Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Tresărirea de orgoliu a lui SOV ridică o întrebare legitimă : Dacă n-a făcut nici un denunț, cum se explică bizareria că nu e acuzat în Dosarul Bogdan Olteanu?

Joi, 28 iulie 2016. Divizia Presă a Poliției Politice Prezidențiale prin a primit de la DNA, prin mecanismul ilegal, tolerat de CSM, o știre despre convocarea lui Sorin Ovidiu Vântu la DNA.
Pe vremuri, exista în mînăstiri o rețea de copiști ai textelor din Antichitate.
Nu de puține ori, copiștii mai puneau de la ei la cîte ceva.
Așa s-a întîmplat și cu știrea despre convocarea lui Sorin Ovidiu Vântu.

Copiind-o, multe site-uri, au pus de la ele căte ceva în știrea despre convocarea lui SOV.
Așa se face că pînă spre dimineața zilei de vineri, cînd pe toate computerele a prins să zburde Comunicatul DNA, convocarea lui SOV a fost astfel descrisă de presa noastră liberă și de SOV, acum că l-au mai înfundat o dată:
„Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, cu o autospecială din Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost încarcerat în urmă cu șase zile. Fostul mogul a fost condamnat, din nou, săptămâna trecută, la șase ani și două luni de închisoare în dosarul Petromservice. Potrivit unor surse judiciare, Vântu ar fi făcut un denunţ, iar numele vehiculate ar fi ale lui Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu. Mai precis Sorin Ovidiu Vântu ar fi denunțat că i-a dat lui Călin Popescu Tăriceanu un million de euro prin intermediul lui Bogdan Olteanu pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu Guvernator al Deltei Dunării”

La lectura știrii, ceva m-a făcut să tresar.
Nu, n-a fost vorba de bizareria care e dezgroparea unui fapt din 2008, de acum opt ani.
DNA practică de mult întoarcerea în trecut.
În perioada postdecembristă, nu există politician care să nu fi primit bani de la oameni de afaceri. Unii, puțini, pentru ei. Alții, cei mai mulți, pentru partid. Promovarea în partid și după alegeri în Guvern depindea și de banii negri aduși Partidului pentru campania electorală. O parte dintre acești bani ajungeau la presă, în condițiile în care multe ziare și televiziuni nu reușeau să supraviețuiască din publicitate.

Orice politician din România poate fi înhățat de DNA pentru fapte comise cu ani în urmă.
În aceste condiții, DNA, ca Poliție Politică Prezidențială, își face jocurile politice în România de azi prin șantajarea politicienilor cu dosare privind fapte din trecut. Ce politician nu se știe cu musca pe căciulă?!
N-a fost vorba nici de o nouă lovitură de imagine dată lui Călin Popescu Tăriceanu prin rostogolirea numelui acestuia în știri false date Diviziei Presă de Poliția Politică.
M-a făcut să tresar noua și incredibila ipostază în care se înfățișa opiniei publice SOV:
Cea de denunțător de ultimă speță.
Sau, mai precis, de tip care, pentru a-și ușura soarta de pușcăriaș, admite să devină turnător.

După ce-a ieșit din prima parte a închisorii, SOV s-a manifestat, pe Facebook, drept un neîmblînzit, un tip pe care dosarele abătute asupra sa nu-l încovoaie.
Citindu-l, preluat de întreaga presă, mulți îl priveau cu o admirație secretă.
Să fi făcut pușcărie și să știi că te pot încătușa, din nou și să nu taci din gură, ci dimpotrivă să te zbîrlești la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate!
Într-o Românie de căcăcioși, o Românie în care cei mai mulți dintre politicieni fac temenele DNA și mai ales Codruței Kovesi în speranța că vor scăpa astfel nu vor avea probleme, atacurile lui SOV îndreptate împotriva SRI, a DNA, impresionau și stîrneau simpatie.

Știrea difuzată de toată presa pornind de la informațiile manipulatoare date de DNA îl surprinde pe SOV în postura de tip pe care, în fine, au reușit să-l îngenuncheze.
Ipostaza de denunțător era una care-l lovea devastator pe SOV, care și-a făcut din orgoliu un mode de a fi.

Duminică, 31 iulie 2016 SOV a scris pe Facebook:
„Îmi cer iertare!
Îmi cer scuze că, în ciuda extraselor de cont și a viramentelor prezentate în denunțul făcut de familia Ion și Ionuţ Eftime împotriva mea și a lui Bogdan Olteanu, nu am avut bărbăția să neg evidențele și am admis că firmele și conturile îmi aparțin.
Îmi cer scuze că, în ciuda declarațiilor a patru martori conform cărora Bogdan Olteanu m-a vizitat în Deltă, nu am avut bărbăția să neg în fața procurorilor acest lucru.
Îmi cer scuze, de asemenea, pentru numărul uriaș de jurnaliști, moderatori și comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesională sau umană, creîndu-le o imagine falsă vizavi de propriile persoane, astfel încît răzbunarea lor, perfect legitimă, a căpătat aspectul unei exorcizări în masă a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice și cu bale la guri; evident că nu mă refer la toți.
Ultimii de la care îmi cer scuze sînt politicienii, pe care nu am avut bărbăția să-i devoalez, lăsîndu-i să se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel «sans peur et sans reproche», devenind astfel niște false călăuze pentru o masă uriașă, îndobitocită și dornică de sînge.
Acest text nu este nici de justificare, nici de renunțare, este doar punerea la punct a celor ce și-au permis, fără să mă cunoască sau fără să cunoască ce s-a întîmplat cu adevarat, să emită judecăți de valoare asupra mea”.

Prin acest text, SOV spulberă imaginea de denunțător mizer.
Mai întîi, deși n-o spune direct, el lasă să înțeleagă că nu el a cerut să vină la DNA. DNA l-a adus din închisoare pentru a-i prezenta cele spuse de un denunțător și informațiile primite de la SRI de pe vremea cînd el Sorin Ovidiu Vântu devenise țintă de interes național.
Așa cum se vede, el susține că procurorii l-au pus în fața unor dovezi atît de tari încît n-a avut cum să le nege.
Dincolo de dezvăluirea că Dosarul lui Bogdan Olteanu e solid, Sorin Ovidiu Vântu a ținut să arate românilor că n-a fost vorba, joi, 27 iulie 2016, de un moment de încovoiere a sa.
El a rămas același tip demn, care nu se coboară pînă la cerșitul în genunchi.

Sub același semn stau și rîndurile despre jurnaliștii plătiți de el.
Un altul ar fi tăcut asupra acestui subiect, sau ar fi căutat să le trimită bezele ziariștilor, în speranța că-l vor trata cu bunăvoință.
Nu e cazul lui Sorin Ovidu Vântu.
El a rămas același și în această nouă ipostază de pușcărie.
Un mogul care știe ce le poate pielea caracterului multor ziariști români.
Cînd ai văzut atîția ziariști lingușindu-te și ziariste căzîndu-ți în brațe pentru un pumn de dolari, cum să mai ai fie și o urmă de stimă față de presă?!
Aceasta e ipostaza pe care ne-o propune SOV prin postarea sa de pe Facebook.

Am fi gata s-o luăm în serios, dacă un amănunt nu ne-ar pune piedică.
SOV susține că n-a făcut nici un denunț.
Dacă da, atunci de ce nu e și el acuzat în dosarul Bogdan Olteanu?
Nu de alta, dar a cumpărat influență.

Aceeași întrebare se pune și în cazul lui Liviu Mihaiu.
Potrivit Dosarului Bogdan Olteanu a primit mită de la SOV pentru a interveni ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei.
Dacă acuzația e adevărată, cum dracu se face că Liviu Mihaiu a fost convocat doar ca martor?
Sau poate Liviu Mihaiu s-a grăbit să facă un denunț!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Tresărirea de orgoliu a lui SOV ridică o întrebare legitimă : Dacă n-a făcut nici un denunț, cum se explică bizareria că nu e acuzat în Dosarul Bogdan Olteanu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *