Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cum a inspirat cristoiublog.ro programul României la președinția Consiliului Uniunii Europene

În ianuarie 2018, publicația cristoiublog.ro dezvăluia în exclusivitate, pe un subiect ignorat suveran de mass-media autohtonă, că deținuții radicalizați islamic din închisorile românești sunt cazați în aceleași spații cu ceilalți deținuți, la „recomandarea” unei obscure Agenții a Națiunilor Unite numită UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime). Un an mai târziu, în ianuarie 2019, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan propunea în fața Comisiei LIBE de la Parlamentul European (PE) organizarea unei Conferințe pe „problematica prevenirii și combaterii radicalizării în închisori” și o cercetare referitoare la sursele de radicalizare, în cadrul Programului României la președinția Consiliului Uniunii Europene. Inițiativa lui Carmen Dan venea la scurt timp după ce, în 2018, Administrația Penitenciarelor (aflată în subordinea MAI) declarase că „sistemul penitenciar românesc nu se confruntă cu un astfel de fenomen”. Dacă serviciile secrete românești ar funcționa, guvernul Viorica Dăncilă și ministrul său de Interne, Dan, ar afla că adevărata provocare a radicalizării islamice pentru România este infiltrarea comunităților musulmane care conviețuiesc pașnic de veacuri în țară, cu predicatori wahabb-iști (fundamentaliștii islamici) sosiți și finanțați dinspre Occident, Iran sau state arabe bogate precum Arabia Saudită sau Qatar.

Hai la LIBE cu grăbire

Pe 23 ianuarie 2019, ministrul Justiției, Tudorel Toader și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se întâlneau cu membrii comisiei LIBE (Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne) a Parlamentului European (PE), devenită notorie prin dublul standard practicat în raport cu statele membre UE:
LIBE este structura PE care a cerut anchetarea Jandarmeriei române pentru așa-zise abuzuri la Mitingul „haștag rezist” din 10 august 2017, dar care nu comentează nimic asupra carnagiului dus la îndeplinire de Jandarmeria franceză în reprimarea mișcării „Vestelor Galbene”- cu zeci de oameni care și-au pierdut un ochi sau o mână după folosirea de către jandarmi a grenadelor sau a gloanțelor de cauciuc. Agenda de lucru a oficialilor români la LIBE a vizat, însă, nu slăbiciunile ne-democratice ale Comisiei, ci expunerea priorităților României pentru ceea ce înseamnă Președinția la Consiliul Uniunii Europene. Deloc surprinzător, Carmen Dan a expus la întâlnirea cu membrii Comisiei LIBE – condusă de Claude Moraes, membru al Partidului Laburist din Regatul Britanic, un subiect care fusese ridicat exclusiv de cristoiublog.ro în 2018: radicalizarea islamică în închisorile românești. În cadrul acelui eveniment, Carmen Dan a promis printre altele, în fața onorabililor de la PE, că va organiza o conferință „pe problematica prevenirii și combaterii radicalizării în închisori”, care va aborda inclusiv „cauzele radicalizării”.

Faptul că publicația cristoiublog.ro dezvăluise…

… că deținuții radicalizați islamic din închisorile românești sunt cazați în aceleași spații cu ceilalți deținuți la „recomandarea” controversatei Agenții a Organizației Națiunilor Unite (ONU), fusese conexat, eventual, cu faptul că România putea să analizeze și să folosească din experiența unor state cu un bogat istoric al luptei anti-teroriste (precum Marea Britanie sau Franța) care procedează la separarea jihadiștilor în Centre speciale pentru a opri răspândirea prozelitismului radical islamist. Ulterior dezvăluirilor din cristoiublog.ro din 2018, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan făcea din organizarea unei Conferințe pe „problematica prevenirii și combaterii radicalizării în închisori”, una dintre „prioritățile” României pentru Președinția Consiliul Uniunii Europene din 2019: era un fapt notabil, ce extindea la nivel pan-european o dezbatere căreia nu i se oferise până atunci importanța cuvenită. Propunerea oficialului român era binevenită în actualul context, cu mențiunea că dezbaterea politică pe acest subiect trebuie urmată de identificarea de soluții pentru creșterea transparenței statelor UE în relațiile cu presa: menționăm că în 2018, conducerea Penitenciarelor a refuzat să ne pună la dispoziție date cu privire la numărul estimat de deținuți vulnerabili la radicalizare- convertiri la Islam sau câți militanți ai grupului terorist Stat Islamic reîntorși din Siria- Irak sunt deținuți în prezent în România, sub pretextul universal că informațiile erau secrete.

Celebra Recomandare…

… care ține „la grămadă” jihadiștii și restul deținuților din România era emanată de un organism al Națiunilor Unite (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC) care, dacă este studiat mai cu interes, este găsit inclusiv ca partener de acțiune cu globaliștii controversatului miliardar George Soros. Eventual, era vorba despre aceeași Agenție care în 2015, prin dr. Monica Beg, „recomanda” dezincriminarea posesiei și uzului de droguri în statele membre ONU. Pierdut printre „recomandările” unui organism nereformat cum este Națiunile Unite, Sistemul penitenciar românesc apărea oarecum stingher în peisaj: lângă România, state europene cu experiență precum Marea Britanie sau Franța, care au constatat în ultimii ani că închisorile lor deveniseră zone fertile de recrutare pentru fundamentalismul islamic, au început să procedeze la separarea jihadiștilor în Centre speciale („închisoarea din închisoare”) pentru a preveni prozelitismul și tot ceea ce poate decurge din prozelitism: discursuri ale urii, extremism și convertiri.

În România fenomenul este, însă, negat…

… fiindcă ONU recomandă contrariul a ceea ce aplică state precum Regatul Unit. În context, în răspunsul său din decembrie 2017, Administrația Penitenciarelor nu oferea niciun fel de detalii referitoare la amploarea fenomenului- invocând că informații precum numărul deținuților vulnerabili la radicalizare sunt exceptate de la accesul public. În aprilie 2018, într-o altă corespondență cu cristoiublog.ro, aceeași instituție susținea că, în fapt, „nu există fenomenul”, adăugând că nici nu se poate implica (decizional) în „modul de custodiere a deținuților” și că se colaborează cu statele europene asupra „problemei”. Până în prezent, nu există semne că acea „colaborare” invocată de ANP a produs efecte pozitive, dar demersul ministrului Carmen Dan de organizare a unei Conferințe pe tema radicalizării este un rezultat uriaș în plan politic.

Despre radicalizare islamică, fără patimă

În iunie 2018, Fundația Heritage (un think tank din Washington DC, Statele Unite) publica un studiu potrivit căruia din ianuarie 2014, un număr de 44 de refugiați și solicitanți de azil au fost implicați în 32 de atacuri teroriste planificate împotriva civililor din 12 state membre UE. Conform FH, majoritatea celor implicați au fost radicalizați islamic înainte de sosirea în Uniunea Europeană, iar acest proces a continuat ulterior în UE, sub camuflajul libertății religioase asigurate de statele Uniunii. Jihadiștii sosiseră în Europa odată cu valul de migrație ilegală sosit pe teritoriul UE dinspre state cu terorism islamic activ din Asia sau Africa și sprijinit direct și public prin roboței creați, maturizați și făcuți mari în garajele lui Soros precum Antonio Tajani (președinte al Parlamentului European), Angela Merkel (cancelar al Germaniei), Filippo Grandi (șef al Agenției ONU pentru Refugiați) sau Guy Verhofstadt (Parlamentul European): lista este, însă, mult mai lungă, iar faptul că radicalizarea islamică- în închisori sau în afara lor, produce în continuare comploturi, atacuri și victime în statele UE este doar o consecință directă a ignorării sale istorice (ca factor de risc pentru securitatea Uniunii) de către actualii lideri UE și de către presa „political correctness”- afiliată sau nu Uniunii și finanțărilor sale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Cum a inspirat cristoiublog.ro programul României la președinția Consiliului Uniunii Europene”

 • Măi copchii, in loc să vă bateţi in virgule, sau link(g)uri, mai bine watti (sic) aduna gândurili’i ș-aţi purședi’i la o ‘uniformizari’i’, a gândurilor, ș-aţi observa cam despre ce va fi vorba in Ioropa, sau in lumi’i, în următorii ani !!!
  Islamizare, nu globalizare, despre asta este vorba ! De ce ? Fi’nc-așa vra papa ‘genţianu’ ! Dacă n-aţi inţeles asta, pân’acum, mai treceţi pe la … BAR !!! He, hee, heee !?!

 • „Am plecat. Am făcut-o aseară, în linişte. Nu ştiu cum va fi lumea fără mine. Şi nu voi şti niciodată. Dar drumul meu a fost până aici. Vă las în urmă pe toţi, prieteni, cunoştinţe, mai puţin prieteni sau duşmani. Fiecare aţi fost în viaţa mea cu un scop. Şi celor mai mulţi vă mulţumesc pentru asta. Am fost în viaţa multora dintre voi. Şi îmi place să cred că tot cu un scop. Şi vouă vă mulţumesc pentru că m-aţi primit. Am trăit intens, cât pentru o sută de vieţi. Şi aş mai fi trăit tot atâtea”, este mesajul postat de pe contul de Facebook al jurnalistei Miriam Soare, care a murit joi seara.
  Mai înainte ea ceruse ajutorul ministrului sănătății Pintea pt a-și prelungi viața. Ce să ceri unui partid ca PSD, care are lideri ce se pricep mai bine la CAP-uri și la șmenuri decît la oameni.

  • Si ce putea sa faca Pintea la un bolnav incurabil?? De boala asta nu scapi nici daca esti din Ro. nici daca esti din SUA si dispui de bani si spitale ultramoderne.
   Sa-ti spun ceva, in asemenea cazuri familia trebuie ajutata nu doar bolnavul. In Bucuresti sunt doar cateva centre de ingrijiri paleative, eu stiu trei: Sf. Irina, cred ca 20 de patruri, sf.Nectarie (e al patriarhiei), cu 15 paturi si spitalul Sf. Luca.
   Primele doua ingrijesc bolnavul pana la final, la spitalul Sf. Luca il tin doar doua saptamani.

  • ‘Orice om i-e frică de moarte’, sau de … veșnicia ei ! Cam ce crezi tu c-ar trebui să facă ministrul actual, al sănătaţii, mai întâi ? Respectiv ce probleme, din sănătate, ar putea fi rezolvate intr-un mandat de câţiva ani, în timp ce ‘jucătorii’ ceilalţi n-au facut nimic ?

 • În Austria în 2017, din 203 suspecți în cazuri de omucidere unde victime au fost femei, 126 sînt străini (ministrul austriac al Familiei,Iuliane Bogner-Strauss), din care 62 solicitanți de azil adică migranți. sursa https://www.kleinezeitung.at
  😯 Devine tot mai interesant să aplici pt azil în Europa, da și mai interesant să primești solicitanți de azil.

  • În Romînia pe migranții împinși de Soros spre UE poate îi ia familia Iohannis la ei, și-așa n-au copii și au o mulțime de case la dispoziție

 • Cîți islamiști radicali au prins SRI sau căți trebe să prindă ca să li se dubleze bugetul?
  Conform Cotidianul, SRI, SIE, STS și SPP vor primi mai mulți bani de la buget în 2019, conform proiectului de prezentat de Ministerul Finațelor. Se poartă ochi albaștri și la PSD și ALDE. Aruncă bani într-o groapă fără fund a serviciilor da bani de autostrăzi nu le mai rămîne niciodată. 😎

 • Măi copii, vă cotcodosiţi degeaba !
  Jocurile, în ‘Ieoropa’ sunt ca și facute !
  Vor fii două sfere de influenţă, respectiv a Germaniei și a Rusiei, deoarece SUA se vor retrage, pâș-pâș, din sfera geopolitică europeană !
  Încă o dovadă că istoria se repetă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *