Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de sîmbătă, 11 aprilie 2015

De ce e ținut la sertar de către DNA Dosarul votului din străinătate

A venit vorba la un moment dat, într-unul din cele trei interviuri date în aceeași zi de Codruța Kovesi, de Dosarul votului din străinătate la cele două tururi ale prezidențialelor.
Reamintim:
Balamucul ivit la cele două tururi din diferența dintre secțiile înființate și numărul de români doritori să voteze, a fost, între cele două tururi și după scrutinul din 16 noiembrie 2014, subiect de scandal, întreținut de Klaus Iohannis și de Partidul Meu, zis și PNL. Parvenit președinte, Klaus Iohannis a declarat că nu-și va găsi liniștea pînă cînd o anchetă a Administrației prezidențiale nu va stabili vinovații de încălcarea dreptului constituțional al românilor de a vota.

Monica Macovei, pe cale de a răsădi un partid avînd drept slogan România- o școală de corecție!, a cerut anchetarea vinovaților de către DNA sau, mă rog, arestarea vinovaților înainte chiar de a se începe o anchetă.

Pe 18 noiembrie 2014, Parchetul General a anunțat deschiderea unui Dosar de descoperire și anchetare a vinovaților, pentru că românii din străinătate au fost împiedecați să voteze.
Pe 4 decembrie 2014, în chip surprinzător (cauza ținea exclusiv de Parchetul General), Dosarul a fost preluat de DNA.

Au trecut de la alegerile prezidențiale 5 (cinci!) luni.
Anchetă prezidențială nu s-a făcut, din simplul motiv că lui Klaus Iohannis nici prin cap nu i-a trecut să înființeze așa ceva.
Despre ancheta DNA nu s-a mai auzit nimic.

Joi, 9 aprilie 2015, am auzit însă ceva despre Dosar.
De la Codruța Kovesi:
„Dosarul se află în lucru, este un dosar complex care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el.”

Am mai scris că cele trei interviuri date de Codruța Kovesi într-o singură zi mărturisesc o suire în copac.
O trăsătură a celei suite în copac o dă, pe lîngă fudulia de a fi sus, în timp ce noi, toți ceilalți, suntem jos, credința că toți cei de dedesubt sunt proști.
Declarația despre Dosarul votului din străinătate dă seamă de o astfel de credință.

Dosarul nu e deloc complex.
Balamucul din străinătate și-a avut cauza în diferența dintre numărul de secții înființate de Guvern și numărul mare de români care au venit la vot.
Orice anchetă penală trebuie să stabilească dacă numărul nesatisfăcător de secții a fost urmarea unui act deliberat din partea Guvernului, mai precis a premierului, a ministrului de Externe, sau urmarea unei incapacități de a estima numărul corect de români care vor veni la vot.

În aceste condiții, nu văd rostul anchetării persoanelor care au domiciliul în străinătate. Ce să afli de la românii din străinătate? De ce au venit la vot? Dacă au votat sau nu? Nici măcar ambasadorii nu trebuie convocați, deoarece la Ministerul de Externe există telegramele trimise de la ambasade despre estimarea prezenței.

Ancheta trebuie să se concentreze pe deciziile luate de Guvernul României în privința numărului de secții. De aceea, pînă acum, în cele patru luni de cînd dosarul a fost preluat de DNA, s-ar fi cuvenit să fie chemați la DNA Victor Ponta și Titus Corlățean, pentru a depune mărturie de felul în care au decis numărul de secții. Dacă numărul de secții a făcut obiectul unor ședințe, DNA trebuia să ceară stenogramele acestor ședințe.
A auzit cineva de vreo citare la DNA a lui Victor Ponta sau a lui Titus Corlățean?

Mai mult, Codruța Kovesi ne anunță că mai are nevoie de încă o lună, ba chiar două pentru finalizarea Dosarului.
Nu trebuie prea mare agerime ca să-ți dai seama că DNA ține Dosarul la sertar pentru a-l scoate atunci cînd răfuiala pentru putere între bandele mafiote politice din România o va impune.
De ce?
Răspunsul ni-l dă chiar preluarea ilegală a Dosarului de către DNA.
Nu, nu pentru că Tiberiu Nițu l-ar fi putut salva pe Victor Ponta.

Explicația e alta.
Spre deosebire de Parchet, despre DNA ofițerii acoperiți din presă scriu după cum li se ordonă. Numai de bine, adică.
Dacă ar fi trecut deja patru luni și Parchetul General ar fi anunțat, precum DNA acum, că ancheta mai are nevoie de încă două luni, ofițerii acoperiți și firmele paravan ale SRI din presă ar fi luat foc.

Declarația Codruței Kovesi n-a stîrnit nici o reacție în presa noastră de ofițeri acoperiți, deși anchetarea celor vinovați de balamucul din Diaspora a fost cerută pe un ton isteric de aceeași presă aflată la cheremul SRI.

Se pune întrebarea:
De ce ține în sertare Codruța Kovesi dosarul Votului din Străinătate?
Pentru că de la Cotroceni nu s-a dat semnal – via SRI – de debarcare a lui Victor Ponta.
Acest semnal se va da doar cînd Klaus Iohannis va fi sigur c-a scăpat de candidatura lui Cătălin Predoiu la funcția de premier.

Visul de aur al lui Klaus Iohannis e s-o pună premier pe Alina Gorghiu, privighetoarea Cotrocenilor, după al cărei strigăt inimitabil: Domnule Președinte!, se dă în vînt.
Pînă atunci însă – vorba Lulutzei – la dosarul Votului din Diaspora se mai lucrează.
Dosar complex, nu alta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 11 aprilie 2015”

 • Banii s-au impartit intre cei cativa procurori, asta e clar! De aia sunt liberi principalii vinovati, ma mir ca nu v-ati gandit pana acum la asta Maestre!

 • Si inca ceva, v-ati gandit ca toata spaga lui Florica si Pescariu s-a impartit cu cei cativa procurori,iar daca tine, tine,…, daca nu, oricum isi dadeau demisia dupa cateva luni, asta asa, ca sa nu bata la ochi! Daca iesea scandal mare, isi dadeau demisia si ramaneau cu banii!

 • Tare de tot! Aveti perfecta dreptate, daca pana acum am mai avut ceva indoieli, aflati ca acum m-ati convins! Bravo Maestre!

 • Eu am scris ceva si sistemul a salvat o porcarie si incompleta domnule Cristoiu curatati sistemul ca eu nu mai scriu niciodata nimic in conditiile astea

 • Furtul-prostia-ipocrizia sint transpartinice.Din pacate si molipsitoare peste granitele politicii.Ce-ar fi s-o declaram pe Udrea binefacatoare caci a reusit sa aduca un asemenea consensus?Ce ziceti Domnule Cristoiu?

  • Doamna Silvia rubrica ,,aprecieri„ de la profilul dv spune tot.Eu unul inteleg de ce aveti mintea ravasita.

 • Buna; stimate domn, vreau sa faceti publice aberatii ale justitiei, de la Arad si Curtea de Apel Timisoara….dosarul acum este la ICCJ iar instanta a ramas in pronuntare din 12/03/2015 dar pina azi nu am primit nici un raspuns !!
  _ am fost in 12/03/2015 chemat la instanta – sala P8 / complet C10 – care bine inteles, nu a binevoit sa ma audieze !! am toate probele……..!!!!!

 • Asta cu votul din Diaspora este o mare porcărie electorală!
  Ce le conferă dreptul de a participa la viaţă democratică a ţării – că asta înseamnă alegerile – celor care nu-şi asumă nici o obligaţie, care nu-şi aduc aportul la viaţa socială a României în nici un mod? Gălăgia făcută de unii români de afară, sub influenţe antiromâneşti sau plătiţi de cine ştie ce anarhişti, compromit ţara şi democraţia. Probează susţinerile unor entităţi Media că românii sunt infractori, nişte cetăţeni europeni de mâna II-a. O ruşine pentru ţară!
  Ce fac aceşti fugari pentru ţară?? Nimic, sau aproape nimic! Care este aportul lor la PIB-ul României? Egal cu ZERO! Faptul că trimit bani familiei e problema lor, dar cu asta nu înseamnă că participă la viaţa socio-economică a ţării. Ei nu plătesc taxe şi impozite pentru buget, plătesc la alţii, atunci de ce ridică pretenţii?
  Oamenii normali, cinstiţi şi oneşti, obligaţi să-şi caute un mijloc de existenţă mai bun în străinătate, tinerii noştri inteligenţi care sunt admişi la înalte studii în cele mai bune facultăţi din occident sau vârfurile inteligenţei IT din multinaţionale, ne fac cinste şi nu revendică nimic de la ţară.
  Aceşti români modeşti sau vârfurile naţiei nu au nimic comun cu manifestările anarhiştilor sau ale setaţilor în „Gică Contra” de oameni politici iresponsabili.
  În străinătate sunt plecaţi cca trei milioane, iar la vot, cu toată mobilizarea lor, au participat cca 400.000 la vot, un record şi nu au putut vota, cca 5.000 de români.
  Eu nu aş acorda dreptul de vot românilor cu reşedinţa în străinătate dacă nu fac dovada că plătesc impozite sau taxe în ţară, că cetăţenia română poate fi activă în ţară şi dacă în străinătate îţi exerciţi drepturile de român dar şi obligaţiile faţă de ţară.
  ………………………………………

 • A promis si Iohanis si PNL ca nu vor lăsa lucrurile așa si acum au uitat de Diaspora.Nici nu mai mergem la vot.Au promis si o lege pt cum vom vota dar au uitat.Pai ma mai duc eu atitia km ca sa votez?

  • Felicitari pentru comentariu ,se suprapune perfect zilelor noastre.Daca va continua tot asa vom ajunge ca fosta Jugoslavie cu NATO nu te joci.Tradarea se plateste scump,peste tot numa Iudei.

 • d-le Cristoiu ,daca prea inaltimea sa, peste cinci ani ni-l lasa mostenire pe Nicolae? nu de alta, dar se pare ca ne fezandeaza acum cu atitudini de astea regale .

 • Nea Ioane la timpul potrivit va veni ca tunami nu vezi că de ceva timp e un dănsuleț știm cu va exploda dar trebuie putin dospit ca să scoti castanele cu mâna altuia din foc

 • Dar nu e greu deloc de dedus de ce nu mai merge dosarul Diaspora ,Delatorul Ponta l-a dat in git pe Dragnea iar delatorul Dragnea pe Ponta ,Luluta s-a incurcat ca curca-n lemne ne mai stiind pe cine sa creada

  • Aveţi fixaţii la fel ca ale ex-dictatorului. Toţi presupuşii români cu nume aiurea, ca Schengen, Sfântul, Gh. Del sau Manix, sunt cei plătiţi ca postaci, să facă ei pe Gică Cotra la orice primesc ordine. ….. Ce are Diaspora cu …. Prefectura !

  • Borsa……Borsanu ? Ha,ha, rade Silviu (ciob) de oala sparta !

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog