Gîndul de miercuri

Și, totuși, Emil Boc nu-i amorezat în secret de Elena Udrea!

Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat public susținerea pentru Elena Udrea la prezidențiale, imediat ce agențiile de presă au dus mîna la gură pentru a anunța că amicii și amicele de ceai dansant ale Elenei Udrea, adunate sub numele de PMP, au desemnat-o candidată la Cotroceni.

Dacă știrea privind candidatura Elenei Udrea n-a surprins pe nimeni, că ea și nu Cristian Diaconescu e mandatata presupunîndu-se  încă de  prin 2005, dacă nu chiar mai demult, cea despre anunțului făcut de Emil Boc a produs stupefacție.

Nici în cazul unor situații complicate ale lui Traian Băsescu, fostul președinte al PDL nu s-a grăbit atît de tare să reacționeze ca în cazul infinit controversatei candidaturi a starletei noastre cea de toate politicile.

În cazuri care bubuie de la sine, fără a fi nevoie să dai în ele ca-ntr-o tobă, politicieni precum Emil Boc, altfel spus politicieni hîrșiți, nu se grăbesc să se pronunțe, știind învățătura cu prostul din baie.
Ce l-a apucat pe Emil Boc?
Exclud din start posibilitatea de a fi amorezat în secret de tot mai seducătoarea Elena Udrea.
Emil Boc i-a fost șef Elenei Udrea pe toate liniile. Dacă ar fi fost amorezat de ea pînă dincolo de urechi, găsea el o Hotărîre de Guvern prin care să-i mărturisească iubirea.

Explicația declarației făcute de Emil Boc o putem găsi în reacția foștilor săi colegi de partid.
Atinși la ce-i doare mai tare, liderii PDL s-au grăbit să-l avertizeze pe primarul Clujului că sprijinirea unui alt candidat decît cel al PDL-PNL poate duce la excluderea sa din partid.
Motivul?
Potrivit Statutului, Emil Boc nu poate sprijini decît candidatul partidului din care face parte.

Eu am mai spus că inteligenței nu-i stă bine să facă parte din conducerea PDL.
Monica Macovei și-a anunțat candidatura la președinție.
Asta ar fi trebuit să ducă la demiterea sa imediată din PDL.
Pentru că:
Un membru PDL trebuie să susțină candidatul oficial al partidului.
E greu de crezut că Monica Macovei îl va susține și vota pe Klaus Iohannis în timp ce ea va candida la Președinție.
E mai mult decît limpede că Monica Macovei va lua voturi de la Klaus Iohannis.

Pînă acum nici Vasile Blaga, nici mai noul său concubin electoral, Klaus Iohannis, n-au scos o vorbă despre anunțul Monicăi Macovei.
De ce?
Pentru că o candidatură a Monicăi Macovei îi convine lui Vasile Blaga.
Ba mai mult, cred că între Monica Macovei și Vasile Blaga e o înțelegere.
Altfel cum să-mi explic nu atît bunăvoința lui Vasile Blaga față de gestul rebel al Monicăi Macovei, bunăvoință descumpănitoare la un Milițian al Politicii românești, cît mai ales decizia candidatei de a rămîne în PDL, deși după cum se justifică peste tot, s-a înscris în cursă ca independentă, pentru că Progranul său anticorupție e în conflict cu Programul PDL-PNL.

În ura față de Traian Băsescu – singura sa  idee politică și singura sa idee de altfel – Vasile Blaga socotește că, prin candidatura la președinție, Monica Macovei îi dă o lovitură lui Traian Băsescu.

Înțelegeți acum de ce s-a grăbit Emil Boc s-o susțină pe Elena Udrea?
Pe lîngă previzibila pregătire a terenului pentru susținerea de către Traian Băsescu (și-a anunțat public susținerea Emil Boc, în aceste condiții mă văd obligat s-o fac și eu!), declarația primarului e menită să provoace în PDL o discuție despre candidatura Monicăi Macovei.
Pentru că – să fim serioși – dacă liderii PDL sunt atît de severi cu susținerea de către un membru PDL a unui alt candidat decît Klaus Iohannis, cum să treacă cu vederea situația unui membru PDL care candidează împotriva lui Klaus Iohannis?

N.B. Dacă se vrea neapărat un Nelson Mandela, Monica Macovei trebuie să demisioneze urgent din PDL. Altfel riscă să fie un Nelson Mandela de Dîmbovița.

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading