Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă

Tare mă tem că nu vom afla niciodată dacă SIE a fost implicat în Operațiunea Filarea de la Paris

La Jocuri de putere de pe Realitatea Tv, de  vineri seara, Traian Băsescu ne-a anunțat c-a cerut SRI și SIE să dezlege misterul pozelor și documentelor făcute la Paris și publicate pe un site care a funcționat doar cîteva ore:
Clar n-au fost paparazzi. Greu de explicat de ce facturile doamnei Bica s-au luat în februarie, iar facturile de la hotel ale doamnei Udrea s-au luat în septembrie, pe 29 septembrie, la opt luni distanţă, şapte luni şi am întrebat, iar problema mea este bun, dacă nu este filaj românesc, dacă nu este filaj al statului, la puterea pe care o aveţi îmi spuneţi, în câteva zile, al cui este.
Realizator: Şi care a fost reacţia domnilor Predoiu şi domnilor Maior şi Coldea?
Traian Băsescu: Să caute.

Ca urmare a diversiunii puse la cale de serviciile secrete prin ofițerii acoperiți din presă dezbaterea a fost deturnată de la faptul grav – filarea, pozarea, procurarea de facturi de la hotel și publicarea lor pe un site vremelnic – la chestiunea dacă șefa DIICOT avea dreptul să meargă la cumpărături în străinătate cu o politiciană.

Eu însă atrag atenția asupra următoarelor elemente care mă fac să susțin că afacerea care trebuie dezlegată nu e reprezentată de prietenia dintre șefa DIICOT și o politiciană, ci de posibila implicare a SIE în realizarea materialului:

  1. Factura Alinei Bica a fost obținută de la hotelul parizian, un hotel cu mari pretenții din Occident, pe 20 februarie 2014. Să zicem, ca și cîrtițele din presă ale Serviciilor, că pe 20 februarie 2014, la patru zile după ce clienta a plecat, cineva a mituit un funcționar al hotelului pentru a obține o factură care, de regulă, dacă o ceri și de la Hotelul Gării, cel de la recepție te trimite la plimbare, dacă nu chiar cheamă Poliția. Pe 29 septembrie 2014 a fost cerută și obținută însă factura Elenei Udrea. Dacă prima oară, un funcționar de la un hotel precum Bristol mai putea fi păcălit sau mituit, a doua oară, fiind vorba de o clientă statornică, devenea suspicios sau mai reticent.
  2. Dacă obținerea primei facturi în februarie mai poate avea explicația în filarea Alinei Bica, obținerea celei de a doua facturi peste șapte luni e complet inexplicabilă în afara campaniei electorale.
  3. Fotografiile și documentele n-au fost revendicate de nimeni. Dacă ele ar fi fost făcute pentru ca românii să vadă cu cine-și petrece vacanța șefa DIICOT, fotografiile și documentele puteau fi date României Tv sau Antenei 3. Nu cred că n-ar fi fost publicate. Mai mult. Dacă autorul era o firmă de paparazzi care dorea să-și păstreze anonimatul, se îndoiește cineva că România Tv sau Antena 3 ar fi spus vreodată de la cine le are?
  4. Site-ul a dispărut după ce eu, dar și alți cîțiva jurnaliști, am arătat cu degetul spre SIE. Așa se explică și de ce Serviciile noastre, care pot localiza un site terorist cît ai clipi, n-au aflat, vezi Doamne! nici pînă la ora asta cui aparține site-ul.

Traian Băsescu ne anunță că Serviciile vor face un raport, care raport îi va fi dat lui.
Dar cu noi, cei care vrem să știm dedesubturile acestei afaceri secrete, cu noi cum rămîne?
N-avem dreptul să știm și noi dacă serviciile au fost implicate în această Operațiune ilegală?
După opinia mea, noi, ăștia, muritorii de rînd, nu vom ști niciodată.
De ce?
Întrebați-l pe Traian Băsescu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă”

  • „Maestre”…. Stau si ma-ntreb daca esti, eventual, constient de monumentalele gafe pe care le comiti, in ultima vreme, cu cadenta unui AK47 (ca tot o tii langa cu comunismul, ca loc si doctrina de la care te revendici…) ? Sa SCRII (nu spui…) ca…. ” urmare a diversiunii puse la cale de serviciile secrete, prin ofițerii acoperiți din presă, dezbaterea a fost deturnată…. ” nu echivaleaza cumva cu un autodenunt personal si colectiv ???? As zice, chiar, mai… „rasunator” decat „autodemascarea” lui Turcescu !!!! In atari conditii, ce poate crede „opmpa publica” despre domnia ta si „colegii”locatia” ultima in care ti-ai gasit… „refugiul” ????

  • (continuare) ca sa explic: Ponta i-a cerut lui Blaga (supus al PSD-ului din multe motive) sa creeze un nou partid ‘de dreapta’ (dar fara …si fara…numai cu PNL-ul usl-ist) al carui sef va ramane el-Blaga- daca ii va elimina pe Predoiu (clar incomod si foarte bine pregatit) sipe Antonescu (si mai incomod si periculos) dintre potentialii sai contracandidati. Ponta a fost de acord cu Iohanis deoarece acesta nu reprezinta nici un pericol pt. el daca va ajunge -eventual-presedinte. Motivele sunt multe, fie si pentru ca nu poate sa i se opuna, ne avand habar de nici un domeniu major al politicii interne sau externe, ci doar vagi notiuni de practica administrativa. Pe scurt, si daca ar vrea, n-ar putea. Dar de ce sa vrea? El -a si spus-o-vrea liniste si pace. Ceva gen ‘concordia’ lui Ion Iliescu din anii ’90. Pentru Iohanis functia de presedinte e de ajuns. De restul treburilor sa se ocupe Ponta. Iar de partid, de refacerea USL-ului se va ocupa Blaga. In toate interviurile, Ponta s-a referit ranjind la acest lucru. Iar ziaristii nu l-au luat in serios. Si mult au gresit. Acum, zarurile au fost aruncate, nu mai e nimic de facut iar noi toti, vom suferi consecintele unei manipulari extinse si inteligente.

  • Domnule Cristoiu, pentru ca va apreciez talentul de a vedea dincolo de aparente si consecventa opiniilor in apararea statului de drept imi permit sa va spun ca de data asta, ati fost pacalit. Prea putin ma intereseaza asa zisul scandal al fografiilor de la Paris. Perdeaq de fum, ca atatea altele. In schimb, nu pot sa uit inspiratul titlu al unui articol din EvZ care suna cam asa: „Sunteti sigur ca stiti cine este Iohanis?Se pare ca acum dvs. sunteti sigur ca stiti. Eu nu. Tot ce pot eu sa spun este ca sunt sigura de odioasa cacialma pregatita de VVPonta in intelegere cu Blaga si cu …Iohanis. Ceea ce se intampla este mult mai grav decat toate temele false aruncate in massmedia de unii si de altii.

  • Sondaj online. Hai să le arătăm celorlalți că noi, în online, suntem cei mai buni.
    See Translation

    ZIUA VOTULUI ONLINE
    http://www.gandul.info

  • Chiar dacă ștergi acest comentariu , vreau să îți spun următoarele cuvinte :

    Ești cel mai abject basist dintre toți .
    In top 3 , ești pe primul loc !

    Să trăiți maestre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *