Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Pe o scenă politică pe cale de deveni mai plicticoasă decît Klaus Iohannis au mai rămas trei personalități interesante: Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta. Cînd vor fi scoase și ele din scenă?!

Călin Popescu Tăriceanu va fi invitatul lui Silviu Mânăstire la emisiunea Dosar de politician de vineri, 18 decembrie 2015, de la 21 la 22 e B1Tv.
Cum a mai făcut și în alte cazuri, Silviu Mănăstire m-a rugat să-i fiu secund la acest interviu în care el e căpitan.

Am acceptat să merg vineri seara, la dialogul cu Călin Popescu Tăriceanu.
Și nu pentru că mi-ar fi fost greu să-l refuz pe Silviu Mânăstire (după atîtea experiențe nefericite cu moderatori din tînăra generație, m-am învățat minte, nu mai investesc sentimental în nimeni), ci pentru că la ora actuală Călin Popescu Tăriceanu e un politician pe care țin neapărat să-l iscodesc.

Iată cîteva motive:

  1. Călin Popescu Tăriceanu e unul dintre cei trei politicieni de real talent, născuți și nu făcuți de Servicii, rămași în picioare pe o scenă politică pe cale de a fi astfel curățată de Binomul SRI-DNA încît toți politicienii să fie mai cenușii decît Klaus Iohannis, întruchiparea cenușiului în România postdecembristă.
    Ceilalți doi sunt Traian Băsescu și Victor Ponta.
    Sunt tare curios cît va mai rezista Călin Popescu Tăriceanu.
    Ca și Traian Băsescu, ca și Victor Ponta, Poliția Politică prezidențială îi dă tîrcoale căutînd momentul în care să-l apuce și să-l tîrască afară din scenă.
  2. Călin Popescu Tăriceanu s-a remarcat drept unul dintre puținii politicieni care au îndrăznit să-l critice pe Klaus Iohannis. Într-o atmosferă dezgustător de slugarnică față de noul Stăpîn, tipică în postdecembrism perioadei de început a oricărui președinte, Călin Popescu Tăriceanu aduce o boare de bărbăție. Nu reușește ea să contracareze zgomotul pupăturilor de Înalte Buci prezidențiale, dar măcar ne dovedește că democrația are oroare de unanimități comuniste.
  3. Călin Popescu Tăriceanu a dus și duce pe cont propriu o cruciadă împotriva abuzurilor comise de Binom în numele Luptei împotriva corupției. De fapt, apărarea libertăților individuale a fost în postdecembrism nota care a deosebit PNL pe scena noastră politică. Acum, PNL, dominat de aripa PDL, stînd în continuare sub semnul politicii de forță promovată de Traian Băsescu, a renunțat la această notă de esență. ALDE a lui Călin Popescu Tăriceanu a preluat steagul apărării libertăților individuale, străduindu-se să facă din el un steag electoral.
  4. Tot mai puternica despărțire a lui Călin Popescu Tăriceanu de PSD-ul transformat de Liviu Dragnea într-un vizitiu la trăsura cu care străbate timpurile postdecembriste Klaus Iohannis poate face din ALDE killerul PSD. Electoratul PSD nu înghite postura stingheritoare a partidului de concurent al PNL la slujirea lui Klaus Iohannis. De aceea, mai mult ca sigur, numeroși PSD vor vota cu ALDE. PSD pregătește la rîndu-i ghiontul prin care Călin Popescu Tăriceanu va fi dat jos de pe scaunul de președinte al Senatului.

Multe dintre întrebările mele vor izvorî din aceste gînduri de analist despre Călin Popescu Tăriceanu.
Ca și în alte împrejurări, aștept de la dvs, cititorii acestui blog, întrebări mult mai deștepte decît cele pe care le pregătesc eu pentru interviu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Pe o scenă politică pe cale de deveni mai plicticoasă decît Klaus Iohannis au mai rămas trei personalități interesante: Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta. Cînd vor fi scoase și ele din scenă?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *