România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de vineri, 16 ianuarie 2014

Și-a schimbat Victoria Nuland părerea despre Victor Ponta?

Nu știu dacă vă mai amintiți.
În urmă cu un an, în zilele de 10 și 11 ianuarie 2014, Victoria Nuland, adjuncta secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, a fost la București.
Pentru presa anti-PSD vizita a fost un bun prilej de a evidenția supărarea Emisarei pentru poziția adoptată de Victor Ponta față de statul de drept, față de corupție.

Din cîte ne amintim, Victor Ponta nici măcar nu s-a întîlnit cu Victoria Nuland. Sub pretextul unui week-end pe care dacă nu-l petrecea cu Daciana Sârbu, risca un divorț, premierul a plecat la Roma. În realitate, a evitat s-o întîlnească pe Victoria Nuland, deoarece ulterior presa ar fi speculat pe seama unei posibile puneri a sa pe coji de nucă.

Acum un an, Victoria Nuland s-a întîlnit în mod ostentativ cu Laura Kovessi, cu membrii societății civile angrenați în lupta pentru apărarea statului de drept, cu scopul vădit de a transmite Guvernului român Mesajul că SUA sunt îngrijorate de politica Guvernului Ponta față de statul de drept.

Anul acesta Victoria Nuland a părut alta.
Nu numai că l-a întîlnit pe Victor Ponta, dar, mai mult, Mesajul transmis României n-a mai fost axat pe lupta împotriva Corupției. Da, lupta împotriva Corupției a fost menționată, dar nu fără accentele de anul trecut, interpretate drept trageri de urechi ale lui Ponta.
Spre deosebire de anul trecut, presa anti-Ponta n-a mai făcut caz de o Victoria Nuland care exprimă supărarea Americii față de Victor Ponta.

Dvs ce credeți?
Mă înșel eu sau Victoria Nuland chiar a venit cu o atitudine schimbată față de Victor Ponta?
Indicația ca premierul să colaboreze cu președintele și invers a fost o confirmare, în fine, a rolului jucat de America în împărțirea Puterii în România?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 16 ianuarie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *