Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

D-ale lui Traian Băsescu: Bugetul Guvernului Dacian Cioloș e o rochie cu o crăpătură în fund!

Vineri, 18 decembrie, la emisiunea Dosar de politician susținută de Silviu Mănăstire pe B1Tv, am fost prezent ca secund al căpitanului care e moderatorul la dialogul cu Călin Popescu Tăriceanu.
A venit vorba despre Bugetul Guvernului Dacian Cioloș, care a trecut prin Parlament cu iuțeala cu care ne trece uneori prin cap o nălucire.

Călin Popescu Tăriceanu fusese printre puținii politicieni care-l criticase.
Motivul principal?
E un Buget căruia îi lipsește Obiectivul propus țării pentru 2016.
Priceput la economie, președintele Senatului a demonstrat că Bugetul asumat de Guvernul Cioloș e Proiectul de Buget întocmit de Guvernul Victor Ponta și dat cu vopsea pe ici pe acolo.

Guvernul Dacian Cioloș a luat Proiectul de Buget întocmit de Guvernul Victor Ponta și la trimis la Parlament, nu înainte de a spori cheltuielile astfel încît deficitul bugetar va face pe 2016 un salt de la 1,5 la 3%, altfel spus pînă la linia roșie impusă de UE.

M-am ținut să-i cer lui Călin Popescu Tăriceanu o comparație mai aparte.
Dacă Proiectul de Buget întocmit de Guvernul Victor Ponta ar fi o rochie, ce i-a făcut rochiei Guvernul Dacian Cioloș?
Întrebarea îmi ședea pe limbă, cum s-ar spune.
Am șovăit s-o formulez.

M-am gîndit că președintele Senatului n-are umor și mai ales n-are replica spontană, cerută de o asemenea comparație.
Și cum dialogul întîrziase destul de mult în dezbaterea Bugetului, riscînd să omoare ratingul, am renunțat la întrebarea cu rochia.

Duminică, 20 decembrie, seara, la emisiunea lui Sabin Orcan de pe B1Tv, a intervenit prin telefon, de la Varșovia, Traian Băsescu. S-a discutat despre Bugetul pe 2016, criticat de Traian Băsescu pentru preluarea și chiar adîncirea cheltuielilor nesăbuite din Bugetul lăsat de Victor Ponta.

Fostul președinte l-a considerat, în intervenția la B1Tv, drept un Buget mai electoral decît unul făcut de un Guvern politic într-un an electoral.
Profitînd de intervenția de la Varșovia, i-am cerut lui Traian Băsescu să procedeze la comparația cu rochia.

Răspunsul a fost prompt:
Guvernul Dacian Cioloș i-a făcut rochiei o crăpăturăn fund!

După intervenție, am discutat nițel cu Sabin Orcan despre această comparație. Sincer să fiu m-a lăsat cu gura căscată:

  1. Un altul s-ar fi fandosit politicianist reproșîndu-mi că-l oblig să coborîrea nivelul discuției la un asemenea nivel și punînd capăt oricărei tentative a subsemnatului de a insista prin reluarea bla- bla-urilor rostite cu acest prilej. Traian Băsescu n-a stat o clipă pe gînduri înainte de a răspunde.
  2. Spontaneitatea unei replici care surprindea exact deficiența majoră a Bugetului propus de Dacian Cioloș. Populismele din Bugetul lui Victor Ponta au fost mărite de Bugetul lui Dacian Cioloș din preocuparea noului Guvern de a mulțumi partidele împărțind bani în dreapta și-n stînga.

Dincolo de plasticitatea comparației, rămîne întrebarea:
De ce n-a criticat PNL sau măcar aripa PDL din PNL, Bugetul asumat de Guvernul Dacian Cioloș, un Buget categoric PSD- ist prin tendința de a face cheltuieli nesăbuite?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *