Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de un nou Breaking news

Klaus Iohannis n-are încotro: Trebuie să meargă și la Antena 3!

Am fost primul care am scris, profitînd de avantajul extraordinar oferit de cristoiublog.ro, cel de a dialoga cu eternitatea cînd vreau eu și fără să mă confrunt, cum se întîmplă la tv, cu tot felul de neica nimeni de meserie dătători cu părerea, că Klaus Iohannis nu trebuie să meargă la România Tv și la Antena 3, posturi care nu-i post asigura corectitudinea.

Cînd susțineam asta, mă refeream la angajementul lui Klaus Iohannis că nu va merge la nici una dintre confruntările propuse de Victor Ponta la televiziunile de știri. Am fost de acord și chiar am scris de mai multe ori asta că nici o televiziune de știri nu poate asigura atmosfera de eveniment mediatic național cerută de confruntarea dintre cei doi candidați.

Eram sigur că neamțul Klaus Iohannis va prefera să piardă alegerile decît să-și calce cuvîntul.
Sunt sigur că Victor Ponta ar fi acceptat pînă la urmă o confruntare la TVR sau într-un spațiu solemn.
Neamțul Klaus Iohannis mi-a dovedit că nu degeaba trăiește în România.
Brusc balcanizat, el s-a dus la două televiziuni de știri, acceptînd programul impus de Victor Ponta.

Rezultatul îl știm.
Locul tradiționalei confruntări finale, desfășurate într-un cadrul solemn și în condiții de eveniment mediatic național, l-au luat confruntările la cele două televiziuni de știri, într-un decor puchinos. Mă așteptam ca măcar cea de a doua confruntare, de la B1 Tv, să se desfășoare într-un alt decor decît cel în care se desfășoară emisiunile obișnuite ale postului. Klaus Iohannis a stat acolo unde stă seară de seară Radu Banciu, iar Victor Ponta acolo unde ședeam eu pe vremea cînd cei de la B1 Tv nu începuseră să mă scuipe.

Compromisul făcut de neamț în manieră moldo-valahă se plătește.
După ce a fost la cele două televiziuni anti-Ponta, ar fi fost cazul ca Klaus Iohannis să meargă și la Antena 3. Ar fi fost cel mai mare șah dat slugilor lui Victor Ponta via Dan Voiculescu. Mihai Gâdea l-ar fi compromis grav pe Victor Ponta ajutîndu-l fățiș, cum a făcut Bogdan Rareș cu Klaus Iohannis. Toată lumea l-ar  fi acuzat de lipsă de fair-play. Ori, la scorul pe care-l deține, Victor Ponta n-ar fi avut nevoie de așa ceva. În aceste condiții, oricît de ciudat ar suna ce zic eu – Antena 3 s-ar fi văzut obligată să fie minim corectă față de Klaus Iohannis.

Dacă n-ar fi mers la televiziunile anti-Ponta, Klaus Iohannis și-ar fi putut permite să nu meargă la Antena 3. Ar fi invocat cererea de asigurare a cadrului neutru. Acum însă, cînd a fost la televiziuni anti-Ponta, care i-au asigurat nu numai cadru neutru, dar și întrebări – vorba lui Bogdan Rareș – gen mingi la fileu, după ce B1 Tv i-a garantat că se va discuta numai despre corupție, într-un cuvînt, după ce televiziunile anti-Ponta l-au favorizat – după opinia mea – în chip incorect profesional, Klaus Iohannis trebuie să meargă la Antena 3.

Dacă nu merge, va părea mai laș decît dacă nu s-ar fi dus la nici o televiziune de știri.
Pentru că orice nehotărît – exclud chibiții de o parte și de cealaltă – își va spune:
Ce fel de bărbat ești dacă te duci doar acolo unde ți s-a aranjat patul?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Gîndul de un nou Breaking news”

  • 🙂 Mai bine ii dati banii lui Iohannis…..asa mai face si el de o casa la Sibiu acolo si se tine de ce se pricepe el mai bine!

  • Adica sa facem audienta ca sa isi plateasca Voiculescu datoria , banii furati de la noi ? :)))))))))

  • Ce sa caute n Haznaua 3 , buzele lui Gadea ?

  • dupa cum spunea insusi Iohannis, va merge… „daca este barbat” ; eu pun pariu ca nu !

  • E vorba, pana la urma, de telespectatorii postului respectiv. Nu sunt unul dintre ei, dar sunt multi. Probabil acolo s-a refugiat mult din electoratul PSD. Iohannis trebuie sa arate ca este si presedintele lor. A spus ca vrea sa fie presedintele tuturor romanilor. Inclusiv al celor ce i-au votat contra… Sau nu mai vrea?

  • Absolut corect tot ce spuneti, doar ca, data fiind „priceperea” lui Iohannis la dezbateri, va pierde mai putin, daca nu se duce. In plus, se poate invoca usor ca Antena 3 e mai degraba un partid politic decat o televiziune. Si oricum, in acest moment, nu se mai confrunta doua persoane, ci doua blocuri, PSD si ACL, deci se mizeaza pe convingerea electorilor nu prin calitatile morale ale persoanei, ci prin spaimele induse catre acestia: daca votati Iohannis, votati de fapt pentru basism, daca votati Psd, votati de fapt pentru comunism. Va salut inca o data, domnule Cristoiu, si ma bucur ca sunteti si dumneavoastra printre cei „neutri ca un presedinte”!

  • Adevarul este ca, luand o decizie, nu putem stii ce ar fi fost daca lua decizia contrara. Asadar, indiferent ce decizie va lua, realitatea va fi influentata de acea decizie. Daca va merge, povestea va avea un anumit curs. Daca nu va merge, povestea va suna altfel. Astept sa aud povestea, indiferent care va fi ea …

  • De ce se insista pentru participarea d.lui Johannis la aceste emisiuni total nerelevante ? De ce se insista , poate-poate careva reuseste sa-l compromita ? Se doreste „coborarea” d.lui Johannis la nivelul „mahalalei mioritice” in care „ne-am balacit” pana acum ? Ne „e sete si foame” de circ ? Vrem „sa vedem sange” ? Oamenii astia nu au ce sa-SI spuna . Oamenii astia nu mai au ce sa NE spuna . Sunt doua caractere diferite , doua lumi diferite care se adreseaza unor lumi diferite . Isi poate imagina cineva puhoiul de mizerii ce ar fi revarsat peste d.l Johannis daca ar face greseala ca din mandrie sa accepte o a treia intalnire la una din televiziunile ramase in discutie ? Un om poate deveni o personalitate de stat doar daca este in masura sa tina piept unui mediu nociv comunicarii ? … EU NU CRED !!!

  • corect maestre, daca nu merge la antena 3 s-a dus degeaba la cele anti=ponta

  • Intr-adevar aveti o optica ciudata de la un timp.Nu credeti totusi ca dupa doua intalniri unde a dorit muschiul lui Ponta este cazul ca Ponta sa mearga si unde il invita Iohannis?

  • v-ati dat in directia in care bate vantul…pacat…jurnalistii care sunt altfel ies in evidenta. daca intrati in oala tuturor celor care in ultima saptamana au trecut de la johannis la ponta o sa intrati in anonimitate

  • Este singurul care nu legitimeaza Antena,bravo lui. apropo,mari dumneavostra jurnalisti Rares,Fetele lui si restul au aflat cine sint parintii d-nei ministru Petrescu sau este secret de stat?

  • trebuie sa mearga, e in interesul lui. Daca sint partinitori e in avantajul lui, daca sint corecti si nu prea cred e tot in avantajul lui.

  • daca nu accepta nici o televiziune de partid eu l-as fi votat!Televiziunea de stiri deocamdata ramane la stadiu de notiune,imi pare rau !

  • Nu-mi place Cristoiu,nu-mi place scrisu’ dumnealui da’ aici are dreptate…Johannis greseste evitand a3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *