Cancelarul Austriei: Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară

Codruța Kovesi și-a executat pe mai toți foștii colegi din instituțiile de forță. Au mai rămas cîțiva în picioare. Cine va urma?

Textul meu din Gîndul de vineri, 9 septembrie 2016, publicat sub titlul Codruța Kovesi, stiloul înapoi! a stîrnit, după cum era de așteptat, multe comentarii.

Ele au fost amplificate de o coincidență:

Vineri, 9 septembrie 2016, Petre Tobă, cel despre care scrisesem c-a refuzat să desecretizeze documentele cerute de DNA, pentru că de la CSAT i s-a răspuns că e ilegal dacă face asta, s-a prezentat la DNA, după ce Klaus Iohannis a aprobat urmărirea penală.

Întrebat de jurnaliști ce și cum, inclusiv despre desecretizarea interzisă de CSAT, Petre Tobă a refuzat să răspundă, limitîndu-se la clișeul cu Justiția va face dreptate.

Poate că unii cititori se vor fi întrebat, nițel derutați:

De ce nu spune Petre Tobă adevărul, mai ales că vineri apăruseră informațiile de pe blogul meu?

Răspunsul meu ar putea să-i deruteze total:

De frică!

Fii serios! vor sări unii cititori, cum adică de frică? Dar ce suntem pe vremea lui Anei Pauker?

Răspund:

Suntem mai rău decît pe vremea Anei Pauker.

Una dintre numeroasele victime ale abuzurilor DNA, întrebată de mine de ce nu denunță abuzurile, mi-a zis:

Dacă fac asta Codruța Kovesi mă arestează mîine!

Nici nu știți ce răzbunătoare e!

Și mi-a povestit o întîmplare cu un jurnalist care, deși adept al luptei împotriva corupției, a mai criticat-o din cînd în cînd. Nu ca mine, dar a criticat-o. Respectivul a întîlnit-o pe Codruța Kovesi la o sindrofie oficială. S-a dus spre ea și i-a întins mîna. Drept răspuns, Codruța Kovesi, și-a dus ostentativ mîinile la piept, zicîndu-i scurt:

Nu discut cu tine!

Jurnalistul a rămas siderat.

Atacase de a lungul carierei sale zeci de politicieni. Nici unul dintre ei nu comisese mojicia de a refuza să-i întindă mîna în public. Face parte din minima comportare civilizată să nu te dai în stambă în public în materie de dușmănie față de cineva.

Comentariile la textul meu au fost diferite, cum se întîmplă în România, în care fiecare citește un text sub puterea trăirilor și nu a rațiunii.

Binecunoscuții jurnaliști din Divizia Presă a DNA au văzut în textul meu o încercare de a arunca o pată pe rochița de neprihănită a Codruței Kovesi și în consecință s-au grăbit s-o spele cu limba înmuiată în Dero.

Unii cititori au văzut un efort de a-i apăra pe ofițerii DIPI.

Alții, dintre puri, dintre cei care timp de 10 ani au fost educați la școala bolșevică a Presei Binomului, au văzut în textul meu denunțarea petrecerilor pe care le fac ștabii, în timp cei ei, vorba Anei Pauker, mor de foame.

Nu-mi plac petrecerile, indiferent de forma lor, fie că sunt nunți, botezuri, fie că sunt sindrofii oficiale.

Asta nu înseamnă că le condamn.

Ca scriitor, înțeleg viața.

Am scris că unul dintre stilourile pentru care unul dintre șefii DIPI e anchetat penal a fost făcut cadou Codruței Kovesi nu pentru a o critica pe șefa DNA că și-a însușit un stilou cumpărat din banii fondurilor operative, ci pentru a atrage atenția asupra unei mari, uriașe mizerii morale. Codruța Kovesi știa din ce fonduri s-a cumpărat stiloul. Nu l-a refuzat. Dar nici n-a șovăit cînd a fost vorba să ordone procuroarei Florentina Mirică să-i masacreze pe șefii DIPI. Dintre coșurile cu mîncare și băutură de care sunt acuzați șefii DIPI că le-au cumpărat în 2015 cu bani din fondurile operative zece au ajuns la finele anului la cei din conducerea DNA.

Nicolae Gheorghe, fostul șef al DIPI, a lucrat mai înainte la SRI. Așa cum am citit chiar în Rechizitoriu, e unul dintre cei mai buni ofițeri ai României din domeniul supravegherii tehnice. Procuroarea DNA Florentina Mirică a lucrat împreună cu Nicolae Gheorghe la un Dosar care n-ar fi putut fi trimis în instanță în veci, dacă nu era profesionistul Nicolae Gheorghe în materie de instalat microfoane.

Ce vreau să spun cu asta?

Că asistăm la un moment unic în istoria României moderne:

Cei care sub președinția lui Traian Băsescu au fost șefii instituțiilor de forță din România, alcătuind o echipă nu numai la muncă, dar și la petreceri, au fost sfîșiați pe rînd de unul dintre ei:

Codruța Kovesi.

După publicarea dezvălurilor m-am pomenit cu această fotografie.

img_0009

Surprinde o poză de grup a mai multor membri ai echipei la o reuniune la Brașov, urmată de o petrecere, înaintea alegerilor din noiembrie 2014:

Alina Bica, procuror șef DIICOT, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Gabriel Oprea, ministru de Interne, George Maior, șeful SRI, Tiberiu Nițu, procuror general, Gelu Diaconu, șeful ANAF,

Gelu Oltean, șeful DIPI, Petre Tobă, șeful IGP.

Era acum doi ani.

Cum arată poza de tablou azi, 10 septembrie 2016?

Alina Bica, arestată preventiv de DNA pe 22 noiembrie 2014, sub acuzația de abuz în serviciu.

Robert Cazanciuc, plecat din funcția de ministru în 17 noiembrie 2015, după Diversiunea cu tinerii frumoși și liberi.

Codruța Kovesi, pe 6 aprilie 2016 reinvestită în chip sărbătoresc, în genul realegerii lui Nicolae Ceaușescu ca secretar general al PCR, în fruntea DNA, pentru al doilea mandat, după 10 ani de șefie neîntreruptă în instituțiile de forță.

Gabriel Oprea, pe 2 martie 2016, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.

George Maior, forțat să demisioneze pe 27 ianuarie 2016.

Tiberiu Nițu, pus acuzare de DNA pe 9 februarie 2016, pentru abuz în serviciu.

Gelu Diaconu, pus sub acuzare de DNA pe 10 februarie 2016 pentru abuz în serviciu.

Gelu Oltean, pus sub acuzare de DNA, pe 29 august 2016, pentru abuz în serviciu.

Petre Tobă, pus sub acuzare de DNA, pe 1 septembrie 2016, pentru abuz în serviciu.

Concluzii:

 1. Toți au fost lichidați politic de DNA, după scenariul Se anunță punerea sub acuzare, demnitarul își dă demisia sau e forțat să-și dea demisia.
 2. Toți sunt acuzați de același lucru: Abuz în serviciu.
 3. Toți au rămas pe drumuri, se confruntă cu probleme materiale ( le-a fost pus sechestru), sunt tîrîți prin anchete și mai ales au fost terfeliți la comandă de Divizia Presă a DNA.
 4. Singura care nu numai că a căzut, dar a devenit cea mai puternică femei din România, cîntată mai ceva ca Elena Ceaușescu, e Codruța Kovesi.
 5. Toți foștii colegi de instituții de forță, cei cu care Codruța Kovesi lucra și petrecea ca la Brașov, au fost măcelăriți de Codruța Kovesi.

Din cîte-mi dau seama, Codruța Kovesi n-are de gînd să se oprească din executarea foștilor colegi din instituțiile de forță.

Cine credeți că va urma?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Codruța Kovesi și-a executat pe mai toți foștii colegi din instituțiile de forță. Au mai rămas cîțiva în picioare. Cine va urma?”

 • Nea ioane dc nu ne spui bre ca ai avut proces cu kovesi si l ai pierdut?! De asta o injuri matale asa rau

 • Va urma tariceanu,dupa ultimul sondaj avangard

 • Asta are in spate tot sistemul securist ceausist mostenit de la tacso.nici nu va cadea curind,s a facut vedeta tv prostii au pus botul si tara a ramas furata iar ea inchide persoane care au furat de fapt tara,dar le inchide din cu totul alte motive,iar averea hotilor ramine intacta.adica Codruta face balet printre hoti.

 • Suntem pe vremea anilor 50 din SUA unde se declansase vanatoarea de vrajitoare. Aceast Goebels de Romania numita de straini in fruntea Gestapoului numit DNA lucreaza de zor impotriva poporului romam. .

 • Care dintre ei a rămas pe drumuri si pe ce drumuri Maestre?!! Nu mai denaturați lucrurile! De când ii plângeți pe șmecheri?

 • Informam prin acest anunt pe domnul Ion Cristoiu si toti fanii dansului. Va invitam sa va informati si sa va tratati durerile de spate (hernie,scolioza,cifoza etc) si problemele legate de imunintate prin domnul profesor Sandu Brindusa , inventatorul procedurii „Operatia durerilor de spate Fara Bisturiu”.Va dorim multa sanatate.

 • # Cum a ajuns DNA KOVESI , bataia de Joc a romanilor de pe net ? Coromite si Diplome , nu prea intereseaza pe nimeni ! INTELLIGENCE NICOLA , cum e cu ‘misiunea sociala’ ?

 • Cred ca urmeaza Kovesi

 • Legea raspunderii magistratilor nu exista si ceea ce se intampla este o consecinta a acestui lucru.Avem peste 10 ani de hegemonie DNA.Vi se pare ca s-a schimbat ceva in viata romanului de rand?NU.In apropierea campaniilor electorale dosarele DNA sunt atat de caraghiose.Dosarul sefului ANAF poate fi predat peste ani studentilor la drept pentru modul in care nu trebuie sa se faca justitie.

 • Nu știu cine va urma, poate profesorașul de provincie-oportunist-marioneta, că să devină matroana țării Lulutza, acesta femeie guvernată de hormoni. Această femeie răzbunătoare trebuie oprită să mai facă atâta mizerie . Din ce lume vine, cine o comandă? A lăsat hoții să fure țara 8 ani, și acuma face macel? Rușine, femeie fără Dumnezeu!

 • Nea ioane iar pupi in cur infractorii pe bani multi! Esti batran la ce dracu iti mai trebuie aratia bani?

 • Cine va urma? Nu știm! Probabil lucrurile vor fi făcute pas cu pas…

 • P.S. Daca tot exista atatea critici la adresa DNA, ca face politie politica, de ce parlamentul n-o desfiinteaza?! De ce nu exista comisii parlamentare, formate din oameni seriosi si competenti, care sa verifice activitatea DNA?! De ce, odata cu Kovesi, nu-l criticati, la pachet, si pe Iohannis, ca doar el a reinvestit-o?! Daca DNA nu poate verifica incalcarile de lege din cadrul serviciilor, cine poate sa faca asta?!…o comisie parlamentara?!…pai, de ce as avea incredere in niste parlamentari ca „auto”, „grevista foamei”, „tractoristul” etc ca tin secrete informatiile cu care vin in contact, si nu intr-un procuror?!…solutia ar fi sa punem un robot sa faca toate verificarile-astea?! Daca raspunsul unora e ca asa vor forurile internationale, sa existe DNA si sa-si faca, cat mai corect, treaba, atunci, vorba senatoarei, „ciocu mic”!
  Toba, daca era un om curat si un ministru corect, trebuia ca EL sa propuna CSAT declasificarea partiala a documentelor, ca sa se lamureasca situatia, si sa voteze ca atare in CSAT, dar si sa-i convinga pe ceilalti ca e necesar avizul, caci, se stie, deciziile se iau cu unanimitate de voturi!

 • Intre timp, borfasii si coruptii scapa, averile lor ramanand neatinse. Despre recuperarea prejudiciilor…ce vrajeala! DNA ar putea sa se indrepte si spre cei care nu pot, nu stiu, sau nu vreau sa duca la infaptuire deciziile instantelor.

 • Observ ca va produce insomnii Kovesi, dle Cristoiu! Mai aveti putin si concluzionati ca traim intr-un stat politienesc, unde DNA isi face de cap, cum vrea! muschii lui, inventand dosare politice, care nu se bazeaza pe probe! Nu e mai bine sa asteptam verdictul justitiei in aceste cazuri, apoi sa ne dam cu parerea?! De unde stiti dvs. ca dna Kovesi a acceptat acel cadou, desi stia, la acel moment, ca e cumparat din alte fonduri, decat cele de protocol?! Sunt invidios pe dvs, ca prea le stiti pe toate, cand e vorba de „prietena” dvs. Lulutza! Oare sunteti asa de buni „prieteni”, de cand l-a inhatat pe ucenicul dvs., Dan Andronic?
  Ar trebui sa fie clar, atat dvs., cat si unor postaci de pe-aici, frica fatza de DNA o au doar cei SANTAJABILI, care stiu c-au incalcat legile! Si, daca vreti „dovada, dovada”, vorba Elenei Ceausescu, aceasta este chiar in „stiloul” dvs., cu care-o atacati aproape zilnic, pt ca nu va e teama de Kovesi, deoarece va stiti curat, nesantajabil! Alta era situatia, daca lucrati in presa in calitate de „fatuc”, ofiter acoperit sau ziarist de influenta! Am trait s-o citesc si p-asta: „Toți au rămas pe drumuri, se confruntă cu probleme materiale”…ati ajuns sa plangeti pe umarul „suspectilor”, ca sa nu le zic „penali”, avand in vedere prezumtia de nevinovatie! Daca nu va ajung lacrimile, incercati cu niste ceapa!

 • Dar toate aceste persoane mazilite, au lucrat cinstit, nu știu, întreb și eu?

 • Florian Coldea,apoi MRU.A avut ce sa invete de la Basescu. Daca ar fi putut, l-ar fi mazilit si pe el,desi cref ca lucreaza la asta.

 • Daca Johannis constientizeaza ce-l asteapta dupa incheierea mandatului, Kovesi ar trebui sa fuga din tara. Cine isi imagineaza ca serviciile pot fi macelarite de un om se inseala. E o chestiune de timp pana cand la DNA va incepe macelul!

 • Stiti ce e f interesant? Daca cititi cu atentie interviul, o sa ajungeti la concluzia ca si Oha a avut-o pe Nicola consultant 😀 „Lucrul bine facut”, tacerea, mana la inima, revigorarea patriotismului…. of-of… Dar ma intreb ca un neavenit ce ma aflu, oare ce cauta doamna Nicola la conferinte tinute de directorii CIA si FBI, daca are o simpla agentie de publicitate si PR? 😀

 • CRIMINALITATEA INTELECTUALA!
  Rectorul UBB, acad. Ioan Aurel Pop apare la TV, eu nu. El este o curva comunista – securista, ca si Vasile Dîncu, eu nu.
  Ioan Aurel Pop si Vasile Dîncu au joburi, masini, case, eu nu.
  Ioan Aurel Pop si Vasile Dîncu nu au descoperit nimic, eu am descoperit cateva teorii.
  Gradele lor bat Teoriile mele!
  Ioan Aurel Pop si Vasile Dîncu au primit case, eu nu am primit casa, nici macar loc in cimitirul Central de la avortonii din primaria Cluj!
  Ion Aurel Pop a spus:
  “Domnul profesor Vasile Dîncu este unul dintre cei mai mari sociologi ai acestei țări, unul dintre cei mai importanți chiar la nivel continental (…). De altminteri, ca o recunoaștere a valorii de savant și specialist, secția de specialitate a Academiei Române, recent, l-a votat printre membrii săi corespondenți. Mai urmează o ceremonie care îl va consacra probabil adunării generale a Academiei Române.”

  Universitatea Babeş-Bolyai in 10 ani a triplat numarul de studenti, pentru a vinde studentilor oligofreni din Secuime pana in Mocanime diplome fara valoare, pentru ca niste profesori universitari idioti sa faca bani!!

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=546897&title=mai-rau-ca-pe-vremea-nevestei-lui-ceausescu-toti-trepadusii-politruci-din-guvern-iau-titluri-doctor-honoris-causa-ubb-cluj-vasile-dincu-a-primit-titlul-de-profesor-honoris-causa-al-universitatii-babes-bolyai-urmeaza-sa-la-faca-si-academician
  https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT

  • Ionica, vad ca tu ai o problema cu rectorul ala! Daca a gresit, chiar te-ncurajez sa continui atacul! Eu te deranjez cu alt scop: vad ca te plangi ca nu apari la TV! Daca tii neaparat sa apari, eventual cu catuse, fa si tu o ilegalitate, care tine de DNA! Oricum, apreciez ortografia ta foarte buna, ceea ce demonstreaza ca esti un intelectual adevarat! In acest sens, sunt curios si eu ce teorii ai descoperit tu si, eventual, locul unde le-ai descoperit! Sa nu-mi spui ca in pivnita, sau in podul casei, ca nu te cred!…(mai facem si noi cate-o ironie, ca m-am plictisit de subiectul Kovesi!…daca te-ai suparat, te mai intreb o data! Maine!)

  • Nicusor Cernat Nimeni nu are pretentia de la boii din Academia Româna sa descopere o noua teorie a Gravitatiei sau o noua teorie a Evolutiei! Deci am descoperit o noua teorie a Gravitatiei sau o noua teorie a Evolutiei! https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT

 • SE GINDEA LA COLDEA.

 • Ar trebui sa urmeze mugur isarescu dar cred ca mai degraba a venit randul lui mru.

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog