Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De dragul campaniei anti-Ponta, pentru presa noastră e bun pînă și Vladimir Voronin, dușmanul României

Dacă accesezi pe Google în limba română numele Vladimir Voronin, te vei pomeni imediat cu o succesiune amețitoare de titluri din presa noastră care nu sunt altceva decît etichetări pamfletare:
Omul Moscovei, Dușmanul României, Liderul Comuniștilor, Capul Mafiei, Tatăl Corupției.

De ani întregi presa din România duce un război crîncen cu Liderul Comuniștilor de la Chișinău, prezentîndu-l drept un dușman al drumului european al Republicii Moldova și mai ales al României.
De ani întregi spusele și faptele lui Vladimir Voronin sunt puse la îndoială de presa noastră ca exprimînd politica pro-Moscova și anti-București a unui lider comunist.
Orice a spus Vladimir Voronin în presă, în Parlament, în conferințe de presă ale partidului despre România, despre liderii politici de la București, a fost prezentat de presa noastră drept fals ordinar, ivit din antiromânismul celui care luptă pe față împotriva depărtării de Moscova a Republicii Moldova.

Zilele trecute însă o Declarație a lui Vladimir Voronin în Parlamentul de la Chișinău n-a mai fost însoțită de obișnuita punere la îndoială prin etichetarea drept comunistă.
Site-uri precum Hotnews, Nașul Tv, Cotidianul, Gândul, au redat această Declarație la loc de cinste fără minima prudență cerută de ceea ce se știe despre Vladimir Voronin:
Că nu se dă în lături de la nimic pentru a înjura România.

Despre ce Declarație e vorba?
Despre una făcută de Vladimir Voronin la dezbaterea Moțiunii de cenzură împotriva Guvernului pro-european al lui Valeriu Streleț.
În denunțarea premierului drept corupt, Vladimir Voronin l-a acuzat astfel:
„Dvs impreuna cu doi parteneri, Filat si un oarecare Victor Ponta, cu ce scop ati cumparat peste 2000 de ha in orasul Odesa.”

Chiar și dacă autorul acestei enormități n-ar fi fost Vladimir Voronin, presa din România avea obligativitatea profesională de a o prezenta punînd-o sub semnul îndoielii, eventual ca una dintre năzbătiile pe care le susțin public adversarii de la Chișinău ai României.
Cum dracu să crezi că Victor Ponta s-a apucat să dea bani pe hectare de pămînt la Odessa, exact în Ucraina, țară în care un om normal n-ar cumpăra nici o pungă de semințe, d-apoi hectare pămînt?!

Ei bine, așa cum arătam mai sus site-uri și ziare românești, în frunte cu Hotnews, au redat acuzația lui Vladimir Voronin fără a o pune o clipă la îndoială, ca și cum ar exprima Adevărul absolut.
De ce?
Pentru că acuzația comunistului Vladimir Voronin era adusă lui Victor Ponta, împotriva căruia site-urile și ziarele respective duc o campanie cu cîntec.

Și dacă împotriva lui Victor Ponta se lansează o nouă acuzație de corupție n-are importanță că ea e aberantă, n-are importanță că aparține unui dușman al României, n-are importanță că a fost lansată în cadrul unei Operațiuni de debarcare a unui Guvern pro-european.
Are importanță că site-urile și ziarele respective au găsit un nou prilej de a-l înjura pe Victor Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „De dragul campaniei anti-Ponta, pentru presa noastră e bun pînă și Vladimir Voronin, dușmanul României”

  • Sper sa nu fim multi prosti care sa credem orice .

  • F bun si pertinent articolul

  • ,Daca Nemţii dau de binelea mâna cu Rusii atunci din doua imperii va rămâne unu…şi daca Putin a mai avut ceva de rezolvat la Vatican sigur printre cuvintele conversatie a-u fost si acelea ( Parinte, rusia a fost este si va fi creştina iar Papa sigur a zis, Da domnule, rusia si europa au fost, sît si vor fi creştine. Pe lînga hotarele imperiului de Nord vor ramâne in afara Turcia, Spania, Franta, Marea Britanie si tarile Scandinave care poate a-u semnul întrebări, în rest, Trăiasca Imperiul creştin de nord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *