Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de miercuri, 25 februarie 2015

Marți seara, la B1 Tv, Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea

Din interviul luat de Cătălin Striblea lui Traian Băsescu, la care am am dat și eu o mînă de ajutor de pe margine (nu pot să nu constat inteligența lui Cătălin Striblea de a mă lăsa să-i pun întrebări lui Traian Băsescu, fără crizele de orgoliu pe care le-ar fi făcut un alt moderator, prostălău, conștient că în ultimă instanță  succesul emisiunii e succesul lui) întreaga presă a dat știrea despre Decretul deja semnat de Traian Băsescu pentru demiterea lui Florian Coldea, prim adjunctul directorului SRI. Nu întîmplător, după întrebarea abruptă, fără loc de întors, dacă s-a gîndit un moment să-l demită pe Florian Coldea, am revenit la chestiune cu întrebarea: De ce prim-adjunctu,l și nu directorul George Maior?  Nu întîmplător, pentru că știam din Jurnalul Elenei Udrea că ea îl pîrîse pe Florian Coldea la Președinte și că acesta îi spusese că-l va demite pe General. Traian Băsescu a explicat că directorul trebuia demis de Parlament, fără să-și dea seama că avansa o explicație ciudată: Cum adică îl demiți pe prim-adjunct, pentru că nu-l poți demite pe șef?

Amîndouă întrebările, ca și altele, au avut menirea de a pipăi relația dintre Traian Băsescu și Florian Coldea.
Contrar a ceea ce s-ar putea crede din știrea cultivată de toată lumea cu Decretul, Traian Băsescu n-a confirmat măcar o miime din acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.
Dimpotrivă, din cîte mi-am dat seama, Traian Băsescu s-a străduit să evite și a evitat orice posibilă referire critică la adresa lui Florian Coldea:

 1. A minimalizat contribuția SRI la dosarele de corupție, ceea ce poate însemna o contracarare a campaniei de presă potrivit căreia DNA e Divizia Penală a SRI. În toate Spovedaniile, dar mai ales în Jurnal și în denunț, Elena Udrea îl prezintă pe Florian Coldea drept cel care face dosare penale pentru a-și atinge obiectivul – spune ea – de cucerire a Puterii în România. Reducînd rolul SRI la cel de simplu autor de informări de cîte două-trei pagini într-un Dosar de la DNA, Traian Băsescu a contrazis categoric acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.
 2. Spovedaniile, Jurnalul, Denunțul Elenei Udrea vorbesc de implicarea lui Florian Coldea în campania electorală pentru Președinție.

Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea:
Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.

Declarația confirmă cele dezvăluite de Elena Udrea în Jurnal. Și anume că Florian Coldea a fost autorul Operațiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns președinte.
Știind asta, l-am întrebat pe Traian Băsescu dacă desfășurarea campaniei i-a confirmat Declarația din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au văzut reacția lui Traian Băsescu: a negat vehement c-ar fi declarat așa ceva.
Norocul meu că luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cînd i-am citit lui Traian Băsescu spusele din 31 octombrie a rămas încurcat, motivînd că nu mai ținea minte. După opinia mea, ținea minte. Numai că recunoașterea Declarației ar fi însemnat confirmarea acuzațiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.

De ce a ținut Traian Băsescu să n-o sprijine  pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea? Vă imaginați ce-ar fi însemnat pentru Florian Coldea, care a ieșit destul de boțit din războiul cu Elena Udrea, confirmarea de către fostul șef al statului a acuzațiilor aduse de Elena Udrea?

Sunt cîteva ipoteze:

 1. După ce a primit Raportul SRI despre Afacerea de la Paris, Traian Băsescu și-a dat seama că greșise atacînd SRI.
 2. Așa cum se vede și din Jurnal, Traian Băsescu nu ține cont de toate informațiile date de Elena Udrea. N-a ținut cont nici în cazul lui Florian Coldea, unul dintre copiii săi politici.
 3. Traian Băsescu s-a temut să nu încalce norma potrivit căreia șefii de stat duc cu ei în mormînt anumite secrete.
 4. Traian Băsescu s-a împăcat cu Florian Coldea.

Dvs.  cum vă explicați faptul că Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

84 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 25 februarie 2015”

 • Am urmărit interviul d le Cristoiu şi nu mi sa părv că Băsescu nu a susţinut o pe E Udrea .

 • Mi se pare mie sau băgați bățul prin gard ?

 • Maestre,felicitari pentru intrebari

 • Cred ca fata de soiul acuzelor procuraturii acceptate azi si de judecatori si soldate cu arestarea preventiva, Elena Udrea cred ca in semn de dispret total ar trebui sa renunte la cetatenia romana .

 • Hahahahhaha, am avut dreptate!!!!! Faptul ca Base a declarat ieri ca elena udrea e cea mai imp investitie a lui (politica) si ca elena nu minte, il va face si mai hotarat pe coldea? 😀 😀 😀 Udrea arestata 30 de zile in gala bute, care e cea mai cretina acuzatie 😀

 • E U,era o sursa de informatii pentru TB,si nu toate informatiile convingea-u!deci,nu poate fi deacord in totalitate cu EU.

 • noi de ce dracu mai votam? kovesi presedinte si coldea pm,scapam de-o grija…si-au luat tara inapoi …ha ,ha,ha

 • noi de ce dracu mai votam? kovesi presedinte si coldea pm,scapam de-o grija…si-au luat tara inapoi …ha ,ha,ha

 • Gresiti maestre cand spuneti ca DNA nu e bratul inarmat al SRI, adica va contraziceti aiurea. Prima data ati avut dreptate. Ati interpretat gresit spusele presedintelui. SRI da cateva foi la DNA, o inregistrare, un filmulet, un om care sa toarne. Adica ESENTA. Daca procurorii de la DNA au imaginatie, pot broda orice pe acele informatii. Pescariu, Florica, etc sunt mai mult decat apropiati ai SRI. De fapt ei sunt necesari ca aerul, furnizeaza banul…

 • Gresiti maestre cand spuneti ca DNA nu e bratul inarmat al SRI, adica va contraziceti aiurea. Prima data ati avut dreptate. Ati interpretat gresit spusele presedintelui. SRI da cateva foi la DNA, o inregistrare, un filmulet, un om care sa toarne. Adica ESENTA. Daca procurorii de la DNA au imaginatie, pot broda orice pe acele informatii. Pescariu, Florica, etc sunt mai mult decat apropiati ai SRI. De fapt ei sunt necesari ca aerul, furnizeaza banul…

 • Va amintiti cum se punea si CINE o facea, coroana pe capul domnitorilor? Ei bine, primul care a refuzat ca seful bisericii sa-i puna coroana, a fost Mihai Viteazul. Si-a luat coroana din mana clericului si si-a pus-o singur. Klaus insa a acceptat ca altul, sa-i puna coroana. Deci cine e mai puternic? 🙂

 • Va amintiti cum se punea si CINE o facea, coroana pe capul domnitorilor? Ei bine, primul care a refuzat ca seful bisericii sa-i puna coroana, a fost Mihai Viteazul. Si-a luat coroana din mana clericului si si-a pus-o singur. Klaus insa a acceptat ca altul, sa-i puna coroana. Deci cine e mai puternic? 🙂

 • Vreau sa spun ca TB nu i-a lasat de capul lor pe cei din servicii nici o clipa. L-au perceput ca sef cu mana forte permanent. A stiut pe ce pedale sa apese. Faptul ca ponta l-a amenintat pe coldea ca-l demite si transformarea bursca a acestuia in sustinator (cu arme si bagaje) al lui Klaus, l-a convins pe TB ca COLDEA se teme ca dracu sa nu fie demis. A apasat aceeasi pedala si sustine ce spune udrea: coldea vrea multa putere

  • eu am o alta interpretare: TB a spus ca a primit un raport al serviciului, apoi dupa 2 saptamani un ALT raport. Dupa primul raport facuse hartia de demitere pt coldea. Dupa al dpoilea raport, nu l-a mai demis. Dvs l-ati intrebat daca al doilea raport a fost CREDIBIL. Inlocuiti cuvantul „credibil” cu „serios”, adica aplicat. CRED ca TB a primit un raport neserios prima data, o facatura, ceva la misto, a pus presiune pe Coldea (facandu-i hartia de demitere, desi e clar ca nu avea de gand s-o faca, era ultima sa luna de mandat, nu ar fi demis pe adjunctul serviciului sub nici o forma) si a primit AL DOILEA raport, mai aplicat. Nu inseamna ca ce scrie in al dolilea raport a si crezut TB. Dar important e ca l-a vazut si stie ce scrie in el. PS: v-ati gandit de unde vin manipularile ca TB ar fi vrut sa castige Ponta? sau ca Udrea e prietena cu ponta?

  • eu am o alta interpretare: TB a spus ca a primit un raport al serviciului, apoi dupa 2 saptamani un ALT raport. Dupa primul raport facuse hartia de demitere pt coldea. Dupa al dpoilea raport, nu l-a mai demis. Dvs l-ati intrebat daca al doilea raport a fost CREDIBIL. Inlocuiti cuvantul „credibil” cu „serios”, adica aplicat. CRED ca TB a primit un raport neserios prima data, o facatura, ceva la misto, a pus presiune pe Coldea (facandu-i hartia de demitere, desi e clar ca nu avea de gand s-o faca, era ultima sa luna de mandat, nu ar fi demis pe adjunctul serviciului sub nici o forma) si a primit AL DOILEA raport, mai aplicat. Nu inseamna ca ce scrie in al dolilea raport a si crezut TB. Dar important e ca l-a vazut si stie ce scrie in el. PS: v-ati gandit de unde vin manipularile ca TB ar fi vrut sa castige Ponta? sau ca Udrea e prietena cu ponta?

  • sunt curios ce-o sa faca Klaus: o sa-si ia propunerea de Helvig inapoi? 😀 nu, ca se face de kakao. Si se razbuna razbunatorul 😀 care-l vrea pe Helvig. Iar nu minte udrea 😀

  • sunt curios ce-o sa faca Klaus: o sa-si ia propunerea de Helvig inapoi? 😀 nu, ca se face de kakao. Si se razbuna razbunatorul 😀 care-l vrea pe Helvig. Iar nu minte udrea 😀

  • Coldea nu se va razbuna pe Base, pt ca stie de ce 😀 dar se razbuna pe Udrea. Asa cum s-a razbunat si pe ponta. Totul, ca sa-si pastreze postul/functia. Deci cine minte si cine are dreptate?

  • Coldea nu se va razbuna pe Base, pt ca stie de ce 😀 dar se razbuna pe Udrea. Asa cum s-a razbunat si pe ponta. Totul, ca sa-si pastreze postul/functia. Deci cine minte si cine are dreptate?

  • aseara TB a accentuat ca Udrea e singura sa investitie politica. Asta-l va face pe razbunatorul sa fie si mai indrituit/hotarat in actiunile sale 🙂

  • aseara TB a accentuat ca Udrea e singura sa investitie politica. Asta-l va face pe razbunatorul sa fie si mai indrituit/hotarat in actiunile sale 🙂

 • Vreau sa spun ca TB nu i-a lasat de capul lor pe cei din servicii nici o clipa. L-au perceput ca sef cu mana forte permanent. A stiut pe ce pedale sa apese. Faptul ca ponta l-a amenintat pe coldea ca-l demite si transformarea bursca a acestuia in sustinator (cu arme si bagaje) al lui Klaus, l-a convins pe TB ca COLDEA se teme ca dracu sa nu fie demis. A apasat aceeasi pedala si sustine ce spune udrea: coldea vrea multa putere

 • eu am o alta interpretare: TB a spus ca a primit un raport al serviciului, apoi dupa 2 saptamani un ALT raport. Dupa primul raport facuse hartia de demitere pt coldea. Dupa al dpoilea raport, nu l-a mai demis. Dvs l-ati intrebat daca al doilea raport a fost CREDIBIL. Inlocuiti cuvantul „credibil” cu „serios”, adica aplicat. CRED ca TB a primit un raport neserios prima data, o facatura, ceva la misto, a pus presiune pe Coldea (facandu-i hartia de demitere, desi e clar ca nu avea de gand s-o faca, era ultima sa luna de mandat, nu ar fi demis pe adjunctul serviciului sub nici o forma) si a primit AL DOILEA raport, mai aplicat. Nu inseamna ca ce scrie in al dolilea raport a si crezut TB. Dar important e ca l-a vazut si stie ce scrie in el. PS: v-ati gandit de unde vin manipularile ca TB ar fi vrut sa castige Ponta? sau ca Udrea e prietena cu ponta?

 • eu am o alta interpretare: TB a spus ca a primit un raport al serviciului, apoi dupa 2 saptamani un ALT raport. Dupa primul raport facuse hartia de demitere pt coldea. Dupa al dpoilea raport, nu l-a mai demis. Dvs l-ati intrebat daca al doilea raport a fost CREDIBIL. Inlocuiti cuvantul „credibil” cu „serios”, adica aplicat. CRED ca TB a primit un raport neserios prima data, o facatura, ceva la misto, a pus presiune pe Coldea (facandu-i hartia de demitere, desi e clar ca nu avea de gand s-o faca, era ultima sa luna de mandat, nu ar fi demis pe adjunctul serviciului sub nici o forma) si a primit AL DOILEA raport, mai aplicat. Nu inseamna ca ce scrie in al dolilea raport a si crezut TB. Dar important e ca l-a vazut si stie ce scrie in el. PS: v-ati gandit de unde vin manipularile ca TB ar fi vrut sa castige Ponta? sau ca Udrea e prietena cu ponta?

 • Nici d- voastră nu credeaţi ce vă spunea TB, maestre! Se vedea scepticismul faţă de ceea ce vorbea ex- preşedintele, de la o poştă! Dar nu mereu…în unele momente…

 • s a impacat cu coldea

 • A fost o emisiune foarte buna … o groaza de dezvaluiri facute de Basescu (in forma !!)

  De la cum functioneaza Presedintele – „lingaii de clante de la ambasade” – si cum nu se discuta de imixtiune din partea unei ambasade.

  La dezvaluirile despre Coldea … si despre vizita si telefoanele lui Udrea.

  O emisiune REUSITA !!! Si, DA, Striblea nu s-a ofuscat ca un copil care nu lasa pe nimeni sa-i atinga „jucariile” !!! V-a iesit BINE BINE !!!

 • Foarte bun interviul: felicitari!

 • intrebarile care raman : de ce este raportul SRI privin vizita celor trei doamne la Paris, secret de stat ? cu ce atinge siguranta nationala ?

 • DOMNULE CRISTOIU, ATI FOST GENIAL! GE NI AL! RESPECT!

 • Domnule Cristoiu, felicitari pt aseara! Incisive, direct, curios, nerabdator …. Nemaipomenit! Daca I’ll ataca pe unul dintre copiii lui politici, atunci el I’ll va ataca pe celalalt ….. Coldea nu poate fi atacat, si astfel Dna Udrea e iertata ….. Intelligent!

 • Foarte bun interviul !! Felicitari!

 • cert este ca a fost cat pe ce sa decapiteze un serviciu ptr o femeie ,bine ca a avut intelepciunea sa astepte raportul …! Gresea iar precum in cazul numiri de la DIICOT 🙂 Sper din tot sufletul sa nu se teama de cea ce stiu cei doi ..!

 • Inainte ca Presedintele BASESCU sa vorbească in aceasta seara de conducta de gaze intre Romania si Moldova, conducta pe care Ponta o promisese operanta la începutul lui 2014, ma gândeam daca nu cumva întârzierea asta nu face parte dintr un plan de menținere a dependentei Moldovei de gazul rusesc si in acest fel menținerea ei in sfera de influența a Rusiei si nu a Uniunii Europene! Ponta fiind parte a acestei conspiratii cunoscuta fiind slăbiciunea sa pentru răsărit!

 • Cam greu sa te imparti intre Udrea si Coldea si sa te cheme TB !Daca recitim parabola cu capra si varza ,o sa intelegem ..

 • Maestre, interviul nu mi s-a parut a fi luat de Striblea. In seara asta mi-ati placut. Se vede experienta si profesionalismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *