Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de sîmbătă, 17 ianuarie 2014

Boala Pactelor se ia. Azi: Victor Ponta

Nici nu s-au răcit bine iscăliturile partidelor pe Acordul politic privind suplimentarea Bugetului Apărării, că Victor Ponta a și propus, la rîndu-i, două Pacte: Unul pentru autostrăzi, altul pentru Cultură.

Se pare că e vremea Pactelor.
Luptei politice, provocatoare a Dezbinării împotriva căreia lupta pe vremuri Ion Iliescu, i-a luat locul Propunerea de Pacte. În cazul lui Klaus Iohannis, propunerea, îndeplinită, a avut menirea de a da semnalul unei Președinții a Consensului, a lui Strîns uniți în jurul Președintelui.

Dar propunerea lui Victor Ponta?
Ce l-a apucat?
Recunoscînd că uneori Victor Ponta îmi devine inexplicabil, mă mulțumesc să avansez cîteva ipoteze, sperînd că cititorii acestui blog, mult mai ageri decît mine, vor găsi explicația adevărată.

Așadar, grăbindu-se să propună și el două Pacte, Victor Ponta:

  1. A vrut să se dea bine pe lîngă Klaus Iohannis, arătîndu-i că moare după politica pactelor.
  2. A vrut să compromită prin exagerare inițiativa lui Klaus Iohannis.
  3. A vrut să arate că e egalul lui Klaus Iohannis și, prin urmare, își permite să propună și el pacte.
  4. A vrut să dea un ghiont PNL scoțîndu-i ochii cu politica de împăcare a lui Klaus Iohannis.
  5. Pur și simplu n-a avut ce să zică.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 17 ianuarie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *