Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de miercuri, 28 decembrie 2016

Suspendarea lui Klaus Iohannis – o necesitate istorică – trebuie pregătită de pe acum printr-o poziție de maximă înțelepciune din partea PSD în cazul premierului

Ceea ce prevedeam în comentariul anterior s-a întîmplat:
Klaus Iohannis a refuzat s-o desemneze premier pe Sevil Shhaideh.
Şi nu oricum, ci măcănind doar atît, că n-o desemnează, după care a plecat, întorcînd fundul naţiunii, uluite că aşa-zisul preşedinte, cel pe care Traian Băsescu îl cîntă, întrecîndu-l la acest capitol chiar pe Rareş Bogdan, nu catadicseşte să-şi justifice cît de cît decizia.

Dacă mai era vreo îndoială asupra caracterului provocator al acestui comportament incredibil, dezvăluirile lui Călin Popescu Tăriceanu le-au spulberat.
Invitîndu-l pe pînă mai ieri Penalul Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis s-a dat mare faţă de acesta, zicînd că nu va pune în veci un premier de la PSD, că e gata de un război total cu cîștigătorii alegerilor.
Ce mai încolo şi-ncoace, Omul vrea război!

Îl împinge la asta şi Sistemul instituţiilor de forţă, conştient că PSD+ALDE au mandat de la poporul român să taie ghearele generalilor corupţi, îmbuibaţi şi setoşi de putere, astfel încît aceştia să se întoarcă acolo unde le e locul, în cazărmi.

Desigur, Klaus Iohannis va trebui suspendat.
Şi nu doar pentru astfel de cauze politice artificiale create din cauza aroganţei sale neroade, ci și pentru că în cei doi ani de mandat n-a făcut nimic.
Nimic, dar absolut nimic.

Guvernului Zero al lui Dacian Cioloș îi corespunde un mandat prezidențial zero.
Și pentru că din mandatul lui Klaus Iohannis se apropie de jumătatea duratei, putem vorbi de o jumătate de zero.
Cealaltă jumătate urmează să vină.
Ca şi cum ar fi blestemată de soartă, România a mai pierdut doi ani din destinul ei istoric.
Un an cu toaletele Răvăşitoarei.
O jumătate de ani, întrebîndu-se de ce tace Klaus Iohannis.
O jumătate de an întrebîndu-se de unde poate scoate omul ăsta atîtea prostii cînd deschide gura.
Cînd nu face nimic, Klaus Iohannis face nerozii.

În postdecembrism n-am întîlnit un președinte în stare de atîtea nerozii costisitoare pentru țară.
Ca urmare a neroziilor sale am pierdut Republica Moldova.
Ca urmare a neroziilor sale, premierul bulgar și-a permis să-i dea peste gură în direct, la o conferință de presă, refuzînd născocirea numită Flota de la Marea Neagră.

Nu cred că e momentul suspendării.
Suspendarea lui Klaus Iohannis, care se impune ca un act salvator pentru ţară, trebuie pregătită minuțios, astfel încît plecarea de la Cotroceni a nerodului să fie un avertisment pentru toți președinții viitori că trebuie să se supună legilor coabitării atunci cînd parlamentarele dau un alt rezultat decît cel pentru care au uneltit ei.
Şi din pregătirea Suspendării face parte cîştigarea Războiului politic cu Klaus Iohannis.

Fireşte, Klaus Iohannis şi-a ridicat poalele pantalonilor şi s-a bătut cu palma peste fund la vestea că românii au votat împotriva lui, de fapt, cînd au votat împotriva PNL.
Au votat împotriva lui Klaus Iohannis şi cînd au votat ca mine, PMP al lui Traian Băsescu.
N-aveam de unde să ştiu că Traian Băsescu va fi în scurt timp un fel de Elena Udrea a lui Klaus Iohannis.

Dincolo de demonstraţia prostească de putere a lui Klaus Iohannis stă şi imensa greşeală făcută de Liviu Dragnea în felul în care a prezentat opțiunea pentru Sevil Shhaideh.
Liviu Dragnea a primit un CEC în alb de la Comitetul Executiv Național pentru a desemna un premier doar la consultările de la Cotroceni.

Felul în care a explicat el decizia – ca expresia voinţei sale – a făcut vulnerabilă opţiunea PSD-ALDE în faţa maşinăriei de manipulare a Serviciilor Secrete din România, moştenitoare ale fostei Securităţi.
Desemnarea lui Sevil Shhaideh a apărut în ochii opiniei publice drept desemnarea de către un om, Liviu Dragnea, şi nu de către o coaliție de partide, PSD-ALDE.
Altfel ar fi stat lucrurile dacă propunerea Sevil Shhaideh era votată de CexN, cel mai important for înainte de Congres.

După mănuşa aruncată de Klaus Iohannis, PSD+ALDE trebuie să acţioneze cu maximă înțelepciune politică.
Asta înseamnă:

  1. Evitarea unei adînciri a Crizei politice prin Suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu e momentul Suspendării nu numai pentru că românii nu sunt pregătiți să accepte așa ceva, dar și pentru că Sistemul Instituțiilor de forță a rămas la fel de puternic ca și pe vremea Suspendării lui Traian Băsescu.
  2. Supunerea oricărei decizii privind politica față de Klaus Iohannis organismelor colective de conducere.

Trebuie convocat un Comitet Executiv Național lărgit căruia trebuie să i supună două opțiuni:

  1. Suspendarea.
  2. Desemnarea a unei alte persoane.

Presupunînd că nu e momentul pentru Suspendare, premierul trebuie votat de CExN.
La fel trebuie să se întîmple şi în cazul ALDE.
Noua propunere nu mai poate să apară cum s-a întîmplat cu prima, drept decizia exclusivă a unui singur om, fie el Liviu Dragnea.
Astfel în faţa naţiunii noua propunere trebuie să fie a Partidului şi nu a lui Liviu Dragnea.

Dacă Klaus Iohannis o respinge şi pe asta, va însemna c-a angajat un război făţiş cu două Partide – PSD şi ALDE – şi nu cu un singur om, Liviu Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 28 decembrie 2016”

  • Domnule, Cristoiu,

    Va citesc articolele cu placere si aviditate , poate si pentru ca ma identific cu cele scrise de dumneavoastra.

    As dori numai sa va aduc aminte un amanunt pe care vad ca nimeni nu-l sesizeaza : Iohanis i-a zis lui Dragnea ca numele facut la consultari era bun. Apoi a sunat-o pe doamna ca sa-i spuna ca o va anumi si ca ar vrea sa mai vorbeasca cu ea detalii. Ea s-a pregatit pentru convorbire, caci doar vorbise cu Presedintele natiunii, nu ?

    Dar, PRESDINTELE NU A MAI CHEMAT-O.

    Puneti-va in locul acestei DOAMNE, caci toti cei ce o cunosc spun ca este de-a adevaratelea o adevarata DOAMNA : cum v-ati simti daca cineva, oricine, nu PRESEDINTELE TARII, si-ar bate joc de dumneavoastra in halul in care a facut-o acest mare mitocan ? Va dati seama ce dispret suveran manifesta fata de cei ce nu-l intereseaza ? Ati vazut surasul lui sardonic da cate ori rosteste mitocanii sau ineptii ?
    Omul asta este plin de ura fata de popor pe care-l considera popor de neghiobi si buni doar sa fie sclavi. El face parte din rasa ariana, nu uitati.

  • Rata mecanica, frumos!Cretin , la fel.Diletant e alinare pt.acest gangav!
    Rusine!Dovleac gol.Cei care l-au votat fara a-l cantari sunt vinovati in egala masura.

  • Daca respinge si a doua propunere de premier, atunci se poate declansa justificat procedura de suspendare a lui Iohannis. Singura necunoscuta este daca PSD+ALDE vor reusi sa mobilizeze la referendum minim 30 % din totalul pop. cu drept de vot care sa puna stampila pe DA, in conditiile in care la ultimele alegeri parlamentare cele doua partide au fost votate (impreuna) de cca 20-21 % din totalul pop. cu drept de vot, iar majoritatea covarsitoare a celor care nu au mers la vot erau cu convingeri de dreapta.

    • D-le Cristoiu, va scriu in calitate de mostenitor de cuman. Mie , imi place opera d-voastra de journalist-scriitor. Cel mai mult imi place opera d-voastra de fictiune si clarviziune politica. Nu-mi dau seama ,cum ,nu realizati ,ca , toate miscarile d-lui Dragnea au ca scop urmatoarele: obtinerea postului de prim ministru,dupa ce parlamentul PSD va modifica legea ,fara riscul de a ajunge in situatia d-lui Ponta, aceia de a pierde contactul cu partidul,cu toate consecintele care se vad,in acest caz. Nu-mi place attitudinea sustinatorilor d-voastra de talibani care, vor,cu tot dinadinsul sange. Hai sa fim cu mintea la noi , nu poti sa defilezi cu femeia asta pentru un astfel de post .De acord, este femeie serioasa,cu expertiza in domeniul ei ,dar, by este suficient. Vezi prestatia d-lui Ciolos, plina de bune intentionally,dar……In cazul acestei doamne , chiar daca eram musulmani,in proportie de 99 la suta,tot nu era o alegere fericita.PSD-ul are cadre suficiente,intelepciune, mai patina.

  • Si daca…..avem foarte multe incertitudini….
    Si daca tragerea de timp a presedintelui este facuta cu cap si este o capcana? si daca UDMR se „retrage’ ca stim ca „joaca” la doau capete..si daca il suspenda..si prin ” metode” deja cunoscute „specifice” reuseste si spargerea ALDE si Constantin cu partea lui de PUR pleaca? si daca la referendum (unde acum pragul este de 30 % ) se prezinta mai putini votanti ? si se mobilizeaza mai bine „tinerii frumosi si liberi ” si daca nucleul :DUR” al psd-istilor nationalisti care nu privesc cu ochi buni numirea unui minoritar ca premier (sa recunoastem ca sant destui ) nu mai depun destul sarg in mobilizarea populatiei ? sant multe semne de intrebare si mare tensiunea…noi spunem ca sasul este incet, dar il are pe Basescu si serviciile..si apoi refendumul este organizat de guvernul ” MEU” inca in functie…si STS este al lui Iohannis..si mai este varianta de luat in calcul ..ERATA CCR ..Livia Stanciu.. ..Morar…ne-a mai ” facut „CCR cu o erata in 2012 , nu ar fi o noutate..
    .Curios ..intr-un ” stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil „(cum este definita in Constitutie Romania ) unde presedintele, seful SRI sant minoritari ce mai conta ca seful guvernului era tot minoritar? doar daca aceasta minoritate nu face jocurile inaltei porti…„Înalta Poartă”
    ..nu mai este la Moscova,ci la Washington..??
    Si..sa nu uitam de „DIASPORA”care acum poate fi „mobilizata”..excursii..cozi….10 votanti pe minut..sa ne amintim de 2012…..e riscant…

  • Un minoritar a refuzat nominalizarea altui minoritar. Motivu? Sotul doamnei ar putea deveni un pericol, data fiind sustinerea prntru presdintele Siriei.
    Cum putem fi siguri ca actualul presedinte al Romaniei nu reprezinta o vulnerabilitate mai mare, avand in vedere coloana vertebrala foarte indoita, in special in fata cancelarului german?

    • Păi ne-a convins el, de aia suntem siguri. Referitor la articol…. bun, ca de obicei.

  • moșule, ești stresat cum eram eu prin ‘968 cînd în Cluj, la un 24 Ianuarie mă alerga miliția ca să-mi bage mințile în cap (sigur cap aveam!)
    sfat: lasă biblioteca și caută o cramă, se rezolvă în max 72 de ore 😆
    și eu sînt pentru aninarea Ficusului de la Cotroceni dar nu cred în „maxima înțelepciune politică” a GIO-PSD-ALDE
    vom muri și vom vedea ❗

  • Excelent articolul. Și eu sunt de părere că suspendarea va veni până la urmă, e obligatoriu să vină. Nu se poate ca un președinte care dă cu flit votului popular să mai rămână în funcție. E aceeași atitudine golănească, de profund dispreț, pe care a moștenit-o de la predecesorul său.

  • Domnule Cristoiu, jos palaria! O analiza mai corecta si completa nu se poate face. Orice comentariu la comentariul dumneavoastra este de prisos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *