Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 17 iunie 2016

Postări din Țara Babuinilor mîndri de originea lor

În 1933, Tudor Arghezi publică volumul Tablete din Țara de Kuty. Kuty e o țară imaginară, despre care istoricii literari sunt de acord că publicistul a inventat-o pentru a scrie despre România vremii sale.

Spre deosebire de Tudor Arghezi eu nu am inventat Țara Babuinilor mîndri de originea lor, pentru a scrie despre România de azi. Țara Babuinilor mîndri de originea lor e chiar România. România în care mai zilele trecute ambasadorul american la București i-a băgat pe șefii Parchetelor în ședință pentru a le spune cum și pe cine să aresteze.

Tudor Arghezi a folosit genul publicistic al vremii sale: Tableta.
În lumea de azi, a SMS-ului, a e-mail-ului, tableta s-a perimat. De aceea eu voi apela la postare, cea care a luat locul tabletei în lumea de azi.
Așadar, aveți mai jos primele postări din Țara Babuinilor mîndri de originea lor.

*
Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat.
Asta nu-i nici știre măcar, d-apoi Breaking news !

Am evitat pe cît am putut să răspund solicitărilor de la televiziunile de știri de a comentat condamnarea lui Mircea Băsescu.
Explicația?
Condamnarea lui Mircea Băsescu n-a fost știre de Breaking news. N-a fost, după opinia mea, nici știre măcar.

Ce-i senzațional în România, Țara Babuinilor mîndri de originea lor, condamnarea fratelui unui fost președinte? Ar fi fost senzațional, adică un fapt neobișnuit în Țara Babuinilor, dacă era condamnat fratele lui Klaus Iohannis sau, avînd în vedere că distinsului îi lipsește așa ceva, condamnarea nevestei, sau măcar fratele Codruței Kovesi.
Istoria României arată că de la Carol al II-lea pînă azi, Conducătorii României au avut probleme doar după ce au căzut.

*
Afacerea de corupție RCS&RDS – DNA

Digi24, postul unui mogul controversat, patron al firmei RCS&RDS, s-a afirmat în ultima vreme ca trompeta DNA. Despre interviul de limbă dulce luat șefei DNA de unul dintre tonomatele mogulului am scris.
Unii ar putea crede că numitul Cosmin Prelipceanu, cel care a inaugurat în presa noastră un nou gen gazetăresc, interviul Cult al personalității, moare de dragul Codruței Kovesi, cu a cărei poză pe pernă se culcă pentru a visa adecvat.

Explicația e alta, mult mai prozaică decît amorul numitului față de numita.
În iunie 2013, DNA deschide un Dosar în afacerea rău mirositoare RCS&RDS – Mitică Dragomir.
RCS&RDS încheiase un așa zis contract de publicitate cu Mitică Dragomir, proprietarul unui local de nunți din București, pentru a-i face, pe pereții încăperii, publicitate în valoarea de 1,7 milioane euro! Doar dacă publicitatea ar fi fost pictată de Leonardo da Vinci sub formă de frescă pe pereții lui Mitică Dragomir s-ar mai fi justificat cît de cît contractul.

Suntem în iunie 2016.
Ați mai auzit de Dosarul RCS& RDS – Mitică Dragomir?!
Firește că nu.
A fost deschis atunci de ochii lumii, deoarece presa independentă, sesizată de mirosul greu al afacerii, făcea gură.
Cum a fost deschis așa a rămas!
În sertare, adică.

Firește, dacă patronul Digi24 nu va mai asculta, la un moment dat, ordinele pe unitate, cum au făcut Sorin Ovidiu Vântu și Sebastian Ghiță, mai mult ca sigur va avea soarta acestora. Altfel spus, dosarul Publicitatea pe pereții crîșmei va fi scos de la dospit. Pînă atunci însă continuă cu brio afacerea de corupție RCS&RDS- DNA.

Digi24 îi face Codruței Kovesi Cultul personalității.
Codruța Kovesi ține Dosarul în sertare!
Ați înțeles, poate, de ce sunt eu convins că așa zisa Luptă împotriva corupției nu-i altceva decît o răfuială politico- mafiotă!

*
Trafic de influență făcut de Traian Băsescu în favoarea Lulutzei?!

Într-un comentariu anterior despre șefiile pe viață din Țara Babuinilor mîndri de originea lor, cunoscută la ONU sub numele de România, aminteam că în octombrie 2012, cînd i s-a încheiat și cel de-al doilea mandat ca procuror general, Codruța Kovesi nu s-a întors la munca de procuror, altfel spus la profesia sa de bază.
A fost numită imediat Ministru – consilier, Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru Relația cu Comisia Europeană.

Marți seara, la B1Tv, în cadrul dialogului angajat de Silviu Mănăstire, cu subsemnatul pe post de secund, Traian Băsescu a povestit, provocat de o întrebare a mea, cum s-a preocupat ca Lulutza să nu cumva să se întoarcă în producție. Tovarășa Kovesi să fie simplu procuror?? Nu se poate! Musai să-i găsim o funcție de ștab.

L-a sunat pe Victor Ponta, la vremea respectivă premier, la vremea prezentă, unul dintre revoltații de abuzurile comise de Codruța Kovesi, și acesta s-a grăbit să semneze numirea protejatei lui Traian Băsescu în postul de la Bruxelles.

Cum să-i spunem telefonului dat de Traian Băsescu?
Trafic de influență, cum altfel?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 17 iunie 2016”

  • IATA CE SCRIU ZIARE CARE SE LUPTA CU ACELE FORTE OCULTA CARE ACTIONEZE IMPOTRIVA INTERESELE A ROMANIEI Panica generală urmată de dezamăgirea totală
    În urma unui articol scris de către domnul Ion Cristoiu s-a instalat o panică generală.Ca să puteţi înţelege gravitatea unei astfel de situaţii o să vă reamintim de faptul că domnul Ion Cristoiu poate fi considerat omul care a inventat şi dezvoltat presa scrisă din România. De- a lungul anilor a avut numeroase legături profesionale cu atât de multă lume care a avut şi care încă are puterea decizională, încât atunci cînd spune ceva, cuvântul său atârnă greu …
    Din cauza aceasta poate fi considerat ca fiind una dintre personalităţile media care beneficiază de cele mai credibile surse din România.
    Poate din cauza aceasta platforma media ale Maestrului sunt aşa de vizitate zilnic de un număr relativ mare de persoane. Bazându-se pe sursele sale şi legăturile profesioniste la nivelurile cele mai de sus, a publicat o informaţie care a creat panică şi în acelaşi timp o undă puternică de dezamăgire mai ales în rândul Românilor de bună credinţă şi cei care sunt gata să lupte şi să demaşte anumite grupuri de interese cât şi planurile lor diabolice.
    Ca să puteţi afla chiar de la domnul Ion Cristoiu de ce o naţiune întreagă a rămas atât de consternată o să vă prezentăm în acest articol câteva pasaje unde autorul spune un lucru o dată ca să putem vedea despre ce este vorba .
    Apoi în mod surpinzător la distanţă de doar câteva rânduri revine , confirmă celor spuse iar ulterior ne repetă acelaşi lucru ca să fie sigur că ne-a ajutat să înţelegem ceva care în alte condiţii nu aveam cum să-l aflăm deoarece nu avem surse pe care Maestrul le are şi le-a tot avut de a lungul timpului.
    Nicuşor Dan, acum de unul singur se luptă cu partidele, cu presa, mai puţin cu Serviciile (prietenii ştiu de ce…)
    “…Traian Băsescu, îi mai poate tine în cizmele lor de la cazarmă pe sergentii majori mesianici care vor tot mai mult să intre în pantofi de conducători de tară.
    Am votat-o pe Clotilde Armand, pentru că e frantuzoaică. După ce televiziunea Trustului de presă al SRI a dat-o primar la sectorul unu într-un sondaj în interiorul marjei de eroare,scorul obtinut de partidul lui de familiută, e un miracol, chiar dacă unii spun că e un miracol cu epoleţi.”
    Aşa cum procedează oamenii pricepuţi din presa anglofonă vom închide acest articol cu un “no comment”.
    Vom face acest lucru deoarece atunci cand un Maestrul precum Ion Cristoiu spune un lucru de o manieră aşa directă dacă la finalul cele prezentate de către domnia sa am adăuga şi opinia noastră ,înseamnă că am fi subestimat inteligenţa cititorilor noştrii.
    Singura noastră întrebare ar fi : Oare cealaltă creaţie dintr-o serie asemănătoare şi care s-a remarcat doar prin faptul că se folosea de brandul lui Vlad Ţepeş a fost aruncat la pubelă?
    Băieţii ar trebui să ştie că la un moment dat un preşedinte din Statele Unite a spus : “ Poţi să prosteşti pe câţiva dar nu poţi prosti pe toată lumea în acelaşi timp.” În acest scop recunoaştem, dacă domnul Ion Cristoiu nu ar fi prezentat astfel de informaţii noi nu am fi putut să imaginăm că se poate întâmpla aşa ceva. Ca atare am fi considerat o astfel de construcţie politică de laborator ca find o alternativă şi am fi pierdut timpul să stăm la coada celor care vor putea să- i voteze la toamnă.
    Într-o astfel de situaţie am fi riscat să intrăm în lista celor care vor fi consideraţi “stupid people” de către cei în cauză.
    Încheiem acest articol dar nu înainte să lăsăm mulţumirile noastre atât Maestrului Ion Cristoiu cât şi surselor sale.

  • SA LANSAT O SERIE DE SUBIECT DIVERSIONISTE PENTRU A DEVIA ATENTIE DE JAFUL ELECTOCTARL care a fost permis din cauza ca alegere a fost realizat intr-un singur tur Peste tot in lumea se stie ca alegere intr-un singur turs permite fraudare electorale prin metodele informatice imposibele de detectat cu toate aceaasta s-a aceptat in tacere ca alegere din 5 iunie sa fie realizat intr-un singur tur iar presedinte consiliul judetean sa fie ales la masa verde decatre politicieni si nu decatre cetateni Cine a avut iniciativa de a schimba o astfel de lege si de ce? Care va fi scopul final? …..nu trebuie să –i lăsăm să creadă că ne poate servi la tavă subiecte care sa ne devieze atenţia despre adevărurile despre care ei nu doresc să se spună.De aceea în calitate de câini de pază ai comunităţii, de câte ori ei încearcă sa ne servească pe tavă cu orice subiect diversionist ,noi putem să facem următorul lucru. Indiferent de ce subiect ne livrează noi le adresăm imediat 10 întrebări.
    Acestea sunt:
    1) De ce în ciuda faptului că actuala lege a finanţelor publice locale permite jaful şi abuzurile în serviciu care aduc prejudicii de zeci de milioane de euro ,nu se se schimbă o astfel de lege ?
    2) De ce nu se publică o lege care să interzică creşterea preţurilor la apă ,gaz ,benzină ,curent mai mult decât populaţia o poate suporta?
    3) De ce românii primesc salarii precum în Congo şi plătesc pentru apă ,curent ,gaz ,petrol în valori relativ mai mari decât în Germania ,Austria ,Franţa, Italia etc?
    4) De ce nu se elaborează o lege care să interzică exportul de cherestea şi exproprierea profitului obţinut din industria lemnului?
    5) Întrucât legea finanţelor publice locale încurajează jaful şi abuzurile în serviciu de zeci de milioane ,se mai poate intreba de ce atunci când a fost schimbată la grabă legile electorale nu au schimbat tot în grabă si o astfel de lege care permite jaful asupra buzunarelor cetăţenilor şi a firmelor?
    6) De ce credeţi că nu se elaborează o lege a petrolului în care România să poată obţine un preţ corect pentru petrolul extras de pe pământul românesc ?
    7) De ce nu se elaborează o lege care să permită scumpirea apei ,curentului ,gazului ,benzinei numai în funcţie de gradul de suportabilitate al românilor?
    8) De ce în ciuda faptului că peste tot în lume se ştie că alegerile într-un singur tur permit fraudarea alegerilor dar a fost acceptat în tăcere ca mascarada din 5 Iunie să se întâmple doar într-un singur tur ?
    9) De ce după întrunirea aceea de taină ce au avut loc acolo unde a trebuit ,a fost stabilit ca preşedintele unei instituţii de mare responsabilitate precum Consiliul Judeţean să fie ales la” masa verde” şi nu votat de către cetăţeni?
    10) De ce în pofida gravităţii unei astfel de situaţii nu s-a vorbit despre acest lucru?

  • La Arsenie Boca mai ai scăpare Cristosule !

  • Si bine a facut ca lea spus .Orbecaie prin ceata de zeci de ani fara sa fie nimeni arestat. Daca pana si americanii stiu cines infractorii. Ce sa mai vorbim.

  • „Frumoase”ganduri ,insotite evident de limbi si venin .

  • Luluta a tinur in sertar dosarul fratelui lui base si de asta a facut acesta trafic de influenta pentru ea sau a primit ordin de la ambasadorul american? Aceasta e intrebarea…

  • Va citesc toate „gandurile ” !

  • Ieti un dobitoc comunist și mie rușine ca iesti Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *