Judecătorii care au îndrăznit s-o achite pe nevinovata Mariana Rarinca vor fi înhățați de Binomul SRI-DNA?!

Un grup de senatori conduși de Călin Popescu Tăriceanu a trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care se cere demiterea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi pentru cele șase luni cît a stat Mariana Rarinca în arest preventiv, pentru că șefa DNA a vrut să-i servească hachițele celei care mai e (???) Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Că e vorba de o acțiune politicianistă nu încape vorbă.
Președintele României nu poate s-o demită nici pe nevastă-sa, d-apoi pe președinta ÎCCJ și pe șefa DNA.

Cu toate acestea, demersul senatorilor se înscrie perfect în cadrele vieții democratice.
Într-un stat de drept nimeni nu e infailibil.
Nici președintele României, nici primul ministru, nici șefa ÎCCJ și nici șefa DNA.
Cazul Mariana Marinca se poate discuta liber și, de ce nu? la rece.
Ca la un semn sau mă rog, ca la un ordin pe Unitate, lideri politici și lideri de opinie au sărit în bocanci și au dat buzna din cazarmă direct în spațiul public.

Două sunt direcțiile de atac:

  1. Cei care au iscălit scrisoarea sau cei care, ca mine, au denunțat abuzul incalificabil comis de Cuplul Livia Stanciu – Laura Kovesi, trebuie puși la zid ca susținători ai corupțillor.
  2. Decizia de achitare a femeii trebuie pusă la îndoială.

Prima direcție de atac e întruchipată de nefericitul Cătălin Predoiu. Acest politician, pe care am pariat la un moment dat ca președinte al României, dezvoltă în ultima vreme o isterie pro Binomul SRI- DNA demnă de Monica Macovei.

Noi îl înțelegem pe Cătălin Predoiu. Ca și în cazurile unor lideri de opinie despre care am mai scris, nefericitul e șantajat cu un dosar de abuz în serviciu în cazul Galei Bute. În plus, DNA știe că în participarea sa la campania electorală de la Buzău a fost finanțată din surse obscure. Drept urmare, Cătălin Predoiu, fără a realiza că datul din coadă nu te salvează de cătușe, a devenit în ultimul timp un Apostol desăvîrșit al Binomului SRI- DNA. Acum, cînd s-a primit ordin pe Unitate, nefericitul îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că e capul Mafiei.

Repet, președintele Senatului a comis un act politicianist, fără nici un rezultat.
Avea însă dreptul să semneze o scrisoare către Klaus Iohannis în chestiunea femeii care a făcut șase luni de închisoare doar pentru că Livia Stanciu avea nervi.
Așa cum orice cetățean are dreptul să se adreseze președintelui chiar și cu o cere absurdă. Să zicem că pe Cătălin Predoiu îl vor înhăța pînă la urmă. Dacă eu îl voi apăra, va scrie Cătălin Predoiu că sunt un apărător al corupților?

A doua direcție de atac e transpusă în practică de vechiul nostru client Dan Tapalagă.
După ce, asemenea nefericitului de Cătălin Predoiu, sună sirena lui Roaită că Binomul SRI-DNA e în pericol,alarmă falsă, dar dată după tipicul luptei de clasă de pe vremuri, Dan Tapalagă scrie:
Acolo, in decizia de achitare, ceva n-a fost in regula, dupa unele indicii.

Ca să vezi!
Cînd cineva e condamnat, pentru a face pe plac Binomului SRI-DNA, n-ai voie să pui la îndoială decizia Justiției. Imediat vin rentierii de la CSM și te denunță că ai atacat independența Justiției. Cînd cineva e achitat, contrazicînd Binomul SRI-DNA, decizia Justiției poate fi pusă la îndoială.

Cînd vreau să văd cum sună ordinul pe unitate îl citesc pe Dan Tapalagă.
El dă semnalul.

Sunt sigur că în zilele, dacă nu chiar orele următoare, decizia Curții de Apel București va fi pusă la îndoială în presă de cei pe care toți știm cine sunt.
Dan Tapalagă spune că în decizia de achitare „ceva n-a fost in regulă, după unele indicii”.

După cum zicea Generalul Dumitru Dumbravă SRI urmărește un dosar pînă la sentința finală.
Asta înseamnă că o sentință care contrazice pe cea dată de Binomul SRI-DNA înainte chiar de a începe ancheta penală devine brusc suspectă.
Sau cum profetic zice Dan Tapalagă, apar imediat indicii că sentința nu-i în regulă.
Să ne așteptăm că judecătorii Risantea Găgescu si Damian Dolache, care au achitat-o pe Mariana Marinca să fie înhățați de Binomul SRI-DNA?!

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading
Invitații cristoiublog