Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de sîmbătă, 9 mai 2015

Într-un război al vorbelor, Victor Ponta îl face muci pe Klaus Iohannis

Într-una din călătoriile mele prin Italia, am luat un Intercity pentru a ajunge la Rimini.
Mai era un minut pînă la oprirea trenului în stație.
Prin dreptul ușii se perinda deja peronul. Toți cei care coborau la Rimini așteptau deja încremenirea garniturii.
În acel moment, venind în fugă de undeva din adîncurile vagonului, conductorul a deschis cu cheia un soi de dulap, a scos de acolo un microfon și a anunțat în difuzoarele din tot trenul:
Următoarea stație, Rimini!
Cînd a terminat, călătorii coborau deja.

De momentul hazliu cu conductorul Italian mi-a amintit Declarația de presă ținută vineri, 8 mai 2015, la aeroportul Otopeni, de Klaus Iohannis, la sosirea din Polonia.
Cineva a dat fuga la aeroport, a deschis dulapul numit Klaus Iohannis și a zis prin gura lui, pe post de difuzor, niște vorbe despre Victor Ponta.

La poalelele Dealului Cotroceni stau zi și noapte, ca maidanezii morți după un ciolan, liderii PNL și jurnaliștii de casă ai PNL care așteaptă ca Imperatorul să iasă la balcon, ca Julietta, și, în loc de bezele, să le arate țeasta însîngerată politic a lui Victor Ponta.
Așteptarea asta penibilă, impusă de liderii PDL, pe care Traian Băsescu i-a învățat rău, să aștepte ca președintele să ia de la PSD ciolanul și să li-l dea lor, explică lătrăturile asurzitoare de entuziam care au răsunat vineri toată ziua pe întreaga scenă politică mediatică: Klaus Iohannis rupe tot! Klaus Iohannis a pornit războiul cu Victor Ponta! Klaus Iohannis îi dă lui Victor Ponta o lovitură mortală!

Ce a zis Dulapul în ultimul moment al intrării trenului în gară?
Despre scandalul cardului de sănătate:
Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate, a vazut mii de oameni care stau la cozi , care nu pot beneficia de serviciu de sanatate la care sunt indreptatiti, este un scandal public.
Despre Proiectul de lege privind modificarea Codurilor ( în realitate o diversiune securistică a Binomului SRI-DNA):
Aceste modificari sunt neavenite, am o parere foarte proasta fata de aceste modificari. Nu sunt de acord cu ele.
Despre vizita lui Victor Ponta în țările din Golf:
Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil vizita pe care a facut-o in statele din Arabia, m-a informat dupa ce a revenit in tara ca a fost acolo si ca a avut niste discutii senzationale. Este o metoda inedita de a face politica externa, fiecare de capul lui.

Luînd cunoștință de aceste vorbe de Dulap vorbitor, țin să precizez următoarele:

 1. Ele nu lasă impresia unor vorbe care exprimă o trăire- indignare, revoltă, supărare- și, cu atît mai puțin, a unei rostiri care precede trecerea la acțiune. Par mai degrabă vorbele altora măcănite de Klaus Iohannis.
 2. Klaus Iohannis crede în continuare că a ajuns Președinte printr-un Miracol, cînd, de fapt, el a fost suit în Deal de șefii Structurilor de forță din România, toți corupți pînă-n măduva oaselor și care aveau nevoie de un președinte sub mandatul căruia să fure mai departe. Așa se explică banalitățile gen – E un scandal public, Am o părere proastă despre aceste modificări. Adică dacă el Imperatorul, are o părere proastă despre ceva, acel ceva intră în pămînt de frică!
 3. Zise în chip automat, fără convingere, fără argumentarea necesară, vorbele lui Klaus Iohannis i-au fost dictate de liderii PNL, înnebuniți la gîndul că Președintele nu-l dă jos pe Victor Ponta ca să-i aducă pe ei la Palatul Victoria. Ca de obicei, Klaus Iohannis a făcut ce l-au îmboldit alții să facă. Dacă ar fi trecut prin creierul său decizia de a deschide război cu Victor Ponta și-ar fi dat seama că e o prostie. Un război cu Victor Ponta îl deschizi dacă știi că-i poți face față. Dacă știi că nu, mai bine continui s-o faci pe Imperatorul care nu se coboară pînă la nivelul unei ciondăneli cu Supusul Victor Ponta. Klaus Iohannis își datorează procentajul uriaș în sondaje și electoratului USL, cel care a votat la Referendum împotriva stilului de președinte adoptat de Traian Băsescu.

Un război al vorbelor cu Victor Ponta, dacă nu e dus în stilul lui Traian Băsescu, dar mai ales, dacă nu e dublat de un război al faptelor, e din start pierdut de Klaus Iohannis.
În materie de vorbe, Victor Ponta îl face muci pe Klaus Iohannis!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

68 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 9 mai 2015”

 • ASTEPTAM EMISIUNEA DESI NU PREA IMI MAI PLACE STIBRLEA.ESTE CAM CU DOUA FETE,IN FATA ITI VORBESTE FRUM.SI IN SPATE TE CAM DA CU CAPUL DE ZID.NU ESTE CONSECVENT.

 • Luati o camera ascunsa si filmati in biserica sa vedeti cate biserici au casa de marcat si cate dau bon daca cumparati ceva.

 • Maestre, maestre! Sotul Primei Doamne a vrut sa arate ca-i suparat, incomodat, pentru faptul ca Ponta a trimis un control la celebra firma austriaca, defrisatoare a padurilor patriei. De-aia a sarit, asa, dintr-o data, ca ars. Nu v-ati prins?!

 • Mare pacat ca n-a castigat Elena Udrea alegerile. Am fi avut un Presedinte care ar fi facut cinste acestei tari nu un Mutulica precum Iohannis.Poate in 2019 Romania va avea sansa unui Presedinte cu care sa ne mandrim. UDREA Presedinte ! https://www.youtube.com/watch?v=m-Wm9uniHL8

 • EXCELENT………..

 • Asa este.

 • Nu degeaba vi se spune MAESTRU Eu urmaresc foarte mult politica si pe cei care o comenteaza dar nici unul nu se apropie de d-voastra.Sunteti singurul care vede in adincul declaratiilor si actiunilor lor.Ce pacat ca toti PAPAGALI fac audiente la TV si un artist al ziaristicii nu este apreciat la adevarata valoare.

 • Ce ar mai fi de spus ?

 • Familia mea este in Rimini

 • :v eu il asemuiesc cu o soba de fonta, mare si goala pe dinauntru care face zdrang-zdrang cand se rostogoleste pe scari. Intalnind astfel de caractere, ciudoase, buhanoase, ranchiunoase … cand l-am auzit am facut legatura cu faptul ca cei de la min. mediului au luat la puricat firmele defrisatorilor austrieci, adica un fel de „mi-am luat jucariile si am plecat de la joaca”…

 • din pacate , aveti dreptate , Maestre !

 • din pacate , aveti dreptate , Maestre !

 • Am ales tacerea, deci no comment….Despre cardul dev sanatate, nu cred ca era cazul pentru ca, din miile de care nu erau in posesia cardului, alte mii nu s-au grabit sa-l ridice, asa e romanul, lasa pana in ultima zi.(Dar nici guvernul nu s-a „obosit” cu promovarea/publicitatea). Referitor la vizita premierului din Golf, cred ca sunt vinovati amandoi, pentru ca a avut loc prea tarziu, dar decat niciodata, e bine si acum.

 • etalonul meu e urmatorul: daca am avea un rege, acesta ar rosti acele cuvinte la sosirea din Polonia?. Eu imi imaginez ca nu …

 • ca la capitolul „comunicare”, presedintele si cei din jurul sau sunt varza, ar putea fi trecut usor cu vederea daca ar fi vizibile faptele. Dar, eu deja mi-am schimbat o pereche de ochelari si ceea ce vad, ma face sa cred ca nu la oftalmolog trebuie sa merg, ci la serviciul pasapoarte. PCR-ul defileaza, iar opozitie nu exista nici cat pe vremea lu’ impuscatu’…

 • pai nu de unul ca asta avea nevoie guvernul.?

 • 1. Dacă nu eşti gargaragiu cu apă luată din Jiu ori din gârla Dâmboviţii ori din Canalu’ Dunăre-Marea Neagră ori din… (,,Maestre’’, cură vro apă prin Găgeşti, Vrancea? C-am fost slab la gheografie. De…, o loază!), înseamnă că nu trăieşti! Să curgă în şiroaie Sânge, Sudoare şi Lacrimi (şi sudalme şi minciuni rostite cu zâmbetul pe faţă şi cap-în-gură şi scorneli speculative şi neapărat hîîîăhăieli), atunci vezi Trăire! Şi mai ales să ai pielea tăbăcită şi pe dinafară, şi pe dinăuntru! Altfel eşti inert, mort! Şi pe dinafară, şi pe dinăuntru. Din cap până-n picioare.
  2. ,,Maestru’’-i lovit de apofenie, precum îi stă-n fire.
  3. (Se aplică pct. 2.)
  Încheiere: ,,În materie de vorbe’’, se cheamă ,,să dai cu mucii-n fasole’’.

  • Domnule Theodoros, care sunt variantele de raspuns, daca asteptand la semafor, o masina cu vreo patru cocalari si muzica data la maxim, opreste langa tine si-ti zice: – Da-te-n gatu’ ma-tii mai incolo, ca io ma grabesc?… (cam asta e „traducerea” ultimului aliniat din articol si nu vreau varianta cu:”- Ii spun un citat din Immanuel Kant” …bancuri stiu si eu destule…)

  • Păi…, dacă ”opreşte lângă tine” înseamnă că e pe banda de alături şi poate să se grăbească, pentru că nu-i staţi în cale. Dacă totuşi doriţi variante de răspuns din partea mea, iată câteva:
   1.Blocaţi portierele, ridicaţi geamurile şi-i ignoraţi.
   2.La fel ca la pct.1 şi le faceţi semn să treacă. N.B. Aveţi grijă să n-o faceţi cu degetul mijlociu! De la niciuna dintre mâini! (Schimbă sensul ,,traducerii’’!)
   3.Sunt un pieton cronic, aşa că mai încercaţi şi pe la alţii. (Sorry!)
   În ceea ce-l priveşte pe Immanuel Kant, că-l vreţi sau nu, stă la latitudinea Dv. În orice caz n-am ştire să fi ,,postat’’ vreun aforism cu privire la muci. În măsura în care timpul îmi va permite am să cercetez şi vă voi comunica, în cazul în care rezultatul va fi pozitiv. În caz contrar nu-mi voi permite să vă deranjez. Cu consideraţie, al Dv. Th. bis.

  • Scuzaţi-mă că revin, dar un gând ivit de nu ştiu unde [telepatie (*?*)] nu-mi dă pace: dacă maşina ,,cu vreo patru cocalari si muzica data la maxim’’ or fi un echipaj ,,acoperit’’ de la Binom? Iar imprecaţia se traduce: ,,Suntem în misiune acoperită’’? În cazul acesta ştiţi, cu siguranţă, cui să vă adresaţi pentru a vă lumina. (Oricum, ,,încă o dată’’ şi ,,foarte important’’: atenţie la degetul mijlociu!)

 • Maestre, va rugam sa ne spuneti de ce nu mai scrieti la Evenimentul Zilei. Cred ca sunt destui oameni care asteapta cu nerabdare articolele Dvs. ce contin analize profunde si realiste ale situatiei politice .

 • …….iar, in materie de tacere,Presedintele Klaus Werner Iohannis, face muci Poporul Roman ;))