Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă, 3 octombrie 2015

Klaus Iohannis a plecat din SUA, cu avionul prezidențial, marți, 29 septembrie 2015, seara. Sunteți siguri c-a ajuns în România? Te pomenești că mai zboară încă!

Potrivit Programului anunțat vizita lui Klaus Iohannis în SUA a luat sfîrșit marți 29 septembrie 2015, seara.
Cînd scriu aceste rînduri e ora 0:10, sîmbătă, 3 octombrie 2015.
De regulă avionul prezidențial pleacă din SUA după încheierea vizitei seara (ora locală) pentru a ajunge în România a doua zi dimineața (ora locală).

Toți președinții și premierii care au vizitat America au ținut, la sosirea în țară, o conferință de presă pe aeroportul Otopeni pentru presa rămasă în România.
Acest moment e absolut obligatoriu, deoarece pe parcursul vizitei ziariștii din Grupul de presă n-au reușit să dea vizitei mediatizarea dată de Conferința de presă de la Aeroportul Otopeni. Aici la conferința de presă, președintele face bilanțul vizitei, prezintă opiniei publice de la noi principalele momente, răspunde întrebărilor a dresate de jurnaliștii care nu l-au însoțit, dar au urmărit îndeaproape vizita.

De la încheierea vizitei în SUA au trecut, trei zile.
A auzit cineva din țara asta de vreo conferință de presă ținută de Klaus Iohannis la întoarcerea în țară?
Pur și simplu președintele a dispărut!
S-o fi întors în țară?

Realitatea Tv, televiziunea cuplului Klaus Iohannis – Carmen Iohannis, singura instituție de presă ținută la curent cu viața oficială, ba chiar și cu viața fiziologică a președintelui, titra pe site miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 12:30:
„Klaus Iohannis se întoarce în ţară, după vizita în SUA.”

Așadar, miercuri, 30 septembrie 2015, potrivit Realității Tv, Klaus Iohannis era încă în faza de se întoarce. Dacă s-ar fi întors, mai mult ca sigur, i-ar fi dat lui Rareș Bogdan, confidentul său de budoar, un telefon prin care să-l anunțe, cum se întîmplă cu toți cei dragi, c-a aterizat cu bine. Iar Rareș Bogdan ar fi sunat, la rîndu-i, la post.

Din cîte se știe de la televiziunile de știri, dar și din filme, sunt cazuri cînd un avion de pasageri dispare de pe radar. În acel moment, se trece la o activitate dramatică de descoperire dacă nu a avionului, măcar a rămășițelor avionului. De cele mai multe ori, epava e descoperită la puțin timp după dispariția avionului de pe radar. Sunt și situații – precum cel al avionului malaiezian, cînd epava e descoperită după un an de la dispariția de pe radar.
Potrivit televiziunilor de știri, Klaus Iohannis a fost văzut ultima oară marți 29 septembrie 2015, după- amiază, după ce a ținut un Discurs la ONU, la întîlnirea cu ofițerii români care lucrează la Națiunile Unite.

Marți seara, ora locală, s-a urcat în avion.
De atunci președintele a dispărut de pe radarele opiniei publice românești.
S-a prăbușit avionul fără ca noi s-o știm?
Miercuri, 30 septembrie 2015, la 7: 19 dimineața, Klaus Iohannis semnează pe Facebook următorul text:
„M-am întâlnit ieri cu românii care lucrează la serviciul de securitate al Organizației Națiunilor Unite. Le-am strâns mâna cu bucurie acestor oameni care reprezintă România la ONU. La fel ca mulți dintre românii de peste granițe cu care m-am văzut până acum, ei reprezintă un exemplu. Chiar dacă sunt departe de România, gândul le este în continuare la cei de acasă.”

Tot miercuri, 30 septembrie 2015, potrivit unui Comunicat de pe site-ul președinției, Klaus Iohannis i-a transmis un Mesaj de felicitare Patriarhului Daniel.
Sunt acestea dovezi că Președintele trăiește?
Și da și nu.
Asta deoarece în orice moment astfel de gesturi – să scrie pe Facebook, să posteze mesaje pe site-ul Președinției – pot fi făcute de consilieri.

Vineri, 2 octombrie 2015, pe site-ul președinției a fost publicat un anunț de presă despre Programul Președintelui României de luni 5 octombrie 2015.
Președintele a aterizat! mă vor liniști cititorii acestui blog. Altfel nu i se anunța programul de luni, 5 octombrie 2015, care începe la ora 10.
Da, voi răspunde eu, asta nu e o dovadă că președintele nu mai zboară încă și că nu va mai zbura pînă luni la ora 10.
Urmînd să aterizeze direct la Universitatea București, unde va participa la deschiderea Noului An universitar.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 3 octombrie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *