Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gândurile lui Cristoiu: Vizita Papei Francisc nu e o vizită istorică, e o vizită de rutină

Gândurile lui Cristoiu: Vizita Papei Francisc nu e o vizită istorică, e o vizită de rutină

Ion Cristoiu afirmă că vizita Papei Francisc în România nu se se compară ca importanță cu vizita predecesorului său, Papa Ioan Paul al II-lea, de acum 20 de ani. Jurnalistul a afirmat la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că vizita Papei Francisc este una de rutină.
Ion Cristoiu a explicat motivele pentru care vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, din 1999, a fost, într-adevăr, una istorică.

„În primul rând, nu e o vizită istorică. Adevărata vizită istorică a fost cea din 1999 din mai multe motive. În primul rând era o vizită, un efort al catolicilor, prin Papa de atunci să întindă o mână ortodoxiei și a fost într-adrevăr un eveniment uriaș planetar și istoric deoarece România, țară ortodoxă, sigur nu atât de inverșunat ortodoxă ca Rusia, era aleasă ca teritoriu de vizită și era și o vizită la invitația Patriarhului, deci a fost o vizită religioasă. Prima semnificație. A doua, în 1999, România nu era încă membră UE, sigur că învinsese CDR, adică era considerate pentru această provincie din Est, un mare eveniment. A venit cineva, în sfârșit în România. Față de momentul anterior, Papa Francisc e un călător a fost și în Liban, și în Guatemala, după părerea mea, nu este o vizită istorică, cel puțin pentru români”, a susținut jurnalistul.

În opinia sa, românii nu ar fi așa de entuziasmați de această vizită, și care, având loc la invitația președintelui Iohannis, nu l-ar ajuta pe șeful statului să puncteze politic.

„Eu nu aș interpreta că românii dau, în afară de semnificația mondenă, să zicem, așa mediatică, de o chestiune deosebită. Am auzit și povești că îl ajută pe Klaus Iohannis. Nu-l ajută la nimic”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul consideră că marea lovitură a vizitei Suveranului Pontif este imaginea Papei Francisc călătorind cu un Logan, spre deosebire de președintele Iohannis care a optat pentru un Mercedes.

„Asta a fost cea mai mare lovitură, am văzut că și până presa prezidențială a remarcat asta. I-a dat o lecție extraordinară. (…) Contează foarte mult imaginea în lumea modernă, dar până la urmă publicul te simte dacă ești natural sau nu. În această postură, Papa e natural, că el e un tip natural. El a ales Loganul nu pentru că vrea să pară sărac. L-a ales că așa e stilul lui. E un comunist ca și mine. E un democrat, un om până la urmă normal. Se adresează deznădăjduiților, iar ălălalt este el. Lui îi place Mercedesul, blindata. (…) E clar. Ăla cu Loganul arată un om care este indiferent la plăcerile pământești și cel cu Mercedesul îl arată pe Iohannis despre care am spus mereu că îi plac chestiile astea ale puterii, protocoale, avioane, lovituri de stat, mercedesuri”, a conchis Ion Cristoiu.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.
Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan.Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).
Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.
În timpul vizitei Papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.
Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 2 iunie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: Vizita Papei Francisc nu e o vizită istorică, e o vizită de rutină”

  • Ba, am lipsit un pic si vad ca s-au incins lucurile. se cam confirma ca Geo e Domi sau, in cel mai rau caz, la fel de idiot.
    Pe de alta parte, asocierea mea cu Sandman, pe cat de lipsita de consistenta, nu face decat sa ma onoreze.. 🙂
    Georgica, dupa cum iti spusei, mi-e mila de tine. Fara rautate, fara subiectivitate, te zvarcolesti ca un ou in caldare.
    Crede-ma, nu-mi face nici o placere sa te vad cazut si luandu-ti bocanci in gura, chiar daca-i meriti cu prisosinta..
    Astazi iti urez doar sa fii sanatos!!

  • NIKOLA = SANDMAN
    Iata de ce:
    1. Amândoi sustin PSD, dar se jura ca sunt doar simpatizanti PSD, si nu pesedisti sadea.
    2. Amândoi au obiceiul sa bage în text câte o vorba, expresie sau propozitie în engleza.
    3. Amândoi ma „adora” si-mi spun de dulce, fara ca eu sa îi provoc.
    4. Amândoi au fost prietenii lui Serban, cel mai injurios postac.
    5. Nikola îl baga în „lupta” pe Sandman, când este pe cale sa piarda vreo disputa si are nevoie de întariri.
    Ciudatul Nikola se jura ca posteaza sub un singur nume, apoi a recunoscut ca el este si postacul TESLA.
    Iata ca l-am descoperit si pe NIKOLA3, adica SANDMAN.
    😛 😆

    • Hai, nu zău ?!? Spune-ne și nouă „secretul” descoperirii IP-urilor, așa … ca sa nu murim IT-isti „proști” !

  • Iata cum are loc stergereea unor comentarii de pe blog:

    1. Se trezeste Nikola sa ma faca „imbecil” pentru o postare cu un continut absolut decent si adevarat…
    2. Eu îl fac „disperat” pe Nikola care m-a jignit fara motiv…
    3. Drept urmare, postarea lui Nikola ramâne, a mea este stearsa.
    *
    Esti tare de tot, domnule administrator!

    • Măi nea Geo/Teo/ samd, nu crezi că IE cazul sa te mai gândești o … ȚÎRĂ!?

      • Ba da, o sa ma mai gândesc ca atunci când Nikola ma jigneste, eu sa-i multumesc, pentru ca domnul administrator sa nu ma considere vinovat pe mine petru vorbele injurioase ale lui Nikola! 😆

        • Hai să fim serioși !
          Pe acest blog, după cum (cred!) vezi, se vorbește (scrie, … !) mă rog mult mai DEONTOLOGIC, decât pe altele, unde folosirea unor expresii invocatoare la adresa … MAMELOR, FAMILIILOR, SAU MORTILOR, este la ordinea zilei !
          Comentacii noștri sunt mai POLITICOSI, decât ai … LOR !!!

    • Un sfat gratis: nu-i certa pe altii pentru eroarea celor de te-au facut. Restul lumii nu poate decat sa constate.

      • Pesedist la pesedist nu-si scoate ochii! Ba, sandman, tu pareai mai rasarit decât Nikola, dar se pare ca m-am înselat.
        Ba, daca stau bine sa ma gândesc, tu esti tot Nikola! Da, da, 100%! Nikola, esti dat naibii! 😆 😛
        De-aia îi tot acuzi pe altii ca ar fi 2, pentru ca tu esti vreo 3!

      • Geo/Teo…hai sa-i cerem cerberului blogului sa faca publice adresele IP ale celor de posteaza si atunci se va vedea cine-i schizofrenicul. Eu sunt pentru. Te bagi? Pana atunci ramane cum am stabilit.

      • sandman, Nikola, adica, sunt de acord! Pacat ca cerberul nu va fi de acord cu asa ceva. O sa-ti descriu imediat asemanarile batatoare la ochi dintre tine si Nikola. Ba, cum de nu m-am gândit pâna acum?!

      • Baga,..si nu fi asa sigur ca „Adrian” nu va da curs solicitarii mele. Poate asa se mai curata blogul de schizofrenici ca tine.

  • De ce tristule, pentru ca ati sters postarea la care faceam referire?
    Se vede care e ala disperat!

    • Tristul este cel care-si face treaba pe blogul lui Cristoiu doar ca sa caute motive de harță !
      Scrisesem întâi doar „ravasitoarea”, am sters si am scris apoi o fraza mai lunga care nu o elimina pe cea dintîi… care-i problema ta, ba, clevetitorule?
      Lasa bârfa si scrie si tu ceva despre Francisc, disperatule!

  • Maestre, nu cred că nu știi că Papa Francisc este primul papă ales din ordinul iezuiților !
    Deci el are, de fapt, o misiune clară, aceea de a propovădui răspândirea catolicismului in tarile unde religia majoritară este alta !
    De aceea a făcut, și va mai face, vizite în țări din Africa sau din Asia !

    • Pana sa raspandeasca catolicismul, vad ca propovaduieste islamul si neo-marxismul! Cu papa asta, biserica catolica s-a scos! 😈

      • Copiezi afirmatiile calomnioase ale altora despre Papa Francisc. Nu exista temeiuri adevarate pentru aceste afirmatii.
        Papa Francisc a făcut din discursurile sale, prin care apără cauza celor săraci, ostracizaţi şi oprimaţi, principala platformă ideologică a mandatului său. Indiferent de religia celor aparati.
        Daca asta-i o vina…

        • Coincidenta face ca toti aia pomeniti de tine sunt in majoritate IT-isti, avocati, medici si ingineri care surubaresc diverse metode de a-i extermina pe „necredinciosi”. N-am auzit ca papa sa ia apararea crestinilor din Siria, Irak si alte paradisuri unde aia sunt pe calea extinctiei. Din dragostea „drept credinciosilor” pentru ei, of course.

        • Despre papii de la Roma si alti baieti influenti din occident, cronicarii descriu cum Stefan cel Mare, care i-a umilit pe turci la Vaslui a primit denumirea de „Athleta Christi” si cam atat. Cand sa-i trimita ajutoare si bani, vestul era ocupat. Avea probabil o prezentare de moda. De-aia iubesc eu sfantul scaun, ca e populat de oameni de caracter si buni crestini! Ah, am uitat de binefacerile aduse populatiilor precolumbiene din America de Sud. Si sa nu uitam corectitudinea politica, inchizitia 2.0, o alta „institutie” incurajata de sfantul scaun. Mutumesc.

          • Vorbeam despre Francisc, nu despre predecesorii lui. Multumesc si eu.

          • Nu, avea o „vizionare”, la CANNES !

  • Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
    N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
    Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
    Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
    N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
    În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
    Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
    Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
    Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
    De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
    Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
    Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
    Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
    Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
    Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
    La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
    Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
    Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
    Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
    Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
    Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
    Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
    În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
    Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
    Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
    Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
    Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
    Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
    Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
    Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
    Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
    Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
    Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
    Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
    Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
    Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
    Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!

    La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
    Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

    Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
    Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
    Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
    Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
    Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană…
    O, te-admir, progenitură de origine romană!

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

    • Hai că m-a luat somnul, mai rău ca dacă m-ar fi înțepat musca țețe !

    • Este singurul comentariu valabil / viabil de pe acest blog (de astazi), chiar daca nu are legatura cu tema articolului.
      Din pacate aproape nimeni nu (mai) citeste asa ceva, in general nu se citeste mai deloc.
      Nu sunt statistician, dar cred ca, daca s-ar face un sondaj in randul cetatenilor romani cu varsta intre 18 si 45 de ani („Tinerii care schimba lumea”) , rezultatele ar fi cam asa:
      1. La intrebarea „Ce este aceasta (acest text) ?”, raspunsurile ar fi:
      40% Nu stiu si nu ma intereseaza ! cu variantele: Nu stiu sa citesc !! Nu inteleg romano ! etc.
      30% E un manifest comunist (probabil al lui Dragnea) ! cu variantele: Iar veniti cu porcariile astea, coruptilor ! O sa va bagam la puscarie pe toti ! sau Trebuie sa fiti cu totii pusi la zid ! etc.
      30% Am vazut asa ceva la scoala (sau la facultate), e dintr-o poezie (parcă ?!).

      2. La intrebarea (adresată celor din ultima categorie de mai sus) „Cine este autorul si care este titlul poeziei ?”, raspunsurile (dupa o parcurgere fugitiva a textului) ar putea fi:
      1/3 (10% din total) Chiar e o poezie ? Am nimerit-o ! Nu stiu cine e autorul, dar imi place, mai ales partea finală, aia cu ţepele …. cu Tepeş, mă rog, cu puşcăriile la care le dă foc. sau Cred că am mai auzit-o, de la Basescu parcă, da’ nu s-a ţinut de cuvânt ! Nu cred că e el autorul, că e prea grea. sau Cred că e scrisă de o secătură comunistă din Doftana sau poate chiar de Ceauşescu după ce l-au scos ruşii din închisoare şi le-a luat afacerile la liberali şi pământul şi oile la ţărani, că i-a făcut chiaburi.
      1/3 (10% din total) E scrisă de Eminescu, mi-amintesc din şcoală cât ne-a chinuit profa’ de romana cu poetu’ ăsta ! Da’ mi-a placut (poezia) ! Si finalul cu Ţepeş Dracula şi puşcăriile lui, dar şi începutul, cu sultanul cu oile şi cu paşa Hasan care vroia să-l dea jos pe papă şi să-i ia coroana cu 3 etaje…. Baiazid îl chema ?! Si era vizir ?! Ma rog, tot un dreak ! Chestia e ca s-a intalnit cu Mircea Viteazu’, care i se mai zicea si batranu’, si mosu’ l-a trimis la plimbare si i-a zis ca nu-i da mosia lui nici mort. Si apoi si-a trimis (Mircea) cavaleria sa-i atace pe turci si i-a batut asa de tare de i-a namolit si i-a inecat in balta de la Rovinari, iar Baiazid si-a pierdut doi dinti cand a cazut de pe pod ! Numele poeziei nu mi-l amintesc bine, parca Imparat si proletar (?) sau Batalia de la Podul Inalt (?), oricum nu conteaza, e misto !
      1/3 (10% din total) Vor mentiona corect numele poetului si titlul poeziei
      Continuarea pe lumina
      3. La intrebarea – de „excelenta”- (adresata celor au raspuns corect la intrebarea anterioara) „V

  • 1. De ce „Gândul” de astăzi este un soi de retransmisie dintr-un interviu, Maestre?!
    2. Geo Teo, puțin respect, te rog!
    3. Țăranul Bucur, rămâne cum am stabilit!
    4. Domi, respect!
    5. Domn’ Nikola, cam ai dreptate.
    PS
    Alipirea 4 cu 5, nu este întâmplătoare.
    În expunerea mea, nominalizările puteau fi la distanță.
    Dar, dacă se poate, îmi doresc o conciliere între voi.
    Repet!
    Dacă se poate.

    • Mosule, pe cine sa respect?! Pe Nikola care ma face „oli” si tu-mi ceri sa-l respect pe nesimtit???!!!
      Nu poate avea loc nicio conciliere, pentru ca Nikola posteaza doar pentru a-i jigni pe unii postaci, pe mine mai ales, nu l-a interesat aproape niciodata subiectul editorialului! Asta-i urmasul demn al prietenului sau Serban, daca nu-i tot el, cumva!

      • Ce facusi ba??? Raspunzi in locul lui dobi? Ce coincidenta extraordinara, mai ca s-ar intelege ca sunteti unul si acelasi.. 😀

        • Era târziu si nu m-am putut concentra pe puncte la problemele existentiale ale blogului, scoase în evidenta de Mosu!
          Ba, Nikola, ai si tu o treaba foarte importanta pe acest blog: sa faci anchete securistice despre identitatea postacilor, ca de altceva nu esti în stare! Magarule, faci niste anchete de doi kkti, eu nu sunt Domi!

          • Corectie, niste anchete DESPRE doi kkti.. Ti-am spus, ma doare undeva daca nu esti dobi, important e ca pentru mine ESTI!
            Desi e putin probabil ca doi cretini de o asa magnitudine sa ocupe acelasi spatiu in acelasi timp.
            S-ar crea ceea ce in literatura de specialitate poarta numele de paradox! 😀

  • Cand incă nu era papă, ci doar cardinal, mergea cu metroul din Buenos Aires, mai venea cate unul si il saluta, a și spovedit in metrou, un tip cu adevărat umil, locuia intr-o cameră tip garsonieră in zona resedintei lui din capitala argentiniană, nu in palat, e băiat ok

  • Werner si nevasta, doi provinciali care oricate aere si-ar da, nu-si vor depasi niciodata conditia. Cat despre oaspete, diferenta dintre el si Papa Ioan Paul II e cosmica si ideologica. In rest, sa fie sanatosi!

    • Toata simpatia pentru Papa Ioan Paul II ! Dar când ma gândesc ca Papa Francisc este primul Papa care a vorbit despre preotii pedofili si a cerut pedepsirea acestora, eu ma înclin mai mult în fata celui de-al doilea.
      P.S. Basescu circula cu o Dacia. Îti face impresia ca o facea din patriotism si bun-simt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *