Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de miercuri, 4 martie 2015

Operațiunea din Diaspora a fost orchestrată de Traian Băsescu?

Într-una din zilele trecute mi s-a întîmplat ceva ciudat.
Ieșisem, cum fac de obicei, la ora 11, din Sala de lectură de la BAR, pentru a bea cea de a treia cafea pe ziua respectivă.
Locul în care beau cafeaua la BAR, e la dud, care dud nu e un restaurant, ci un copac.
Din stradă, de pe Dacia, pot fi văzut, astfel că nu de puține ori inși care trec pe acolo întîmplător, dacă mă recunosc, mă salută. Discutam cu cineva cu care-mi dădusem întîlnire la BAR. Deodată, cum stam noi de vorbă (despre politică, evident), am văzut venind spre noi o tînără, care, scoțînd din buzunarul paltonului un plic, mi l-a dat fără a-mi spune nimic și, tot fără a spune ceva, a plecat, a ieșit pe poarta BAR și și-a continuat drumul.
Întors în sală, am deschis și am dat peste această scrisoare pe care  o reproduc mai jos considerînd că lansează o ipoteză interesantă despre subiectul care mă preocupă:
Enigmele răsturnării de scor electoral din 16 noiembrie 2014:
Bună ziua,
Cu tot respectul cuvenit Maestre, vă aduc la cunoştinţă un raţionament:

1. Încă din 2013, se vorbea că va veni un preşedinte care „nu va trece sticla”. Preşedinte, nu preşedintă. Lumea care era la Cotroceni spunea în diverse cercuri.

2. Cum s-au cîştigat alegerile din noiembrie 2014 la un asemenea scor?
În 2012 s-a înţeles în cercurile de putere decizională că reţeaua de socializare şi-a făcut treaba în timpul suspendării preşedintelui. După întoarcerea preşedintelui la Cotroceni cred că s-a trecut la o operaţiune extrem de amplă pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale din 2014 cu ajutorul mediului virtual. De fapt mediul virtual şi reţeaua de socializare Facebook au fost folosite ca o acoperire şi argument pentru ceea ce avea să se întîmple cu Diaspora.
Cunoscînd profilul primului ministru şi algoritmul acestuia de gîndire şi acţiune, cunoscînd maniera şi legăturile acestuia cu baronii locali, a fost foarte uşor să se prevadă modul acestuia de a acţiona în întreaga campanie. Să nu uităm că modul lui Bogdan Teodorescu de a face campanie era foarte bine cunoscut, analizat, evaluat.
Preşedintele cred că a orchestrat o amplă acţiune în diaspora, o acţiune care s-a întins pe o perioadă de doi ani, cu ajutorul celor doi şefi operaţionali din serviciile secrete. Cred că la acel nivel s-a înţeles că pe plan intern nu poate cîştiga altcineva alegerile împotriva celor două mari televiziuni care se ocupă de propagandă. Atunci au aruncat toate armele de care dispunea statul român în materie de inteligenţă pe diasporă.
Bineînţeles că acum nu discutăm cît de democratic sau nu a fost războiul pentru a se scăpa România de sub V V P şi nu numai. Cert este că din această cauză s-a făcut un circ cu restul candidaţilor la preşedinţie, cu tot scandalul de rigoare pe televizoare. Eu m-aş întreba ce a căutat Felix Tătaru, un apropiat al ex-preşedintelui în orchestrarea campaniei lui K I.
Pînă acum toată lumea este de acord că activitatea on line a ridicat cota de participare la vot în diaspora. Să fim serioşi, chiar dacă diaspora se mobilizează la alegerile prezidenţiale, niciodată nu se putea conta pe atîtea voturi, şi mai ales pe imaginea cozilor interminabile din ziua votului.
Aşa cum aţi afirmat tot timpul, ex-preşedintele a cîştigat alegerile din 2014, doar că le-a cîştigat pentru altcineva.
Problema scandalului cu gen Florian Coldea cred că are o altă explicaţie. Ştiind de operaţiunea din diasporă, domnul FC avînd acces la operaţiunile serviciului, ştia şi de unii subordonaţi care „agreau” estul. În stadiul în care la Deveselu se vor întîmpla oareşce lucruri, probabil partenerii SUA au cerut curăţarea totală a serviciului de cei cărora le „place” estul. Dar cum ştim că puterea absolută corupe absolut, poate că dl gen. FC, s-a gîndit că îşi poate face propria reţea în seviciul respectiv. Este o temă care ar merita analizată.

3. În data de 11 februarie 2015, preşedintele K I era în Franţa, premierul V V P, era în SUA, ex-preşedintele ieşea la orele dimineţii pe tv să ne arate că era în România, la biroul său de la PMP. Eu m-aş întreba unde a fost ex-preşedintele în timpul celor 16 ore de negocieri de la Minsk.

Dacă aşezaţi toate aceste date într-o singură schemă, vom avea un răspuns pe întreaga perioadă.

Cu respect!
Sînt doar un telespectator, cititor de presă. Nu sînt jurnalist, nu fac politică şi nu am nici o slujbă plătită de statul român.

Dvs, ce credeți,  Traian Băsescu e cel care a orchestrat Operțiunea din Diaspora?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

87 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 4 martie 2015”

 • mestre, scrii matol sau e de vina ramolismentul ?

 • Primul care taie din TORT este GUVERNUL, 34%
  Al doilea este PATRONUL, 48%
  Al treilea este POPORUL, 18%
  Problema principala in Romania este IMPARTIREA NEDREAPTA a TORTULUI, a PIBului, a muncii milioanelor de truditori, de catre cei care au taietorul, de catre cei ce au viloaie, iahturi, avioane personale, megasalarii, megaprivilegii.
  Cum IMPART ,,EI” TORTUL numit Produs Intern Brut, de 120 miliarde euro?
  21 miliarde (18%) angajati la patron (circa 3.000.000 de angajati)
  10 miliarde (8%) bugetari (circa 1.300.000 de oameni)
  11 miliarde (9%) pensii, ajutoare sociale.
  20 miliarde (17%) buget institutii de stat.
  58 miliarde (48%) beneficiul megapatronilor.
  Profitul ,,lor” este mai mare decat suma salariilor celor 4.300.000 de salariati care creeaza PIBul cu sudoare si lacrimi.
  PARTIDUL DREPTATII va scadea profitul megapatronilor de la 84% la 50% cat era in anii 90 ( in SUA este de 40%, Franta este 34%, Spania este 35%) iar banii se vor folosi pentru marirea salariilor, pensiilor si pentru reluarea investitiilor, aplicand teoria lui Maynard Keynes. Va fi partea de capitalism de stat, public. Restul de 50% din profit va ramane pentru megapatroni, pentru a aplica teoria de dreapta a lui Adam Smith, sa investeasca si sa creeze locuri de munca. Va fi capitalismul particular.

 • Da aveti dreptate noi din diaspora neam mobilizat apelului Domnului presedinte Basescu

 • Bă,esti prost !!!!???

 • Maestre, Maestre,,!
  Au scris cititorii dvs de nenumarate ori, m-am dat si eu cu parerea de cateva ori!
  – Va/ne „jucam de-a baba oarba” si ne învârtim in jurul cozii” pe aceiasi intrebare, cand totul este clar si fara echivoc si niciun formator de opinie, ziarist, patron de media, din cei care au și date, argumente concrete nu spun lucrururilor pe nume, adevarul!
  –––
  … făcatura de la pezidentiale 2014
  –––
  Normal ca aportul serviciilor secrete, romanesti, occidentale, implicit facebook-ul prin creatorii lui -americanii- a dus la rasturnarea neimaginabila de scor!

  ••• Ne dam cu parerea noi plebea;
  …pentru ca de bine de rau, nu detinem pozitii, functii publice, de notorietate SI EI,
  nu stiu cum sa le mai zic – fauritorii de himere, licuriciul, grupurile de lobby (le-am mai enumerat: FMI, CE, Banca Mondiala, Corporatocratiile)
  … nu ne pot ataca, sanaja, denigra;
  ––––––-
  …. Imi aduc aminte vorba unui unchi: ” de ce l-am împușcat pe Ceaușescu ?”
  ––––
  na: eu cel putin ( ca dvs si o parte a cititorilor de pe blog) am demnitatate si-mi spun opiniile, cu numele si datele pesonale LA VEDERE!
  ….aviz pseudo-moralistilor „Miki”,”Alvarez”,etc, etc, etc

 • O idioata,sa se uite pe postarile si like-urile de pe Johanis,numai de 1 martie are vizionari cat toti papagalii la un loc.Cand pierzi pe mana ta esti prost rau.Afara cu japitele si daca se poate la zdup.

 • Alo Maestru Ion Cristoiu am invins pe masinaria de propaganda a PNL

 • DE CE FITUICA PUBLICATA DE PNL CA FIND UN PROGRAM DE GUVERNARE A INCEPUT SA ADUCA PAGUBA PARTIDULUI Avand in vedere ca cea mai credibila forma de a demonstra daca un program de guvernare este potrivit sau nu ,este cel de a prezenta pasaje din ce a publicat PNL cu cea cea trebuie facut cu adevarat ,atuci cu aceasta ocazia lumea va putea sa sa isi dea seama cat de nepotrivit este fituica ce a fost publicat ca find un program de guvernare Pentru inceput va voi prezenta un pasaj din ceea ce PNL au publicat la capitol turism iata ce au spus printre alte „” Acest obiectiv ambițios ar putea fi atins în condițiile în care turismul va fi definit ca o prioritate şi dezvoltat pe patru direcţii principale: a. restructurarea proceselor de autorizare şi acreditare în turism; b. aplicarea unei politici de resurse umane în conformitate cu standardele în domeniu; c. definirea conceptelor generale pentru turism; d. strategii de promovare personalizată.”” Acum va voi spune cateva lucruri concrete ce ar trebuie facute Romania trebuie sa combina activitate turistica cu cele de transfer de know how Avand in vedere ca in astfel de situatie daca se va promova un produs de transfer de know how luni de vineri vor sosi partecipanti la eveniment respectiv si se vor crea locuri de munca in transport ,turism, afaceri imobiliare ,industria alimentarea ,comert sercici ,productie multimedia ,arta si entertainement ,paza ,curatenie ,pescuit ,industria ecologica ,advertising, publishing ,si in alte zeci de domenii care au legatura in mod direct sau indirect cu aceste ,atunci in felul acest se vor crea un numar foarte mare de locuri de munca Pe langa unor astfel de avantage mai exista si alte ce tine de urmator Romania din cauza deficit de imagine nu poate atrage pe grupuri de turisti din randul celor care au bani si disponibilitate sa-i cheltuiasca si nici nu poate concura pe piata regionala deacea ,trebuie creat astfel de produse de transfer de know how si care sa fiu combinate cu cele turistice deoarece in felul acest lumea va veni in Romania intr-o prima faza atras de tematice de evenimente de transfer de know how Folosind o astfel de strategia Romania poate sa atraga turisti din randul celor care au bani si disponibilitate sa-i cheltuiasca in orce moment indiferent ca la munte ninge pe litoral este soare sau ploua In felul acest va reusi sa prelungeasca sezon atat la munte cat si la mare si sa creeze in acelasi timp mai multe locuri de munca in zeci de sectoare de activitati Pe langa unor astfel de categoria de turisti trebuie motivate Universitati si Liceele sa organizeze cursuri de scurta durata si care sa fie combinate si ele cu produse turistice de anumit fel si cu aceasta ocazia vor atrage in Romania elevi si cu parinti lor din diverse alte tari din lumea ,studenti etc Pe langa aceste lucrurile tinand cont ca in strainatate traiesc milioane de Romanii trebuie creat produse turistice specifice care sa fie capabila sa atraga pe milioane de Romanii din diaspora in Romania nu doar in vacanta si in diverse weekenduri In afara de toate aceste se stie ca milioane de Romanii din lipsa unor produse turistice de weekend care sa-i ofera alternativa sa cheltuiasca bani in Romania pleca in strainatate Din aceste motive trebuie motivati atat agenti economici cat si autoritatile locale Universitati si Liceee ,sa creeze alternative care sa faca o buna parte din acesti sa cheltuiasca bani in diferite weekenduri in Romania Va rugam sa comparati cele 5 exemple de metode practice de a atrage turisti si care ajuta la extindere sezonului atat la munte cat si pe litoral cu ceea ce PNL a prezentat in fituica ce a fost publicat ca find un program de Governare La final ii recomanda sa retrag fituica respectiva de pe piata publica si sa cer pe cei care s-au ocupat de elaborare ei sa incepe sa lucreze in mod seriso la un program de governare si daca va fi pitrivit cu ce trebuie eu voi fi primul care il voi sutine daca nu plecand de la faptul ca in timpul camapanie sa vorbit de lucruri bine facut atunci

 • Va voi prezenta un pasaj din fituica pe care PNL il a denumit program de Guvernare Este vorba de turism iata ce spun „” Acest obiectiv ambițios ar putea fi atins în condițiile în care turismul va fi definit ca o prioritate şi dezvoltat pe patru direcţii principale: a. restructurarea proceselor de autorizare şi acreditare în turism; b. aplicarea unei politici de resurse umane în conformitate cu standardele în domeniu; c. definirea conceptelor generale pentru turism; d. strategii de promovare personalizată.”” Acum va voi spune macar doue lucruri concrete ce ar trebuie facute Avand in vedere ca Romania din cauza deficit de imagine nu poate atrage pe grupuri de turisti care au bani si disponibilitate sa-i cheltuiasca ,trebuie creat produse de transfer de know how si care sa fie combinate cu cele turistice Folosind o astfel de strategia Romania poate sa atraga turisti din randul celor care au bani si disponibilitate sa-i cheltuiasca in orce moment indiferent ca la munte ninge pe litoral este soare sau ploua In felul acest va reusi sa prelungeasca sezon atat la munte cat si la mare si sa creeze mai multe locuri de munca Pe langa unor astfel de categoria de turisti trebuie motivat Universitati si Liceele sa organizeze cursuri de scurta durata si care sa fie combinate si ei cu produse turistice de anumit fel si cu aceasta ocazia vor atrage in Romania elevi si cu parinti lor din diverse alte tari din lumea Pe langa aceste lucrurile tinand cont ca in strainatate traiesc milioane de Romanii trebuie creat produse turistice specifice care sa fie capabila sa atraga pe milioane de Romanii din diaspora in Romania nu doar in vacanta si in diverse weekenduri Milioane de Romanii din lipsa unor produse turistice de weekend care sa-i ofera alternativa sa cheltuiasca bani in Romania pleca in strainatate Din aceste motive trebuie motivati atat agenti economici cat si autoritatile locale sa creeze alternative care sa faca o buna parte din acesti sa cheltuiasca bani in diferite weekenduri in Romania Va rugam sa comparati cele 5 exemple de metode practice de a atrage turisti si care ajuta la extindere sezonului atat la munte cat si pe litoral cu ceea ce PNL a prezentat in fituica ce a fost publicat ca find un program de Governare La final va recomanda sa retrageti fituica respectiva de pe piata publica si sa cereti pe cei care s-au ocupat de elaborare lui sa incepe sa lucreze la un program de governare si care sa fie serios

 • Masinaria de propaganda a PNL-UL a intrat in panica Inca din data de 25 anunteau cu sule si trambite ca pe 28 lansau un mega program de guvernare Asteptau la boom … domana Andreea Paul in data de 28 postase de doue ori despre eveniment A doue zi 1 Martie dupa ce am citit fiuica am prezentat o serie de greseli pe care si un orb le pot vedea acolo Cand au vazut ca argumentele prezentate de mine demonstreaza unor lucrurile foarte grave ,…Intertimp in incercare de trasforma o astfel de fituica intr-un document credibil au „” atarna -o de gat a lui dl Iohannis „”spunand ca ceea este prezentat acolo este in conformitate cu programul sau ,,, Cea ce este o minciune si mai mare deoarece domn Iohannis nu are nici un fel de proiect de tara ,iar continut din fituica nu are legatura cu nimic din ceea ce trebuie sa fie Apoi in mod disperat au inceput sa posteze anumite texte propagandiste care nu au nici o legatura cu continut din fituica In tot acest timp find ca doamna Andreea Paul este cadrul didactic in economia ,isia dat seamna ca situatie este intradevar foarte grava si rusinoase si de atunci nu a mai postat nimic pe contul sau de facebook pentru a sutine documentul

 • PNL A VIOLAT PANA SI ACELE PRINCIPI CARE STAU LA BAZA LIBERALISMULUI
  In acest document va voi demonstra in ce fel PNL a ajuns sa violez chiar si acei principi care stau la baza liberalism Grad de incompetenta a celor care au elaborat o astfel de fituica pe care apoi il au numit program de Guvernare este asa de mare incat ….
  Ca de exemplu ei vorbesc de o guvernare de dreapta insa din pacate ce rezulta din fituica respectiva ,nu are nici o treaba cu nimic ci doar cu jaful si asaltul asurpra buzunarele cetateniloir si ale firmelor daca s-ar ajunge sa guverneze Romania bazand pe fituica respectiva
  De ce vorbesc despre jaful si asalt asupra banilor oamenilor si a firmelor ?
  Orce tara ca sa poate avea o crestere economica sanatoase sa creeze locuri de munca si inbunatati nivelul de trai a populatie trebuie sa faca cele necesare ca sa obtin venituri de la cel putin 7 surse de veniturile externe sa interprinde cele necesare pentru a dinamiza activitati care duc la crestere TIBS in fiecare judetul si oras din Romania sa investeasca cu prioritate in acele domenii de activitate unde bani investiti luni incepe sa aduc venituri vineri si sa creeze un numar relativ mare de locuri de munca
  Aceste sunt 3 dintre principi de baze care nu trebuie sa lipseasca de la un program de Governare Liberala
  Din pacate din cauza lipsa de pricepere a celor de la PNL care au elaborat fituica respectiva ,nu au stiut macar care sunt acele 7 surse de venituri externe ,si ce trebuie facut pentru a dinamiza fiecare dintre ele in asa fel incat Romania sa obtina bani de care are nevoie si sa nu ajunga niciodata sa baga bani in buzunarele cetatenilor si a firmelor Deasemene cei de la PNL care au elaborat fituica nu au habar care sunt acele domenii de activitacti care duc la crestere TIPS in fiecare judetul si oras din Romania si nici care sunt acele domenii de activitai unde bani investiti luni incepe sa aduc profit vineri
  Din cauza aceasta daca PNL ar ajunge vrodata sa guvernez Romania pe baza unei astfel de fituica ,ar fi o lipsa acuta de bani ,toate surse de venituri externe ar merge in avarie si ca atare asa cum s-a intemplat in 2009 din nou s-ar agunge la taiere salarii ,pensi ,alocatie pentru copii etc Di nou oameni ar pierde locuri de munca sau ar continua sa aiba salarile de mizerii
  Din cauza gravitate unei astfel de situatie doresc sa informez pe cei care spun ca sunt liberal ca nu se poate face liberlism daca nu exista nici macar un minim de competenta pentru a se putea identifica sursele de venituri externe si proiecrte ce trebuie facut pentru a face pe fiecare din aceste sa aduc mai multi bani in Romania Nu exista Liberalism daca nu exista un minim de competenta pentru a putea stie care sunt acele domenile de activitati care aduce la crestere TIBS in fiecare Judetul Oras din Romania Din n cauza aceasta PNL va fi obligat sa baga mana in buzunarele cetatenilor si a firmele pentru a obtine bani de care va avea nevoie
  ar fi obligat sa creasca deficitul sa recuraga la impromuturi ceea ce contravine chiar si principi de dezvoltare sanatoase a economia promovate decatre Angela Merkel Din aceste motive recomand pe PNL sa retraga acea fituica si sa cer pe cei care au prezenta-o sa incepe sa elaboreze un program serios de Guvernare
  Deasemene cer masinaria de propaganda a PNL sa nu incerce sa asocieze o astfel de fituica cu presedintele Romania Klauss Iohannis Anagela ,Merkel ,Jean Claude Juncker ,deoarece altfel din respect pentru societate academica va trebuie sa-i adresez o scrisoare publica sa-i intreb daca ei sutin o astfel de fituica Avand in vedere ca nici uni nici alti nu vor tin in bratele pe cei care dau dovada de un asa grad de incompetenta …

 • miroase demult a servicii secrete

 • lui RB i se mai intampla sa stea la masa si sa vina asa,din senin,cineva si-i lasa un plic cu niste informatii!sunteti geniali,si vreti sa va credem?

 • Maestre , buna dimineata ! Ieri seara in emisiunea lui Striblea mai lipsea o lumanare si o coroana ! Cine-i si Tariceanu asta , stim prea bine cum a ajuns presedinte de senat , acum purtator de vorbe a Plagiatorului din Carpati si presedintele unui partid care nu exista . S-a milogit la Ponta , i-a lustruit pantofii , i-a dat o limba la clanta de la usa biroului ,iar plagiatorul a reactionat brusc USL exista .Ti-l doreai pe Ponta presedinte ca in fiecare dimineata , cand deschizi robinetul de la baie iti mai scapa cate un scenariu de prost gust . Cu scrisori imaginare si putine argumente plauzibile iti pierzi cititorii maestre , parerea mea si peste toate mai arunci si cu noroi in diaspora , cum ca n-am putea judeca si singuri ,iar oamenii lui Coldea n-au trecut pe la mine pe acasa, pe la Florenta,ai cuvantul meu ! Din diaspora , au fost 300.000 de voturi pro-Iohannis , dar ai incercat sa te uiti mai atent care sunt judetele care in turul doi au decis presedintele ?Ti le spun eu Iasi, Suceava, Tulcea si Constanta „s-au trezit” in turul doi maestre ! Rugamintea mea sincera , lasa-ne cu scrisorile imaginare si scrie din realitatea apropiata ca o faci mult mai bine !

 • Cred că e o nouă „boală”. Şi domnul Rareş Bogdan de la Realitatea TV a fost abordat, aproape în acelaşi mod (domnia-sa aflându-se într-o cafenea..) şi a primit un plic (plicul nr. 1 comentat în direct la televiziunea cu pricina) mai apoi un altul (plicul nr.2, la fel comentat etc.) cu date/dovezi/fapte etc. extrem de importante despre mega-facerea, mega-şpăgăria/mega-hoţia/ mega…Microsoft. Nu ştiu dacă domnul preşedinte Traian Băsescu a orchestrat şi tămbălăul din turul 2 al alegerilor prezidenţiale. De ce ar fi făcut-o? Din dragostea de neam şi ţară? Hai să fim serioşi; aşa ceva nu mai există de mult. Dar „conspiraţii au fost, conspiraţii sunt încă..” Nu ştiu dacă e „de-a râsu” sau „de-a plânsu” sau „de-a amândouă” DAR noi, votanţii (sau măcar unii dintre noi), de ani de zile de când s-a dat liber la vot, aveam/avem impresia că hotărâm prin votul nostru soarta ţării, soarta noastră; şi, tot noi, votanţii suntem băşcăliţi şi puşi la stâlpul infamiei de câte ori unii dintre ziariştii sau politicienii, de pe val sau de sub val, din tabere diferite, constată că treburile nu merg bine, şi pentru că n-au alţi vinovaţi, arată supăraţi cu degetul către naţia care a votat… Ce s-a întâmplat în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale la unele secţii de votare din străinătate (Franţa, Italia…şi pe unde mai ştiţi) ridică un mare semn de întrebare. Conform Mediafax: „În SUA, au votat 11.363 de persoane, iar în Canada 3.907.” Cum se face că nici în SUA şi nici în Canada n-au fosat incidente la vot? Să fie cetăţenii români stabiliţi sau doar muncitori prin Canada sau SUA mai puţin patrioţi? Incidente au fost doar în Europa; doar în Europa românii care muncesc din greu (cu acte în regulă sau fără acte) şi-au permis luxul să intre în conflict cu autorităţile locale. Acolo, la cozile filmate de mai toată lumea care se afla”pe acolo” se buluceau mulţi indivizi care apar de obicei peste tot unde se mai bat oamenii pentru „un strop de dreptate”. Nu cred că românii care muncesc din greu în Europa îşi permit să intre în conflict cu autorităţile locale. Aşa cum nu cred că şi-ar permite să dea bani grei ca să ajungă la Secţiile de votare. Eu cred că aceste „incidente” au fost orchestrate. De către cine? Poate o să aflăm la un moment dat. (Nici până acum nu ştim „cine a tras în noi după 22?”) Dar ar fi trist să credem/sau să aflăm că tot preşedintele Traian Băsescu se află în spatele acestor acţiuni. Acum când drumul spre DNA a devenit autostradă; acum când doamna Elena Udrea (după gratii) pare să fie infractorul numărul UNU al neamului, vânată mai ceva decât Jack Spintecătorul sau mai dâmboviţeanul Râmaru; acum când doamna Monica Iacob Ridzi este deja după gratii în timp ce „marii organizatori” ai hoţiei internaţionale şi pluripartidice …Microsoft sunt liberi şi se tot denunţă unii pe alţii sau se miră în grupuri pe la toate televiziunile de ce li se poate întâmpla; acum când televiziuni cu mari „bube în cap” discută doar bubele din fostul sau parţial actualul PDL…şi câte puţin şi bubele de la PSD, că tot trebuie să pice; acum când se plânge din greu şi din nou pentru nedreptăţile suferite de domnul Dan Voiculescu şi colaboratorii; acum când aflăm din nou că tot răul din ţara asta ar fi fost făcut doar de preşedintele Traian Băsescu;acum, parcă ar fi ultima picătură de nedreptate să aflăm că domnul Traian Băsescu a rezolvat viitorul nostru pentru următorii cinci ani. Zilele astea am aflat că nici domnul Lucian Mândruţă, aflat prin străinătăţuri, n-a reuşit să voteze în turul al II-lea prezidenţialelor. Tot prin străinătate, la vot, se aflau şi doamna Monica Macovei(parcă la Londra) şi doamna Elena Udrea(la Paris) şi domnul Teodor Meleşcanu (la München) şi doamna Alina Bica (la Paris)…Curat fatalitate, monșer!

 • aberant, incoerent si foarte multi „cred”

 • MI 5 SI MI 6 AU INSTRUIT BINE CIA SI SRI ………!!!!!!! 🙂

 • Nu vreau să mai aud „scenarii” care induc opinia că în realitate Ponta ar fi câştigat alegerile

 • Interesant !

 • diaspora care traieste intr-o lume civilizata si unde munceste cu adevarat au vazut ca in tara hotii si mitomanii sunt la butoane , nu a intervenit nimeni , asta inseamna sa nu ii considerati destul de inteligenti

 • Maestre, mai lipsea sa ne spuneti ca fatuca asta e minora si tot rationamentul asta, l-a facut la ora de religie…”prea ca la tara”. Oricum, rationamentul e interesant, dar supraestimat Basescu, n-are el subtilitati din astea…

 • Sigur nu era o persoana ” acoperita”, cea care v-a dat scrisoarea? Eu am votat in Montreal si nu are nici o legatura cu Basescu sau cu serviciile secrete, ci mai degraba cu faptul ca vrem ca romanii sa-si recapete demnitatea si Romania locul cuvenit in lume.

 • abureli,marlania lui ponta a scos diaspora la vot rezultata SI DIN evolutia respectivului la cele 2 emisiuni in campanie,frica ca daca asta ajunge presedinte s-a dus sansa de a se intoarce in tara, scurt pe doi.

 • De ce nu credeti ca unii oameni gandesc?

 • Nici măcar nu mai contează cine, cum și în ce fel a fost implicat pt. victoria lui K I. Important este ca NU a câștigat VVP.

 • Voturile au contat, noi de afara nu ne-a spus nimeni pe cine sa votam. Am analizat!

 • Eu cred ca ați ales prost momentul sa va beți cafeaua.Daca v ați fi băut o mai târziu sigur v ar fi înmânat cineva o scrisoare în care Iliescu ar fi manipulat diaspora.Concluzia:aveți grija la ce ora beți cafeaua ca va poate influenta chiar destinul.

 • genial basescu asta ! cum rezolva el toate problemele romaniei de 25 de ani in coace… in alta ordine de idei: mass-media au alienat poporul roman in asemenea hal incat unii sunt convinsi ca, daca ii doare maseaua, tot basescu si-a bagat coada

 • Important este ca Basescu si-a tinut promisiunea ca Ponta nu va castiga alegerile,ce a urmat nu mai conteaza, poate D-zeu cu mila, daca nu ne ”mananca” sfintii !

 • Nici vorbă mister Cristoiu. A fost orchestrată de marțieni. Dacă vreți dovada pot sa va inminez și eu o scrisoare într o pauza de lectura.

 • Nici pe mine nu m-a dirijat nimeni !!!

 • Eu traiesc in diaspora de multa vreme si nu cred varianta asta. Greseala lui Ponta, de a impiedica votul, a fost una din cauzele principale. Si oricum diaspora nu voteaza PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *