coldea caruia i’ s-a pus capac cu un om mediocru dar slugarnic si care nu se sfieste sa se prezinte la raport, in vazul lumii, in cabinetul premierului. Pe Stanciu au compromis-o deja, cu sprijinul lui Dumbrava, ea acceptand sa invinuiasca public un cetatean fara functii sau demnitati, de incalcarea independentei justitiei. Asta ca sa nu mai vorbim de abuzurile judecatorilor de drepturi si libertati. Cu Kovesi e ceva mai greu dar se poate cu ajutorul lui Ponta si Tariceanu. Vor veni legi pt anihilarea DNA: raspundrea magistratilor, scoterea procurorilor din corpul magistratilor, limitarea arestului preventiv, actiunile ANAF, protejarea denuntatorilor…! Grav este ca media e complet cumparata. Cine nu se inroleaza, pleaca si Prisacariu e doar unul dintre exemple. Matei a ales prost pt ca om a lui Kovesi fiind, s-a expus impotrivirii lui Ponta. Tapalaga, Pora, Negrea, Rares, Striblea… sunt doar simbriasi racolati, menestreli pribegi pe la portile castelelor. Greu don Cristoiu… dar mai incercati! Cine stie… poate scapati teafar din aceasta incrancenare!

  • Cristoiu n-o sa fie singur,oamenii adevarati cu vederi liberale si democratice or sa fie vigilenti pentru ca tradatorii care au adus Tara in aceasta situatie ,o imping acum spre urmatorul scenariu:dezmembrarea Statului Unitar.Asta e pericolul spre care ne duc transformarea Tarii in Voievodate.

  • Analiza dvs. mi se pare pertinenta, dar nu inteleg de ce afirmati ca o eventuala lege a raspunderii magistratilor ar viza distrugerea DNA cand tot dvs. vorbiti, pe drept cuvant, de abuzuri in lumea justitiei. Dupa parerea mea, legea raspunderii magistratilor este imperios necesara, intrucat responsabilizeaza . Atata timp cat procurorii, judecatorii, magistratii in general nu raspund pentru deciziilor lor, se vor face in continuare abuzuri, iar Statul (adica Noi) va continua sa plateasca greselile sau abuzurile lor in urma deciziilor CEDO.

  • Raspunderea magistratilor exista si acum,; ca nu se aplica e altceva. De exemplu, un cetatean care castiga la CEDO, isi primeste dauna de la statul Roman. Aici se rupe filmul pt ca statul, prin CSM nu se indreapta impotriva magistratului pt recuperarea daunelor. Problema majora e ca o astfel de lege, prin care pagubitul… abuzatul, ar trebui sa-si recupereze prejudiciul, in baza deciziei CEDO direct de la judecator, presupune o actiune in justitie pt ca CEDO nu actioneaza versus persoana sau institutie ci numai versus stat. Este foarte posibil ca o astfel de lege sa aiba efecte perverse pt ca cetateanul nu se poate adresa CEDO decat dupa parcurgerea tuturor procedurilor interne, ori existenta unei astfel de legi l-ar obliga pe cetatean sa treaca mai inatai printr-o procedura cetatean vs stat. Depinde de forma si continutul legii propuse.

 • Marele Alb de la Cotroceni stie de aceasta conspiratie, a participat si participa la ea, si mai participa un al cincilea membru de-afara, asa cum a participat si la conspiratia Basescu, si inca mai participa. Dumneaoastra , jurnalistii , stiti asta, dar va este teama sa pronuntati acest adevar, care este cheia conspiratiilor si a mafiei politico-economice din Romania salbatica.

 • Marele Alb de la Cotroceni stie de aceasta conspiratie, a participat si participa la ea, si mai participa un al cincilea membru de-afara, asa cum a participat si la conspiratia Basescu, si inca mai participa. Dumneaoastra , jurnalistii , stiti asta, dar va este teama sa pronuntati acest adevar, care este cheia conspiratiilor si a mafiei politico-economice din Romania salbatica.

 • Se vede cu ochiul liber ca este o rafuiala DAR d na Bica a stat 6 luni închisă , cine plătește ptr asta?,la fel și Udrea?.Fiecare zi e speciala de ce sa,si bată cineva joc?

 • Se vede cu ochiul liber ca este o rafuiala DAR d na Bica a stat 6 luni închisă , cine plătește ptr asta?,la fel și Udrea?.Fiecare zi e speciala de ce sa,si bată cineva joc?

 • Atata timp cat Iohannis l-a calcat in picioare pe domnul Crin Antonescu, tradandu-l jalnic, atata timp cat a determinat si s-a folosit de tradarea Cooperativei din PNL, numai si numai ca sa ajunga la Leu, este limpede ca este un mare sforar, lipsit de caracter si de principii. Cum sa-ti injunghii prietenul care te-a scos din Sibiu si care te-a promovat si sustinut la Bucuresti ? Mai poti fi numit om ? Aferim !

 • Atata timp cat Iohannis l-a calcat in picioare pe domnul Crin Antonescu, tradandu-l jalnic, atata timp cat a determinat si s-a folosit de tradarea Cooperativei din PNL, numai si numai ca sa ajunga la Leu, este limpede ca este un mare sforar, lipsit de caracter si de principii. Cum sa-ti injunghii prietenul care te-a scos din Sibiu si care te-a promovat si sustinut la Bucuresti ? Mai poti fi numit om ? Aferim !

 • Fara fisura analiza dumneavoastra domnule Cristoiu !

 • Fara fisura analiza dumneavoastra domnule Cristoiu !

 • Eu cred ca Antonescu, nu a plecat de buna voie din fruntea lui PNL. Iar Iohannis este omul ideal de a sta ca paravan, în timp ce cei trei lucreaza cum vor si în liniste. Iohannis nici nu vrea si nici nu poate sa intervina cumva.

  • Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dvs. Parerea mea este ca dl. Johhanis stie foare bine ce vrea si este extrem de tenace (sa ne amintim inlaturarea lui Antonescu drept candidat la presedintie), iar „latratul” contestatarilor il lasa rece. Stie ca ura majoritatii populatiei impotriva lui Ponta este in favoarea lui, ca DNA lucreaza pentru el si ca, in momentul asta, nu are contracandidat (si vor avea grija structurile si presa aservita nici sa nu aiba!), asadar sa nu avem iluzia ca „pas cu pas” e o sintagma fara continut. Pe mine masca de impasibilitate si tenacitatea din spatele ei ma inspaimanta. Sa dea Dumnezeu sa n-am dreptate!

 • Eu cred ca Antonescu, nu a plecat de buna voie din fruntea lui PNL. Iar Iohannis este omul ideal de a sta ca paravan, în timp ce cei trei lucreaza cum vor si în liniste. Iohannis nici nu vrea si nici nu poate sa intervina cumva.

  • Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dvs. Parerea mea este ca dl. Johhanis stie foare bine ce vrea si este extrem de tenace (sa ne amintim inlaturarea lui Antonescu drept candidat la presedintie), iar „latratul” contestatarilor il lasa rece. Stie ca ura majoritatii populatiei impotriva lui Ponta este in favoarea lui, ca DNA lucreaza pentru el si ca, in momentul asta, nu are contracandidat (si vor avea grija structurile si presa aservita nici sa nu aiba!), asadar sa nu avem iluzia ca „pas cu pas” e o sintagma fara continut. Pe mine masca de impasibilitate si tenacitatea din spatele ei ma inspaimanta. Sa dea Dumnezeu sa n-am dreptate!

 • Totusi nu cuva Mutihannis incearca sa ne adoarma pe toti cu mutenia lui?? eu cred ca da ,cred ca e o strategie mai mirsav marca Mihalache lucruri mirsave facute pe ascuns ,tocmai ca sa se autodiscrediteze singura justitia

 • Totusi nu cuva Mutihannis incearca sa ne adoarma pe toti cu mutenia lui?? eu cred ca da ,cred ca e o strategie mai mirsav marca Mihalache lucruri mirsave facute pe ascuns ,tocmai ca sa se autodiscrediteze singura justitia

 • Klaus Iohannis habar n’are ce se intampla in jurul sau.Nu este in stare sa tina o conferinta de presa, crede cineva ca cei trei grei stalpi ai conspiratiei, l-au facut pe Iohannis presedinte,ca pe urma sa ramana la mana lui Mihalache ? Au stiut de la inceput ca la Cotroceni va fii gol de putere,in care ei sa-si faca de cap.

 • Klaus Iohannis habar n’are ce se intampla in jurul sau.Nu este in stare sa tina o conferinta de presa, crede cineva ca cei trei grei stalpi ai conspiratiei, l-au facut pe Iohannis presedinte,ca pe urma sa ramana la mana lui Mihalache ? Au stiut de la inceput ca la Cotroceni va fii gol de putere,in care ei sa-si faca de cap.

 • Cred ca Mutihannis nici acum nu-i vine sa creada ca a ajuns presedinte el inca se mai ciupeste dimineata cind se trezeste la Cotroceni

 • Cred ca Mutihannis nici acum nu-i vine sa creada ca a ajuns presedinte el inca se mai ciupeste dimineata cind se trezeste la Cotroceni

 • cei 6 nu au fost acolo de capul lor, maestre! Daca cineva crede ca președintele Basescu nu era cel mai bine informat om politic, cred ca se inseala. Eu cred ca Iohannis nu are ce cauta in rationamentul acesta. El a ajuns la Cotroceni absolut din greșeală! Știți cum e bancul acela: ”au murit toți? Nu! A mai ramas unul!” A ajuns la Cotroceni datorita faptului că nu era altul disponibil in afara de Ponta. Cred că intrebarea finala a excelentului rationament ar putea fi: De ce se canibalizeaza echipa lui Traian Basescu singură? Acolo, in interiorul fostei echipe trebuie cautat raspunsul!

  • Canibalizarea a inceput de cand Udrea a candidat la presedentie.Fiind mai a dracului decat Basescu ,va dati seama ca stilpii puterii s-au ingrozit.Asa s-au orientat catre papusa Klauss iar cei care au stat in calea lor acum platesc si noi avem de suferit din cauza acestor jocuri mizerabile care, oricum s-au vazut.

 • cei 6 nu au fost acolo de capul lor, maestre! Daca cineva crede ca președintele Basescu nu era cel mai bine informat om politic, cred ca se inseala. Eu cred ca Iohannis nu are ce cauta in rationamentul acesta. El a ajuns la Cotroceni absolut din greșeală! Știți cum e bancul acela: ”au murit toți? Nu! A mai ramas unul!” A ajuns la Cotroceni datorita faptului că nu era altul disponibil in afara de Ponta. Cred că intrebarea finala a excelentului rationament ar putea fi: De ce se canibalizeaza echipa lui Traian Basescu singură? Acolo, in interiorul fostei echipe trebuie cautat raspunsul!

  • Canibalizarea a inceput de cand Udrea a candidat la presedentie.Fiind mai a dracului decat Basescu ,va dati seama ca stilpii puterii s-au ingrozit.Asa s-au orientat catre papusa Klauss iar cei care au stat in calea lor acum platesc si noi avem de suferit din cauza acestor jocuri mizerabile care, oricum s-au vazut.

 • Si dupa parerea mea este corecta analiza dv, insa cred ca au lucrat prost, probabil ceva i-a facut sa se grabeasca. Ce oare? Sa nu cumva sa le-o ia cealalta jumatate inainte? Citind azi din rechizitoriul doamnei Udrea si afland ca in afara de denunturi mai exista si proba cu poseta m-a luat rasul. Adica a trebuit sa fie Udrea inchisa 2 luni ca sa afle ei ca are o poseta scumpa. Pai noi stiam asta demult de la tv, doar era de notorietate ca Udrea avea nu numai posete, dar si pantofi scumpi. Uite ca le mai dau un pont. Slab lucrat. Sunt curios ce se intampla peste cateva luni cand probabil va incepe un asalt invers, Sau sa fie ‘lucratura” unui tert? Daca da cine? Iohanis? Nu il cred atat de sublim? Ponta? Dv. ce credeti? 🙂

 • Si dupa parerea mea este corecta analiza dv, insa cred ca au lucrat prost, probabil ceva i-a facut sa se grabeasca. Ce oare? Sa nu cumva sa le-o ia cealalta jumatate inainte? Citind azi din rechizitoriul doamnei Udrea si afland ca in afara de denunturi mai exista si proba cu poseta m-a luat rasul. Adica a trebuit sa fie Udrea inchisa 2 luni ca sa afle ei ca are o poseta scumpa. Pai noi stiam asta demult de la tv, doar era de notorietate ca Udrea avea nu numai posete, dar si pantofi scumpi. Uite ca le mai dau un pont. Slab lucrat. Sunt curios ce se intampla peste cateva luni cand probabil va incepe un asalt invers, Sau sa fie ‘lucratura” unui tert? Daca da cine? Iohanis? Nu il cred atat de sublim? Ponta? Dv. ce credeti? 🙂

 • Dar daca pun mana pe putere, ce vor face cu ea? Pare sa fie de bine, dar nu sunt convinsa…

 • Dar daca pun mana pe putere, ce vor face cu ea? Pare sa fie de bine, dar nu sunt convinsa…

 • Eu cred ca-si fac de cap. La Cotroceni e mulțimea vida! Nu-l va d pe Johannis in stare sa coordoneze ceva, nici macar o rafuiala!

 • Eu cred ca-si fac de cap. La Cotroceni e mulțimea vida! Nu-l va d pe Johannis in stare sa coordoneze ceva, nici macar o rafuiala!

 • asa este !,dupa parerea mea

 • asa este !,dupa parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *