Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de sîmbătă, 22 august 2015

De dragul Liviei Stanciu, DNA a tratat-o pe Mariana Rarinca ca pe un Ben Laden pe cale să comită un atentat terorist pe teritoriul României!

Motto
„Deși persoana vătămată Stanciu Livia Doina este un reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate, inculpata Rarinca Mariana a atentat la deontologia sa, cu scopul de a obține avantaje necuvenite bănești.”
(Din Rechizitoriul prin care DNA a trimis-o la pușcărie pentru șase luni pe nevinovata Mariana Rarinca)

Dincolo de schizofrenia logică a frazei (din faptul că cineva e un reper moral, nu înseamnă că nu poate fi victima unei infracțiuni!) fragmentul din Rechizitoriul DNA, citat drept Motto, marchează o premieră în istoria Justiției mondiale:
Părții vătămate i se dedică prin Rechizitoriu un adevărat Cult al personalității!

E însă partea vătămată un „reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate”?
Sub semnul condamnării cu orice preț a Marianei Rarinca, vineri, 21 august 2015, judecătorul Dorel George Matei de la Curtea de Apel a fost cît pe-aici s-o judece și s-o condamne pe Mariana Rarinca fără avocat. Avocata din oficiu a fost înștiințată că trebuie să intre în ședință, ca s-o apere pe Mariana Rarinca, după cum relatează cei care au cutezat să scrie pe Internet (nu în presă, Doamne ferește! A doua zi patronul ziarului era pus în cătușe de Binomul SRI-DNA), cu trei minute înainte de începerea ședinței! Pe drept cuvînt, avocata Aura Speranta Ungureanu din Baroul Bucuresti a cerut amînarea Procesului întrucît n-a avut timp să studieze Dosarul.

Cum a reacționat Reperul Livia Stanciu?
S-a ridicat și-a cerut ca Mariana Rarinca să fie judecată fără avocat.
Pe loc!
S-o vadă o dată condamnată la ani grei de închisoare cu executare pe cea care a atentat la deontologia sa de „reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate”!

Am arătat într-un Gînd anterior cum s-a acționat în cîmpul tactic numit Justiție așa zis independentă pentru ca Dosarul Rarinca să ajungă la Dorel George Matei, printre altele dușman de moarte al judecătoarei Risantea Găgescu, cea care a achitat-o pe Mariana Rarinca.

Abuzurile incredibile comise pentru ca Dosarul să fie luat Completului desemnat aleatoriu și dat unui Complet desemnat de Binomul SRI-DNA au avut drept scop rezolvarea tulburărilor sufletești produse Liviei Stanciu – cea care l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis – de achitarea dușmancei sale personale.

S-a acționat însă în cîmpul tactic cu toate mijloacele Poliției Politice a președintelui și pentru rezolvarea tulburărilor sufletești produse de a altă persoană feminină vanitoasă, dar de care depinde eficiența acțiunilor declanșate de Poliția Politică a președintelui: Codruța Kovesi.

În Motivarea desființării sentinței date de Risantea Găgescu, Motivare care e opera exclusivă a lui Dorel George Matei, întîlnim următoarea punere la punct a curajoase judecătoare de la Curtea de Apel București, cea care a refuzat să facă parte din cîmpul tactic invocat de generalul Dumitru Dumbravă:
„Este adevărat că magistraţii din apel şi-au dat seama că încalcă caracterul definitiv al acestei încheieri şi au procedat la constatarea nelegalităţii probelor administrate în cursul urmăririi penale care erau defavorabile inculpatei Rarinca, printr-un procedeu juridic inovativ, autointitulându-se „apărători ai libertăţilor individuale recunoscute pe plan european”, şi în baza acestei calităţi procesuale sui generis au procedat, făcând o trimitere generoasă la art. 6 din Convenţia EDO, la sancţionarea activităţii procurorilor de caz, în sensul considerării ca abuzive a unor acuze aduse inculpatei, aprecierii drept probe obţinute în stare de provocare a interceptărilor convorbirilor dintre inculpată şi colaboratorul sub acoperire şi de asemenea prezentând cu lux de amănunte activitatea susţinută a organelor de urmărire penală care şi-au desfăşurat activitatea cu celeritate, celeritatea fiind interpretată ca o „nerespectare a dispoziţiilor legii europene cât şi a legii interne” (f. 23 decizia nr. 733/2015 a Curţii de Apel Bucureşti).”

Despre ce-i vorba?
Ne răspunde Motivarea sentinței de achitare date de Risantea Găgescu:
„Contrar susţinerilor procurorilor de caz, Curtea constată că urmărirea penală s-a desfăşurat faţă de inculpata Rarinca Mariana cu încălcarea dispoziţiilor art. 6 parag. 1 comb. cu parag. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, cît şi a prevederilor art. 8 din Codul de procedură penală privind caracterul echitabil al procesului penal.
În art. 16 alin. 1 din Constituţia României se stipulează că cetăţenii sînt egali în faţa legii şi autoriăţii publice, fără privilegii şi fără discriminări.
De asemenea, Curtea de la Strasbourg, în jurisprudenţa sa, a arătat că respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale constituie esenţa unei societăţi democratice.
În art. 9 din Versiunea consolidată a Tratatului privind Uniunea Europeană se arată că, în toate activităţile sale Uniunea respectă principiul egalităţii cetăţenilor săi, care beneficiază de o atenţia egală din partea instituţiilor, organelor, oficiilor şi agenţiilor sale. Este cetăţean al Uniunii orice persoană care are cetăţenia unui stat membru. Cetăţenia Uniunii nu înlocuieşte cetăţenia naţională, ce se adaugă acesteia.
Că nu au fost respectate atît dispoziţiile legii europene, cît şi a legii interne o confirmă succesiunea actelor procesual penale efectuate de către procurorii de caz şi anume:
– La data de 04.06.2014, ora 14.30 s-a dispus interceptarea comunicaţiilor realizate prin intermediul telefoanelor utilizate de Rarinca Mariana şi de alte persoane.
– Totodată, prin ordonanţa nr. 224/P/2014 din data de 04.06.2014 s-a dispus supravegherea video, audio şi prin fotografiere a persoanei Rarinca Mariana.
– În aceeaşi zi, 04.06.2014 între orele 16:30 şi 18:15 a fost audiată persoana vătămată Stanciu Livia Doina.
– La fila 11 d.u.p., vol. I se află ordonanţa din 04.06.2014 prin care procurorii de caz au dispus „admiterea cererii de probe formulată de persona vătămată Stanciu Livia Doina în plîngerea depusă la 04.06.2014.”
– De asemenea, la fila 33 d.u.p., vol. I se află ordonanţa din 04.06.2014 prin care s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de şantaj prev. de art. 207 alin. 1, 2, 4 Cod penal cu aplic. Art. 13 din legea nr. 78/2000.
– Mai mult, după încheierea procesului-verbal de redare a mesajelor tip SMS din data de 04.06.2014, ora 18:42, la ora 18:52:40, inculpata Rarinca Mariana a primit primul mesaj de la colaboratorul Popescu Mihaela, conform procesului verbal din 05.06.2015, aflat la fila 167 d.u.p., vol. I.
Totodată procurorii de caz, au dispus autorizarea pe o durată de 48 de ore, de la data de 04.06.2014, ora 14:45 pînă la data de 06.06.2014, ora 14:45 a metodelor de supraveghere a inculpatei Rarinca Mariana, motivînd că „în cauză există urgenţă, iar obţinerea mandatului în condiţiile art. 140 Cod penal ar conduce la o întîrziere substanţială a cercetărilor, pierzîndu-se momentul operativ, întrucît în perioada imediat următoare făptuitoarea urmează să îi transmită persoanei vătămate înscrisurile la care face referire în mesajele de ameninţare prin mijloace care să permită ca acestea să fie cunoscute şi de alte persoane (prin fax la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie).
Întrucât prin încheierea din 04.06.2014 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, definitivă nu s-a constatat că probele obţinute în stare de provocare a inculpatei Rarinca Marian sînt nelegale, judecătorii instanţei de apel, în calitatea lor de apărători ai libertăţilor individuale recunoscute pe plan european vor sacţiona încălcarea art. 6 alin. 1 din Convenţia Europeană, de către procurorii de caz.”

Documentul dezvăluie incredibilele abuzuri comise de DNA în cazul Mariana Rarinca.
La ora 14, 30, după ce Livia Stanciu și-a băut cafeaua cu Codruța Kovesi, plîngîndu-i se de Mariana Rarinca, înaintea audierii, înaintea oricărei probe, prin simpla plîngere depusă de o petentă, Mariana Rarinca e pusă sub „supraveghere video, audio şi prin fotografiere” pentru 48 de ore fără a se mai cere mandat de la Judecător, cum era normal.

De ce?
Potrivit Ordonanței DNA, orice amînare ar fi dus la pierderea momentului operativ.
DNA a folosit în cazul Mariana Marinca prevederile speciale în caz de atac terorist iminent.
Biata contabilă de la Galați a fost tratată ca un fel de Ben Laden al României !

Tot motivarea dezvăluie o precipitare halucinantă în soluționarea pe loc a plîngerii Reperului Livia Stanciu.
Nici nu se termină bine audierea și deja agentul provocator dă primul SMS Marianei Marinca.
Asta înseamnă că înainte chiar ca Livia Stanciu să spună procurorilor ce i s-a întîmplat, să invoce probe în sprijinul acuzațiilor ei, doar pe baza simplei plîngeri, DNA se pune în mișcare, decide cu de la sine putere restrîngerea drepturilor individuale ale unui cetățean, mobilizează mijloace ieșite din comun.

Din această Stare de necesitate proclamată în DNA îmi dau seama ce emoție, ce freamăt, ce Sărut mîna! a stîrnit în DNA nevoia de a-i dovedi Liviei Stanciu cît de recunoscător îi e Binomul SRI-DNA, pentru că ÎCCJ trimite la închisoare pe cine trebuie.

Ați înțeles de ce trebuia desființată sentința dată de Risantea Găgescu?
Pentru ca judecătoarea să fie pedepsită, deoarece a cutezat să arate în Motivare abuzurile încalificabile ale DNA pentru a-i satisface Reperului Livia Stanciu nevoia de a o trimite la pușcărie cu orice preț pe fosta membră a familiei și mai ales fosta apropiată a soțului!

De altfel, Operațiunea Pedepsirea Risantei Găgescu s-a declanșat deja.
La solicitarea României libere, ziar care a fost, este și va fi una dintre publicațiile sub acoperire ale SRI, Inspecția judiciară a CSM s-a sesizat în cazul Risantea Găgescu.

Spre deosebire de alte publicații sub acoperire ale SRI, care s-au năpustit asupra judecătoarei, prin Ordin pe unitate, România liberă are și un motiv aparte s-o satisfacă pe Livia Stanciu.
Recent, într-o ședință secretă, ÎCCJ i-a dat voie lui Dan Adamescu, patronul pe hîrtie al ziarului, să plece în străinătate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *