Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

S-a inaugurat Scutul de la Deveselu: Sărbătoare națională la babuini!

Joi, 12 mai 2016, a avut loc la Deveselu, în prezenţa secretarului general al NATO Jens Stoltenberg şi a premierului Dacian Cioloş inaugurarea scutului anti-rachetă de la Deveselu.

Despre ce s-a întîmplat la Deveselu, presa română a scris pe larg de-a lungul zilei de joi, 12 mai 2016.
Televiziunile de ştiri au transmis în direct de la faţa locului.
Reporterii ziarelor au întocmit corespondenţe de la faţa locului.
Comentatorii s-au grăbit să făurească editoriale.

Urmărindu-le, mi-a sărit în ochi entuziasmul dînd peste margini, ca apa din cada în care s-a trîntit, gol puşcă, Arhimede.
Două cuvinte s-au luat la întrecere la gura şi la mîna ziariştilor: sărbătoare şi istoric.
Momentul de la Deveselu a fost o Sărbătoare pentru naţiunea Română.
Momentul de la Deveselu marchează o dată istorică în destinul neamului românesc.

La această sărbătoare, cum se întîmplă oriunde şi oricînd oamenii se simt bine, unii au fost invitaţi şi nu s-au dus. Alţii n-au fost invitaţi şi, fireşte, nu s-au dus. Nu în ultimul rînd, ca la orice sărbătoare, unii dintre cei invitaţi nu s-au dus, pentru că n-aveau loc în faţă.

Se spune că marile duşmănii între oameni izvorăsc din cauze precum gelozia, sentimentul umilinţei, indiferenţa.
Nimic mai neadevărat.
Cel puțin la români, marile duşmănii pornesc de la o nuntă.
Dacă, de exemplu, la o nuntă, unii, deşi invitaţi, nu se duc, cei care au lansat invitaţia se supără rău de tot.
Se supără rău de tot, dar de data asta pe cei care nu le-au trimis invitaţia, şi cei care n-au fost invitaţi.
Se înţelege că supărare mare produce şi plasarea unui invitat în coada mesei şi nu lîngă mireasă.

La fel a fost şi cu nunta de la Deveselu.
Klaus Iohannis nu s-a dus.
S-au supărat rău pe el toţi cei invitaţi la nuntă.
Victor Ponta n-a fost invitat. S-a supărat rău de tot, invocînd că a contribuit la instalarea Scutului.
Păi dacă o luăm aşa, trebuia invitat şi Nicolae Ceauşescu, cel care a angajat România într-o politică de independenţă faţă de Moscova mult mai eficientă decît cea dusă în ultimii ani.
S-a supărat şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru că i se rezervase un loc mai la coadă.

Luînd seamă la atmosfera de sărbătoare naţională stîrnită de momentul de la Deveselu m-am întrebat ce s-a întîmplat acolo.
Toate ziarele şi toate scrierile erau străbătute – ca un fir roşu, vorba Scînteii de pe vremea Anei Pauker, de două sentimente:
1) Mulţumirea adusă americanilor, pentru c-au făcut posibil, pe banii lor, momentul de la Deveselu.
2) Mîndria de a fi locuitorul unei ţări în care se află localitatea Deveselu.

În aceste zile, spitalele din România se confruntă cu o cumplită criză de dezinfectanţi. Ca urmare a constatării că dezinfectanţii livraţi de firma Hexi Pharma erau în vecinătatea apei chioare, Guvernul a decis retragerea lor imediată de pe piaţă. Toate spitalele care foloseau dezinfectanţi Hexi Pharma s-au trezit fără nici un dezinfectant.
În consecinţă, multe spitale au renunţat la operaţii, rezumîndu-se la cele de urgenţă.

Ştiind cît de importantă e pentru români sănătatea, m-am gîndit, luînd seamă la atmosfera din presă, că la Deveselu au fost aduşi de către americani hectolitri de dezinfectanţi cu avioane cisternă.
Nu, nu fuseseră aduşi.

Ştiind că unul din cinci români nu se spală pe dinţi, m-am gîndit că americanii ne-au făcut cadou vreo 5 milioane de periuţe de dinţi astfel concepute încît să umble toată ziua după cei care nu se spală pe dinţi şi ca să-i convingă să le folosească, să facă streaptease dezbrăcîndu-și coada.
Nu, nu fusese asta.

Ştiind că jumătate dintre români au privata în grădină, m-am gîndit că americanii au adus la Deveselu un transport uriaş de W.C.-uri care sînt totodată şi vile.
Nu, nu fusese asta.

La Deveselu se inaugurase scutul antirachetă.
Un dispozitiv american, parte dintr-un complex cu componente în mai multe ţări, prin care americanii le arată ruşilor degetul mijlociu vîrît printre celelalte.

În aceste condiţii, eu, care am văzut multe alte sărbători naţionale în istoria noastră – de la cea a trimiterii a sute de mii de români să moară la Stalingrad de dragul Germaniei, pînă la Lovitura de stat de la 23 august 1944, de dragul ruşilor, recunosc sincer că nu înţeleg de ce inaugurarea de la Deveselu trebuie să fie o sărbătoare naţională.

Desigur, România nu putea refuza ca membră NATO, instalarea pe teritoriul naţional a unui dispozitiv militar american.
Nimeni nu spune că românii trebuiau invitaţi să demonstreze împotriva instalării, deşi, între noi fie vorba, într-o democraţie modernă s-ar fi găsit măcar o sută de inşi pacifişti care să demonstreze.
Dar de aici pînă la a face din inaugurare o sărbătoare e cale lungă.

Nu pricep de asemenea de ce trebuie să mulţumim, căzînd cu fruntea în ţărînă, în faţa lor, americanilor.
În definitiv, era şi interesul lor să instaleze scutul.
Nu înţeleg, de asemenea, de ce e un prilej de mîndrie naţională.
Americanii îşi instalează drăcoveniile militare şi în alte ţări, unele chiar sălbatice.

Instalarea scutului antirachetă în România e cel mult rezultatul Geografiei, decît al muncii noastre, a românilor.
Da, dacă joi, 12 mai 2016 se inaugura o autostradă care să străbată România de la Nord la Sud, construită cu ajutorul americanilor, atunci chiar că erau justificate toate:
Și sărbătoarea, și mulțumirile aduse americanilor, și zbieretele de mîndrie națională.
De ce oare simțim noi nevoia să fim babuini?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

50 comentarii pentru articolul „S-a inaugurat Scutul de la Deveselu: Sărbătoare națională la babuini!”

  • O fi bine … O fi rau???!!! ????

  • I.C. constat ca atatia „Destepti”, se tot intreaba de ce nu a participat Presedintele la inaugurarea scutului de la Deveselu. Am sa va amintesc eu, pentru ca intr-o situatie similara , Presedintele Klaus Iohannis a explicat aceasta absenta a lui, dar voua celor „Destepti si Sfatosi” va intra pe-o ureche si va iese pe amandoua… Presedintele Barack Obama a participat?!!!! NUUUU. Ce participant de la Deveselu, mai avea RANGUL unui Preseinte de tara?!!! Nici unul!!! Atunci ce sa caute Presedintele Romaniei acolo, daca Presedintele SUA nu a fost?!!!! Asa ca vreti voi ?!!! Presedintele Romaniei l-a primit la Cotroceni, cum era normal pentru un Presedinte de tara, pe presedintele Nato -Jens Stoltenberg.De cand „merge moara la sac” „luminatiile” voastre?!!!!Suntem un stat EGAL cu SUA si cu celelalte state din intreaga lume si fiecare trebuie tratat conform rangului sau, nu umilit ca si pana acum. Diferenta este ca Presedintele Iohannis ne reprezinta cu DEMNITATE ca Natiune, dar noi nu prea pricepem asta!!!!Noi tot in genunci umili vrem sa stam…Ion Cristoiu eu inteleg ca Demnitatea ta, ti-au mancat-o comunistii iar Elena Udrea ti-a roso pana nu a mai ramas nimic din ea, dar lasa-ne pe noi sa fim Romani Demni !!!!!

  • Domnul Iron Ponta, incearca sa ironizeze pe toata lumea, dar adevarul este ca el este cel care se oftica cel mai mult ca nu a fost in locul lui Ciolos.

  • e OK….rusii sunt tinuti la distanta…fizic….pe facebook incearca manipulari…

  • Scut sau țintă ?

  • De ce trebuia sa se faca tambalau pe chestia asta? S-a dat in folosiinta si gata.Venea americanu , dadea cheia , romanul apasa pe buton si treaba era facuta.

  • Să-și pună potlog la cur ! Nu faci damblaua iudeo-amricană pe bază de răzbel și înaramare …cu prăștii .Rusul are că nu bea ! Ce ? Răbdare …

  • Nu, nu a fost o sarbatoare nationala ci doar un prilej pentru ca niste oameni mici sa se simta importanti. Niste vasali care conduc o tara si care cu ocazia lansarii scutului de la Deveselu au profitat ca sa se faca vizibili in fata Marelui Licurici!

  • Trebuie sa sarbatorim pentru ca Romania cu un buget de aparare de 1% din PIB nu se putea apara nici macar in fata Moldovei.pentru ca datorita Americii nu suntem Ucraina.pentru ca romanii au astepta zeci de ani sa vina americanii,pentru ca romanii nu inghit Rusia upa care suspinati dvs si nu numai.Am inteles daca la inaugurare participa in functie de sef al statului fostul presedinte la brat cu Baba Vanga de Plescoi era de bine.Altfel e kîh.

  • Asa si Presedintele Romaniei ,lipsa ! De ce ? Din comoditate ? ! Sau fiindca nu trebuia sa fie acolo ?! Nu se poate asa ceva ,era super importat si Presedintele ,trebuia sa participe ……..dar nu-l intereseaza ,daca nu se deplaseaza ,sa o ia si pe consoarta ,ce sens are ??? JALNIC ,PRESERDINTE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *