Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O Stea a căzut (Victor Ponta), o altă Stea i-a luat imediat locul (Dacian Cioloș)

Nu mai știu a cîta oară în viața mea de jurnalist asist amuzat la perioada numită formarea Noului Guvern.
Cea de acum nu diferă cu nimic de cele anterioare de după decembrie 1989.
Ca și în toate perioadele de trecere de la un Guvern la altul constat și acum Fenomenul pe care l-aș numi O Stea a căzut, O altă stea ia luat imediat locul.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, e noua Stea a României.
Toate tresăririle fizicului său devin Breaking news pe televiziunile de știri.
Premierul desemnat a plecat de la locul x și se îndreaptă spre locul X! Să-l urmărim, nu înainte de a lua o pauză de publicitate!
Premierul desemnat a coborît cu liftul.
Liftul i-a zis Bine ați venit în mijlocul meu! în franceză.
Dacian Cioloș i-a răspuns tot în franceză. Ce înseamnă un premier tehnocrat!
Premierul desemnat s-a scărpinat în cot. Cum comentați stimați invitați faptul că s-a scărpinat la cotul drept și nu la cel stîng? Vom avea program de Dreapta sau de Stînga?

Bietul Dacian Cioloș!
Nu-mi amintesc să fi făcut la viața mea vreun interviu cu el, chiar dacă voi fi făcut. E genul de invitat care coboară ratingul sub nivelul mării.
Pînă mai ieri, Dacian Cioloș era un nimeni pentru televiziunile de știri.
Dacă l-ar fi apucat bîzdîcul să intervină prin telefon la o televiziune de știri, moderatorul din platou, auzind în cască producătoarea zicînd că vrea să intre unul, Dacian Cioloș, i-ar fi făcut semn cu mîna, profitînd de mișcarea camerei pe un invitat, că nici vorbă să intre.

Acum o cohortă de fătuce aleargă după mașina lui pentru a scoate un cuvînt, dacă nu de la el, măcar de la mașină, cea care are onoarea, marea onoare de a-l duce dintr-un loc într-altul fără să cadă într-o groapă, moderatorii încep orice talk-show cu Ce părere aveți despre Dacian Cioloș?, televiziunile de știri rătăcesc prin țară în căutarea profesorilor, învățătorilor, vecinilor, neamurilor colegilor lui Dacian Cioloș, pentru a-i pune să depene amintiri duioase despre cum anunța copilul Dacian Cioloș încă de la grădiniță că va ajunge premier desemnat, i se descoperă asemănări cu Iuliu Maniu, nu însă cu Daciana Sârbu, deși-l cheamă Dacian.

Bietul Dacian Cioloș!
Dacă săptămîna viitoare Guvernul pică în Parlament, a doua zi el, Dacian Cioloș, nu mai există pentru nimeni. Nici Bună ziua n-or să-i dea.
În tot acest timp, nimeni (cu excepția mea, firește) nu-și mai amintește că pînă nu demult exista în spațiul public un tip pe numele său Victor Ponta.
Și cum exista!
Interviuri, intervenții prin telefon la solicitarea celor din studio, Breaking news cînd deschidea ușa și ediții speciale cînd o închidea.
Victor Ponta nu mai există.
Nu numai pentru televiziunile de știri, dar nici măcar pentru foștii săi colegi de Guvern, pentru liderii PSD.

Am publicat într-unul din volumele de eseuri o amplă meditații amară intitulată Calvarul de după cădere. Foloseam ca exemple ce i s-a întîmplat lui Cuza, lui Carol al II-lea, Mareșalului Antonescu, lui Nicu Ceaușescu după cădere.
La o ediție revizuită a eseului va trebui să-l adaug pe Victor Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „O Stea a căzut (Victor Ponta), o altă Stea i-a luat imediat locul (Dacian Cioloș)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *