Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Suferă Victor Ponta de Sindromul Crin Antonescu?

Victor Ponta a intervenit marți, 28 iulie 2015, seara, la B1Tv, emisiunea lui Cătălin Striblea, emisiune la care participam ca invitat în studio pe post de comentator politic.
Sincer să fiu mă preocupă ceea ce se întîmplă cu Victor Ponta. Așa cum am mai scris și cum am spus în emisiune, am tot mai mult impresia că asist în cazul lui Victor Ponta la ceea ce am numit Sindromul Crin Antonescu:
Ieșirea din joc a unui politician din motive misterioase, deși el, politicianul, caută să ne convingă că nu-i nimic misterios în retragerea sa, că a obosit sau că a ajuns la concluzia nimicniciei care e viața politică, ba chiar și viața în general. Văzînd că joi, 23 iulie 2015, la România Tv, Victor Ponta se declară fericit de a fi scăpat de povara funcției de președinte al PSD, pentru că în fine se poate ocupa și el de creșterea copiilor, am exclamat pe cristoiublog.ro:
Am trăit s-o aud și pe asta: Victor Ponta spune c-a demisionat din fruntea PSD ca să-și poată crește copii!
Cum adică, la 43 de ani, un om cu o carieră atît de spectaculoasă în politică, susține că se retrage ca să-și crească copiii?!

Nimic surprinzător că moderatorul Cătălin Striblea l-a întrebat pe Victor Ponta finalul intervenției de marți seara:
Realizator: Am avut aici o discuţie, şi asta chiar este ultima chestiune, am vorbit cu domnul Cristoiu la un moment dat, am încercat să găsim o oarecare explicaţie la retragerea dumneavoastră de la partid şi acuma am să vă întreb cinstit: aţi obosit? Este un sentiment de oboseală, de lehamite, de suprapresiune, de lucruri excesive la care aţi fost supus?
Victor Ponta: Eu citesc editorialele şi opiniile domnului Cristoiu şi ca întotdeauna domnia sa prinde o parte importantă din explicaţii. Mai important este acum, până o să-mi scriu memoriile, sau până o să trec şi eu la partea de analiză politică, să vă spun că mă simt în stare să fiu în continuare un prim-ministru performant şi faptul că nu am şi responsabilitatea de a conduce partidul este în acest moment un sprijin. Adică este un moment în care pot să-mi folosec toate forţele pentru asta.”

Ce-a vrut să spună Victor Ponta începîndu-și răspunsul prin „Eu citesc editorialele şi opiniile domnului Cristoiu şi ca întotdeauna domnia sa prinde o parte importantă din explicaţii”?
Nu cred c-a fost vorba de o măgulire a subsemnatului.
Cred c-a fost vorba de sugerarea că, într-adevăr, am dreptate cînd scriu că victoria lui Liviu Dragnea a fost rodul unor lucrături împotriva sa, a lui Victor Ponta, și al unor lucrături nu numai din partea dușmanilor din partid, dar și din partea dușmanilor din Sistem, dar că el deocamdată, deoarece mai e încă premier, nu poate spune aceste adevăruri.

Dvs ce spuneți? Ce-a vrut să sugereze Victor Ponta? Cine l-a lucrat atît de bine? Numai dușmanii din partid? Sau cumva și-au spus cuvîntul și alte forțe?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

56 comentarii pentru articolul „Suferă Victor Ponta de Sindromul Crin Antonescu?”

  • Senilule , poze intamplatoare , nemernicule , esti gurist nu jurnalist ! Ba Cristoiule du-te dracului la Focsani ca pute pamantul sub tine , scarbosule !

  • Nu te mai obosi sluga , lasa-ne !

  • probabil si-a facut plinul,acum vrea sa stea linistit la umbra….cea mai plauzibila explicatie……

  • Pai,ziceati ca lui i-a convenit sa iasa dragnea,ca asa a vrut…Cum sa ii convina?!,acum e la mina astuia,trebuie sa faca frumos pe liga el,ca sa mai fie pm.A vazut ca nu mai are sustinere,si de-aia,nu cred ca se retrage de tot,nu,dar dupa cite prostii a facut….Merita ce i se intimpla.S-a dus celebritatea,gata!

  • Chiar nu inteleg de ce va preocupa atat de mult ce se intampla cu fostul „iresponsabil vesel ” ,actualmente la fel de iresponsabil ,dar trist .

  • SRI (actuala Securitate) a introdus in arhiva Politiei un profil de violator unei persoane urmarita, monitorizata si persecutata de catre SRI (actuala Securitate). In momentul in care acest fapt a fost dezvaluit, Politia fiind acuzata a umplut Romania de violuri pentru a se justifica prin faptul ca sint excedati de violuri si de aceea nu au stiut de masinatia SRI (actuala Securitate).

  • Victor Ponta merita ceea ce i se intampla.

  • Acum i a fost spus sa se retraga.La fel cum a facut si Antonescu.Si a jucat cartea si a plecat.A ezitat intotdeauna Antonescu sa dea o explicatie clara de ce a parasit scena politica.Probabil misiunea lui s a terminat.La fel si cu VVP.I s a spus sa plece ,e foarte simplu.Ne batem capul degeaba pentru a i in telege .In fond toate sunt stabilite cum sa se intample .Nimic nu e intamplator.Auzi,se duce acasa sa si creasca copiii!Nu era mai bine sa ti iei o bona mai dle.VVP ?Probabil ca asta e inceputul sfarsitului carierei politice a lui VVP.El ne abureste asa ca merge iar sa opereze,apoi ca pleaca in concediu.Oricum zarurile au fost aruncate in ceea ce l priveste.

  • VENITI ALATURI DE SOLDATII ROMANIEI!
    „Partidul National Pentru Patrie (PNPP) este fondat de cativa rezervsti ai Armatei si celorlalte componente ale sistemului de Aparare al tarii, carora li s-au alaturat de la bun inceput un grup de scriitori, jurnalisti, muzicieni etc.
    Ce-si propun ei este scoaterea Romaniei din postura actuala de colonie a cercurilor transnationale de interese si transformarea ei intr-un stat – fie si membru al entitatilor amintite – national, unitar, stapan pe soarta sa, in care poporul roman sa-si aleaga singur calea de urmat si sa-si administreze el insusi bogatiile cu care l-a daruit Dumnezeu. Vor o democratie reala, participativa, intr-o societate a dreptatii, fara imixtiuni din afara, intr-un complex de relatii externe de colaborare reciproc avantajoasa, in pace si buna intelegere. Vor dezvoltarea economica a tarii plecand tocmai de la resursele materiale si umane de care ea dispune, astfel incat jumatea din forta de munca aflata in prezent in bejenie sa se intoarca acasa, fratii de peste Prut sa doresca ei insisi sa ne reintregim Tara, iar Romania sa-si recapete locul meritat – si detinut altdata – intre natiunile lumii.”
    https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/

    • Bey tizu’ lu’ Stanculescu, unde ai vazut tu democratie reala in armata ?

    • Ti-a spus cineva ca esti prost de pute pamantul langa tine?

    • Mi-a spus ca nu pute mai rau decat cizmele rezervistilor tai, luptatori pe Frontul Victoriei Socialismului !! Hai siktir….

    • Victor Bobescu , nu jigni du-te dracu de patriot fals nenorocitule futu-te-n gura !

    • Ba Victor ti-a luat-o Oprea inainte ba laba …cu interesul national , el o sa plateasca micii si berea la anul viitor ! Alti 25 de ani de dictatruira securisto-comunista nenoroci8tilor !

    • Bai, Lae…. 🙂

    • Bai, Lae…. 🙂

    • CEEA CE NU ESTE PARTIDUL NAŢIONAL PENTRU PATRIE
      1. Nu este nici un partid militar, nici un partid militarist, dar militează pentru refacerea Armatei Naţionale şi a Industriei Naţionale de Apărare şi pentru alocarea anuală a cel puţin 3 % din produsul intern brut pentru Apărarea Naţională.
      2. Nu este un partid naţionalist, nici extremist, nici anticonstituţional, dar militează pentru rescrierea unei Constituţii şi a unui sistem legislativ în deplină conformitate cu adevăratele nevoi ale poporului român, inclusiv prin adoptarea unei legislaţii militare clare care să creeze stabilitate, coerenţă, încredere, şi capacitate de reactie totală, adecvată situaţiilor internaţionale des schimbătoare.
      3. Nu este şi nu va fi niciodată un Partid tip Vizuină în care să se ascundă politicienii Marilor Partide doritori de a accede din nou la putere.Militează pentru reconfigurarea unei noi clase politice naţionale în conformitate cu spiritul patriotic şi combaterea cu toate mijloacele a corupţiei la toate nivelurile.
      4. Nu este şi nu va fi un „salon de cosmetică” pentru politicienii care în ultimul sfert de veac au contribuit la distrugerea economiei naţionale şi a tuturor valorilor pe care românii le-au acumulat cu imense sacrificii în perioada anterioară anului 1989.
      5. Nu este un partid antiromânesc, nici antieuropean dar militează pentru renegocierea tratatelor internaţionale la care România este parte, în conformitate cu adevăratele interese ale poporului român.
      6. Nu este un partid prorus, nici pro NATO şi militează pentru pace şi înţelegere între popoarele lumii pe baza respectării independenţei şi suveranităţii naţionale, al egalităţii în drepturi şi respectării integrităţii teritoriale.
      7. Nu este un partid nici de extremă stângă nici de extremă dreaptă şi nu admite nici un derapaj nici spre stânga nici spre dreapta extremă din partea celorlalte partide sau mişcări politice.
      8. Nu este un partid care militează pentru reîntoarcerea la societatea socialistă dar nici nu militează pentru un capitalism sălbatic care a distrus economia României în ultimul sfert de veac.
      Funcţie de realităţile economico-sociale vom milita pentru realizarea unui distributism economico-financiar în conformitate cu opţiunile poporului român manifestate în cadrul unui referendum naţional.
      9. Nu suntem şi nici nu vom admite diletantismul politic, economic sau de oricare altă natură. Societatea românească trebuie şi va fi condusă de adevăratele elite în toate domeniile.
      10. În consecinţă, PN PP se adresează tuturor românilor care-şi doresc un viitor sigur şi s-au săturat de prestaţia jalnică a actualei clase politice.
      Se va adresa, de asemenea tuturor celorlalte partide politice necompromise în guvernările ultimilor 26 de ani, precum şi societăţii civile în ansamblul ei pentru constituirea ALIANŢEI NAŢIONALE PENTRU PATRIE.
      Printr-un referendum naţional, poporul român va hotărâ care formă de guvernământ este cea mai bună pentru România.

      https://www.facebook.com/groups/1558718184386133/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *