Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ce se întâmplă cu interceptările SRI declarate ilegale de Curtea Constituțională?

O interpelare a publicației cristoiublog.ro referitoare la o inițiativă de distrugere a acelor interceptări efectuate de SRI care au fost puse în afara cadrului legal prin Decizie de Curte Constituțională (CCR), a fost trimisă la Parlament de Comisia pentru Controlul SRI, în vederea „determinării oportunității modificării legislației”. Există și un precedent în Uniunea Europeană: în 2017, Parlamentul din Luxemburg a dispus distrugerea a zeci de mii de interceptări efectuate ilegal și stocate de serviciul secret local SREL, pe vremea când responsabil pentru legalitatea operațiunilor respectivei agenturi era Jean Claude Juncker, actualul președinte al Comisiei Europene și omul cu „sciatica bahică”. Ce se întâmplă așadar, în România, cu interceptările devenite ilegale prin Decizie CCR și încă stocate de SRI?

Cum a început „nebunia”

În februarie 2016, Curtea Constituțională a României (CCR) decidea că SRI nu poate face interceptări în dosare penale, deoarece nu este organ de urmărire penală, Decizia nr. 51/2016 fiind aplicabilă pentru dosarele care sunt în curs de soluționare sau se vor naște. Altfel spus, SRI trebuia să își reia atribuțiile conferite de lege, fiindcă implicarea Serviciului pe dosare penale (de corupție sau de altă natură) nu aveau nici o legătură cu asigurarea securității naționale. În logica prezenței ofițerilor de informații ca „anchetatori anti-corupție”, la câtă corupție exportă multinaționalele din Franța ale lui Emmanuel Macron, probabil Republica Franceză ar fi trebuit demult să se mute pe un alt continent, sau să rămână condusă cu directori ai serviciului secret Direction Générale de la Sécurité Extérieure (DGSE). Reacțiile isteroide ale Președinției, Ministerului Justiției, fătucilor și „trompetelor” din Divizia Presă, gen ziare.com, ulterioare Deciziei CCR sugerau la vremea respectivă că Statul Paralel fusese lovit într-un loc dureros.

„Biblioteca de înregistrări”. Colecția Iohannis. Editura SRI

Nulitatea administrării unei probe determina excluderea probei, iar interceptările SRI și influența pe dosar a SRI deveneau practic nule. În acest nou context, se ridica brusc, printre multe alte întrebări, una esențială: ce se va întâmpla cu “biblioteca de înregistrări” a SRI, care avea amploarea unei supravegheri de masă tip “Big Brother”- oleacă mai mare decât Biblioteca din Alexandria? Potrivit șefului Comisiei SRI, Claudiu Manda, între 2005-2016 fuseseră emise peste 311.000 de mandate (dintre care 28.784 mandate pe securitate naţională între 2004-2016, raportate de SRI), cu un număr de subiecți ai interceptărilor estimat la cca șase milioane de persoane. Admițând, însă, că „biblioteca SRI” nu conține doar detalii despre suspecți și acuzați, ci și despre familie, prieteni, inamici, cunoștințe, puncte forte sau slăbiciuni – ca motive de șantaj, este evident că un control democratic și o soluție pentru această arhivă se impuneau flagrant, sub suspiciunea justificată că acele interceptări au servit sporadic așa-numitul Stat Paralel (în alegerea „țintelor”), dar și că pot să contribuie cu „donații” la o ocultă piață a informației. Este de menționat, în acest context, că pentru cazul mandatelor pe siguranță națională (asimilate generos pe alocuri unor fapte penale comune precum corupția), SRI a avut acces direct la conținutul interceptărilor, fără alte aprobări oficiale.

Vântu, care ia cuvântu’

În 2017, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu declara că a început să înțeleagă „lucruri” doar după ce a început „să cumpere informații”: altfel spus, miliardarul român a început să plătească pentru informații provenite din mediul de „intelligence” pentru a-și asigura o clarificare a unor „situații” ce implicau eventual jurnaliști-colaboratori ai Serviciului Român de Informații (SRI) din interiorul postului său Realitatea Tv, dar și ofițeri de informații „disponibili”. Remarca lui Ovidiu Vântu, ușor batjocoritoare, descria fidel România, așa cum era: o țară incapabilă de ripostă, cu stații TV și ziare infestate de colaboratorii Serviciilor, prizonieră a unei Noi Securități fătată prin cezariană de „elitele globaliste” din București și văzută de consilieri ai președintelui SUA Donald Trump ca având serviciile secrete „scăpate de sub control”. Bolnava România ignorase ani în șir creșterea locală a unei formidabile piețe subterane „de informații”: nota bene, era aceeași piață ce cunoscuse un „boom” spectaculos după activarea Protocoalelor de colaborare între SRI și Justiție.

Prună, ca o țuică tare

Fătucile din Divizia Presă (gen Pro Tv) au relatat cu entuziasm la vremea respectivă, cum s-au implicat președintele Klaus Iohannis (prizonier al consilierilor săi sorosiști) și ministrul Justiției, Raluca Prună (absolventă de Universitatea Central Europeană a „filantropului” Soros) ca să salveze „situația de criză” determinată de Decizia CCR. Au fost zile eroice pentru neo-globaliștii din structurile de putere din România, când entitățile Soros au luptat să salveze așa-numita „luptă anti-corupție”, prin folosirea unui serviciu secret autohton ce fusese creat eventual pentru contra-spionaj, pentru combaterea ameninţărilor transfrontaliere și pentru neutralizarea terorismului. Iar șocul opiniei publice (și nu neapărat al fătucilor și guguștucilor din „Presa cu epoleți”) a fost cu atât mai mare, cu cât Prună a propus, iar Iohannis a aprobat, o soluție „temporară” în care tehnica și serverele SRI ar fi urmat să fie folosite în continuare pentru interceptări, dar nu de ofițeri de informații, ci prin „organe de cercetare penală” (polițiști, procurori): opiniei publice revoltate i se propunea aceeași „Mărie cu altă pălărie”.

Iohannis, între România și România „lucrului praf făcut”

Mai mult, luat cu valul, Klaus Iohannis a făcut ceea ce nu reușise nici după dezordinile cumplite, soldate cu 500 de răniți, de la mitingul „Rezist” din 10 august 2018: a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), punând în scenă o piesă de teatru prost sub o mantie de solemnitate, unde trebuia să se discute despre ceea ce fătucile și guguștiucii din Divizia Presă numiseră „punerea în pericol a marilor dosare de corupție”. Părea incredibil, dar în România „lucrului bine făcut” al lui Iohannis, Curtea Constituțională devenise o acuzată de lux doar fiindcă restabilise legalitatea într-un anumit domeniu. Mai mult, într-un CSAT redus de Iohannis și de camarila sa la o banală pagină de Internet, nici nu s-au discutat posibilele cauze ale „crizei”, ci doar „efecte”: „scapă corupții”. Nu s-a întrebat nimeni dintre icioglanii de Palat ai lui Iohannis dacă Direcția Juridică a SRI își îndeplinise misiunea să verifice legalitatea și necesitatea mandatelor de interceptare, sau dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), respectiv Parchetul ICCJ, au efectuat controlul de legalitate al cererilor procurorilor pentru mandate. Plătit cu un munte de bani ca să fie activ și ochios, Klaus Werner Iohannis nu reușise să vadă că, pe mandatul său, dusese România acolo unde nu fusese niciodată după 1990: într-o fundătură a drepturilor omului, în general, și a dreptului la viață privată, în particular.

Studiu de caz: Luxemburg distruge înregistrările ilegale

În martie 2018, cristoiublog.ro dezvăluia că președintele Comisiei Europene (CE), Jean- Claude Juncker (membru într-un vocal „cor al bocitoarelor” care a apărat-o până la ultima picătură de energie pe șefa DNA România, Laura Kovesi, cea dată afară pentru comportament discreţionar și sfidarea Parlamentului) era el însuși implicat într-un proces penal deschis la o Curte din Luxemburg, care investighează un „Stat Paralel” cu Binomul „din dotare”. Procesul fusese demarat după ce o Comisie parlamentară descoperise abuzuri incredibile în activitatea Serviciului Secret luxemburghez SREL (original- Service de Renseignement de l’État Luxembourgeois, SREL), care avea ca și controlor al legalității operațiunilor sale pe prim-ministrul Juncker: potrivit anchetei oficiale, mai mult de 10.000 de cetățeni și rezidenți din Marele Ducat Luxemburg avuseseră convorbirile telefonice interceptate ilegal sau aveau întocmite dosare secrete („fișe de lucru”), mulți fiind oponenți politici ai lui Juncker și ai aliaților săi de guvernare. Juncker a fost forțat să demisioneze, iar în 2014, s-a transferat la șefia CE, prin sforării de culise și prin faima sa de „tip capabil”. În paralel, Parlamentul luxemburghez și Guvernul s-au implicat, însă, în readucerea la normalitate a Serviciilor secrete: directorii au fost demiși, SREL a fost reformat pe structura sa și pe legea de funcționare, iar în 2017 – când Jean Claude Juncker era citat la procesul Interceptărilor ilegale, prim-ministrul Xavier Bettel confirma public, în urma unei interpelări parlamentare, că toți luxemburghezii monitorizați ilegal de SREL au fost informați că înregistrările Serviciului secret luxemburghez sunt distruse.

Se modifică Schimbarea

În octombrie a.c., cristoiublog.ro solicita Comisiei de Control al SRI să precizeze dacă va sprijini ștergerea la un anume termen de timp a acelor înregistrări care au fost efectuate în afara cadrului legal, raportat la Decizia Curții Constituționale a României nr. 51/2016 sau la Protocoalele denunțate dintre SRI și Justiție. Este de menționat că la Parlament se lucrează în prezent la modificarea legislaţiei în domeniul securităţii naţionale, pe legi care sunt în vigoare din anii 90 şi care, prezumtiv, nu mai corespund riscurilor şi ameninţărilor prezente. Comisia de Control al SRI ne-a transmis că s-a decis prezentarea Solicitării către Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în cadrul securității naționale, în vederea determinării oportunității modificării cadrului legal. Pentru că membrii respectivei Comisii au declarat că se vor consulta în munca lor și cu specialiști din Franța sau Germania, cristoiublog.ro sugerează că România ar putea împrumuta și din experiența luxemburgheză din 2017, pe cazul numit „Serviciul Secret SREL”: eventual, prin adresare directă la Jean Claude Juncker, într-o zi fără sciatică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Ce se întâmplă cu interceptările SRI declarate ilegale de Curtea Constituțională?”

 • Nucu (sic) șină, ci … ‘plic’, sau cum vrei să-i zici !
  Chiar faci pe prostu’, sau n-ai inteles … gnika !

 • EADS a fost clasat din lipsa de … dosar, nu de probe, procedandu-se la fel ca-n Germania !

 • Cum spune Lidia B ,,le pun atunci pe foi, le rupem amândoi, le rup, le rup?,le rup….” Așa se pot casa și informatiile nelegale. Poate pricepe și neamțul!

 • Bai, liniste. Singurul care conteaza e ordinul venit de la licurici. Treaba nasoala e ca licuriciul de peste garla nu prea se mai iubeste cu licuriciul de la Berlin. De aici toata agitatia de la varful politichiei romanesti.

 • Hai s-o spunem p-aia dreaptă:
  Suspendarea sasului a fost lălăită, de către șefii ‘alianței’ guvernamentale, sau, mai exact, de nea Dragnea, fiindc-‘așa vrea el’ !
  Nu știu ce mă face să mă gândesc la un gen de … COABITARE MASCATĂ, derivată din diverse … ȘANTAJE RECIPROCE !!!
  Dacă nici acum, după ultimele … EVENIMENTE, nu se va recurge la asta, înseamnă c-ar fi mai bine să ne … MUTĂM PE UN ATOL, din Pacific !

 • Hai s-o spunem p-aia dreaptă:
  Suspendarea sasului a fost lălăită, de către șefii ‘alianței’ guvernamentale, sau, mai exact, de nea Dragnea, fiindc-‘așa vrea el’ !
  Nu știu ce mă face să mă gândesc la un gen de … COABITARE MASCATĂ, derivată din diverse … ȘANTAJE RECIPROCE !!!
  Dacă nici acum, după ultimele … EVENIMENTE, nu se va recurge la asta, înseamnă c-ar fi mai bine să ne … MUTĂM PE UN ATOL, din Pacific !

 • Cernat: ¨…-Autolul a vlut să spună că cei șapte leplezentanți ai putelii sunt oamenii lu Iohannis, că acolo se iau hotălâlile numai cu unanimitate!…¨
  Bai Cernate, ai damblagit la batranete, cred ca sunt capace de canal mai amuzante ca tine.

 • Dragnea despre Statu paralel „E o grupare de oameni din instituții, din SPP, din SRI, din SIE, din direcția de informații a armatei, din ANAF, din vămi, din toate ministerele. Au două obiective – să facă bani nelegal și să păstreze controlul pe toate instituțiile statului. Sigur stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influență. Pahonțu le gândește”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. Bon,toată lumea știe că-s o mulțime de labagii în minsitrere, servicii și ONguri care sug orice șliț de Armani ptr un euro în plus. Treaba e, dacă Pahonțu e cu Statu Paralel, de ce nu „le gîndește” în pușcărie?

   • În sfîrșit un băiat lucid la PSD. Codrin Ștefănescu- a declarat, vineri, după refuzul numirii celor doi miniștri și a șefului Armatei de către președinte, că Klaus Iohannis, ”în mod cert se cere suspendat”. Păi Klaus ar fi fost refuzat de orice ospiciu pt nebunii furioși, iar Romînia l-a primit ca președinte. 😆

    Suspendare de la Cotroceni, desigur, dar Procesul de Înaltă Trădare pt acest sas de Ferentari nu poate să aștepte pînă atunci. Dă-i la cioc și-n ciocănel, că e Statu paralel 🙂 😀

 • Lumea crede că Raresh Bogdan este cea mai scîrboasă specie de jurnalist-rateu care face „servicii” la o televiziune. Aiurea! Există unul care îl și întrece. Radu Tudor (A3), dat de mulți ca fiind unul din pigmeii acoperiți ai SRI, declară că propunerea pentru șeful Armatei făcută în ședința CSAT de ministrul Apărării, Gabriel Leș, „nu respectă rigorile legii și că era de așteptat să fie refuzată de președintele Klaus Iohannis”. Lătrăul ăsta securist a ajuns avocatu lu Iohannis . Mai mult acestui oligofren i se pare firesc ca emiterea unui decret de prelungire a mandatului la Armată să se facă fără propunerea ministrului si avizul premierului. Iohannis vrea și el șef suprem și sugătoru de sulă sorosistă Radu Tudor n-are nici o problemă cu asta. Cum rămîne atunci viermele ăsta la A3? Mister! Probabil că îl are la mînă pe Varanu cu ceva Varanu n-are nimic împotrivă.

  • Propunerea principală a guvernului a fost generalul locotenent Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO și UE, pentru conducerea Statului Major al Armatei. Propunerea a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior alte două propuneri ale ministrului Gabriel Leș au fost iar respinse de șeful statului. Dacă acest Iohannis are probleme cu capul și se tratează de nervi, păi Radu Tudor ar putea să-i țină olița la un ospiciu 😀 Și-așa pute a rahat amestecat pe unde calcă „jurnaliști” ca el. 😆

  • Iohannis o fi făcut vreun test psihiatric înainte de numirea la Președinție?. 😀 Are și el o jucărie (borțosul Ciucă pe care îl vrea nazistu-șef în continuare la șefia Armatei) și ăia de la PSD vor să i-o ia. Duceți-l la balamuc, oligofrenu Radu Tudor din solda lu A3 ar putea să-i poarte olița, iar nick Cernat să-i spună povești despre scufița roșie Orban. 😆 Fără ministru apărării, fără prim-minsitru, nazistu a numit singur șefu MApN și a anunțat că MOf nu vrea să-i publice decretu, fiindcă deja vede fantome pe pereți. Klaus se vrea șef suprem. Așa au pornit și Ceaușescu, și Hitler. 😥

  • Lumea mai crede ca esti un prost

   • Profule
    Da, iar majoritatea lumii crede că tu ești doar un pui de tîrfă, extras din labă și ținut cu cocaină în piața Victoriei , să joace table și șeptică cu Bot și Dide :mrgreen:.

  • „Obsesia de a trimite orice lege la Curtea Constitutionala de 128 de ori si jumatate, ca sa-l citez pe Bogdan Chirieac? Si de 40 de ori la Comisia de la Venetia..

   Singurul lucru făcut de Iohannis pe mandatul lui prăpădit, a cumpărat poșete lu dsna Carmen pe bani publici și a lins bucile Fuhrerului Merkel și ale senililor din Comisia de la Veneția. Idiotul ăsta nu a știut decît să se vaite de partidu la guvernare 😆 ca și cum elș ar fi mai bun ca alții 😆 Un șut în băsănăul ăla de globalist senil la următoarele alegeri 😆

  • Mișto. Dragomir îl dă în judecată pe tractorisu șef de la Parchetu General Agustin Lazăr și o să dezvăluie cum îl miluia Statu paralel pe idiotu Lazăr cu cîte-o bomboană de colivă. 😉 Va fi distracticv, despre unu ca Lazăr care zice-se are o avere fabuloasă. „M-am săturat. Augustin Lazar. Zis Gusti, zis sclavul SRI, zis sclavul statului paralel, zis sosete albe la Parchetul General tot susține după decizia CSM că s-a referit la mine când vorbea public de “inculpați de rang înalt”. Bine. Am decis să îl dau in judecată. Voi scoate la iveala în instanță legăturile “procurorului general” cu statul paralel. O să vorbim și cum stătea tatăl lui Kovesi în capul mesei la Transgaz și îi dădea ordine lui Lazăr. Cum făceau ei milioane și cu cine. Cum scoateau ei bani din Microsoft după ce DNA a “uitat” să blocheze conturi. Un final de an bun”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook. 😀 Adevărul e că Statu Paralel a ajuns rău dacă a ajuns să apeleze la tatae precum Sclavu SRI Lazăr, zis și „șosete albe” 😆

   https://www.cotidianul.ro/ce-stie-daniel-dragomir-despre-augustin-lazar/

  • Cezar Jipă, să sugi svla ca pe-o pipă,
   Bă mizerie rezistentă, site-ul ăla din care citezi e cvasi-anonim G4 și e finanțat de șobolanu bătrîn Soros așa că cacă-te pe ei și pe tine. Intrați la categoria fake news, da nu e vina ta că nu știi adsta ci a proastei de mă-ta care nu te-a învățat engleză cînd te-a avortat, fiincă era studentă la limbi arabe .

   https://romanialibera.ro/politica/dancila-decretul-de-prelungire-a-mandatului-sefului-statului-major-al-apararii-nu-respecta-legea-766993

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *