Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de miercuri

Ce ar fi fost dacă americanii bombardau Siria?!

Nu trebuie să fii american ca să înțelegi socul produs de știrea decapitării celui de-al doilea jurnalist american de către cei de la ISIS.
Dacă un cetățean american își scrîntește peste hotare piciorul, călcînd strîmb pe treptele unei scări, America e în stare să trimită o rachetă asupra țării care nu s-a îngrijit ca scara să fie reparată înainte de a pune, piciorul pe prima treaptă cetățeanul din SUA.
Acum iată, al doilea american e decapitat de jihadiști.
Și americanul mai e și jurnalist, ca și primul, de altfel.

Sunt  aproape sigur că americanii, încredințați că sunt un fel de locuitori ai Romei față de barbarii de dincolo de limes, se întreabă furioși de ce mai au cea mai tare armată din lume, dacă niște sălbatici își pot permite să-i decapiteze pe jurnaliștii presei libere din America.

Așa cum s-a întîmplat și-n cazul primului jurnalist, presa americană și, alături de ea, presa lumii civilizate, dă curs unei consternări față de atrocitățile pe care le comit jihadiștii.
Și-n această consternare se regăsește și descoperirea abia acum a sălbăticiei de care sunt în stare cei din ISIS.

Numai că decapitările celor doi jurnaliști americani, epurarea etnică pe teritoriul Califatului, crimele în masă comise împotriva celor de altă credință, nu sunt noutăți în cei privește pe jihadiști.
Cei din ISIS au comis atrocități asemănătoare și pe teritoriul sirian, mai precis împotriva militarilor sirieni, împotriva funcționarilor sirieni, au alungat pe creștini din lăcașurile pînă atunci protejate de regimul Assad.
Cu mici excepții, reprezentate de jurnaliștii care luptă împotriva Cortinei CNN, formula prin care e desemnată prezentarea tendențioasă de către presa occidentală a realităților care contrazic politica oficială a Occidentului, presa occidentală a trecut sub tăcere crimele comise de jihadiști în localitățile cucerite de pe teritoriul sirian.

De ce?
Jihadiștii erau aliații Opoziției prooccidentale din Siria, ridicată cu arma-n mînă împotriva regimului Assad.
Că după aia, jihadiștii s-au întors împotriva aliaților prooccidentali e altă poveste.

Sigur e că jihadiștii au fost sprijiniți de America, de Franța, de țările occidentale, pentru că luptau împotriva dictatorului Assad.
Numai fermitatea Rusiei în Consiliul de Securitate a făcut ca Assad să nu fie pisat de americani cu bombe.

E ușor de imaginat ce-ar fi însemnat ca întreaga Sirie să cadă în mîinile celor de la ISIS.
Desigur, în Siria nu domnea democrația de tip occidental.
Domnea însă legea care dădea posibilitate tuturor credincioșilor de alte religii decît cea a lui Assad, inclusiv creștinilor, să se roage în siguranță la Dumnezeii lor.
Într-un cuvînt, Assad întruchipa, prin raportare la monștrii din ISIS, Răul cel mai mic.

Cînd vor înțelege americanii că pe această planetă care adăpostește și sălbatici sîngeroși în genul celor de la ISIS cea mai bună politică e politica Răului cel mai mic?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri”

  • „rationamentul” scrintitului piciorului ca bascalie in legatura cu nemernicia islamistilor care decapiteaza oameni, sperie din care intimplator fac parte si cetatenii US, ma face sa te scot din lista , Cristoiu Ion. nu mai esti Maestre deloc pentru mine.

  • nu ca asi fi din zodia razbunatorilor, dar nu mai inteleg nimic de la americani, nu mai au aceleasi resurse de a-si apara compatriotii, ori de frica vre-unui razboi nuclear, stau si inghit !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *