Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși: Plătiți gras ca să lupte cu Criminalitatea organizată, procurorii DIICOT joacă poarca în timpul serviciului

1.

Știre de pe Mediafax, luni, 25 februarie 2019:

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Guvernul va abroga articolul 54 din OUG pe legile justiției, care permitea judecătorilor să devină șefi de parchete și care muta avizul pe numirile procurorilor de rang înalt de la Secția pentru Procurori a Consiliului la plenul CSM.

«Dată fiind această preocupare exprimată, repet, în principal, de către procurori care au fost nedumeriți la perspectiva de a le fi șef procuror de rang înalt un judecător, ca să curmăm această preocupare, am propus și am convenit cu doamna prim-ministru, cu participanții la dezbaterea de astăzi (luni – n.r.), să abrogăm complet articolul 54. Ce înseamnă? Înseamnă că se revine la implementarea anterioară, că procurori de rang înalt vor fi doar procurori care îndeplinesc condițiile legii și să-i numească, procedura de interviu, de selecție și propunere de la ministrul Justiției și să-i numească președintele Republicii, prin decret prezidențial»”.

Evident, abrogarea se va face prin Ordonanță de Urgență. Decizia a fost luată de Guvern după întîlnirea de la Palatul Victoria dintre premier și ministrul Justiției pe de o parte și reprezentanți ai magistraților, pe de altă parte: președintele CSM Lia Savonea, președintele UNJR Dana Gîrbovan, președintele Asociației Magistraților din România, Andreea Ciucă, precum și reprezentanți ai Asociației Procurorilor din România, Inspecției Judiciare și ai Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Marți 19 februarie 2019, Guvernul a adoptat o OUG prin care sînt modificate Legile Justiției, adoptate cu greu anul trecut (ultima a intrat în vigoare pe 18 octombrie 2018), la capătul unei adevărate epopei în materie de bătălii politico-juridice.
Scriam la vremea respectivă că la nici cinci luni de la intrarea în vigoare a Legilor Justiției, acestea sînt modificate prin OUG. OUG a fost publicată în Monitorul oficial din 22 februarie 2019. Potrivit lui Tony Greblă, secretarul general al Guvernului, OUG a ajuns și la Parlament, deși Divizia Presă a SRI făcuse mare caz că n-a ajuns. Iată că la nici o săptămînă de la intrarea în vigoare, OUG e modificată. Tot pirn OUG. OUG la OUG! Și cum OUG anterioară modificase peste noapte Legile Justiției, noua OUG va modifica modificarea. Prin ea urmează să se revină la prevederile din Legile Justiției. E limpede că aceste modificări au fost făcute ca urmare a presiunii exercitate de Asociațiile de magistrați care sprijiniseră Legile Justiției, cu deosebire prevederile prin care se disocia între carierele de judecători și procurori. OUG din 19 februarie 2019 contrazicea prevederile impuse de Asociații și cu care majoritatea parlamentară fusese de acord, deoarece multe abuzuri din vremea Dictaturii Binomului își avuseseră temeiul în identificarea procurorilor, practic milițieni ai statului, cu judecătorii. Acum prin OUG se dă curs criticilor aduse de UNJR și AMR OUG de modificare a Legilor Justiției.

Dincolo de nebunia întruchipată de OUG la OUG, de revenire la prevederi anterioare negate de un act de voință guvernamental, de instabilitatea impusă unui domeniu care are nevoie de minimă stabilitate, de acest înainte și înapoi amețitor, se pune întrebarea asupra felului în care a fost pregătită OUG din 19 februarie 2019. Că n-a fost consultat Cristi Danileț e de înțeles. Nici eu nu l-aș fi consultat. Cu mustăcioara sa de fante de Obor și fițele sale de frizer din proza lui Caragiale, aș fi murit de rîs doar dînd cu ochii de el înainte de a scoate un cuvînt. Dar să nu consulți nici Asociațiile care ți-au fost alături în Războiul cu Statul Paralel, asta cum se numește?
Aroganță?
Nu, se numește nerozie.

2.

Dintr-un Comunicat al DIICOT publicat luni, 25 februarie 2019:

„Totodată, Adunarea Generală a procurorilor DIICOT, cu majoritate de voturi a luat în discuție următoarele modalități de protest graduale pînă la abrogarea dispozițiilor mai sus criticate și a hotărât:
– suspendarea activității între orele 08.00-12.00, în fiecare zi, în intervalul 26.02.2019-08.03.2019. În acest interval de timp vor fi soluționate doar urgențele, respectiv cauzele cu arestați sau alte situații operative ce nu suporta amînare”.

Față de un asemenea Comunicat, unii ar fi tentați să-și aducă aminte că procurorul șef al DIICOT e Oliver Felix Bănilă, o mămăligă nesărată proțăpită în funcția asta, în pofida bombănelilor din presă, de către Tudorel Toader, pentru singurul motiv că amîndoi vorbesc cu Și vrei, bre?. Cum dracu se face că tocmai omul de casă de paie al ministrului, i-o trage lui Tudorel Toader prin greva procurorilor de la DIICOT? s-ar întreba unii. Și eu voi răspunde că era normal să se întîmple așa, deoarece Oliver Felix Bănilă e în realitate omul Serviciilor din Pădurile suburbane ale Bucureștilor.

Comunicatul mă face pe mine să mă întreb însă altceva.
Sîntem în Gogol sau în Caragiale?
Și să răspund:
Sîntem în Gogol. Pentru că doar în Rusia lui Gogol se putea imagina această scenă. Bravii procurori de la DIICOT, cei de teama cărora ar trebui să tremure teroriștii, interlopii, asasinii în serie, grupările mafiote, vin la serviciu în fiecare zi și în loc să se apuce să muncească încep să se hîrjonească, să se gîdile și să joace poarca. Procurorii DIICOT sînt printre cei mai bine plătiți oameni din România. Pentru ce, rămîne un mister. Poate pentru că au un sediu luxos. Și acești oameni bine plătiți din presupunerea că se jerfesc în lupta cu mafioții, își riscă viața pentru a da gata grupurile teroriste, au inima să stea ore întregi degeaba și nesimțirea de a mai încasa și salariu baban pentru asta.

3.

Libertatea, 22 februarie 2019, corespondență de Ștefan Pană, trimis special al ziarului la Congresul PES de la Madrid:

„La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea. «Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D», a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.”

Dicționarul Explicativ al Limbii române:

„HUIDUÍ, huiduiesc, vb. IV. Tranz.(Folosit și absolut) A apostrofa în mod violent pe cineva cu ocări și fluierături, pentru a-și manifesta nemulțumirea și revolta, a da cu huo”

Potrivit cotidianului Libertatea, distinsa eurodeputată l-a huiduit și l-a fluierat pe Liviu Dragnea. În realitate, ne spune același text, Ana Gomes a strigat ceva din sală, ceva pe care doar corespondentul Ștefan Pană a auzit, deoarece el de aia se dusese la reuniune: Ca s-o audă pe europarlamentara portugheză strigînd nu în română, să înțeleagă nu numai Liviu Dragnea, dar și cititorii ziarului Libertatea, nu în portugheză, s-o priceapă compatrioții, ci în spaniolă.
Așadar, Ana Gomez n-a huiduit; ea a zbierat un text, un clișeu TeFeList, pînă la urmă.

Dar chiar și în aceste condiții, ceva nu-i în regulă cu bibilica distinsei. Ana Comes a participat la cea mai importantă manifestare socialiștilor europeni în calitate de europarlamentară a Grupului socialist. Să admitem că, la fel ca damelor TeFeListe de pe facebook, i s-a făcut rău văzînd că Liviu Dragnea, coruptul, Ciuma Roșie, e invitat la Congresul Socialiștilor, și nu Dacian Cioloș, despre care un TeFeList declara în Piața Victoriei că-l iubește mai mult decît pe mă-sa. Un politician occidental, despre care se presupune că mănîncă cu furculița și-și suflă mucii în batistă și nu pe jos, ar fi ridicat două dește și ar fi cerut să ia cuvîntul de la tribună pentru a protesta față de prezența lui Liviu Dragnea la Congresul socialiștilor necorupți din Europa. Ce face s eurosocialista noastră? Se apucă să zbiere din fundul sălii. Deși pretinde c-a fost la fața locului corespondentul ziarului Libertatea nu ne dă amănuntele cerute de o astfel de împrejurare necuviincioasă pentru ceea ce noi, cei din Est, numim pensionară, huliganii, babă, iar europenii, senioră. Nu știm dacă Ana Gomez a strigat asta la portavoce, mai ceva ca Angi în Piața Victoriei, dacă a aruncat cu ouă spre prezidiu, mai ceva ca Marian Ceaușescu spre Ministerul Justiției sau dacă, pentru a fi și văzută de corespondentul special al Libertății, s-a urcat pe scaun. Am fi dat să zicem că am fi vrut să stim, avînd în vedere tradiția Libertății în materie de Fata de la pagina cinci, dacă i s-a văzut tot! Ne-am amintit însă că Ana Gomes are venerabila vîrstă de 65 de ani, vîrstă la care, cu excepția Răvășitoarei, nu mai porți fustă scurtă și un bărbat nu-ți poate face decît cel mult un masaj cu spirt cînd te doare spatele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși: Plătiți gras ca să lupte cu Criminalitatea organizată, procurorii DIICOT joacă poarca în timpul serviciului”

 • Ba Cernate, ca te vad prost rau, Kovesi, de-acolo, n-o sa mai aiba treaba cu Dragnea … se bucura ca a prins ultimul tren ca sa scape de parnaie.
  Dragnea ramane problema ta. Un taranoi impotriva altui taranoi, asta e destinul tau. He,he,he..

  • Mai e mult până … ‘departe’ ! Până să-și intre-n ‘pâine’, la PE, kovesi trebuie să răspundă acuzațiilor din țară ! Asta dacă nu cumva are de gând să plece într-un … ‘concediu’, printr-o țară mai … ‘caldă’ !

 • Pentru cretinii de pe blog care se bucura de probabila alegere a lui Kovesi pe functie:
  Stati sa vedeti cum vor fi perceputi romanii de catre straini, prin asociere cu ”Slujirea” care le va taia fara mila accesul la fonduri europene.
  Pentru ca, in esenta, nu e pusa acolo sa ajute pe cineva, ci sa faca rau (unei tari, unui popor, ca si beneficiari ai acelor fonduri).
  In ce priveste ”bunul” nostru renume prin Europa, ceea ce au inceput tiganii (ok, doar unii), va termina K.. 🙂

  • Nikola
   Aici e vorba de interese geostrategice grele. In lumina constituirii binomului DE-RU, primele tinte vor fi ale intereselor americane, adica Polonia si Romania. Germania vrea sa faca un mare imperiu de la Atlantic la Pacific, bagand practic si Rusia in aceasta ecuatie. Pana acum, americanii le-au stricat jucaria cu maidanul de la Kiev, creand o frana in Ukraina. Daca Trump isi ia jucariile de la NATO, nemtii si rusii castiga. Aici intervine rolul procurorului european, de a cuminti pe proamericani. Avand in vedere ca americanii sunt cei mai slabi strategi, mi-e ca nemtii vor castiga. Singura speranta e la Israel care ii poate convinge sa nu plece din Europa. De aici si sustinerea Israelului pentru PSD, singurul partid proamerican din Romania. Daca americanii pierd Europa, suntem mancati de nemti si rusi care in buna traditie si-au impartit mereu Europa intre ei. E meci greu. Mi-e ca „Slujirea” nici nu stie in ce s-a bagat. Aici cheia e China. Daca Trump se intelege cu chinezii, are liniste in Orientul indepartat si se poate ocupa de Germania. Daca nu, americanii pierd tot, au deschis prea multe fronturi. Nici macar ei nu le pot duce. Parerea mea!

   • Sa nu se inteleaga gresit ca noi am avea ceva de castigat. Si intr-un caz si in celalalt, noi suntem oricum de serviciu la grajduri. Dar e interesant ca joc politic si strategic. Si unii si altii ne mulg fara nici o jena, fiecare cu bla, blau-rile specifice. Precizare: PSD e proamerican tot din calcule politice, nu din dragoste. Incearca si ei asa cum ceilalti sunt pro UE din aceleasi calcule politice. Numai pelicanii (omagiu ptr Nikola) cred in „dimocrasi” si „stat de drept”. Chiar ma umfla rasul!

    • Eu nu am mers asa departe cu analiza, nu te contrazic. Am evidentiat doar ce e absolut previzibil si incontestabil. 🙂

 • Astazi, 27.02.2019 s-a transat problema fondurilor europene pentru tarile din est. Sub pretextul luptei anticoruptie si a independentei justitiei, cine nu va asculta si nu va executa ordinele multi culti si progresist corect politice trasate de la Berlin de Germania (cea mai egala tara a UE), se va linge delicat pe bot de banii de la UE. Oricum, si daca va face tot ce zice Berlinul, estul tot nu va mai vedea un sfantz, pe bine-cunoscutul principiu ai/n-ai basca, esti oricum vinovat. Inchei cu bine cunoscutul indemn dacic: bucurati-va!

  • Mai mult, s-a tranșat ‘ problema’ … UNIUNII PARALELE, viitoarea ‘inlocuitoare’ a statului paralel !

 • In PE au voie corupții, ca sa nu zic PENALIi, in timp ce la noi hasthagienii #rezist strigă, de mama focului, in PV … FĂ-RĂ PE-NALI !!!
  Asta nu ie bine !!!

 • Cred ca acum toata lumea isi da seama ca si politicienii lor sunt de aceeasi calitate ca politicienii romani: jalnica. Sper ca europarlamentarii psdisti sa voteze impotriva socialistilor.
  DIICOT este o institutie parazitara, ineficienta, infestata de politruci. Ei nu se ocupa de ceea ce au in obiectul de activitate, ci fac traffic de influenta, de terenuri etc. Cate transporturi de droguri au strabatut toata Romania si au fost depistate de vamesii unguri? „Institutia” asta trebuie desfiintata, impreuna cu DNA, iar domnii magistrati procurori sa redevina doar procurori. De fapt, daca tot suntem atat de filoamericani, ar trebui ca si procurorii romani sa fie votati.

 • Mumia sorossistă Monik Macovei a avut dreptul la două întrebări de la senilii lu Soros care conduc comisia LIBE a parlamentului european. Amîndouă întrebările au ridicat mingii la fileu altei mumii celebre a sorsosimului, da mai înaltă, Kovesi, care a descris cuma arestat ea armate de corupți. A fost o bîrfă, o simplă bîrfă. Unii i-au pus întrebări și aea a zis tot timpul Nu. dacă lăcrimezi puțin la idioții lu LIBE obții totul. Iar LIBE vrea pe una implicată cu 18 dosare penale. UE a ajuns o mizerie în care comploturile sînt îndeplinite la lumina zilei. Romînia nu ajunsese încă la halul ăsta de dezmăț și necinste practicat la Parlamentu European. Vine timpul lu RoExit. Lăbaarii de la Bruxeles- lăsați să se certe între ei. 😆

  • Rebuturile noastre sunt mai bune decât toată floarea Evropii, iar Kovesoaica cu 18 dosare penale e mai tare la LIBE ca unul care are CV impecabil, fără măcar o amendă de circulație, reprezentantul Franței. E groasă rău, se duce dracu șandramaua Europei, transformnată de Timmermanns și Juncker în cîrciumă. 😎

 • Vin alegeri PE. Nu votați umili Soros precum Monik Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Adina Văleanu, Traian Theo Stolojan (zis Moartea-n vacanță), DanielBuda, Marin Jean Marinescu (de bulibașa ăsta cine a auzit pînă acu că reprezintă Romînia?), Traian Ungureanu, or mai fi și alții. 😯 Ăștia au cerut anchetarea jandarmeriei romîne și a Romînieii pe trei nasuri julite și acum tac ca morții în cazul cruzimilor jandarmeriei franceze și ale regimului Macron&baba lui. De ce tac? Dintr-un motiv pur romînesc liberal- au spirit de sclav și se tem de Macron . Desigur că lumea nu mai vrea momîi de paie la Parlamentu lor european, călări pe un sac de bani 😎

 • Băetzii duri de la DIICOT ar trebui să petreacă microvacanța asta la bulău. Protestul lor de cacao e infracțiune și trebuie cercetat penal. Să înceapă cu grangurii de la Adunarea Procurorilor DIICOT care au ajuns ca un fel de Comitet de soldați revoluționari ai Sovietelor, sfătuiți prin marxiști gen Lăncrănjan Veverița și lățosul Vasilik Daniuleț. Sau în țara asta aplicăm legea doar pentru hoții de lădițe? 😎 😀

  • Maestre Cristoiu, idioata aia Gomes probabil nici n-a fost auzită de vrunul din sală când a țipat că pe-acolo toți jucau table sau se uitau pe facebook. dacă Dragnea și timermans ar fi organizat acolo un loc de-a v-ați ascunselea, pe Ana n-ar fi căutat-o nimeni. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *