Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Guvernarea PSD: Un avion care nu peste mult timp va pica în bot

Luni, 20 februarie 2017, seara, Victor Ponta a fost invitatul lui Victor Ciutacu la un dialog de două ore pe România Tv. Ca şi în alte situaţii de la televiziunile de ştiri, am acceptat misiunea de a fi secundul moderatorului în cadrul interogatoriului publicistic aplicat invitatului. Am acceptat asta nu numai pentru că România Tv e un post tv la care intervin din cînd în cînd (pe gratis, să nu fie vorbă!), dar şi pentru că ţineam neapărat să aflu în direct, în faţa sutelor de mii de telespectatori, părerea fostului premier despre guvernare Guvernarea PSD.
O părere pe care o consideram din start profesionistă, deoarece Victor Ponta a fost premier și președinte al PSD într-o perioadă bună pentru țara noastră.

Din cîte mi s-a spus a doua zi, emisiunea a avut un rating uriaş.
Pun asta nu atît pe seama faptului că Victor Ponta a tăcut din 11 decembrie 2016 pînă acum, un interviu cu el avînd şi semnificaţia unei ruperi a tăcerii (vorba burtierelor), cît mai ales pe preocuparea electoratului PSD, a multor români chiar, vecină deja cu neliniştea, faţă de ceea ce s-ar putea denumi misterul dezastrului care a fost pînă acum guvernarea PSD.

Cine a urmărit emisiunea va fi observat că timp de două ore, în limitele date de postura mea de secund, am încercat să găsesc un răspuns la întrebarea:
Ce dracu se întîmplă cu PSD?
E o întrebare pe care mi-o pun nu numai eu.
E o întrebare pe care şi-o pune întreaga ţară.

În 2016, la alegerile locale şi la cele parlamentare, PSD a obţinut victorii unice în postdecembrism prin procentajele primite de la electorat.
Principala cauză trebuie căutată în împrejurări care n-au nici o legătură cu campania electorală dusă de PSD.
Dezastrul Guvernării tehnocrate, de care e răspunzător total Klaus Iohannis, dezastrul campaniei duse de PNL, de care e răspunzător tot Klaus Iohannis, au pus în funcţiune, la cele două alegeri, votul negativ.

Aşa cum Victor Ponta menţiona în interviu, nu PSD a cîştigat, ci PNL a pierdut.
Precizarea asta e absolut necesară pentru că:

 1. Ne semnalează că posibilitatea unei înlocuiri a Guvernului PSD-ALDE cu Guvernarea peticelor numite PNL, USR, PMP, UDMR, cum îi trece prin cap Raţei mecanice de la Cotroceni, ar fi o catastrofă naţională. Şi nu atît pentru că PSD şi ALDE deţin majoritatea zdrobitoare în Parlament şi în Administraţiile locale, cît mai ales pentru că Opoziţia nu-i deloc pregătită să guverneze.
  Își imaginează cineva altfel decît în glumă (o glumă macabră, firește) un Guvern condus de Raluca Turcan, avîndu-l vicepremier pe vesel turmentatul Nicușor Dan?
  Vrem nu vrem, PSD+ALDE sînt condamnate să guverneze. Dacă nu pînă în 2020, atunci măcar pînă în 2018.
 2. Ne atrage atenţia asupra marii probleme cu care se confruntă în 2017 PSD şi ALDE.
  Victoriile la Locale şi la Parlamentare au fost obţinute prin strategia zisă şi a Capului la cutie. PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, n-a făcut practic nimic. Pur şi simplu a aşteptat ca votul negativ să-şi spună cuvîntul.
  Această strategie, benefică în campanie, se dovedeşte acum, cînd PSD trebuie să guverneze în numele unei puteri copleşitoare, total neproductivă.
  Acum, atît pe plan central, cît şi pe plan local, PSD trebuie să facă ceva.
  Şi acest Trebuie să facă ceva a prins PSD pe picior greşit.

Despărțirea Guvernului de Partid a fost motivată prin necesitatea de a lăsa Partidului marja de manevră pentru reacții politice.
Partidul n-are nici o reacție politică.
Partidul e mort.
Reacțiile prompte de pe vremuri la provocările realității, constînd în declarații de presă, în fapte publice, lipsesc cu desăvîrșire.
Din cînd în cînd, Liviu Dragnea, factotum în Partid, merge la cîte un interviu prietenos din start, unde bate cîmpii cu grație.
Alți comunicatori PSD nu are.

Guvernul depinde însă de Partid.
Și cum Partidul e mort, Guvernul e mai mult decît cadavru.
E deja țărînă!
Repet, în condiţiile în care PSD e condamnat să guverneze, dezastrul guvernării e dezastrul României.

Apare firesc, logic, ca neliniştea în legătură cu felul în care guvernează PSD pe plan central şi pe plan local să fie nu numai a electoratului PSD, ci și a tuturor românilor.
Astfel se explică obsesia mea, de pe parcursul emisiunii, de a afla de la Victor Ponta, răspunsul la întrebarea:
Ce dracu se întîmplă cu PSD?

Fostul premier a reiterat în cadrul interviului un adevăr postdecembrist evident, despre care am scris şi eu în mai multe rînduri.
Despre PSD în postdecembrism s-au putut spune o mie şi unul de lucruri rele.
Nu s-a putut spune că administrează prost ţara.
Toate guvernele PSD (1992-1996, 2000-2004, 2012-2016) au stat sub semnul unor păcate de ordin moral: corupţie, clientelism, aroganţă, incapacitate de a dialoga cu societatea civilă.
N-au suferit însă de unul dintre cele mai mari păcate ale postdecembrismului românesc:
Prostia în materie de administrare a ţării.
Or, dacă judecăm perioada care a trecut de la alegerile locale (peste o jumătate de an) şi perioada care a trecut de la alegerile parlamentare (două luni), vom constata, prima dată în postdecembrism, că PSD e catastrofal la administrarea ţării.

PSD domină zdrobitor consiliile locale şi primăriile din Bucureşti şi din ţară.
Față de alte perioade, administrația locală beneficiază de un Guvern și o majoritate parlamentară favorabilă.
Te-ai fi aşteptat, ţinînd cont de o asemenea putere, la un început de mutat muntele din loc.
PSD n-a început nici un mutat de munte.
Dacă ne gîndim bine, n-a început să mute nici măcar un pai de jos, d-apoi un munte.

PSD deţine o majoritate parlamentară zdrobitoare.
Te-ai fi aşteptat ca în aceste două luni PSD să fi început mari proiecte atît în plan economic, cît şi în plan politic.
În afara unui lung şir de pomeni electorale, unele aberante (gratuitatea transportului pentru studenţi!), PSD n-a făcut nimic.

O lună de zile s-a pierdut cu epopeea Ordonanţei 13.
Adoptare, contestare, abrogare, vot în Parlament, eforturi disperate, penibile, de a dovedi că s-a renunțat definitiv la măsură.
Despre această Ordonanţă s-au spus multe lucruri rele.
Nimeni n-a pus punctul pe i în această privință.
Și anume că, dincolo de semnificaţiile morale, Ordonanţa a dezvăluit o imbecilitate fără precedent în materie de administrare a ţării.
Puterile sînt în stare de multe ticăloşii.
Multe ticăloşii sînt recunoscute de istorie ca măiastre prin felul în care au fost făcute.
Ticăloşia Ordonanţei 13 a mărturisit însă nu măiestrie.
A mărturisit prostie absolută.
Dar chiar şi fără epopeea acestei Ordonanţe, chiar fără piedicile puse de ranchiunosul Klaus Iohannis, cele două luni de la alegeri ar fi dovedit grave slăbiciuni în materie de administrare a ţării.

În emisiune, Victor Ponta a trecut în revistă cauzele acestui început de dezastru al Guvernării PSD+ALDE.
Principala cauză constă în – a observat şi Victor Ponta – tripla comandă a Puterii.
Deşi Sorin Grindeanu ca premier e pilot al avionului, pentru manşă se bat doi alţi pretendenţi: Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea.
În aceste condiţii avionul va pica în bot.
Cînd se va întîmpla?
Eu cred că în maximum şase luni.
În şase luni, problemele economice vor fi atît de mari încît Guvernarea PSD va fi compromisă timp de decenii de acum încolo.
Lui Klaus Iohannis nu-i va fi prea greu să impună Guvernul său personal.

Eu cred însă că sunt și alte multe cauze ale acestui dezastru.
Una dintre ele s-a dezvăluit în cazul relației cu Federația Rusă.
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit pe ambasadorul Federației Ruse, cu care a discutat un pachet minim de măsuri menite a trece relațiile dintre București și Moscova de la dușmănia de tip Războiul antonescian la normalitatea tipică unor țări care nu și-au declarat una alteia război cald.
După întîlnire, în loc să comunice opiniei publice de la noi deschis, bărbătește, acest minim set de măsuri, Teodor Meleșcanu le-a ascuns, după tipicul adoptării Ordonanței 13. Și tot după tipicul Ordonanței 13, Divizia Presă a SRI a dat alarma în opinia publică. Ar fi fost normal ca măcar acum Teodor Meleșcanu să fi explicat românilor că un minim de relații cu Federația Rusă nu e un fapt menit a contrazice apartenența noastră la NATO și la UE. Teodor Meleșcanu n-a făcut-o. A preferat să dezmintă existența minimumului set de măsuri.
Ca și în cazul Ordonanței 13, despre care Victor Ponta susținea în dialogul de la România Tv, că trebuia asumată deschis, bărbătește, de conducerea PSD, de premier, într-un dialog sincer cu opinia publică, în cazul minimului de relații cu Federația Rusă, s-a manifestat principala slăbiciune a Guvernării PSD:
Umblatul cu fofîrlica!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Guvernarea PSD: Un avion care nu peste mult timp va pica în bot”

 • Inconştientul de la Cotroceni are faţă de om dispus să restituie sumele însuşite necuvenit din închirierea imobilului luat cu jula?
  După comunicatul de azi, nu. Deja minte cu neruşinare.
  Nu de azi, nici din 2015 (când CA Braşov a pronunţat decizia definitivă de perdant) trebuie să restituie fructele civile (chirii) necuvenite din data când a încetat buna-credinţă, or acest moment este ziua când luat cunoştinţă de chemarea lui în judecată în prima instanţă. Atunci i-a încetat buna-creedinţă.
  Codul Civil (vechi)

  Art. 485 Posesorul nu cîştigă proprietatea fructelor decît cînd posedă cu bună-credinţă; la cazul contrariu, el este dator de a înapoia productele, împreună cu lucrul, proprietarului care-l revendică.
  ART. 486 Posesorul este de buna-credinţa când poseda ca proprietar în puterea unui titlu translativ de proprietate, ale cãrui viciuri nu-i sunt cunoscute.
  ART. 487 El înceteazã de a fi cu buna-credinţa din momentul când aceste viciuri ii sunt cunoscute.

  E altă discuţie despre prescripţia dreptului de a cere şi obţine executarea silită împotriva mincinosului care ar fi şi mâine capabil să susţină în continuare că se consideră de bună-credinţă cu toate că legea şi deciziile instanţelor îl contrazic direct şi evident. Incoştientul nu le recunoaşte nici pe astea din urmă.

  • Să zic ceva şi de prescripţie pe scurt.
   În civil precripţia nu opreşte totul ca în penal, ci debitorul poate să achite toată suma datorată creditorului chiar dacă intervine prescripţia. Cu alte cuvinte, Preşedintele României are posibilitratea să nu se bucure ca un boshetar de intervenţia prescrupţiei şi să achite chiriile încasate necuvenit de când a început procesul la Judecătoria Sibiu. Dacă-i place în continuare statutul de escroc, se va bucura să achite numai suma datorată cel mult pe ultimii trei ani.

  • Am gasit datele necunoscute:
   – Inconstientul i-a închiriat băncii imobilul din Nicolae Bălcesu în 2001, cu 30.000 euro pe primii 3 ani.
   – în 2002 a fost chemat în judecată la judecătoria Sibiu, CEL TÂRZIU atunci a afat de viciul titlului de proprietate (votba vine, c-aşa se prezumă legal, dar el ştia de când a furat cu bună… ştiinţă), tot atunci a încetat prezumţia de bună-credinţă şi a început să curgă perioada în care şi-a însuşit chiria cuvenită adevpratului proprietar, chiar dacă sentinţa şi deciziile au stabilit ulterior cine-i escrocul şi cine-i adevărul proprietarul. Mai are şi alte tinichele imoviliare de coadă, e mândru de ele şi are acelaşi tupeu să se pretundă de bună credinţă.

 • Rămâne de stabilit altceva: a minţit Piratul când a negat orice legătură între CSAT şi protocolul SRI-PICCJ din 2009?
  Mai precis „Nu a existat niciun protocol între DNA, Parchete și SRI aprobat sau sugerat a se face de către CSAT.”
  Asta-i exprimare de Caraibe. 😆
  Eu cred că a minţit.
  Vom reveni. 😆

 • Avocata lui Guru a declarat: „Gregorian Bivolaru n-a declarat niciodată, repet, niciodată, că Dacioan Ciolos i-a fost elev”
  Asta nu înseamnă că nu i-a fost elev şi nic c-ar fi exclusă orice altă sursă de informaţie. Daniel Savu, fost ofiţer de contrainformaţii al SRI şi fost senator de Prahova ştie cam multe despre subiecţi. Nici avocata, nici guru n-au afirmat că Guruleţul Ciolos n-a fost elevul gurului, adică guru n-a zis nimic despre subiect, avocata a spus adevărul cu „niciodată”.
  Concluzia: rămâne um am stabilit, Guruleţ.

 • Azi după amiază mi-am amintit de Gâscanul Dobrin. 😀
  O pălitură de 10. Ce rău îmi pare c-ai luat plasa! 😆

 • Cât ne va mai minţi Cucuveaua Mitomangă, în declaraţii publice, în comunicate oficiale şi în dosarele fabricate securistic la înţelegere cu SRI-ul?
  A apărut dovada existenţei protocolului clasificat strict secret nr. 003064 din 4.02.2009. încheiat ăntre SRI şi Parchetul General condus de Mitomangă.
  A apărut dovada că aşa ceva nu există: „principiului necesitatii de a cunoaste, fara a fi introduse in dosarul cauzei”. Fără a fi introduse în dosar informările primite, de la SRI, aşa, numai cât să se orienteze procuororul de caz, de exemplu, cât timp a trecut de când SRI a obţinut deţinea informaţile, cu ce să-şi şantajeze victima, când şi pentru ce să-şi procure un denunţător pentru a fi instruit ce anume să scrie şa.
  Mitomanga, printre alte minciuni în producţie de serie, din comunicatul DNA din 27 ianuarie 2017:
  Informatiile mai sus mentionate sunt in totalitate neadevarate: procurorul sef al DNA nu a participat la videoconferinte organizate de SRI, nici saptamanal, nici ocazional si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI.

  Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi.

  Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative.

  Nici un ofiter de informatii nu participa la audierea de catre procuror sau politist a unui martor sau administrarea unui alt mijloc de proba

  In paralel, DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii… sa faca verificari pentru a constata in ce masura, prin informatiile transmise, este afectata independenta sistemului judiciar si prestigiul magistratilor.”
  Bravo Luju!
  https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/am-prins-o-pe-kovesi-iata-protocolul-piccj-sri-are-numarul-003064-din-4-02-2009-si-a-fost-semnat-cand-procuror-general-era-laura-kovesi-in-baza-lui-dna-si-sri-au-instrumentat-ilegal-in-parteneriat-dosare-penale-ofiterii-sri-cereau-procurorilor-sa-nu-puna-

 • Ponta, pe FB, a burduşit avionul cu încă o mănă pe manşa:

  „există din ce în ce mai vizibil și public și a patra „mână” pe manșă – cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul”.
  Câte o mână pe zi bate pe umărul lui Ponta şi îşi cere locul în spaţiu. Îl bate şi memoria. 😆

 • Sperante de politica inalta, de politicieni noi, nu se intrevad. Din 1990 pana in prezent toate partidele au fost la guvernare, singure sau in tot felul de formule. Toate, in afara de USR. Aceasta facatura de partid, adaus ” la rampa ” de persoane optimiste, bine intentionate si sponsorizate de Soros, a aratat pe deplin ce doctrina are – NU LA ORICE. Asteptam alegerile anticipate pentru a scapa de Nicusor, Armand, Chichirau etc.
  Anul trecut am avut un guvern ” tehnocrat „. Nu a functionat nici aceasta formula.
  Astept anticipatele in speranta ca dl.KWJ va renunta la ” guvernul meu”, la guvernul tehnocrat si va incerca un GUVERN DE UNIUNE NATIONALA.
  Oltenia este in partea de nord-vest a tarii – asta spune tot despre calitatea politicienilor actuali.

 • Mircea Cartarescu, editorial in Le Monde: „Vom ramane in strada pana cand vom obtine o democratie adevarata”
  Uf, mi-am scris opinia pe verso 😆

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-21-februarie-2017/#comment-50834

 • Alaltăieri Grindeanu a declarat în acelaşi timp că nu s-a hotărât asupra nominalizării pentru ministerul justiţiei, dar va fi o persoană de nerefuzat (probabil la Cotroceni).
  Ori nu-şi dă seama că se contrazice cât timp ştie cine-i nerefuzatul, ori are o căruţă de nerefuzaţi. Să nu fie un car cu boi!

  • Toate partidele sunt doar anexele, instrumentele şi marionetele interschimbabile ale puterii reale – necontrolabilă, ascunsă în arhivele neosecurităţii – iar cele trei puteri, amintite în treacăt de Constituţia României, se joacă de-a democraţia într-un simulacru istoric, adică într-o exercitare de aparentă dominaţie (care nu le aparţine decât relativ, într-o măsură iluzorie).
   Să le cerem partidelor aflate provizoriu şi alternativ conectate la sforile trase din culisele puterii, e ca şi cum strigăm la cer să ne dea luna plină ploaia cu cârnaţi, lapte dietetic şi miere democratică pe pâine.

 • Ultima oră!
  Marian Muhuleţ de la Autoritatea Electorală Permanentă, ăla care anunţa prezenţa în ziua alegerilor şi rezuiltatele, lucra ieri peste program şi a fost răpit din sediu. Răpitorii cer recompensă dosarele cu evidenţa hoţiilor electorale ale USR. Dacă nu li se îndeplineşte cererea, îi vor sparge pe următorul membru AEP, în ordine ierarhică. S-a organizat urgent o celulă de criză formată numai de procurorul Mihai Prună, cel mai experimentat în dosare de dispariţii. A alergat într-un suflet la sediul AEP, i-a evacuat pe toţi poliţistii sosiţi înaintea lui din ordinul ministrului Carmen Dan, ca să nu se şteargă vreo urmă dintr-o greşeală de circulaţie. Apoi experimentatul s-a trântit cu fundul de pământ şi, prins cu mâinile de cap, a început să plângă în hohote, printre sughuţuri şi urlete disperate: “Ce ne facem fraţilor?Mi-e teamă că vor fi furaţi toţi membrii AEP şi nu se va interesa nimeni de dispariţia lor.”

 • Parerea lui Ponta ,,profesionista” …
  Atat de ,,profestionista” incat l-a pus pe ,,acopritul” ghita sa-l ,,roage” pe generalul ,,profesionist” sa-l ,,ajute” (pe Ponta) sa ,,castige” titulatura de ,,lider al stangii”.
  Atat de ,,profestionist” era ,,liderul” incat (din spusele ,,prietenului sau Ghita) n-a gasit ,,resursele” inceperii autostrazii probleme ,,de frica” sistemului care vine sa-l lege. Atat de ,,profestionist” incat si-a pus paie-n cap cand a acceptat ,,Lista lui Barroso”.
  ,,Ce dracu se intampla cu PSD-ul?”
  Raspuns: Care PSD?
  Din 2004, cand a fost dat startul pentru ocuparea tuturor institutiilor semnificative de pe aceste meleaguri, au fost plantati soldatei inclusiv in partide. Pas cu pas, au fost ,,inlaturati” greii partidelor (pe bune sau nu, n-are importanta). Trapta cu treapta, soldateii s-au facut sergenti > locotenenti > capitani > maiori. Pentru ca cei mai ,,merituosi” sa ajunga generali.
  Astfel, daca sistemul are nevoie de un prim_ministru ia un capitan, asa mai necunoscut, si-l salta cateva trepte facandu-l general. Daca o sa aiba nevoie de un ministru va consulta lista si sigur, sigur va gasi ceva potrivit cu vremurile in care traim.
  Ce a mai ramas doar ,,liderilor de opinie” este sa descopere ,,gradul” sau pozitia pe lista a celui care devine mai vizibil la un moment dat. Bineinteles ca mai sunt si ,,lideri” care nu-s pe lista. Dar sunt din ce in ce mai putini. Are grija sistemul ca in prima faza sa-i izoleze pentru ca apoi sa-i treaca pe lista prin recrutarea acestora benevola sau ,,putin” fortata.
  ,,Nu stiu sa comunicie” se pare ca a devenit noua tema pe care sigur, sigur va fi vanturata cativa ani (cel putin) de acum incolo, la fel cum a tinut de foame sloganul ,,luptei anti_coruptie”. Astfel, deja vad cum ,,liderii de opinie” au preluat tema pentru ca peste scurt timp sa-l auzi de Ion ,,explicandu-i” lui Vasile cum sta treaba cu ,,comunicarea” si cum ar fi trebuit pesedeii sa faca.
  Pentru ca sa fie mutat paiul este nevoie Maestre de aprobarea sistemului (si nu a lui dragnea cum ,,gresit” trambiteaza in cor ,,liderii de opinie”). Intrebarea este cand isi va da acordul sistemul astfel incat paiul sa fie mutat? Raspuns simplu. Un pic mai tarziu. Tre’ ca tot poporul sa vada neputinta ,,colosului” care ,,a castigat alegerile” tocmai pentru ca atunci cand va fi mutat paiul sa stie tot poporul ca a fost mutat numai pentru ca a fost de acord sistemul.
  Uite ca sistemul a putut sa lanseze ordonanta 13 pentru ca ,,colosul” care ,,a castigat alegerile” sa-si traga un glont in piciorul stang ,,adoptand” ordonanta 14. Dar n-a fost suficient. Uite ca sistemul a pus ,,colosul” care ,,a castigat alegerile” sa-si traga inca un glont si-n dreptul. I-au pus sa voteze-n Parlament o ordonanta ABROGATA. In timp ce soldateii sistemului striga in cor ca cel care tre’ sa castige maratonul tre sa fie cel care ,,a castigat alegerile”. Si nu alina, raluca, busoi, ludovic etc. Astia sunt de decor. Ca sa simta ,,poporul” ca-i ,,democratie” si inca mai exista si dreapta.
  Nu va faceti griji Maestre pentru ca avionul este ,,pilotat” de cine se pricepe si nu va cadea in bot chiar daca in majoritatea timpului pare ca-i pe pilot automat.
  Uite ca si ,,experimentatul” ministru de externe a fost ,,prins” ca ,,nu stie sa comunice”. Ha, ha, HA. Vor sa ,,reanoade” relatiile cu rusii ca-n vremurile ,,bune” sar soldateii. Aberatie de doi lei. Cand nemtii isi iau peste 40% din titeiul necesar supereconomiei performante de la rusi. Cand toate tarile ,,capitaliste” fac afaceri cu rusii tocmai pentru ca popoarele lor sa o duca mai bine.
  Da’ bine ca-s buni la ,,comunicare” si mesajul lor prinde. Abureala de tampit prostimea.

 • Un român tânăr, frumos şi liber întreabă la Radio Erevan:

  -Este adevărat că aparatura de miliarde a SRI-ului a fost aruncată la fier vechi, conform deciziei CCR, din cauza numărului prea mic de interceptări pe siguranţă naţională?

  -Pentru siguranţa naţională la SRI a crescut de 15 ori numărul de interceptări anticorupţie, iar la fier vechi au fost aruncate numai înregistrările mai vechi de 15 ani, fiindcă s-a prescris răspunderea penală a celor ascultaţi. Procurorilor nu le mai sunt de folos în şantaje şi dosare istorice. Pentru crimele în folosul umanităţii au fost distruse preventiv toate interceptările şi înregistrările, din două motive de siguranţă naţională: faptele de omor sunt imprescriptibilie şi nu-i de dorit ca interceptările să afecteze siguranţa autorilor necunoscuţi.

 • Vai, guru Gregorian Bivolaru şi-a recunoscut fostul elev Adrian Cioloş. Am rămas mişcat şi integrat spiritual în absolut, MISA făcut părul măciucă, imaginându-mi-l pe omul cu scula tehnocrată din curul transendental, dar gol şi transparent, cu o halbă de pişat în faţă pentru degustare până la fund. Cioloş, premierul guruleţ în curuleţul PNL-ului ca săgeata cât morcovul prezidenţial cu ghinionul „meu”.

 • Un material serios, al Claudiei Postelnicescu, fără gargară sau filosofii decisive penibile.

  „O altă dezinformare care circulă este aceea că OUG nr. 13/2017 trebuie musai respinsă prin lege de către Parlament. Nu, nu trebuie, este deja abrogată, iar efectele abrogării deja s-au produs, respingerea prin lege este absolut inutilă, cât timp s-a făcut aprobarea prin lege a OUG nr. 14/2017 care abrogă OUG nr. 13/2017.”

  „Este fascinant că oameni care pretind că sprijină statul de drept şi anticorupţia şi se laudă cu track-record în sensul acesta sunt capabili să facă plângeri penale contra unui ministru – antipatic, psdist, marionetă, nu are importanţă – care avea tot dreptul să propună o ordonanţă de guvern sau o ordonanţă de urgenţă spre aprobare, ca Ministru al Justiţiei. Mai halucinant decât atât este faptul că DNA a preluat plângerea şi a descins la minister să confişte acte şi să deschidă o anchetă.”

  http://adevarul.ro/news/politica/dezmeticirea-cateva-clarificari-juridice-tema-ordonantelor-13-14-1_58a4d76a5ab6550cb8822a3f/index.html

 • bravooooooooo Maestre

 • trebuie ani sa spui totul.este greseala lui dragnea ca a pus interesul lui inaintea altor lucruri.este imposibilitatea de a face miscari economice de anvergura la nivel local din cauza temerii ca vei fi sanctionat legal.a se vedea conferinta cu primarii si autoritatea locala din teritoriu a psdului. Este o perioada de mari provocari la nivel european si global.celebra axa londra washington se misca si o data cu ea lumea. Marile modificari geopolitice au fost anglo saxone nu francogermane in istorie.uniunea europeana nato au avut la baza influenta anglosaxona si atingand bazele politice economice ale europei.pacea francogermana a fost la baza o idee a washingtonului si aplicata prin vastul plan marshall.acum toate astea sint in discutie.absolut totul.si atunci miscarea lui melescanu este de inteles.psdul a inceput sa aiba tendinte imperiale inclusiv aia a comunicarii vagi inexistente nesemnifi ativa.de genul:noi sintem bosii dati va la o parte.si la guvernare vor continua sa fie faultati in continuare ca o parte a politiciiiohaniste care are un scop guvernul meu!!! Problema psdului este ca a fost prins in o situatie de stop cadru.adica este socat ca a castigat alegerile este socat cand forta civica se aduna sa conteste peste tot asta se vede socul imposibilitatea punerii in practica a planurilor i.itiale.este un avion aflat pe ordi.ea de zbor a tur.ului de co.trol si care nu poate sa ia altitudine optima ptr cursul dorit in timp ce turnul de control incepe sa devina ingrijorat. Orice avion are du. bla comanda ezte pilotul cppilotul ba chiar si navigatorul la bpeinguri 707 737 .problema este sa nu intre peste atributiile celorlalti.asta poate sa fie bine guvernul stie ca daca face prostii este controlat o data de partid prin dragnea a doua oara de iohanis.pe mine ma ingrijoreaza iohanis nu are ni ci un fel de reactii de proiecte la ce se intampla in jur.adica primesti i.formari pe toate canalele si nu ai reactii?adica ai atributii pe linie de politica externa.ok nu ti place ca rusii isi baga nasul apropie te de grupul visegrad stabileste directii orientari fa co.frri.te regio.ale incepe negocieri intalniri cu cehii cu slovacii cu pplonezii.fa alia.te strategice.du te cu melescanu de mana propuneti prpiecte contra tavaluvului asta anti european de sci.dare accelerata care se vede la orizont.

 • Înţeleg să-i vedem pe Grindeanu pilot şi pe Dragnea copilot sau viceversa, dar dacă ni-l imaginăm la mansă şi pe inconştientiul de la Cotroceni, mi se pare prea mare capacitatea de manevră atribuită lui der Einstein. Aşa ne mai lipselte să ne închipuim că doamna de Sibiu se bagă stewardesă pe avionul PSD-iştilor şi îi serveşte cu cianură în băutură. Eu îl percep pe Ponta agitator pe lângă manşă în scop de provocare internă, se crede un posibil coordonator din turnul de control al aeroportului naţional şi salvator al cursei pesediste. Viitorul politic al lui Ponta n-are erecţie. Eu îl văd un tip mai slab decât Dragnea, un incapabil să se debaraseze de statutul şi impulsurile mitomanului. Mi s-a părut anormal şi suspect cum a ţinut el să transmită c-ar fi fost în străinătate până recent, când a vizitat Palatul Victoria. I-a convenit să atragă atenţia că a chiulit din Parlament sau cum altfel vine ştirea cu dispariţia lui o vreme? Eu cred că de fapt nu-i convine să se ştie pe unde a umblat în ultima perioadă, la ce instructaje s-a văzut rechema, cine la instruit la o şuetă despre mersul avioanelor în pragul prăbuşirii sau cum să se bage şi el din mers cu ceva perturbaţii meteorologice. Handicapul major şi de durată al lui Ponta este obişnuinţa lui de a-şi accepta condiţia de şantajabil de serviciu. Are o poziţionare prea blândă în raport cu cei ţintiţi de prietenul lui dispărut, Sebi Ghiţă. A minţit şi când s-a eschivat că nu poate să comenteze calitatea lui de martor în dosarul generat de Ghiţă. Ponta se preface c-ar fi magistrat interzis la comentarii ăe dosarele în curs. De unde şi-a scos interdicţia, din ce lege? Mi-e teamă că despre dosarul Kovesi a transmis pe o pista falsă calitatea lui de martor citat (când, în timpul deplasării lui în stăinătate? Qui prodest?

  • Ieri seară la RTV, Ponta a avut o prestaţie de om stingher, complexat şi suferind din cauza conştientizării neşansei de a reveni în prim-plan; simte sau ştie că nu-l vor urma prea mulţi, dacă va juca la ruperea PSD-ului. Are un plan haotic, neconturat, adică n-are elemente de siguranţă c-ar meita să rişte o răzmeriţă, dar se imaginează pe cai mari. Nu-i văd şanse de reuşită.

  • ++++++++++ Asa este!!

 • PSD e debusolat, dispus subit să se mulţumească cu supravieţuirea în detrimentul puterii căştigate, dar pe care o invocă în contumacie. Zvonul Tudorel Toader posibil ministru al justiţiei înseamnă dezarmarea PSD. Tudorică, nene, e artizanul asistenţei juridice pentru puciul din 2012, complice din interiorul CCR în slujba USL; în timpul liber, un liberal aranjor printre PNL-işti . Un cameleon pigmentat politic cu apucături de arivist, lipsit de scrupule, neruşinat lipicios de bani europeni, cerşetor tupeist în judecată cu Casa Naţională de Pensii, individ cu demnitatea spartă într-un anturaj infracţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *