CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

Gîndul de vineri, 11 decembrie 2015

Acum știm că lui Traian Băsescu Binomul SRI-DNA îi intercepta oamenii. Așa i se întîmplă și lui Klaus Iohannis?!

Necazul care s-a abătut asupra lui Dan Andronic, ca să zic și eu în chip sadovenian, le-a dat unor colegi de de breaslă prilejul de a confirma încă o dată că nu sunt altceva decît lichele.
Și cînd spun asta nu mă refer la spumele anticorupție scoase de jurnaliști eminamente corupți (e mai mult decît interesant că în cazul Dan Andronic s-au auzit doar răcnetele celor faimoși în lumea presei pentru banii luați cu sacoșa de la politicieni și oameni de afaceri), ci la încercărilor unora de a dovedi că directorul Evenimentul zilei nu e jurnalist.
Spre deosebire de ei, desigur, care sunt!

Dragii moșului!
Stați liniștiți!
Dan Andronic e un excelent gazetar, un produs de excepție al Scolii Evenimentul zilei de pe vremuri.
La un moment dat, Dan Andronic s-a lăsat de meseria de gazetar și s-a apucat de cea de consultant politic.
ÎI fusesem la Evenimentul zilei un fel de mentor, cum fusesem pentru toți tinerii cărora le dibuisem talentul, și prin urmare, mi-am permis să-i spun la vremea respectivă că nu-l înțeleg în rătăcirea sa de la drumul drept al gazetăriei. Avea și are talent de gazetar. Și un om de talent într-ale scrisului care se apucă de altceva, inclusiv de politică, riscă – zic eu – să-l mînie pe Dumnezeu, cel care i-a dăruit talentul.

N-a putut decît să mă bucure întoarcerea sa la gazetărie în 2011 prin preluarea Evenimentului zilei. Dan Andronic mi s-a dezvăluit nu numai un bun condeier, dar și un bun conducător de ziar. Sincer să fiu, m-a surprins asta. Și nu numai pentru că a conduce un ziar presupune un talent aparte, diferit de cel de jurnalist propriu zis, dar și pentru că e destul de greu să fii și patron și bun director.

Urmărind evoluția Evenimentului zilei din 2011 și pînă acum, m-am convins că Dan Andronic a preluat Evenimentul zilei nu pentru a avea o afacere sau un ifos, ci pentru că a văzut în prestația de director îndeplinirea unui vis, a visului pe care-l are orice profesionist.

Cea mai bună dovadă că așa e ne-o dă felul impecabil profesional în care Evz a reflectat în aceste zile Ancheta DNA în cazul Dan Andronic.
Nici o abatere de la obiectivitatea jurnalistică, deși Dan Andronic e și patron al ziarului.
Sunt sigur că acestea au fost indicațiile lui Dan Andronic. De a nu compromite ziarul tratînd părtinitor Necazul său.

Oricît ar părea de ciudat, despre omul Dan Andronic știu puține lucruri.
Toate întîlnirile și discuțiile mele cu Dan Andronic au fost strict intelectuale. Am discutat la o cafea sau la telefon nu numai despre ziar și despre politică, dar și despre cărți. Asta deoarece Dan Andronic e unul dintre puținii jurnaliști din generația mai tînără cu care mai pot discuta despre o carte.
Și numai de Istorie (Dan Andronic a terminat Facultatea de istorie), dar și de literatură, de filozofie.
În rest nu știu nimic despre ce-a făcut el înainte de a prelua Evenimentul zilei, nu știu nici măcar unde stă, deoarece n-am fost niciodată la el acasă. Știu că e însurat (nu i-am văzut niciodată soția, am aflat abia acum de la Simona Ionescu că soției îi spune Monica) și că are un copil, dar n-am fost la nici unul dintre evenimentele vieții sale personale.

E explicabil astfel că am fost curios să văd ce a făcut Dan Andronic în Afacerea Remus Truică.
Din Comunicatul DNA, din Referatul procurorilor rezultă că un Grup infracțional organizat, condus de Remus Truică, a acționat pentru a obține retrocedarea unui teren în zona Snagov prin cumpărarea drepturilor litigioase de la Paul Lambrino, care n-avea drepturi legale asupra terenului respectiv.
Potrivit schemei clasice în materie de retrocedări ilegale, prin intervenții în care Grupul Infracțional Organizat și-a folosit influența, Autoritățile au luat pămîntul de la stat și l-au dat Grupului condus de Remus Truică.

Ce a făcut Remus Truică, documentele DNA ne spun cu lux de amănunte.
Dar ce a făcut Dan Andronic în cadrul Grupului pentru a influența Autoritățile să retrocedeze în chip ilegal terenul nu ni se spune.
Despre implicarea lui Dan Andronic Referatul procurorilor scrie doar atît:
Acest inculpat (Dan Andronic n. n.) i-a fost prezentat lui Paul Lambrino în anul 2007 ca o persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da lui Paul Lambrino convingerea că reuşita demersului se va datora şi presiunii media exercitată prin intermediul publicaţiilor coordonate de acesta

Dan Andronic a preluat Evenimentul zilei la finele lui 2011. Potrivit Documentelor puse de DNA la dispoziția presei în chip abuziv, în 2008 Grupul a intrat în posesia terenului rîvnit.
În 2007, Dan Andronic era doar consultant politic. Nu numai că nu coordona nici o publicație, dar mai mult, așa cum am scris mai sus, ieșise din gazetărie.
Prin ce-ar fi putut exercita o presiune asupra media?
Dar nu numai atît. De la preluarea de către Dan Andronic, în 2011, Evenimentul zilei a publicat un singur material despre Prințul Lambrino: un interviu luat de regretatul Horia Tabacu. Da, dar Prințul Lambrino era o vedetă a presei noastre. Interviul se înscria în goana întregii prese de a scrie despre moștenitorul lui Carol al II-lea.

La un moment dat, Referatul citeză stenograma unei interceptări din 19 octombrie 2011 din care s-ar putea crede că Dan Andronic folosea Evenimentul zilei pentru a pune presiune pe autorități:
Robert Roşu: E ok, e în regulă….Ascultă! Trebuie să-l ajuţi mai mult, Dan, cu prinţii….Faptul că ea te f…la cap nu prea ajută proiectul. Ştii? Nu prea e de ajutor să fii cu capul în nori. …..
Membru al grupului: Ok. Dar ziarul?
Dan Andronic: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am făcut ceva. Reacţia nu a fost minunată, deci nu vreau să mai folosesc acelaşi canal.
Membru al grupului: Ziarul?
Dan Andronic: Da. O să fac ceva înainte de moment”.

Colecția Evenimentului zilei din lunile respective arată că, excepție făcînd interviul din februarie 2012, ziarul n-a scris un cuvînt despre Prințul Lambrino.
Dincolo de faptul că în acest episod Dan Andronic pare a-i trage pe sfoară pe ceilalți, evitînd implicarea ziarului, Stenograma ne atrage atenția asupra unei ciudățenii.
Convocarea la DNA a avut loc miercuri, 9 decembrie 2015.
Din Stenogramă, dar și din alte Documente ale DNA, rezultă clar că despre activitatea Grupului Infracțional Organizat se știa totul încă din 2011.
Se știa inclusiv că Grupul a pus mîna pe teren încă din 2008.
De ce a fost scos Dosarul abia acum, după patru ani și ceva?
O întrebare cu iz penal dacă ne gîndim că membrii Grupului au fost lăsați să de bucure de avantajele afacerii timp de șapte ani.
Răspunsul trimite la consultanții străini implicați în Dosar:
Sunt consultanții care au lucrat pentru Călin Popescu Tăriceanu și pentru Traian Băsescu umăr la umăr cu Dan Andronic.

Ca și în cazul lui Sebastian Ghiță, Dan Andronic a refuzat să coopereze cu Binomul SRI-DNA pentru a-i da în gît pe cei doi mari dușmani ai lui Klaus Iohannis:
Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu.
Operațiunea Schimbarea clasei politice prin intermediul Cătușelor, pusă la cale de Poliția politică a lui Klaus Iohannis pentru ca pe scena politică să rămînă doar inși mai mediocri decît Klaus Iohannis ( gen Cristian Bușoi, Alina Gorghiu), se confruntă cu pericolul întruchipat de Traian Băsescu și de Călin Popescu Tăriceanu. Doi politicieni de școală veche, care pot da mari bătăi de cap sergenților majori mesianici dacă nu sunt scoși din joc în scurt timp.

Nu doar în ipostaza de consultant politic, dar și în ipostaza de om care a lucrat cu consultanții străini ai celor doi, Dan Andronic e deținătorul unor secrete copleșitoare.
Văzînd ziua cînd Dan Andronic era interceptat – 19 octombrie 2011 – am tresărit. La vremea respectivă, Dan Andronic era un soi de consultant politic neoficial al lui Traian Băsescu.
Așadar, Binomul SRI-DNA vrea să ne facă să credem că în 19 octombrie 2011 un apropiat al lui Traian Băsescu era interceptat în perspectiva unui Dosar din 9 decembrie 2015!
A unui dosar care avea să fie deschis abia peste patru ani!
Sunt sigur că nu numai Dan Andronic a fost interceptat, dar și consultanții străini.

Desigur, în realitate, lucrurile au stat altfel. Sub pretextul unei Afaceri de corupție, Poliția Politică a pus sub ascultare consultanții politici ai Președintelui.
La Cotroceni ședeau smirnă în fața lui Traian Băsescu, din Să trăiți! nu-l mai scoteau, iar cînd se întorceau la bază treceau la interceptarea oamenilor lui Traian Băsescu.
Așa or face și cu Klaus Iohannis?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

53 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 11 decembrie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *