După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de miercuri, 6 mai 2015

Cum dracu să mai votezi PSD fără să leșini de rîs amintindu-ți de Gheorghe Nichita?!

Cazul primarului de Iași a fost tratat de presa noastră angajată în lupta împotriva Corupției (presă din care nu fac parte, pentru că eu consider Lupta împotriva Corupției o răfuială între bandele politice mafiote de la noi) doar din perspectiva abuzului în serviciu care a fost punerea Poliției locale să-i supravegheze amanta.

Cazul are însă și aspecte psihologice și sociologice, relevante pentru România tembelizată de tranziția care nu se mai sfîrșește:

 1. Adina Samson, cea cîntată de femeile singure din presă, nu e Desdemona și, cu atît mai puțin, Julieta. În luarea în seamă a acestei Adriana Bahmuțeanu de Ieși nu se ține cont că ea a fost concubina șefului. Distinsa n-a fost în amor cu un coleg de birou, cu un fost inginer, azi angajat al vreunei firme de securitate, ci cu Ditamai Șeful instituției la care lucra. Primarul a promovat-o spectaculos. Să nu-mi spună mie respectiva că pentru meritele profesionale! Să nu-mi spună mie împricinata că nu i-a plăcut să fie amanta oficială a atotputernicului baron de Iași!
 2. S-a scris pe rupte despre nebunia lui Gheorghe Nichita de a pune Poliția locală să-i urmărească amanta cînd putea plăti pentru așa ceva o firmă de detectivi. Cei care au văzut în asta o zgîrcenie nu știu ce-i aia un baron PSD. Pentru Gheorghe Nichita n-avea nici un farmec să plătească detectivi. Adevărata Putere se exprimă prin punerea Poliției s-o urmărească.
 3. Pe mine nu abuzul în serviciu m-a uimit. M-a uimit cum a putut un bărbat și nu unul oarecare, ci un bărbat aflat în fruntea Primăriei de Iași, să apeleze la niște polițiști din subordine pentru rezolvarea unei probleme sentimentale. Cum dracu să te expui unor subordonați în suferința ta (pînă la urmă bărbatul Nichita suferea!), care subordonați mai sunt și polițiști, din ăia care suferă că nu pot da cu bulanul? Nu s-a gîndit o clipă Gheorghe Nichita la grohăielile porcești ale celor care-i urmăreau amanta?
 4. Șeful Poliției locale, polițiștii care o făceau pe detectivii sunt cetățeni ai României membre a UE. Cum de nu le-a trecut o clipă prin cap să refuze o acțiune dezonorantă pentru un polițist precum spionarea unei muieri care nu mai voia să se culce cu Șeful? Acești polițiști votează? Și dacă da, cu cine?
 5. Gheorghe Nichita a trăit experiența lui Othello. Numai că în timp ce Othello asculta pe la uși, Gheorghe Nichita spiona e-mailurile și folosea GPS pentru a vedea dacă iubita îl înșală. Ce mai încolo și încoace, Gheorghe Nichita e un Othello al Internetului!
 6. Nu e prea clară nici acum adevărata relație dintre primar și Adina Samson. Au avut o relație de concubinaj de mai mulți ani. Să zicem că – vorba aia – a găsit, în fine, adevăratul bărbat al vieții sale. Ea susține că ia dat papucii. Dacă da, ce-a mai vrut primarul de la ea? Să nu știe Gheorghe Nichita că dragoste cu sila nu se poate?
 7. PSD trebuie să facă presiuni asupra primarului ca să demisioneze din partid. Nu pentru că a fost înhățat de DNA. Nu pentru c-a fost reținut de procurori. Nici măcar pentru c-a comis abuz în serviciu. Gheorghe Nichita trebuie să demisioneze, pentru că, umblînd cu limba scoasă după o muiere care i-a dat cu flit, a făcut din PSD un partid nătăfleț. Cum dracu să mai votezi PSD fără să leșini de rîs amintindu-ți de Gheorghe Nichita?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

67 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 6 mai 2015”

 • http://cercetarea-romania.blogspot.ro/2015/05/tactica-de-lupta-si-slogane-pt.html STINTELE DIGITALE SI TACTICE INEDITE DE LUPTA IMPOTRIVA MACELARUL DE LA COTROCENI

 • Maestre , dacă ai bălegat de seamă ,românii s au mai deşteptat ! Nu mai votează pesedişti băsişti !

 • Maestru eu am aflat cum stau lucru si de unde se apasa ca robot de la cotroceni sa poate citi pe prompter Deacea de azi am inceput sa postez in Bilt au 1.7 milioane de like si nu sunt prea multe comentari Ca partide politice postez pe platforma celor de la Alternative fur Deutchland Iata ce am publicat azi „”HOW EUROPE UNION IS SPENDING USLESS DEUTCHLAND CITIZENS MONEY „” I am Alberto Rodrigues an economic and digital science researcher in futures posts i will present differents examples of situations how Europe Union is spending useless Deutchland citizens money Apart of this ,as strategics investors are leaving Austria ,Luxembourg Switzerland,due to the new banking secrecy context and Frankfourt is an international banking and finantial center i consider that Deutch economic and financial researchers,Universities must elaborate certain projects and then present investments and business opportunities which bring high profit in short therm ,and in the same time identify economics area where money invested monday can start to bring profit in Friday and some others projects which can offer possibilities for pupils and students to win money while they are studing, helping their educations institute to implement certain projects Due to the new banking secrecy context high professionals from Germany ,France ,Italy ,Belgium ,Luxembourg ,Austria are loosing their jobs and as a negative consequence of this some of them and their families are so panicked ,is very important for the refered countries to create alternative projects which can bring similar jobs for such high calified professionals Given the importance of those issues ,i will bring some more informations about them Until then i have to tell you that if Germany and some other EU countries will not present investments opportunities which can bring high profit in shot therm ,a big part of those who are ready to leave,migh take their money from Austria ,Luxemburg ,and take them to China Hong Kong .

 • dar Petre Roman, nu-i de ras ? sau ala de la PMP – pedagogul cu gura mare, alacare defileaza pe la toate televiziunile ? si cati altii ca ei…

 • Ba,or sa voteze fara probleme,si pe el,iar.Pariez!Asta doar daca nu mai candideaza,ca daca da,il vor vota iar,la fel si pe mazare-noroc ca el nu mai candideaza,sau asa a zis…,dar poate se razgindeste si,va fi iar.

 • corect…dar cine tine in seama aceste lucruri…

 • D-le Cristoiu asta umbla dupa muieri….nu are nici o treaba cu partidul….mai grav e de unii care umbla cu pupatul in fund a politicienilor……..Stiti oare pe cineva?? ia uitati-va in oglinda si ve-ti vedea exponentul pupaciossilor in……

 • cred caprin acest scandal s-a promovat la nivel national ,ambitioasa femeie .,sa vedem spre ce se indreapta . nu cred ca va lupta impotriva . sa se inscrie in pnl si sa faca opozitie .

 • Politistii locali sunt paznicii de la institutiile publice carora li sa dat o toala cu epoleti …Nichita chiar s-a bazat pe toti prostii Iasilui !

 • D-le Cristoiu, „Cazul Nichita”, nu este un caz izolat!!! Ati atacat un subiect pt care nu v-ati documentat… Asa cum coruptia este generalizata, la fel este si cu curvasaria. Sunt doua lucruri care merg impreuna. Cre’ ca n-ar strica sa fie trecute in declaratia de avere si numarul amantelor… 🙂 Dincolo de faptul ca unora le-ar trebui un concediu ca s-o completeze, ar fi interesant sa vedeti si cum si le schimba intre ei, (ca la fotbalisti)… Adina aia, e o modesta si a ramas in primarie, dar multe sunt „vedete” la tv, iar altele au ajuns in parlament !!!… 🙁

  • Comentariul d-vostra mi-a adus aminte de observatia unei doamne, sotie de om cu functii politice, care imi spunea odata ca „barbatiilor cand le creste functia le creste si ….” , de-aia nu le mai ajung nevestele.

  • doamna, e doar „reclama”, singurul lucru care le creste, este orgoliul… 🙂

  • saraca Adinuta….ca s-o fi culcat cu dom’ primar din dragoste, nu pentru banii lui ….ce a cautat a gasit…si nu a ajuns pe unde ziceti dv , nu pt ca ar fi foast ea modesta ci pt ca dom’ primar a facut o pasiune pentru ea si crapa de gelozie….ca daca ar fi fost dupa ea…..

  • Violeta Vio, Doamna, cred ca cel mai usor lucru, este datul cu piatra, (cu vorbe pe fb) mai ales daca suntem dominati de frustrari. Barfa, este sport national si fiecare e liber sa dea cu presupusu…Cred ca nu sunteti la curent cu „tarifele” care se practica cand lucrurile sunt doar pt sex si bani. „Casa si masina”, e doar taxa de intrare, iar ea, sta cu parintii si…”skoda”… In feluri diferite, este o drama pt fiecare dintre ei si au nevoie de tratament!!!

 • Maestre , da’ cu Lenuta cea de la Targsor o fi fost altfel ?! Acolo miauneii nu s-au putut lua de amorez si-au incoltit-o pe biata blonda! 🙂

 • Primari PSD dar băsişti , trădători !

 • Din ’89 si pana in prezent,PSD a castigat alegerile numai prin aliante extraconjugale.Beneficiaza garantat de 7 milioane de sustinatori care se imbarliga intre ei in hohote de ras.Lesinul de ras la vederea lui Nichita,face parte din decor.