Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vorbele frumoase spuse de Donald Trump despre Klaus Iohannis ne constă 6 miliarde de dolari

Am încercat să urmăresc conferinţa de presă comună a lui Donald Trump şi Klaus Iohannis ca un jurnalist occidental, scutit de tiribombismele lansate de jurnaliştii români cu prilejul tuturor vizitelor postdecembriste ale preşedinţilor şi premierilor noştri la Casa Albă:
Vizită istorică, elogii aduse poporului român, un moment care va schimba România.

Pînă la scrierea şi publicarea unui comentariu închegat, să consemnez la cald cîteva observaţii:

– Gurile rele spun că această conferinţă de presă comună ne costă 6 miliarde de dolari. Banii cu care Klaus Iohannis vrea să cumpere de la americani șapte sisteme de rachete cu rază lungă și 21 de sisteme de apărare antiaeriană pentru distanţe scurte.

E mai mult decît semnificativ în acest sens că Klaus Iohannis s-a lăudat că România e prima țară care s-a grăbit să sporească urieșește cheltuielile de înarmare (să cumpere de la americani armament după de Donald Trump a cerut țărilor membre NATO să scoată banii).
Despre cei 2% din PIB alocați înarmării, Klaus Iohannis a zis cu subiect și predicat că vor fi cheltuiți împreună cu americanii:

„România a decis, de asemenea, şi cred că suntem prima ţară, dacă nu greşesc, din timpul mandatului dvs, care să atingă 2% din PIB pentru apărare. Este vorba de bani care se duc în achiziţii strategice şi sper, domnule preşedinte Trump, că vom găsi căi comune de-a lungul anilor să folosim aceşti bani la maximum.”

Avînd în vedere că Donald Trump tratează țările lumii ca un ca pe niște firme de la care el, șef de companie, trebuie să obțină profit, putem spune că în urma acestei vizite, președintele american s-a ales cu 6 miliarde de dolari.
Cu ce ne-am ales noi în afara vorbelor frumoase despre România și despre Klaus Iohannis, prin nimic deosebite de cele ventilate despre România și despre alți președinți și premieri cu prilejul altor vizite postdecembriste?
Cu nimic.
Despre ridicarea vizelor nici măcar nu s-a discutat – cum a declarat chiar Donald Trump.
S-a discutat în schimb despre cumpărarea de către noi de armament american de miliarde de dolari, despre implicarea noastră și mai mare cu oameni pe teren în lupta împotriva ISIS.

De nenumărate ori, Donald Trump s-a lăudat că el rămîne un negociator sîngeros în numele Americii cu alte țări în materie de profit în favoarea Americii.
Vizita lui Klaus Iohannis a dovedit-o cu prisosință.

– Conferinţa de presă a fost o nouă dovadă a războiului dintre Donald Trump şi presa americană. N-am văzut pînă acum nici măcar în România o conferinţă de presă în care jurnaliştii să fie pe pragul de a se părui cu preşedintele. La un moment dat, pînă şi o întrebare adresată lui Klaus Iohannis (era în legătură cu datoria ţărilor membre NATO de a plăti retroactiv) a fost tot împotriva lui Donald Trump îndreptată.

– Donald Trump a ţinut o conferinţă de presă cu preşedintele român pentru a vorbi despre Qatar.

El a folosit Declaraţia de presă pentru a recunoaşte implicarea sa personală în ultimatumul dat Qatarului de către ţările din Golf.
Asta în condiţiile în care Turcia a anunţat că va sări în ajutorul Qatarului.

– Temele conferinţei de presă au fost toate favorabile lui Donald Trump:

  • Lupta împotriva terorismului.
  • Nevoia ca ţările NATO (Germania, îndeosebi) să contribuie cu sume însemnate la finanţarea Alianţei, dînd ca exemplu România.

– La întrebările privind pericolul întruchipat de Rusia, Donald Trump a scăldat-o.
Am publicat pe cristoiublog.ro capitole întregi din cartea de căpătîi a lui Donald Trump: How to Make America Great Again.
Prin urmare, îşi ştiu pe de rost preocupările, obsesiile, ambiţiile.
Conferinţa de presă cu preşedintele Klaus Iohannis a fost un nou prilej pentru Donald Trump de a dovedi că n-a dat înapoi deloc de la tezele de campanie, cele care au şocat întreaga planetă.

Klaus Iohannis, fericit ca s-au spus vorbe frumoase despre el, n-a avut nici un punct de vedere al României, excepţie făcînd teza că relaţia transatlantică să rămînă în viaţă.

Nu ştiu la ce s-a angajat în culise Klaus Iohannis în numele României în afara cumpărării de armament american în schimbul vorbelor frumoase spuse despre el.
Sper că preşedintele n-a fost atît de topit de dezmierdările vicleanului Donald Trump pentru a sacrifica interesul ţării de dragul unor vorbe frumoase dar trecătoare.
Să nu uităm că şi Hitler spunea vorbe frumoase despre Mareşalul Antonescu!
Și ați văzut ce-a ieșit pînă la urmă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Vorbele frumoase spuse de Donald Trump despre Klaus Iohannis ne constă 6 miliarde de dolari”

  • Cum ați comenta despre faptul că Traian Băsescu i-ar zice lui C.T. Popescu că nu este un bun comentator de tenis, deoarece este „pițigăiat” ?

  • N-am mai văzut la divizia de presă atâtea spume de orgasm.

  • Remarcați totuși că era mai simplu de fabricat niște arcuri cu săgeți decät niște rachete cu sisteme de lansare ?

  • Considerați că este mai economic de cumpărat niște rachete decât de plătit o multitudine de generali ?
    Remarcați că pe vremuri se strângea oaste numai când era vreo treabă de „ceva lupte” , iar și mai ‘nainte vreme nici nu erau organizări de oaste când se găsea de „haleală” , ci au începu a se organiza în „cete de luptă” numai când unii nu aveau ce „hali” ?
    În epoca mai modern au aprut chestiuni reglementate de contracte comerciale și tratate și „mobilitatea forței de muncă”, în teritorii extinse ?

  • Ne arată Aligică cum se pupă vârtos în cur american din obligaţie. Cine intră-n fibrilaţii, ca el, nu mai iese.
    Parcă-l strânge Columb de-un ou.

  • Și considerați că ar trebui impozitate ceva mai mult multinaționalele și eventual băncile, pentru acoperirea cheltuielilor despre care ziceți ?
    Atâta vreme cât se investește în „tehnică modernă” considerai că se pot reduce cheltuielile cu personalul ?
    Remarcați că armata romnå a mai dat la topit tancuri, tunuri, camioane,etc. ?
    Oare „sistemele rachete” ce durata de folosință or avea, pentu a fi „pstrate în stoc” ?

  • PIB-ul este dovada certă că istoria se repetă: proştii muncesc să-l întregească şi îi mănâncă-n cur să aleagă cine să-l distribuie ca şi cum ar fi al lor. 😀

  • Ce înseamnă să te naşti prea târziu!
    În evul mediu scăpai mai ieftin; arcul cu săgeţi era un pic mai silenţios la intrare şi puteai să recuperezi muniţia, adică investiţia.
    Când ţâşnşte racheta, nu prea vrei s-o vezi înapoi, dar poţi să tragi din nou… 2 %, dacă mai ai PIB.

  • În viaţă se plătesc scump prostia, amanta şi armanentul.
    E drept, nu toţi au amantă. 😀

  • Fiecare preşedinte cu racheta lui.

    Preşedintele Geoană ne-a promis rachete de mers în cosmos.

    Preşedintele Băsescu nu ne-a promis, dar ne-a lăsat să simţim bine efectul rachetei de tenis.

    Preşedintele Ponta a fost cât pe ce să ne arate ce gaură neagră face, în politica românească, o rachetă la Kandahar.

    Preşedintele Iohannis vrea să rămână şi cu rachete şi cu banii luaţi.

  • Răzbunarea e arma prostului şi nu te costă nimic.
    Prostia e arma războiului şi te costă 2% din PIB.

  • Cunoscătorii afirmă că la CIA nu dureză mult angajamentul de înscriere.
    Nici procedura simplificată nu trece peste ritualul de iniţiere şi prezentarea agentului de legătură.
    Cu mâna pe inimă, ai legătura! 😀

  • Antiterorismul are şi o parte pozitivă: ne-a dat o direcţie de acţiune. 🙂

  • Prima ţară consumatoare de terorism consistent pe pâine a dovedit un altruism de invidiat: le-a oferit şi altora posibilitatea de a-i simţi gustul până se satură.

    Aşa s-a născut antiterorismul care leagă între ele statele şi popoarele prietene.

    Romania, ţara cu cei mai mulţi antiterorişti de serviciu pe cap de locuitor, are viitor. Fiecare locuitor va avea un antiterorist pre cap.
    Niciun locuitor fără antiteroristul lui bugetat cu vârf şi îndopat! Numai aşa orice prost va munci cu rost. 😀

  • Înainte, cine avea în mână armamentul puterii de război dădea o ţară înapoi şi o lăsa în curul gol.

    Acum, cine vrea să obţină acelaşi efect, de la ţară, îi vinde armanentul… ca să se joace de-a puterea în război.

  • Ne-ar fi prins mai bine să ne mândrim cu munca în folosul românilor.

    Patriotismul se plăteşte cu munca patriotică. 😀

  • Tributul este costul slugărniciei istorice; şi-a schimbat doar culoarea. Înainte plăteam în galbeni şi tristeţe.

    Acum românul nu-i fudul, dacă nu-i şi vesel destul. 😀

    • Armament trebuia sa cumparam de undeva.

      Stii cum zicea Bula copil handicapat cand tasu i-a luat sandale si dupa aia tot tasu le purta: Ale cui e tandalele tata ❓ = are cuie sandalele tata!

      salutari alle cuser ios?! racu-vicianu

      • Dacă tat-su a cupărat sandalele fără licitaţie, musai la fel să procurăm şi noi armamant; apropo de anticorupţie şi alte indicaţii preţioase doar pentru alţii.

  • :mrgreen:

    Trump e pedeapsa ptr Angela merkel, o pune sa scoata bani pe matusha de io sa-si puna aia Germania la mezat.. Iohannis o sa scape poate mai usor cu traditionala formula romaneasca „nu e bani manca-t-as”

    • Multi din idiotzii din presa americana nu mai sint decat prestatori de servicii, duc dorul lu Obama cu care stateau la un uischi.. CNN e o jale sau Washington post, fara „scurgerile de informatii” ale fostului sef al FB|I, Comey.. Presa americana Maestre nu prea mai seamana a presa ci a turma impinsa inainte ca sa-l calce in picioare pe Trump.. numa ca Trump e deshtept, tot ce a spus s-a adeverit 😉

      • super asta cu ¨tot ce a spus Trump, s-a adeverit¨..da-ne un exemplu! ..si btw, sigur stateau multi ziaristi la un whiskey cu presedintele(oricare), c-asa e-n tenis 🙂 parameciule!

        • 😕
          Beeei, Nikola, virus de gonoree. Uite cand a scris Trump pe tweet ca „”Bruxelles si Paris au ajuns ruine din orasele care au fost, tu ce zici>? a avut dreptate?
          Cum sa intrebam un virus hepatic ca tine cand tu nici n-ai iesit dincolo de cireada de vaci din Teleorman? 🙂

          • Scuze ca te-am bagat in seama..vezi-ti linistit de troaca ta.

          • 😛 Nikola

            Iti acord scuze.
            Nikola

            Intre un spermatozoid si o creatura sarmana ca tine, primul are sanse sa mai ajunga om. Asa ca ramai la stadiul de porc, te relaxezi.
            Confirmi elocvent ce scria Teodoreanu „In tara asta prefacuta, cacatzii scriu in loc sa puta”

    • Adriana Petrescu
      „The New York Times”, „The Washington Post” si „CNN” vorbesc doar de ex-directorul FBI? ” Esti sincer alarmata ptr asta? 🙄

      Cat de interesant e ptr romani ca nu fac referire la Iohannis niste ziare-sclav ale lui Obama si o televiziune (CNN ) despre care WikiLeaks a publicat ca e infiltrata CIA? Pai e normall ca toti ashtia sa il planga pe bietul Comey , nu? Ala il inregistra pe Trump si dadea banda la redactiile de ziare- asta ptr ca il uraste pe Trump si fiindca ii era dor de marele Obama, cel care dealtfel l-a pus in campanie sa spioneze team-ul lu Trump. Acum, ca Trump rastoarna pravalia asta cu ignorantzi care invoca libertatea de expresie dar slujesc interesele particulare ale grupului Clinton, parca s-a mai curatat atmosfera, lumea se trezste si afla in ce toxine a respirat informatia publica de la unele ziare si statii TV, pe traseul decis doar de cativa oameni din „presa”. Asta nu e presa, madam, e aristocratie, niste prapaditi care executa ordine. Iar in cazul de fata , ordinul e „Terminatzi-l pe Trump”. ❗

    • Corect.Trump i- a pus visteria goala a NATO in brate lui Merkel si a facut-o recuperator ,daca vrea sa mai fie Germania liderul UE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *