Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă, 24 ianuarie 2015

România și UE sprijină un regim corupt la Chișinău numai și numai pentru că e cu noi și nu cu rușii!

A trecut neobservată o știre care dezvăluie românilor un dezastru:
Deși la Chișinău alegerile au fost cîștigate de trei partide proeuropene, după o lună de negocieri, Republica Moldova e condusă de un Guvern minoritar alcătuit doar din două dintre cele trei partide proeuropene: PLDM și PD.
Partidul Liberal, al lui Mihai Ghimpu, a rămas pe dinafară.

Deși teoretic, comuniștii lui Voronin nu fac parte din Coaliția de Guvernare, practic Guvernul Minoritar depinde de sprijinul lor în Parlament. Noul președinte al Parlamentului a fost ales cu sprijinul lor.

Că la Chișinău s-a petrecut o trădare a votului proeuropean dat alegător – e un lucru de tăria unei axiome.
Tot de tăria unei axiome e și faptul că divergențele dintre cele două partide aflate deja la Guvernare și partidul rămas în Opoziție și-au avut cauza în chestiunea unui procuror general care să garanteze echidistanța în lupta împotriva corupției.

Cele două partide proeuropene sunt copiii alintați ai Autorităților de la București, dar și ai Oficialităților europene.
În România, presa, societatea civilă, președintele, premierul n-au curaj să spună românilor adevărul:
Partidele proeuropene sunt întruchiparea Corupției endemice din Republica Moldova.

Pentru că ele sunt însă proeuropene și proromânești, atît oficialitățile europene, cît și autoritățile românești închid ochii la dezmățul corupției din  Guvernarea acestor partide, dezmăț pe care cele două partide și-l permit tocmai, pentru că se știu copiii răsfățați ai Occidentului.

În istoria modernă a Americii am putut remarca sprijinul dat de CIA, de administrația americană unor guverne sinistre precum cel al  lui Mobutu în Congo, sau Pinochet în Chile.
De ce?
Pentru că dictatorii nemiloși, responsabili de crime abominabile, se prinseseră de o șmecherie:
Dacă te dai proamerican, ți se iartă toate crimele.

Un lucru asemănător constat în atitudinea Occidentului față de Republica Moldova:
Partidelor profund corupte sunt sprijinite numai și numai pentru că șmecherii din fruntea lor și-au dat seama că proeuropenismul și proromânismul alcătuiesc un scut de protecție pentru afacerile lor mafiote.

România dă ajutor material acestor partide corupte pe motiv că sunt cu noi și cu rușii.
N-ar trebui, oare, să ne condiționăm ajutorul și de lupta împotriva corupției în Republica Moldova?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 24 ianuarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *